Adevărul despre vitamina D este...

28-04-2010
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
ADEVĂRUL DESPRE VITAMINA D!
"""""""""""""""""""""""'


Lumea modernă este bântuită de epidemia deficienţei de vitamina D, această epidemie fiind de o astfel de profunzime şi gravitate încât, face ca gripa porcină H1N1 să pară doar o simplă răceală. Deficienţa de vitamina D nu doar că se extinde în mod alarmant, dar este şi cauza principală a altori boli grave precum cancerul, diabetul, osteoporoza şi afecţiunile inimii.
Un nou studiu publicat în ediţia din martie 2010 a Jurnalului de Endocrinologie Clinică şi Metabolism (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism) a arătat că un procent şocant de 59% din populaţie suferă de deficienţa de vitamina D. Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism.
Autorul principal al studiului, Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sănătate al Universităţii McGill spune că "Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreagă gamă de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza şi diabetul, precum şi tulburările cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar."
Acest nou studiu confirmă existenţa unei legături clare între deficienţa de vitamina D şi grăsimile stocate în organism. Acest lucru susţine teoria prezentată cu mulţi ani în urmă aici în NaturalNews, despre faptul că razele soarelui facilitează pierderea grăsimii din organism. Vitamina D ar putea fi mecanismul hormonal prin care acest fenomen al pierderii grăsimiii operează în corpul uman.
Însă rezultatele cercetărilor legate de vitamina D nu se opresc aici...


ACTIVATORUL SISTEMULUI IMUNITAR
"""""""""""""""""""""""""""

Cercetările recente desfăşurate la Universitatea din Copenhaga au dezvăluit că vitamina D activează sistemul imunitar prin "armarea" celulelor T astfel încât acestea să combată infecţiile.
Această nouă cercetare, condusă de profesorul Carsten Geisler de la Departamentul Sănătăţii, Imunologiei şi Microbiologiei Internaţionale de la Universitatea din Copenhaga, a arătat că, fără vitamina D, celulele T ale sistemului imunitar rămân dormante, neoferind deloc protecţie, sau doar într-o mică măsură împotriva invaziei microorganismelor şi virusurilor. Dar prezenţa vitaminei D în circuitul sanguin face ca celulele să fie "armate" şi să detecteze invadatorii, distrugându-i şi eliminându-i din organism.
Cu alte cuvinte, vitamina D acţionează precum cheia de contact a maşinii dumneavoastră: Maşina nu va porni, doar după ce aţi introdus cheia în contact şi aţi pornit motorul. În acelaşi fel, sistemul dvs. imunitar nu va funcţiona decât dacă este activat din punct de vedere biochimic de către vitamina D. Dacă începeţi sezonul rece cu o deficienţă de vitamina D, sistemul dumneavoastră imunitar este practic lipsit de apărare împotriva gripei. De aceea, persoanele care se îmbolnăvesc sunt cele care petrec mult timp în casă şi îşi desfăşoară activitatea la interior, fiind astfel expuşi la o deficienţă cronică de vitamina D.
De fapt, persoanele care au decedat din cauza H1N1 sufereau de deficienţa de vitamina D. Practic ele nu mai beneficiau de protecţia oferită de sistemul imunitar, fiind astfel ţinte uşoare pentru gripa porcină.
Aceste descoperiri legate de "armarea" sistemului imunitar de către vitamina D au fost publicate în "Imunologia Naturii" (Nature Immunology). Prin comentariile pe marginea descoperirilor, cercetătorii au consimţit că "Oamenii de ştiinţă ştiau de foarte mult timp că vitamina D este importantă pentru absorbţia calciului şi că această vitamină a mai fost implicată în boli precum cancerul şi scleroza multiplă, dar ceea ce nu au realizat este faptul că vitamina D este crucială pentru activarea sistemului imunitar - lucru care ne este clar acum." (Sursa: UK Telegraph).
Se pare însă că CDC şi WHO ignorează complet această cercetare, altfel ar fi recomandat vitamina D pentru combaterea epidemiei H1N1 în locul injecţiilor de vaccin. Vitamina D ar fi fost mult mai eficientă (şi mai puţin constisitoare) în lupta împotriva epidemiei decât vaccinurile, mai ales că aceste vaccinuri nu îşi exercită efectul doar în cazul unei reacţii din partea sistemului imunitar, iar pentru această reacţie prezenţa vitaminei D este indispensabilă în organism!
Şi pentru că vaccinurile prezintă efecte secundare nedorite, precum afecţiuni grave neuorologice într-un număr redus de cazuri, singurul efect secundar al vitaminei D este că previne apariţia a 77% din cazurile de cancer.


NUMITORUL COMUN AL AFECŢIUNILOR
""""""""""""""""""""""""""""'

Ceea ce ne este acum foarte clar în urma desfăşurării tuturor noilor studii, este că deficienţa de vitamina D poate fi numitorul comun al majorităţii bolilor degenerative moderne, cu efecte devastatoare. Pacienţii cu insuficienţa renală suferă la unison de deficienţa de vitamina D, iar diabeticii se află de obicei în aceeaşi situaţie. Persoanele care suferă de cancer, prezintă aproape în toate cazurile deficienţă gravă de vitamina D, precum şi persoanele cu osteoporoză şi scleroză multiplă.
De fapt, deficienţa de vitamina D poate fi cauza principală a atât de multor afecţiuni degenerative, încât remediind deficienţa în rândul populaţiei, ar putea foarte bine devasta "industria de asistenţă medicală" orientată spre profit, care domină medicina occidentală a zilelor noastre.
Cu alte cuvinte, educaţi populaţia în legătură cu vitamina D, şi industria cancerului va suferi pierderi devastatoare de profit (vitamina D previne 4 sau 5 din toate tipurile de cancer).
Acesta ar putea fi motivul pentru care, atât de multe companii şi organizaţii non-profit a căror autoritate şi putere depind de boala de cancer (şi de alte boli) se angajează atât de activ în lupta împotriva conştientizării importanţei vitaminei D. Institutul Naţional pentru Cancer, de exemplu, cea mai prosperă organizaţie non-profit la nivel mondial, publică neîncetat reclame care ocupă o întreagă pagină având scopul de a înspăimânta oameniii în legătură cu razele solare, în felul acesta menţinându-i în starea de deficienţă de vitamina D.
Cu totul întâmplător, această deficienţă serveşte interesele de putere ale NCI, această instituţie asigurându-se că oamenii vor rămâne doborâţi de cancer, chiar dacă ar putea beneficia gratuit de o soluţie de vindecare (razele solare) deja accesibilă.
În mod similar, FDA nu are niciun interes ca oamenii să afle adevărul despre vitamina D, deoarece consumatorii bine informaţi ar consuma în mod inevitabil mai multe suplimente de vitamina D, reuşind astfel să prevină tot feluri de boli şi afecţiuni, pe care industria farmaceutică se bazează în continuare pentru profiturile sale de monopol. Fiecare pacient care ia vitamina D, induce o pierdere financiară, reprezentând banii plătiţi pentru medicamente în tratarea cancerului, diabetului sau afecţiunilor inimii.
La fel, nici celelalte organizaţii non-profit din industria cancerului, nu doresc, ca oamenii să afle adevărul despre vitamina D. Ei preferă să vândă în continuare produse ridicole prevăzute cu simbolul Panglica Roz (simbol internaţional pentru lupta împotriva cancerului de sân) pretextând astfel strângerile de fonduri pentru continuarea cercetărilor desfăşurate "în căutarea remediului pentru cancer", o căutare fictivă şi care a fost sortită eşecului încă de la început, deoarece razele solare vindecă şi previn cancerul încă din momentul apariţiei omenirii pe această planetă.
Predecesorii noştri nu erau nevoiţi să "gonească după un remediu" sau "să militeze pentru un tratament de vindecare" prin nişte strângeri de fonduri ridicole; ei pur şi simplu păşeau în lumina soarelui, fiind vindecaţi de cancer prin simpla expunere la acţiunea razelor solare. Plimbarea pe afară, în sine, constituie "vindecarea" de cancer, despre care industria susţine că ar necesita miliarde de dolari pentru cercetări adiţionale.


SINGURUL LOR SCOP ESTE IGNORANŢA OAMENILOR!
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Adevărul izbitor în această materie este că medicina modernă are tot interesul ca oamenii să rămână ignoranţi în ceea ce priveşte efectele vindecătoare ale vitaminei D. Supravieţuirea financiară a industriei medicale depinde în mod absolut de acest lucru, astfel încât cele mai influente organizaţii medicale vor diminua în mod sistematic importanţa acestei vitamine, refuzând categoric să o recomande pacienţilor lor.
NCI nu recomandă vitamina D şi nici fundaţia Komen for the Cure. AHA, AMA, ADA şi FDA toate refuză să recomande vitamina D, în schimb promovând din toate puterile medicamentele sintetice, patentate, aducătoare de profituri uriaşe şi care nu vindecă nimic.
În principiu, în industria de asistenţă medicală există o conspiraţie a tăcerii în ceea ce priveşte vitamina D, această industrie depinzând de bolile amintite pentru a le aduce profituri. Şi bineînţeles, această tăcere va persista, deoarece companiile au scopul de a genera profit, şi dacă faci parte dintr-o afacere care scoate bani de pe urma bolilor, de obicei nu te prezinţi în faţa oamenilor spunându-le cum să se trateze gratis.
Dintr-o perspectivă orientată spre profit, educarea oamenilor despre vitamina D, nu are niciun sens din unghiul de vedere al industriei de asistenţă medicală. Ei profită (ca de obicei) de pe urma oamenilor.


NU PUTEŢI ÎMPIEDICA VITAMINA D
""""""""""""""""""""""""

Nu puteţi ascunde adevărul pentru totdeauna despre vitamina D: Ştiinţa este absolut imperioasă. Mai bine zis, este inconstestabilă. Iată nouă adevăruri incontestabile despre vitamina D:
"¢ Majoriatea populaţiei vestice suferă de deficienţă de vitamina D.
"¢ Deficienţele de vitamina D promovează printre alte probleme de sănătate, cancerul, diabetul, osteoporoza, afecţiunile renale, depresia, obezitatea şi afecţiunile inimiii.
"¢ Deficienţa de vitamina D poate fi remediată cu o suplimentare cu vitamina D sau prin expunere raţională la acţiunea razelor solare.
"¢ Produsele de protecţie împotriva radiaţiior solare împiedică generarea vitaminei D la nivelul pielii, cauzând în continuare deficienţe de vitamina D în rândul consumatorilor care utilizează astfel de produse.
"¢ Remedierea pe scară largă a deficienţelor de vitamina D ar reduce semnificativ apariţia afecţiunilor degenerative în rândul populaţiei, economisind naţiunii, literalmente, trilioane de dolari, reprezentând cheltuielile colective de asistenţă medicală pentru următorul deceniu.
"¢ Suplimentele de vitamina D sunt extrem de convenabile. Prevenirea bolilor prin administrarea suplimentelor de vitamina D este o investiţie mică în sănătate care se răsplăteşte de 100 de ori (sau mai mult) prin economisirea cheltuielilor legate de asistenţă medicală.
"¢ Vitamina D este extrem de sigură. Din reacţia oamenilor care îşi administrează suplimente cu vitamina D reiese că, practic nu produce efecte secundare negative, chiar şi la doze zilnice aparent mari precum 4000-8000 IU (de 10 ori mai mare decât RDA-ul - doza zilnică recomandată - curent în America).
"¢ Deficienţa de vitamina D este cauzată - în mare măsură - de stilul de viaţă modern desfăşurat în spaţii închise. Oamenii trăiesc, lucrează şi se distrează în casă sub lumină artificială. Acest lucru este motivul absenţei expunerii la lumina naturală (raze solare), prin care se generează vitamina D.
"¢ Vitamina D reduce dramatic susceptibilitatea la boli infecţioase, precum gripa sezonieră şi H1N1. Vitamina D "declanşează" sistemul imunitar şi îi permite să funcţioneze mai agresiv în lupa împotriva invaziei virale.
Mai bun decât vaccinurile, mai sigur decât medicamentele...
Vitamina D depăşeşte ca eficienţă vaccinurile. Vitamina D depăşeşte ca eficienţă medicamentele anticancerigene. Depăşeşte ca eficienţă medicamentele prescrise pentru vindecarea osteoporozei. Vitamina D vindecă mai eficient diabetul decât medicamentele anti-diabet.
Mereu şi mereu: vitamina D se dovedeşte a fi mai sigură, mai eficientă şi mult mai convenabilă decât medicamentele scumpe vândute la preţuri de monopol. Mai mult, prin natura sa este evident compatibilă cu organismul uman, din moment ce corpul uman produce efectiv vitamina D când are această ocazia (este expus la acţiunea razelor solare).
În plus, spre deosebire de produsele farmaceutice, vitamina D nu dăunează mediului înconjurător. Excesul de vitamina D spălat de ploaie nu contaminează peştii precum produsele farmaceutice.
Toate aceste adevăruri evidente despre vitamina D, ne pun pe gânduri: cum se explică faptul că reforma în sănătate nici măcar nu menţionează acest nutrient? Dacă vreţi într-adevăr să reformaţi sănătatea naţiunii, trebuie să începeţi cu remedierea epidemiei de deficienţă de vitamina D în rândul populaţiei.
Când vine vorba de menţinerea sănătăţii oamenilor, toate medicamentele din lume nu pot face cât poate vitamina D... simplu, convenabil şi sigur.
Nu vă costă nimic. Nu aveţi nevoie de reţetă. Nu trebuie să consultaţi medicul. Nici măcar nu trebuie să cumpăraţi suplimente pentru a intra în posesia vitaminei D. Doar faceţi o plimbare pe afară, sub lumina soarelui, şi veţi iniţia singur procesul de auto-vindecare a organismului dvs.
Tocmai această idee - că pacienţii îşi pot vindeca singuri propriul lor cancer doar plimbându-se în natură - este cel mai temut lucru în lumea cancerului şi a industriei de vaccinuri. Industria farmeceutică este speriată de moarte la ideea că oamenii vor deveni educaţi în materie de nutriţie şi îşi vor da seama că vitamina D, singură, elimină nevoia de sutele de medicamente şi vaccinuri potenţiale. Declanşează procesul de vindecare, protejează organismul de boli, şi singura ameninţare majoră pe care o prezintă este la adresa profitabilităţii industriei de asistenţă medicală care domină astăzi medicina.
Dacă medicina modernă ar putea interzice vitamina D, ar face-o imediat. Totuşi, prin încercările sen. McCain de a distruge suplimentele nutriţionale ar putea într-un final izbuti.

Sursă: www.naturalnews.com, www.vitaking.ro
Articolul este preluat integral din cadrul acestor surse!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
| NIHIL SINE DEO - Nimic fără DUMNEZEU! |
→ Consideraţi timpul folosit pentru a face o faptă bună nu ca o cheltuială, ci ca un venit; nu ca o pierdere, ci ca un câştig, căci dvs., prin acea faptă bună necondiţionată, primiţi sau veţi primi mai mult decât aţi dat. ←
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
9 comentarii
1
28-04-2010, ora 20:32
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Hristos a înviat, Cibocibo!

Dvs. nu aţi citit în totalitate materialul postat de mine. În esenţă, materialul NU promovează consumul de vitamina D artificială, ci exact contrariul - băile de soare!

Iată un mic extras din articolul de mai sus:
" Nu vă costă nimic. Nu aveţi nevoie de reţetă. Nu trebuie să consultaţi medicul. Nici măcar nu trebuie să cumpăraţi suplimente pentru a intra în posesia vitaminei D. Doar faceţi o plimbare pe afară, sub lumina soarelui, şi veţi iniţia singur procesul de auto-vindecare a organismului dvs.
Tocmai această idee - că pacienţii îşi pot vindeca singuri propriul lor cancer doar plimbându-se în natură "...

Deci... :)
Să fiţi binecuvântată!
P.S. - Am citit ce a scris d-nul Scarface. Ştiam şi eu acele aspecte, dar mai ştiam şi că unele persoane au ca şi contraindicaţie expunerea la soare. O astfel de contraindicaţie are ca alternativă, logic, consumul de vitamina D. Există şi suplimente care conţin vitamina D naturală, dar, bineînţeles că nu se compară cu cea secretată de organismul uman.
0
29-04-2010, ora 10:23
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Foarte de acord cu tot ce ai scris Nick, dacă nu te superi, pot să adaug şi eu vreo două idei?

Una ar fi că o expunere scurtă, limitată doar la faţă şi mâini- de 20-30 minute e de ajuns să aducă o doză eficientă de vitamina D în corp- câteva astfel de expuneri pot asigura aportul pentru toată vara! Şi ăsta e un lucru bun, pt că majoritatea persoanelor care ies acum în această perioadă la plimbare în parc- cred că ies fără să îşi pună prea multe creme de protecţie pe ei!. (Crema cu factorul de protecţie 15 blochează cam 99% din sinteza de vitamină D!)
Asta ne apără foarte bine în perioadele de vară mai ales şi când reuşim să dăm cu ochii de soare în restul anului!
Dar sunt anumite categorii care au fie o sinteză scăzută în piele: obezii, persoanele hiperpigmentate- pot să includ aici chiar bătrânii- care pe lângă asta au şi necesar crescut- deci timpul lor de expunere ar trebui să fie un pic crescut.- deşi dacă vă uitaţi la bătrânii noştri, sunt fragili, sensibili, se acoperă cu baticuri şi fug de soare = fracturi, osteoporoză agravată etc. Aici aş da suplimente de vitamine D!

Apoi... pentru sinteza vitaminei D e nevoie de o anumită poziţionare pe glob- pentru o anumită lungime de undă a ultravioletelor (pe noi nu ne afectează prea mult- deşi e scăzută mult această "fotosinteză" naturală, dar Marea Britanie, vestul Europei, America de Nord- cam 6 luni pe an au de suferit- şi atunci au nevoie de surse exogene)

Alimente care pot aduce o mică cantitate de vitamină: peştele cod- dar în speical cel sălbatic- în general peştele gras, cantităţi mult mai mici sunt conţinute în gălbenuş de ou, ficat şi ciuperci

Mă tem că la fel cum se acoperă bătrânii şi bebeluşii au parte de aceeaşi soartă- câte căruţuri ferite de soare am văzut, înfofoliţi cu păturici şi multe altele- şi dacă mai stai să spui unei mămici că ar trebui să scoată în balcon la soare copilaşul chiar iarna un piculeţ cred că se panichează de tot- şi aici aş da suplimente vitaminice!

Oricum multe din vitaminele din comerţ sunt derivate din drojdii sau peşte- mai ales în cele pentru copii- nu le-aş numi chiar sintetice sau toxice

în fine, sunt foarte multe de discutat legate de acest subiect, despre care a fost o idee bună să îl deschizi- în timp sper că se va putea educa populaţia acestei ţări spre a nu se mai teme atât de câteva minute de soare din când în când, atât de benefice pt sănătate!
0
29-04-2010, ora 22:01
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Hristos a inviat !

Ca simplu beneficiar al acestor informatii, ii multumesc domnului Nick pentru toata investitia facuta (generozitate, timp, efort...).

Din pacate- pt. mine, am putut observa pe propria-mi piele cat de mult poate sa insemne contactul permanent - sau macar periodic : weekend-uri, vacante, concedii - cu razele soarelui.

Suntem in asa fel creati si pusi intr-un mediu plin de viata - din care sa luam tot ce are nevoie organismul pt. a-si mentine un bun echilibru.

Cand din diverse motive - iesim prea mult timp din acest contact direct cu factorii de mediu - nu intarzie sa apara problemele.

A fost sa trec printr-o perioada destul de nefericita -privind sanatatea, dar sunt convinsa ca unul dintre cei mai importanti factori care au determinat aceasta problema de sanatate a fost tocmai lipsa contactului cu mediul narura, si f. important cu soarele.

Nu voi enumera toate neplacerile pe care si acum trebuie sa le suport - dar cu toata caldura, as indemna pe toata lumea fara contraindicatii in ce priveste soarele- sa nu piarda nini cea mai mica ocazie de a ramane cat mai mult in contact cu mediul. Chiar si lumina zilei - nu neaparat expunerea la soarelui - are incarcatura ei energetica, sa nu mai vorbim de invelisul verde - toate, o imensa bogatie "pusa acolo" / daruita, nu intamplator.

Cat mai mult soare in sezonul acesta, va doresc ! :)
0
29-04-2010, ora 22:10
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Sorry ! - pt. unele greseli; se intampla ceva anormal din cauza temperaturii calculatorului - care imi arunca litere, uneori cuvinte intregi...:(
1
30-04-2010, ora 13:48
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Stimată d-nă IuliaCristianaB, vă mulţumesc pentru feedback-ul pozitiv şi, mai ales, pentru completările extrem de valoroase. Puteţi adăuga un număr nedeterminat de idei, că doar sunt pertinente şi au în spate multă documentare, ca de altfel şi o doză substanţială de altruism.
Ce aţi scris nu necesită ajustare sau comentare. Îmi permit să mai scriu decât atât - NU toate produsele din comerţ sunt sintetice sau toxice, deci... :)
Toate cele bune!

_

Adevărat a înviat, d-nă Bleuciel!

Vă mulţumesc şi dvs. Vă spun doar atât - Lăsaţi-vă mângâiată de soare :)
Toate cele bune!
P.S. - Să nu exageraţi (exagerarea vă predispune la insolaţie).Cu respect şi iubire,
Mr. Nick:)
0
08-06-2011, ora 22:28
elizamar
Nu este medic/terapeut
elizamar
Buna seara!am citit comentariile voastre si sunt foarte bune.Problema e ca eu anul asta am fost diagnosticata cu TBC pulmonar bk negativ, si din cate mi s-a spus vara asta trebuie sa evit cat mai mult soarele pentru ca din cauza tratamentului sau a unui medicament mi se cam coloreaza pielea.Stiti cumva daca macar 15 min de 2 ori pe saptamana are vreun efect benefic?am si calciu la limita inferioara, fac tahicardie, imi tremura muschii fara sa ma pot controla, imi zvacnesc daca pot spune asa.stiu ca si tratamentul de tbc are legatura cu scaderea calciului.
1
09-06-2011, ora 00:43
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
¦●÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷●¦

Sărut mâna!
Elizamar, da, chiar şi cele 15 minute de expunere la soare, de 2 ori / săptămână, au efecte benefice asupra secreţiei naturale de vitamina D, în piele, şi nu numai asupra secreţiei de vitamina D, ci per ansamblu, atât fizic cât şi mentalo-psihic.
Ţinând cont că aveţi probleme cu calciul, cel mai probabil şi cu magneziul şi potasiul, medicul dv. curant nu v-a prescris un supliment alimentar pentru a-i oferi organismului dv. un aport de substanţe minerale şi vitaminice, în vederea obţinerii unui echilibru la acest nivel?! Un supliment precum Taxofit A-Z chrono depot.
În altă ordine de idei, nu ştiu dacă ştiaţi, există şi antituberculozice naturale care pot fi luate în combinaţie cu tratamentul antituberculozic alopat, pentru a maximiza eficienţa şi pentru a grăbi vindecarea. Tinctura de hamei este doar una dintre cele mai cunoscute produse antituberculozice naturopate; mai sunt şi altele.
Consultaţi medicul!

_

Însănătoşire grabnică!
Sfânta Treime, Cea de o Fiinţă, de Viaţă Făcătoare şi Nedespărţită: Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh, să vă răsplătească toate faptele bune, să vă ierte toate greşelile şi să vă binecuvânteze cu mântuire. Amin!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick ♥

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
⁞ NIHIL SINE DEO - Nimic fără DUMNEZEU - NOTHING WITHOUT GOD - NADA SIN DIOS ⁞
¦●÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷●¦
0
24-03-2018, ora 15:10
coramaxim
Nu este medic/terapeut
coramaxim
Cora Maxim
Credeti ca deficitul de vitamina D ar putea duce la anxietate /depresie? Pentru ca, dupa parearea medicilor eu cu asta ma confrunt. Prezentam tremor al bratelor si picioarelor, dureri in piept, senzatia ca am inima intr-un cleste, tulburari de somn, palpitatii, ameteli. Dupa administrarea de vitamina D3 in doza de 4000Ui/zi o parte din simptomatologie a disparut. Am intrerupt 1 luna adm dar reaparitia tremurului m-a facut sa reiau si acum iau de 2 saptamani dar in prezent ma chinuie o stare de ameteala aproape continua, senzatia de lipsa de putere in picioare. Am citit ca vitamina D are receptori peste tot, inclusiv in creier si ca sub influenta ei se sintetizeaza neurotransmitatorii cerebrali. Multumesc
0
06-09-2018, ora 18:11
Andi336517
Nu este medic/terapeut
Andi336517
Buna ziua,

Intampin urmatoarea problema :
Vit D nivel 24.4 (nivel FEB 2018 = 12, nivel APR 2018 = 15)
Nivel Calciu = 10, adica borderline crescut (nivel FEB 2018 = 9.7).

Intrebari :
1. considerati nivelul calciului anormal ?
2. sa continui sa iau Vit D in continuare ? Din Mai 2018 iau zilnic doza de 2000 UI de vit D
3. sunt plecat din Romania si nu am access la doctori (...) cand ajung cateva zile in tara imi fac analize pe fuga si incerc sa ma autotratez singur, pe cat posibil.

Multumesc pentru un eventual sfat.
Adaugă un comentariu / răspuns

12-11-2019, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
OptiBac
OptiBac - probiotice adaptate nevoilor tale
Optibac Probiotic zilnic Extra Forte are o concentratie de 20 miliarde de bacterii vii si contine Lactobacillus acidophilus NCFM - cea mai cercetata tulpina acidophilus din lume. Este probioticul ideal pentru persoanele care au urmat un tratament indelungat cu antibiotice, se confrunta cu alergii sau afectiuni digestive. Detalii aici
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.