Amorteala si racire a mainii stangi in timpul somnului

31-12-2020
hasmic
Nu este medic/terapeut
hasmic
In ultimul timp, mi se intampla tot mai des, sa ma trezesc cu mana stanga complet amortita si rece.Pana in prezent, nu am depistata vreo afectiune cardiaca, decat o usoara insufucienta mitrala.TA este normala, spre mica.Am 66 ani. Este motiv de ingrijorare?
1 comentarii
0
14-01-2021, ora 02:58
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Buna ziua.
Mana este rece in realitate sau doar aveti senzatia de rece? Se poate masura cu un termometru, sau puteti ruga pe cineva sa va atinga pe maini si sa compare temperatura mainii drepte cu a mainii stangi.

Daca este rece in realitate si NU dormiti pe ea (comprimand mana), poate fi o problema vasculara (cu o artera a mainii), dar este ceva foarte rar. Tine de cardiologie. Masurati tensiunea la ambele brate si comparati rezultatele.

Daca doar pare rece si este mai mult amortita, poate fi de ex. de la coloana cervicala, de unde pleaca nervii catre mana

Problemele de cardiopatie ischemica din timpul noptii (cand exista) sunt, de obicei, silentioase (nu se simt). Daca aveti si alti factori de risc de cardio, se poate pune un EKG Holter peste noapte, daca este cazul.

Oricum, consultati un medic, este greu de spus de la distanta.

Multa sanatate!

Cu stima, Haplea Ioan Stefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: