Femeile îi percep pe bărbații care își afișează ostentativ statutul financiar, parteneri nepotriviți pentru relațiile pe termen lung

©

Autor:

Femeile îi percep pe bărbații care își afișează ostentativ statutul financiar, parteneri nepotriviți pentru relațiile pe termen lung
Potrivit unui studiu publicat în Evolutionary Psychological Science, afișarea ostentativă a bunăstării de către bărbați este un comportament ce denotă că aceștia sunt mult mai interesați de relații sexuale pe termn scurt și nu de un angajament romantic.

Comparativ cu femeile, bărbații au tendința să își afișeze statutul financiar pentru a ieși în evidență, comportament în acord cu rolul său de „furnizor” de resurse și ar putea fi considerat un mod de a-și expune intențiile în ceea ce privește eventualitatea unei relații.

Urmând același model cultural, preferințele femeilor pentru un anumit tip de partener la un anumit moment reflectă tipul parteneriatului pe care îl are în vedere.

Astfel, calitățile fizice sunt mult mai importante atunci când dorește o relație amoroasă trecătoare, în timp ce potența financiară este vizată atunci când femeia încearcă să decidă dacă partenerul este potrivit să asigure resursele materiale pentru creșterea unui copil.

Studiul a investigat felul în care sunt percepuți bărbații de căre femei, în funcție de modul în care aceștia aleg să „investească” banii când achiziționează o mașină. Astfel, bărbații care au optat pentru o mașină opulentă (culoare, sistem de sunet performant, etc.) au fost catalogați drept „interesați de relații sexuale pe termen scurt”. Aceștia au fost considerați mai atractivi de către femeile doritoare să aibă o relație sexuală pasageră, dar nu au întrunit „specificațiile” unui potențial partener pentru un angajament romantic pe termen lung cu care să își întemeieze o familie.

Bărbatul care a ales să achiziționeze o mașină din considerente practice și nu pentru a pune în lumină statutul financiar, a fost perceput de femeile incluse în studiu drept un potențial partener de viață și părinte al copiilor.

Disponibilitatea de a investi în bunurile materiale este percepută în această analiză invers proporțională cu capacitatea de a investi în viața de cuplu și a viitoarei familii. Rezultatele acestui studiu ar putea ajuta la o mai bună înțelegere a psihologiei și comportamentului uman în societățile dezvoltate tehnologic și socioeconomic.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 11-05-2018 | creare: 11-05-2018 | Vizite: 838
Bibliografie
Study: Women perceive men who extrovertly display theyr wealth as unsuitable partners for long-term relationships, link: https://medicalxpress.com/news/2018-05-women-men-extrovertly-wealth-unsuitable.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum