Anxietate sau problemă de altă natură?

10-08-2019
Christiansene
Nu este medic/terapeut
Christiansene
Bună seara! De ceva timp am început să am niște simptome care nu-mi dau pace, și anume:furnicături la nivelul feței, undeva sub scalp simt ca și cum acel loc ar fi strâns în menghină, urechi înfundate, gâdilituri și mici furnicături în acel loc sub scalp, sunt acele zgomote ca acelea când vă rotiți gâtul și simțiți acele mici trosneli ale gâtului.Se accentuează când stau în curent sau la aer rece.Am început să iau 1 anxiar la nevoie și o jumătate dw cipralex dimineața.E drept că după ce iau anxiarul, acea presiune mai scade în intensitate cât și acele furnicături dispar în mare.Am avut aceleași simptome acum 2 ani când vremea a fost destul de rece și am avut aceleași stări.Evident am făcur la momentul acela un RMN și din câte mi s-a spus, mici probleme la sinusuri.La servici stau foarte mult pe scaun, e destul de mult curent, și totuși dacă iau degeaba tratament pentru anxietate și de fapt am altă afecțiune?.Din păcate programările la doctorii de specialitate sunt ocupate până aproape de sfâeźitul lunii- ORL, respectiv Neurologie,.Am luat o perioadă lungă de timp medicamente ca cele amintite mai sus până acum jumătate de an când le-am întrerupt și m-am acomodat deatul de bine.Mâ î ndoiesc că au revenit așa dintr-o dată.Nu ștou dacă contează, dar petrec foarte mult timp pe telefon și mă consum mult vizavi de unele știri.Dacă s-a mai confruntat cineva cu aceste simptome sau are cineva idee despre ce ar fi vorba, aștept.un sfat.Parcă stau cu sabia deaaupra capului când simt avea menghină în interior, parcă mă aștept la ce-i mai rău.Să încerc și antinevralgice, cele mai multe persoane spun că e pe fon nervos.Vreau să aud și părerea voastră vizavi de cele scrise mai sus.Mulțumesc și seară bună!
3 comentarii
0
10-08-2019, ora 08:31
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața! Diagnosticul de anxietate se pune după ce se exclude o problemă medicală. E nevoie să iei o trimitere de la medicul de familie pentru investigații. Dacă nu determini cauza reală orice medicament poate rezolva problema pe moment, dar mai târziu poate să revină. Insistă să obții o programare mai urgentă, poate te ajută și medicul de familie.
0
10-08-2019, ora 13:38
Christiansene
Nu este medic/terapeut
Christiansene
Mulțumesc pentru răspuns, d-na Psiholog.Oricum, interesant este că aceste stări se accentuează când ajung la servici.De exemplu, dimineața, după ce mă trezesc, aceste stari tind spre 0 ca intensitate.Cum încep mișcarea, indiferent ce fac și unde merg, începe calvarul.Evident că iau un anxiar și mă mai liniștește.Încă o dată mulțumesc pentru răspuns și vă doresc o zi bună.
0
11-08-2019, ora 15:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati legatura si cu domnul doctor Flueraru Valeriu de pe sectiunea Boli ORL. Sa nu fie ceva din sfera aceea. Trebuie excluse intai cauzele organice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul