am avut o raceala mai putenica, la un moment dat am simtit o pocnitura in urechea dreapta

27-06-2011
energetazap
Nu este medic/terapeut
energetazap
Buna ziua,
In urma cu un an si jumatate am avut o raceala mai putenica, la un moment dat am simtit o pocnitura in urechea dreapta si o durere foarte mare inauntru-l ei, dupa care am fost la o clinica particulara am facut audiograma din care nu imi pot da seama prea multe mi s a prescris si tratamen cu Clarinose, Acrius, Rhinocort, Biorinil pe care l am si urmat timp de aproape doua luni insa vajaitul din ureche nu diapare iar atunci cand este foarte mult zgomot nu ma pot concentra si de asemenea daca se vb incet nu aud.Cere credeti ca ar fi problema.1.60 inaltime, 48kg, tensiunea 11/6, mentionez ca beau cafea in fiecare dimineata si acidulate
6 comentarii
0
27-06-2011, ora 13:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trimite audiograma pe mail
0
05-07-2011, ora 16:19
maria64
Nu este medic/terapeut
maria64
Buna ziua
de doua luni m-ia aparut un vajiit in ureghe dreapta, am fost la doctor si m-ia dat picaturi sa pun in ureche dupa care sa oprit acest vajiit, de putin timt am avut un accident de masina, si dupa citeva zile acest vajiit a aparut din nou, am fost din nou la medic si mia spus ca am un furung extern, m-ia dat antibiotc dar vajiitul nu sa oprit nici macar o secunda. am pus din nou picaturi da degeaba, nu stiu ce sa fac si cum sa procedez.
multumesc
0
06-07-2011, ora 10:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. NU este clar.. la ce medic ati fost.. ce problema au gasit in ureche si ce picaturi au dat.
2 trebuie sa intelegeti ca exista vajait din cauza Otitei externe.. care are un tratament simplu
exista vajait din cauza otitei medii si poatesa ajute picaturile
dar exista vajait din cauza urechi interne, circulatiei cerebrale. si acolo acele picaturi nu au cum sa ajute ca nu ajung mai departe de timpan.. acolo e vorba de alt tratament
faceti investigatii la ORL.. audiograma+ timpanograma
luati o tensiune, investigati coloana cervicala, colesterolul..s.a
toate duc la zgomote in urechi
0
21-12-2011, ora 17:51
ellaellaella
Nu este medic/terapeut
ellaellaella
Buna ziua, am nevoie de un sfat, cat mai rapid posibil. Am fost racita si la un moment dat, incercand sa fac spalaturi nazale si suflandu-mi nasul, mi s-a infundat urechea stanga. Am crezut ca-mi va trece, o data cu raceala. Imi curgea si nasul- puroi. In cateva zile mi-a trecut, nasul nu mai era infundat, nici nu mai curgea. Insa cu urechea stanga tot nu auzeam si in plus, aveam un vajait permanent in ureche, care ma incurca mai mult in a auzi. Era si o senzatie de ecou, cand vorbea cineva, nu-mi dadeam seama de unde se aude( si este extrem de frustrant). Asa ca am mers la ORL. Doctorul mi-a verificat urechea, apoi a zis ca din cauza racelii am acele senzatii. Mi-a zis sa fac o radiografie si concluzia lui a fost ca "Este lichid in sinusul stang". Drept pentru care mi-a zis ca trebuie sa fac punctii. N-as fi vrut, insa a zis ca trebuie, ca sa nu raman cu sechele la ureche. A fost vorba la inceput de 2 punctii, prima gratuita, prin CAS( plateam doar medicamentele, serul fiziologic si siringa), insa pe cea de-a doua trebuia sa o platesc- 50 lei. Asa am facut, mie mi s-a parut ca nu curge puroi( am mai facut punctii acum cativa ani si stiu cum este). La a doua punctie, unde a fost si asistenta, a zis ca merge bine, dar sa ma mai duc sa mai fac o punctie iar, la ea la cabinetul particular( alti 50 de lei). Pana la urma nu-i vorba de bani, desi nu ne scot afara din casa si mai vin si sarbatorile, insa durerea, timpul pierdut, senzatia, la punctie si dupa ea, toata ziua apoi cu batista in mana si suflat de nas, caci tot curge solutia aceea pe care o baga in sinus...Iar nasul nu-mi curge in rest, nu este infundat...la punctii nu vad sa iese ceva...iar urechea este tot infundata si nu aud nimic...si zumzaitul nu-mi dispare nici macar putin... macar dupa punctie...Am spus doctorei despre situatia neschimbata a urechii, dar ea insista ca e din cauza sinuzitei...Nu inteleg...n-ar trebui sa-mi curga nasul? sau sa-l am infundat? Iar cu urechea cat dureaza pana se desfunda? si zgomotul acesta permanent in ureche cand dispare? Maine ma duc iar sa fac punctie...dar...imi poate spune cineva competent: ma ajuta cu ceva?Sigur este sinuzita, sau am plecat pe o pista gresita?
Bine ca intram in vacanta, ca eram penibila rau...mai nou, elevii trebuiau sa ridice mana, ca sa vad de unde vorbesc, sa le citesc "pe buze" raspunsul sau ce aveau de zis.
Va rog, ma poate ajuta cineva cu un sfat?
0
21-12-2011, ora 18:52
ellaellaella
Nu este medic/terapeut
ellaellaella
Doctora nu mi-a facut audiograma sau alte investigatii, in afara de acea radiografie a sinusurilor, nu mi-a dat tratament.
Nu am probleme cu tensiunea, de obicei o am mica, insa in acea perioada, acum 2-3 saptamani, cand am racit rau, am baut mai multa cafea; nici cu colesterolul nu am probleme- am 42 de ani, 55 kg, insa aveam ameteli, in special dimineata. Si am probleme cu circulatia periferica.
Iar auzul deja imi parea ca-i mai slab decat normalul, acum, ca nu mai aud cu urechea stanga de loc, dreapta nu ma ajuta prea mult, daca se vorbeste in soapta sau nu sant atenta, nu aud ce se vorbeste.
0
22-12-2011, ora 12:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
exista 2 posibilitati
1. DA, sa fie urechea infundata din interior cu o secretie seroasa in spatele timpanului ( de la acel suflat gresit a nasului) si de la sinuzita
un acest caz tre sa va auziti vocea in ureche.. si un pocnit in ureche la inghitit.. seamana cumva cu infunbdare urechiii cand mergem la munte.
2. POate fi o problema mult mai grava..
afectarea nervului auditiv din cauza virozei si tensiunii arteriala mici
3. ESte Obligatoriu sa faceti acum audiograma completa ( aer+ os) si Timpanograma
dupa aceste investigatii o sa fie clar daca este otota seroasa..si trebuie facute acele punctii, insuflatii tubare si masaj pneumatic a timpanului
sau este afectat nervul auditiv ( ce e grav..si nu prea se recupereaza auzul)
dar necesita tratament cu vazodilatatare.. poate chear perfuzabil !!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Țiuit sau pocnituri în urechi - de ce apar zgomote în urechi?
  • Rezultate promițătoare pentru un dispozitiv non-invaziv de tratament pentru tinitus
  •