Adolescenta cu depresie sau cu dereglari hormonale?

11-03-2019
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Buna seara. Ma tem ca fiica mea, adolescenta sufera de depresie. Probabil de mai mult timp, dar starea ei s-a agravat vizibil de o luna. Este trista, posaca, nu doarme noaptea, este foarte slaba si de cateva zile nu prea mananca, are si amenoree. Mi-a spus ca s-a gandit si la sinucidere. Se enerveaza foarte usor. Are 16 ani si 7 luni.. La aproximativ 1, 69 m are doar 44 kg. Deocamdata nu vrea sa mergem sa discute cu un psiholog, nu vrea nici la psihiatru. Cred ca accepta ca eu sa o ajut, dar nu stiu foarte bine cum. Probabil ar trebui sa o vada si un medic endocrinolog.
Prima data s-a interupt ciclul, care nu-i venea regulat ( in 2017. Am zis ca din cauza emotiilor din clasa a VIII-a).
Apoi a inceput sa slabeasca (In mai 2017, i s-a pus aparat dentar. Din cauza asta nu manca bine. Mai avea si multe emotii pentru ca in iunie dadea examenul de admitere la liceu. Desi a intrat la cel mai bun liceu, emotiile au doborat-o. Am observat ca dormea foarte mult, 13-14 ore, nu avea pofta de mâncare si a slabit mult, cel putin 5 kg. A facut analize, TSH-ul era crescut, 4, 068 uUI/ml., iar maximul normal era 3, 59. Medicul endocrinolog a consultat-o, la ecografie tiroida arata normal, iar la sfarsitul verii TSH-ul era normal.)
La liceu a inceput sa se culce dupa 2-3 noaptea ( din septembrie 2017, pentru ca avea enorm de multe teme).
De o luna nu doarme noaptea, se culca cam la 5 pentru 3-4 ore. Mai adoarme rareori seara pentru 1-2 ore.
Ciclu a mai avut in 2018 cateva luni, acum ii lipseste de 6 luni.
Inca ceva, din decembrie labele picioarelor sunt rosii ca si cum au stat in apa fierbinte.
Acum nu pot sa o conving sa mearga la doctor. Ce ramane de facut? Poate analize pentru dozari hormonale?
2 comentarii
0
11-03-2019, ora 22:54
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Ați putea incerca să luați un complex bun de vitamine B cu magneziu la recomandarea medicului de familie eventual sau produse naturiste, cum ar fi 5HTP.Sunt șanse 40%. să își revina așa.Insa nu combinați niciodata 5htpul cu medicamentele de la psihiatru.Ori una ori alta Daca nu vrea nici la psiholog nici la psihiatru nu vad ce alt lucru puteți să faceți alaturi de sprijin și puțină mișcare și ceea ce am zis mai sus..Sănătate muklta!Citiți pe net despre depresie și 5HTP și încercați să urmăriți împreună filme)documentare motivaționale cum ar fi Poți să-ți vindeci viața(Louise L Hay), Secretul (Rhonda Byrne) adică The Secret sau Schimbarea (The Shift)de Wayne Dyer.Sunt varianta de cărți pe piata cu aceleași nume că ale documentarelor.Sanatate multa!
0
12-03-2019, ora 23:38
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Va multumesc pentru sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.