Amorțeală intermitentă la mâna stângă (inelar și deget mic)
Uneori simt o senzație de arsură la nivelul antebrațului sau al palmei. În ultimele zile am avut și o senzație de arsură mai sus, în zona bicepsului, ca și cum m-ar durea pe interior, deși nu m-am lovit și nu am făcut vreun efort deosebit.
Nu am dureri de gât, umeri sau omoplați. Nu simt că am pierdut forță în mână, pot căra și ține obiecte fără probleme, dar uneori am senzația că mâna este mai grea sau mai obosită, mai ales la activități precum scrisul la tastatură.
Simptomele nu par să se agraveze, dar nici nu au dispărut complet. Menționez că lucrez zilnic multe ore la laptop și în ultima perioadă am stat destul de mult și cu laptopul în pat.
Uneori mai simt pentru câteva secunde o senzație ciudată pe vârful degetului mic și al degetului inelar, ca și cum nervul ar fi mai sensibil acolo, dar dispare imediat și nu devine durere. Astăzi am avut și o perioadă de aproximativ o oră în care am simțit o arsură în zona bicepsului, ca și cum ar „arde pe interior”, iar în acel moment nu aveam probleme pe antebraț sau în mână.
Am fost deja la neurolog și urmează să fac câteva investigații. Vreau să știu dacă alții au mai avut senzații de genul acesta.
Bună ziua, distribuția pe care o descrieți — degetul inelar și degetul mic — este un tipar clasic pentru implicarea nervului ulnar, adesea agravat de poziții cu cotul îndoit prelungit (sprijinit pe cot, folosit tastatura cu brațul flexat mult timp).
Este un motiv frecvent de amorțeală intermitentă și, de multe ori, se ameliorează prin măsuri simple: evitarea sprijinului prelungit pe cot, pauze dese de la laptop, poziționarea brațului mai relaxat.
Un detaliu important de menționat neurologului
Senzația de arsură care urcă până în zona bicepsului merită menționată explicit medicului dumneavoastră neurolog — poate schimba direcția investigațiilor către o posibilă afectare la nivelul coloanei cervicale, nu doar la nivelul cotului. Faptul că nu ați pierdut forța în mână este un semn bun.
Cel mai bine e să așteptați rezultatele investigațiilor deja programate — ele vor clarifica exact la ce nivel este afectat nervul.
- 7Amorteala la mana stanga
- 1Imi amortesc mainile noaptea
- 1RMN cerebral și coloană cervicală
- 1O părere parapareză spastică
- 5Durere articulatie picior stang
- 2Epilepsie focala
- 1AVC hemoragic 60 % suprafata creierului
- 1Mâna stingă amortita tot timpul
- 2Probleme de memorie si de concentrare atentie scazuta
- 1Probleme de atentie si concentrare