Fara targuri pentru sacrificare si comercializare de porci in judetul Giurgiu
Data publicării: 15-12-2008
Potrivit sefului Directiei Sanitar Veterinare(DSV) Giurgiu, Fanel Mitran, niciun targ din judet nu corespunde normelor legale pentru sacrificarea si comercializarea carnii de porc in perioada sarbatorilor de iarna, iar giurgiuvenii isi pot achizitiona carnea de porc pentru Craciun din fermele abatorizate, supermarketuri, sau piete ad-hoc organizate in acest sens.
Astfel, piete ad-hoc functioneaza la Giurgiu, Calugareni, Clejani, Ghimpati, Bulbucata, Roata, Bolintin Vale si Dobreni, iar ferme abatorizate sunt la Bulbucata si Valea Dragului.
In ceea ce priveste sacrificarea porcilor in gospodarii se estimeaza ca vor fi sacrificati
traditional in acest an cateva zeci de mii de porci in judetul Giurgiu, in gospodariile populatiei fiind inregistrate 83.000 de porcine. Sacrificarea porcilor in gospodarii se va face traditional, nicio primarie din judet nefiind in evidenta DSV Giurgiu cu achizitie de aparate de asomare.
Pretul carnii de porc in pietele din judetul Giurgiu este cuprins intre 10 si 22 de lei/kilogramul.
Sursa: Agerpres,
15-12-2008, Vizualizari 560