Acum 1 1/2 luna am fost operata de deviatie de sept si rinita hipertrofica
Buna ziua. Am 31 ani si traiesc in danemarca de 2 ani. Acum 1 1/2 luna am fost operata de deviatie de sept si rinita hipertrofica. Am avut niste tubulete de plastic in nas dupa operatie si mi s-a dat ibubrofen si paracetamol ptr dureri si spalaturi cu apa si sare.Mi-au spus dr sa nu suflu nasul dar nu au specificat si ptr cat timp.Eu am banuit ca doar cat timp am acele tubulete in nas si nu am mai intrebat. Dupa ce mi-au fost scoase tubuletele (la o saptamana de la operatie)mi-au fost scoase dr a spus sa folosesc in continuare apa cu sare cat timp simt nevoia chiar si toata viata si sprei de nas Nasonex. Dupa 2 saptamani am fost racita si am avut multe mucozitati si nu ieseau doar cu apa cu sare si ptr ca nu puteam respira deloc pe nas am suflat nasul. Acum vreo 2 zile ptr ca tot nu respir bine isi tot sforai noaptea m-am uitat cu o lanterna in nas si am vazut in nara stanga acolo unde era unflatura mai mare inainte de operatie niste oase mici iesit mai inafara sau cel putin asa mi se pare mie ca sunt iesite mai inafara.Intrebarea mea este daca in viitor v-a creste piele peste sau nu si daca e normal sa nu pot respira inca bine in special pe partea stanga.Cateodata nu pot respira pe nici o nara.
As mai avea o problema care ptr mine este mai importanta. Am o fetita de 6 ani si nu poate respira bine in special pe partea dreapta nefiind racita. M-am uita la ea in nasuc si am observat ca si ea are rinita.Are si ea o unflatura cum aveam si eu inainte de operatie numai ca la ea difera culoarea si nu astupa chiar intreaga nara. Culoarea unflaturii este la fel ca pielea din nas, la mine inainte de operatie era rosie vinetie. ce pot face cu fetita ? trebuie sa merg la medic sau e posibil sa fie o rinita alergica sezoniera. trebuie sa urmeze un tratament ceva? Am uitat sa spun si poate e important. Noi locuim langa o ferma de porci si chiar perete in perete pot spune cu cladirea unde se face mancare ptr ei.Aici ca si peste tot in lume se folosesc si chimicale la hranirea lor ptr a creste mai repede. Nu stiu daca asta e un motiv ptr problemele noastre dar am zis ca e bine de precizat. MULTUMESC MULT
As mai avea o problema care ptr mine este mai importanta. Am o fetita de 6 ani si nu poate respira bine in special pe partea dreapta nefiind racita. M-am uita la ea in nasuc si am observat ca si ea are rinita.Are si ea o unflatura cum aveam si eu inainte de operatie numai ca la ea difera culoarea si nu astupa chiar intreaga nara. Culoarea unflaturii este la fel ca pielea din nas, la mine inainte de operatie era rosie vinetie. ce pot face cu fetita ? trebuie sa merg la medic sau e posibil sa fie o rinita alergica sezoniera. trebuie sa urmeze un tratament ceva? Am uitat sa spun si poate e important. Noi locuim langa o ferma de porci si chiar perete in perete pot spune cu cladirea unde se face mancare ptr ei.Aici ca si peste tot in lume se folosesc si chimicale la hranirea lor ptr a creste mai repede. Nu stiu daca asta e un motiv ptr problemele noastre dar am zis ca e bine de precizat. MULTUMESC MULT
4 comentarii
acele fomatiuni carea le vedeti cu lanternba.. sunt Cornetele nazale.. care trebuei sa fie acolo. conteaza doar marimea lor si aspectul inflamator
DVs.. trebuei sa mergeti la Medicul care va operat si sa.i spuneti ca nu sunteti multumita de rezultat
trebuei sa se uite in nas sa vada daca nu sau format sinechii care impedica respiratia
DVs.. trebuei sa mergeti la Medicul care va operat si sa.i spuneti ca nu sunteti multumita de rezultat
trebuei sa se uite in nas sa vada daca nu sau format sinechii care impedica respiratia
Buna ziua.Multumesc mult ptr raspuns. Credeti ca este cazul ca merg la dr inainte sa se implinesca 3 luni de la operatie?Cand mi-a scos dr tubuletele din nas mi-a spus sa merg din nou la ei daca nu sunt multumita dupa 3 luni de la operatie si daca este cazul sa mai imi faca inca o operatie.Am uitat sa spun, nu stiu daca e important ca am facut infectie dupa operatie pe partea dreapta (unde a indreptat septul). Pe partea dreapta vad ca e bine adica respir mult mai bn decat pe partea stanga chiar daca spatiul e mult mai mic. Va intrebasem si de fetita care vad ca are si ea rinita, dar nu stiu de care. Sa-i dau eu acasa ceva medicamente sau sa merg si cu ea la dr. Ce parere aveti? multumesc
cred ca trebuie sa mergeti impreuna la medic.
asteptarea nu duce la autovindecare niciodata
asteptarea nu duce la autovindecare niciodata
Multumesc. O sa mergem la dr si o sa va tinem la curent numai aici dureaza mai mult. Daca nu ai febra si nu ai dureri dureaza poate si o luna poate pana te programeaza.Multumesc inca o data ptr promtitudine.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10leucemia sau nu?
- 7Durerea in piept - un sfat
- 1se poate opera deviatia de sept la 8 ani?
- 3rinoplastie+deviatie de sept
- 8Am fost diagnosticat acum 4 ani de zile cu sinuzita maxilara - bilaterala si etmoidala + deviatie de
- 1deviatie de sept
- 7tuse cronica?
- 10Rinita cronica hipertrofica si deviatie de sept
- 16faringita granuloasa
- 1Operatie deviatie de sept
- 1Despre rinoplastie
- 1Fitonasal
- 1Nas strâmb de la deviatie de sept ?
- 6Nas infundat-deviatie sept- frisoane
- 2Moderata deviatie de sept/ingrosari de mucoasa.
- 1Deviatie de sept si cornete nazale marite
- 4Deviatie de sept, nas infundat, respiratie dificila, ameteala
- 4Rinita cronica, sinuzita si deviatie de sept.
- 2Rinita cronica hipertrofica, deviazie sept nazal, concentrare si atentie foarte slabita etc
- 5Deviatie sept + sinuzita cronica
Mai multe informații despre: Rinita Deviatia de sept nazal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: