Anxietate si tremur / senzatie de slabiciune | Forumul Medical ROmedic

Anxietate si tremur / senzatie de slabiciune

31-05-2021
radu72
Nu este medic/terapeut
radu72
Buna ziua

O anxietate puternica poate provoca tremor interior + fasciculatii in zona gambelor + senzatie de slabiciune si epuizare ? S-a mai confruntat cineva cu asa ceva ? Si ce tratament v-a fost recomandat / a dat rezultate ? La un control neurologic nu au aparut semne de alta boala/afectiune. Si totusi, cum se poate ca anxietatea sa te epuizeze asa de mult ?

Multumesc
4 comentarii
3
31-05-2021, ora 18:11
Psiholog Rodica Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Rodica Dragomir
Buna ziua! Tulburarile anxioase sunt caracterizate printr-o ruminatie aproape permanenta, asemenea unei spirale a gandurilor care nu se finalizeaza cu o solutie. Persoana care sufera de anxietate se concentreaza atat de mult pe ganduri, pe detalii, pe posibilitati de a i se intampla ceva rau, incat devine foarte dificil pentru ea sa mai poata vedea imaginea de ansamblu, sa se raporteze la realitatea cotidiana a vietii sale. Aceste ganduri negative pot da nastere unei serii de simptome fizice si dureri cronice inexplicabile.
In cazul dumeavostra, este recomandat sa faceti un set complet de investigatii medicale, si daca din punct de vedere clinic nu se gaseste o explicatie pentru simptome, va puteti adresa unui psiholog pentru o evaluare.
Multa sanatate!
2
31-05-2021, ora 18:18
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Intrebati cum se poate ca anxietatea sa te epuizeze asa mult? Simplu. Psihicul este o functie a creierului si exista legatura minte-corp. Cercul vicios al anxietatii este urmatorul: gandurile creaza emotii, emotiile creaza reactii fiziologice si ele la randul lor, creaza comportamente. Dar totul nu se opreste aici, ca de aia e un cerc vicios: dupa ce ai un comportament, vine un alt gand, o alta emotie, o alta reactie fiziologica, un alt comportament si tot asa. Daca va ganditi putin, veti observa ca fiecare emotie se simte in corp diferit - aceea e reactia fiziologica de care vorbesc. Gandurile sunt automate in anxietate: majoritatea pacientilor imi spun ca nu se gandeau la nimic atunci cand au simtit in corp x lucru. Ceea ce este total eronat, pt ca nu ai cum sa nu gandesti, dupa cum nu ai cum sa nu respiri! Blank total al mintii, nu exista. Doar mortul nu simte si nu gandeste. Deci, da: ceea ce simti e de la anxietate si se trateaza la psihiatru si psiholog. Deja ai epuizat specialitatile medicale, cautand raspunsuri unde nu e cazul.
1
01-06-2021, ora 11:44
radu72
Nu este medic/terapeut
radu72
Buna ziua

Multumesc de raspunsuri. Am fost la cativa psihiatri si psihologi, dar poate nu i-am gasit pe cei potriviti. Pana acum :)
1
01-06-2021, ora 12:08
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
In multe situatii nu gasim din prima ce ne trebuie. Depinde si ce așteptări aveti de la terapie. E foarte importanta motivatia pentru schimbare, dar mai ales, perseverenta in a depune efort pt schimbare. Acel efort inseamna timp, bani, vointa si motivatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •