Anxietate, Frica, Atacuri de panica, Hipocondrie sau boala extrem de grava ?

07-02-2018
DoubleL
Nu este medic/terapeut
DoubleL
Buna seara,

In primul rand scriu pentru ca orice parere ma ajuta sa ma linistesc sper ca nu sunt luat "la misto" pentru ca sunt deja destul de speriat.

Povestea mea pe scurt:

Am 23 de ani. Am ceva dependenta de jocurile de noroc pe care incerc din rasputeri de cateva luni sa o stapanesc, ma mai scapa rareori si nu ma pot abtine. Am tinut sa precizez asta pentru ca e principala mea "sursa" de stres. O sa revin la asta mai tarziu.

Totul a inceput acum aprox 3 ani, jucam poker cu niste prieteni si deodata am simtit un junghi in piept, instan mi-am adus aminte de vorbele lu' mama "tu esti o persoana grasuta si ai inima invelita in grasime si oricand poate sa se opreasca ca abia bate saraca" (ea a zis asta in sepranta ca o sa mai slabesc putin) dupa ce m-am gandit la asta am simtit cum mi se taie imagina ca si cum as fi lesinat si apoi cum imi batea inima si pulsul in gat. M-am gandit asta e, infarct... Am plecat de la masa fara sa zic nimic am iesit afara la aer rece m-am mai linistit putin. Un prieten a iesit sa vada ce am si nu puteam nici sa vorbesc de frica, am plecat acasa pur si simplu. Acasa ma invarteam in casa asteptand ca infarctul sa-si faca efectul, m-am pus in pat nu puteam sa dorm, transpiram ma gandeam tot la asta. Am adormit pana la urma. A 2 a zi m-am dus direct la doctor am facut ekg, analize totul ok. Mi-a zis ca se vede pe fata mea ca inca sunt in panica.. Au trecut 5-6 zile, nu-mi puteam scoate din cap acel eveniment nici cum. Intr-o seara m-a luat iar simteam cum "imi bate inima in gat" puls marit, durere de cap. Am zis clar am ceva la cap, un atac cerebral ceva... Am ajuns la urgente, mi s-a facut un ekg, perfect. Doctorul m-a pus sa inchid ochii si sa tin mainile in fata drepte. A inceput sa rada si i-a zis asistentei: " ia uite, atac de panica. uite cum ii tremura mainile" mi-a dat ceva sa beau, m-a calmat si mi-a recomandat sa merg la un psihiatru ( nu mai tin minte daca nu mi-a si prescris niste calmante)

Am ajuns la psihiatru in final, femeia a incercat sa-mi explice ca nu am nimic la inima sau la corp ca totul e in capul meu (si o credeam pe moment insa la prima simptoma uitam tot) mi-a dat anxiar si inca ceva, timp de o luna (daca tin bine minte) am fost adormit aproape leguma dar m-a ajutat am redus usor doza si mi-am revenit.

Au trecut anii 2-3 de atunci sa tot fie, am mai avut mici atacuri de panica (pe tramvaie in special, in locuri unde e aglomeratie si aer inchis+caldura) cu transpiratii, senzatie de sufocare etc dar am reusit sa le controlez in final.

Si acum ajungem in prezent: De 2 luni sunt extrem de stresat, stres cronic pot spune: facultate (restante), servici, bani (v-am zis de jocurile de noroc), credite, probleme din toate partile. Uneori ma mir ca nu am inebunit inca.

Acum 2 luni am avut o gripa foarte urata, mi-a trecut pana la urma fara sa iau vreun tratament insa mi-a ramas amigdalele umflate si cu puroi pe ele. Am luat pe rand Augmentin si Cexyl antibiotice, puroiul a disparut insa gatul a ramas rosu si o amigdala marita. Am cautat net daca e vreo probleme daca a ramas o amigdala mai mare si surpriza: asta e primul simptom al cancerului la amigdale. Panica instant.

Am fost la un ORL-ist acesta mi-a zis ca el vede doar un gat inflamat si ca e posibil ca eu sa am din nastere o amigdala mai mare (sincer nu stiu, pentru ca pana acum nu am fost asa de atent la corpul meu si am fost interesat sa ma uit la amigdalele mele). Stiam ca am avut din copilarie un streptococ in gat si i-am zis ca am luat antibiotice (inca luam pe atunci Cexyl) si mi-a zis ca sa fac analize de sange dar din gat sa ma astept ca acum dupa antibiotic sigur nu o sa-mi iasa nimic. Mi-a dat ceva antiinflamator doar.

Analizele de sange ok (putin Leucocitele crescute, aproape de limita nimic iesit din comun). M-am gandit ca nu e bun doctorul, am mers la alt ORL-ist de data asta dupa ce am facut exudatul din gat. Acesta mi-a zis ca e un virus (nu stiu exact ce) si mi-a dat un al 3 lea antibiotic 10 zile pe luna pentru 3 luni Ospen de 1500mg.

Am luat 5 zile, gatul nu mai e rosu si parca s-a mai dezumflat amigdala. DAR, a inceput sa ma apase ceva in partea stanga sub coaste. Am zis ca e de la antibiotice.La inceput apasare apoi sa ma intepe, asa scurt (de 2 ori pe ora sa zic asa) Am incetata sa mai iau antibioticele acum.

Am cautat pe net ce inseamna durere in partea stanga si am gasit splina marita. Iar splina marita inseamna o infectie (cum ar fi a mea din gat), probleme la rinichi, probleme la colon sau infectie de sange.

Niciuna nu suna prea grozav, nu ? Dupa 2 zile nu m-a mai intepat insa acum simt o "jena" mai jos de splina in partea stanga in drept cu buricul. Nu stiu cum sa ii zic ca o piscatura, jena sau chiar mancarime insa nu tine mult si daca pun palma acolo dispare... daca am treaba si nu ma gandesc acolo nici nu simt. In schimb am reflux gastroesofagian tot de atunci de cand ma intepa insa atunci a fost puternic (ragaiam la fiecare 3 minute) acum aproape a disparut.

Insa panica si gandul la cancer de colon (pentru ca nu prea mananc sanatos) nu imi pot disparea iar de 2 zile ma gandesc doar la asta. Acum parca am si amteli (nu sunt ameteli sa pic din picioare ci e ca si cum ma gandesc ca o sa ametesc si ametesc in acelasi timp, nu pot sa explic). Am cautat din nou pe net iar ametelile sunt asociate cu leucemia si cu cancerul de stomac si de colon bineinteles...

Nu stiu ce sa mai cred... Sunt gata sa merg din nou la zeci de medici pentru a verifica colonul/stomacul. Dar tare cred ca doar de un psihiatru am nevoie...
Am ajuns sa caut exercitii de yoga pe internet pentru a ma linisti pentru ca simt ca am toti mischii incordati, imi vorbesc singur (in minte) ca am x boala, sau y boala si tot mai grava.

Sunt ipohondru ? Innebunesc ? Va rog raspuns !

Multumesc !
19 comentarii
0
07-02-2018, ora 23:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ai anxietate. Nu trebuia sa intrerupi tratamentul de la psihiatru. Nu inebunesti dar te chinuiesti singur cautand pe net tot felul de bazaconii.
Mergi la psihiatru din nou sa iti dea tratament si la psiholog.
0
08-02-2018, ora 06:48
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
1. Da, in mod sigur aveti o anxietate intensa legata de sanatate, prea mare fata de problemele fizice pe care medicii vi le-au diagnosticat obiectiv.
2. Nu, nu se innebuneste din cauza anxietatii, dar e cazul sa o tratati (psihoterapie si /sau pastile) pentru ca va accentueaaza simptomele fizice (nu neaparat va imbolnaveste, cel putin nu pe termen scurt) si va epuizeaza (se poate asocia apoi cu stari depresive).
1
08-02-2018, ora 12:10
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Diagnosticele nu se caută pe internet, ci mergeți la un psiholog clinician cu experiență, iar în urma evaluării decideți ce aveți de făcut.
Din ce relatați, pe lângă simptome de anxietate eu suspectez și ipohondrie pentru că aveți o neliniște continuă, teamă și preocupare obsesivă de starea sănătății proprii. S-ar putea ca unele simptome să vi le induceți pentru că de modul de gândire depinde și funcționarea ca persoană.
0
11-02-2018, ora 21:17
DoubleL
Nu este medic/terapeut
DoubleL
Bună ziua,


Va mulțumesc pentru răspunsuri.
Din păcate starea s-a agravat în ultimele zile.

Ieri m-am enervat puțin mai tare și apoi m-am stresat toată ziua. Seara am plecat la lucru. Când am ajuns la lucru parca m-a lovit ceva în cap. Amețeli, iritație în tot corpul, parcă îmi fierbea, nu putem sa ma concentrez la nimic și eram confuz...am crezut ca am făcut un accident vascular sau ceva la cap. Am plecat acasă. Când am ajuns acasă m-am liniștit instant fizic, mintea încă se gandea la diferite boli.
Vreau sa va întreb dacă atacurile de panica si/sau anxietatea generală pe care o am pot să-mi dea simptome ca intepaturi la splina sau senzație ca de febra musculara în partea stânga la nivelul buricului? Sau e posibil sa am splina marita? Pentru ca splina marita împreună cu amețelile îmi provoacă alte și alte gânduri...

Maine o sa merg iar la un psihiatru pentru ca nu mai rezist, simt uneori ca am înnebunit.
2
12-02-2018, ora 18:45
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
DoubleL îți propun un exercițiu. Pune-te pe scaun, aprinde-ti o țigară dacă fumezi sau un pahar de tărie, cafea ceva sau dacă nu consumi nimic din cele scrise ia-ți un pahar de apă. Imagineaza-ti că nu ai nimic decât hainele de pe tine, paharul cu apă și o sănătate șubrezită. Imagineaza-ti că nu poți face absolut nimic ca să schimbi asta. Încearcă să accepți situația în propriul tau gând. Repetă exercițiul de fiecare dată când ți-e frică până când conștientizezi că ești capabil să accepți lipsurile vieții pentru că realitatea e uimitoare.
Crede-ma când îți spun, în realitate viața este complet goală, plina de lipsuri, ne naștem goi, murim și suntem îngropați cu hainele de pe noi. Ce umple viața este doar sentimentul. Cu cât sentimentele sunt mai curate și pozitive cu atât viața este mai plină. Cu cat sentimentele sunt mai negative cu atât viața este mai goala. Dacă reușești să-ți stăpânești și să-ți cultivi sentimentele îți poți umple viața cu ce este bun și firesc.
0
21-02-2018, ora 20:26
DoubleL
Nu este medic/terapeut
DoubleL
Am fost la psihiatrul la care am mai fost si la primele atacuri de panica.

A inceput direct sa ma certe (pentru ca ma cunoaste) ca ultima oara nu am mai venit la ea si am intrerupt tratamentul.

I-am povestit tot si mi-a zis ca sunt foarte nervos si am o anxio fobie (sau ceva de genu)

Mi-a dat 3 pastile: Alprazolam 1/2 de 3 ori pe zi
Serlift 1/2 seara
Trittico 1/3 tot seara

De o saptamana le iau si nu m-am simtit asa de linistit psihic si de zen din gerala, incep sa am chef de lucru si pare ca totul e ok.

Insa nu imi pot scoate bolile din cap, dar ma iau cam rar si nu ma mai panicheaza deloc.

De exemplu acum, a inceput s ama doara limba acolo in spate langa epiglota si amigdalele la fel au inceput si o sa reiau tratamentul de la ORL-ist pentru virusul meu din gat. Insa ma sperie durerea de limba (e mai mult o senzatie de jena sau ca si cum iti simti limba dupa ce te frigi in ceva fierbinte). Ma sperie dar imi trece rapid acest gand si nu ma mai panichez fizic.

Din seara asta mi s-a zis sa maresc Serlift-ul la o pastila.


O zi frumoasa !
0
21-02-2018, ora 21:22
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Încercați să mergeți și la psiholog, pentru că dacă veți combina medicația cu psihoterapia veți obține rezultate mai rapide și de durată.
Sănătate multă!
0
07-03-2018, ora 14:12
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Da DoubleL, esti ipohondru. Iar teama ta de diverse boli poate avea la baza aceleasi ganduri ca si cele ce-ti intretin dependenta de jocurile de noroc. E important sa iei medicatia, dar atat timp cat nu o sa abordezi cu adevarat problemele in cadrul unor sesiuni de psihoterapie, e putin probabil sa scapi de ele. Pentru asta e esential sa-ti doresti cu adevarat sa scapi de ele. Decizia iti apartine! Succes!

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
08-03-2018, ora 21:44
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna seara! Cand ai infarct, ai. Nu e nimic de facut. Infacrtul se previne. Un om batran ce se stie deja cu probleme de inima, ia medicatie pentru a se asigura ca nu face hipertensiune asta pentru a nu muri. Tu, in schimb, nu ai avut probleme cu tensiunea arteriala. Deci nu e cazul sa vorbim de infarct. pentru o mai buna sanatate cardio-vasculara, mananca, domne, sanatos! Slabeste! Fa sport, degeaba, daca nu.
Anxietatea asa se vindeca. Si lasa jocurile de noroc. Te entuziasmezi aiurea, pierzi bani si la nevoie nu mai ai.
1
11-03-2018, ora 00:35
Olivia01
Nu este medic/terapeut
Olivia01
Buna seara,
Cu siguranta gandurile lasate in voia lor duc mintea la dezechilibru si neliniste. Tot ce ai de facut este sa le schimbi directia inspre ceva bun, productiv. Practic sa le intrerupi si sa faci un efort de a te gandi la lucruri bune in fiecare zi pana mintea ta se obisnuieste si nu mai are loc de griji.
Pentru inceput poti sa iti faci o lista de ganduri bune, luminoase si ti le repeti dimineata.(sau in ce moment al zilei preferi). Este important sa alegi cu ce fel de ganduri te umpli si sa nu obosesti sa le repeti. Treptat, nelinistea dispare, fara medicamente. Mintea o sa asculte ce ii repeti constant. Asa ca spune-i cat de multe lucruri bune posibile, citeste lucruri constructive. Numai tu poti prelua controlul, pe zi ce trece un pic mai mult.
Daca vrei sa iti gasesti echilibrul, ai nevoie sa te apropii de Dumnezeu, care este sursa tuturor lucrurilor vii. Cu cat te apropii mai mult, cu atat viata ti se lumineaza si toate lucrurile se aseaza la locul lor. El te poate vindeca de orice dependenta si de orice tulburare de orice fel. Nu ai nevoie de nicio religie, ai nevoie doar de El pentru ca El singur este Binele Absolut.
Iti recomand sa iti alegi versete din Biblie despre vindecare si liniste, sa le citesti si sa le repeti. Biblia este o comoara pe care Dumnezeu a lasat-o in viata noastra ca sa nu traim la intamplare si neajutorati in fata lucrurilor grele. Ea ne este lasata sa traseze pentru noi drumul drept inspre Tatal nostru ceresc. Avem nevoie de El tocmai pentru ca viata noastra fragila este plina de limite. Ajutorul omenesc merge pana la un punct; cand nu Il gasim nicaieri, il gasim cu siguranta la El. Odata ce Il gasesti pe Dumnezeu si Il pastrezi in constiinta ta, sa stii ca te vei vindeca complet.
Ti-am spus asta cu convingere, eu sunt o persoana care s-a vindecat de insomnie si anxietate invatand versete si repetandu-le zilnic. Nu mai am nevoie de pastile si vizite medicale. Au disparut complet. Am descoperit ca versetele biblice sunt medicamente eficiente 100%, valabile pentru orice fiinta umana.
Multa sanatate!
0
25-11-2018, ora 13:49
A.F
Nu este medic/terapeut
A.F
Sper sa vezi mesajul meu si sa te linistesti dupa ce il vezi.
Si eu sunt la fel, simt o teama puternica si constanta vizavi de posibilitatea de a suferi de o boala. Imi analizez corpul obsesiv, orice mica durere, intepatura, disconfort ma panicheaza si imi induce o stare de anxietate din care cu greu reusesc sa scap.
De 4-5 luni sunt asa. In fiecare zi ma gandesc ca sunt bolnav, ma simt slabit, sunt palid, cu gandul acesta ma trezesc si ma pun la culcare. Cand ies cu prietenii nu ma gandesc decat la '' ce bine va merge voua, sunteti sanatosi''.
O perioada am crezut ca am probleme cu inima, ca sunt in preinfarct, evitam sa ies temandu-ma ca o sa ma doboare pe strada, sau cand sunt cu prietenii. Am ajuns sa nu dorm noaptea. O luna jumatate am stat in calvarul asta, pana cand am decis sa merg sa imi fac un EKG, rezultatul fiind unul bun. M-am linistit cam o saptamana pana am inceput sa simt un disconfort in partea stanga sub coaste. Tu spuneai ca acolo pot fi probleme cu splina, eu sunt de parere ca acolo sunt probleme ale pancreasului.. Mai exact cancer, am citit mult pe internet.. E asimptomatic si cand incepi sa simti dureri e deja prea tarziu pentru tine. De 3 luni cred asta, plus ca suspectez si o problema a colonului, cred ca deduci care.
DOAR CA, spre deosebire de tine, mie imi e frica sa imi fac analize. Atunci mi-am facut doar EKG, nu si analize de sange. Nu pot sa le fac, nu pot. Tu ai rezultatele alea care dupa cum ai spus sunt bune, deci e exclus sa ai bolile pe care crezi ca le ai din moment ce analiza e buna. Eu si daca ma linistesc pentru jumatate de zi, tot timpul exista un '' dar daca ai ceva? ''. Asta fiindca nu le fac si nu pot sa le fac, de frica. Cred ca sufar de aceste boli dar nu imi fac teste ca sa mi se confirme sau infirme... Deci teama mea nu dispare si nu ma pot linisti.
0
25-11-2018, ora 14:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ A.F

Aveti Anxietate. Asta e o boala pentru care exista tratament. Mergeti la psihiatru si psiholog. Nu stati sa va chinuiti asa degeaba.
0
14-12-2018, ora 00:29
me377
Nu este medic/terapeut
me377
@DoubleL: am citit primul tau post si am ras nemaipomenit. Foarte tare cum ai povestit.
Din păcate si eu sunt pe acolo, partea si mai proasta e ca sunt ca A.F- nici nu vreau sa ma duc la medic sa scap de stres. Acum cateva luni am trecut prin niște atacuri de panica și abia de la ele am zis sa fug pana la cardio unde m.am lamurit ca nu am nimic si am scăpat de panica asta.
În schimb trec și eu prin ele: ba cu gatul, ba cu plămânii, ba cu colonul. Faza e ca nu am fost la niciun doctor.
Am ajuns sa ma amuz si eu cum in fircare zi, da absolut zilnic, simt cate ceva undeva (spre norocul meu: am intepaturi in partra stanga constant, dar acum 10 ani, in liceu, dimineață ma înțepa in stanga cu orele, pana ma ridicam din pat. Cum an supravietuit atata, înțepăturile in stanga sunt singurele chestii care nu ma mai ingrijireaza ).
Tarziu mi.am dat seama ca NU TREBUIE citit pe net. Te doare ceva si stii ca esti "nebun"? Atunci lasa jos gugălul. Am.intreles asta prea tarziu si acum desi nu mai caut decat poate 2% din simptomatologie pe net, e degeaba. Am capul plin de informatiile citite anterior, asa ca e greu sa mai scot tampeniile din el.
Am asa un plan, de care sper sa ma tin: tinand cont ca pe faza "cardio", a fost 90% indeajuns sa merg doar la un medic (a fost o super doctorița care, cred ca dacă ma duceam a doua oara la ea ma plesnea, atât de ferma a fost ), vreau sa fac cate un control la alte 2-3 specializari si dupa sa ma calmez. Eventual un psiholog, cică terapia cognitiv comportamentala ar da rezultate (am citit pe net ). Boala grea si urata spaima asta constata care, intr.adevar poate degenera.
Ne mancam tineretea cu tampeniile astea...
Succese tuturor :)
0
20-12-2018, ora 11:38
teo230790
Nu este medic/terapeut
teo230790
Buna ziua. As dori sa relatez si eu prin ce trec: acum 2 ani am inceput sa simt fin ce in ce mai des spasme musculare. Am citit pe net...miam pus diagnostic SLA.
Am fost la bucuresti am facut EMG, RMN cervicala si cerebral. Au iesit bune cu o singura leziune milimetrica cu caracter demielinizant si hipersemnal T1si Flair. Neurologul a zis ca are nici o importanta acea leziune, fiind probabil ischemica. In fine, mia iesit din cap SLA. Acum mie teama sa nu am Scleroza multipla. Ca tot tot am niste simptome care se repeta ba una ba alta: usoare firnicaturi pe jumatea stg a fetei( le aveam si cand am facut rmn), senzatie de greutate in concentrare, parca nu pot focaliza privire si o stare de ameteala dar nu vertij, si uneori ma ustura si ma dor ochii fara un motiv anume.
Am fost la psihiatru mi-a dat tratament si 2 sapt nu am mai avut aproape nimic. Acum de o saptamana iar a aparut senzatia de ameteala iar.
Ce am oare? M-am programat la neuro iar pe 28 dec si vreau sa refac RMN -ul sa nu fi aparut alte leziuni.
Sunt foarte speriat...Va multumesc!
0
27-12-2018, ora 15:08
Nicu221
Nu este medic/terapeut
Nicu221
Eu am căutat pe internet despre epilepsie pentru că unchiul meu vitreg a făcut o criză de față cu mine și eu m-am speriat foarte tare. Am căutat despre boala lui și apoi m-au luat niste dureri de cap, iar la 2 săptămâni am inceput să am și eu crize și dureri și amețeli groaznice deși medicii spun că totul e în capul meu. Căutatul ăsta pe internet mie mi-a distrus cu totul viața. Dumnezeu mă mai poate salva
0
10-03-2019, ora 20:07
ShaggySh
Nu este medic/terapeut
ShaggySh
Şi eu am căutat pe net şi am crezut că am tumoare pe creier, apoi boli la ochi, apoi am văzut la stres cam toate simptomele mele(pe moment eram fericit că nu e ceva grav) dar tot trăiesc cu gândul la acele boli şi că nu am scăpat de simptome încă, am o depresie severă+anxietate(mă simt foarte ciudat) şi sunt foarte îngrijorat de tot ce am
0
12-04-2019, ora 09:39
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Dupa sesiunile de psihoterapie, teama de diverse boli nu dispare de obicei in totalitate. Inveti insa cum sa-I faci fata si cum sa nu o lasi sa puna stapanire asupra ta Shaggy.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
22-12-2019, ora 14:56
AnaMariaAny
Nu este medic/terapeut
AnaMariaAny
Buna, am 29 de ani si aceleasi simptome le am si eu plus inca 10.
Povestea mea incepe undeva la inceputul anului, prin ianuarie, cand din senin am inceput sa am palpitatii si senzatia de ameteala( mai bn zis de dezevhilibru, calcat pe nori).
Am facut analizele - toate bune
Ekg si ecodoppler - bun
Am inceput usor usor sa simt intepaturi, arsuri parrstezii pe obrazul stang, dupa buzele si interiorul gurii.. Am fost la nrurolog si am facut RMN - bun si asta.
Iar EKG si doppler la alt doctor.. bun si acesta.
Doctora de familie a zis ca este spondiloza...
Radiografie coloana- cervicala - nu, nu am spondiloza
Am fost la Orl- o usoara deviatie de sept + rinita alergica - nu e o problema grava incat sa imi dea toate aceste simptome.
Analize de glanda deoarece m-am ingrasat 10 kg - bune si astea.
Intr.un final m-am ales si cu o sinuzita cronica o tratez de 5 luni, probabil ca o sa o rezolv ptin operatie. Sinuzita nu ma deranjaza atat de tare. Ma deranjaza faptul ca imi curg secretii mucopurulente posterior nasului si imi irita gatul... am crezut ca am cine stie ce boli in gat... plus ca mi se pune un nod de fiecare data cand ma stresez.
La psihiatru mi se pune diagnostic de anxietate generala, tratament pentru o sapatamana anxiar si prozac, nu au funcionat.. nu am mai mers la psiholog.
Am inceput sa am arsuri gastrice - la gastroenterologie am facut radiografie cu bariu si rezultatul Bun (uimitor, nici aici nu am nimic)
Sangerari gingivale... iar am citi despre leucemie..iar panica... am facut detartraj si de 3 sapatamni nu mai sangereaza gingiile... ( totul e de ras)
Am repetat hemoeucorama completa si mi.a iesit o usoara leucocitoza cu limfocitoza.
. Valoare maxima leucocite 10... valoarea mea 11, 8.. valoare limfocite max 10 valoarea mea 10, 9... iar panica.. programare la hematologie... analizele sunt bune o usoara viroza, infectie..
Am repetat analizele si au iesit in parametrii normali limgocitele si leucocitele dar de data aceasta got.ul marit valoare normala 33 valoarea mea 64.pastile essentiale forte... o scurta perioada m.am simtit mai bine pana am aflat ca cea mai buna prietena are limfom... iar am inceput cu stresul...
Acum simt furnicaturi in degete...
Stomacul parca a luat.o razna... sunt balonata, ma doare in stanga sub coaste, m.am ales si cu un herpes de toata frumusetea si chelita angulara o saptamana o am alta nu... iar apare iar dispare...
Am si un baietel de 1 an si 5 luni ma gandesc ca toate starile mele sa nu il afecreze... ca ma simte stresata... imi analizez fiecare particica din corp...
Nasterea a fost traumatizanta pentru mine... dar simptomele mele au inceput cand avea baietelul 6 luni... nu imediat dupa nastere. Ma gandesc zilnic ca daca se intampla ceva cu mine el ce face.
Poate mintea sa genereze atatea simptome?
0
22-12-2019, ora 17:58
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la un psiholog clinician cu experiență pentru o evaluare psihologică și veți continua cu psihoterapia pe baza rezultatului evaluării. Dacă ați constatat că nu sunt probleme medicale, problema poate fi psihologică. Se poate să vă induceți toate acele stări, pentru că gândind că nu veți face față situațiilor, vă blocați programele de reevaluare a situațiilor și de-a găsi soluții să depășiți situația respectivă. Căutați ca psihologul clinician să aibă și formare pe psihoterapie cognitiv-comportamentală ca să puteți avea rezultate mai rapide. În plus, un număr de ședințe sunt decontate de Casa de asigurări, asta în caz că psihoterapeutul lucrează cu un psihiatru prin Casa de asigurări.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul