Atacuri de panica cauzate de frica de moarte

24-05-2017
Roslie
Nu este medic/terapeut
Roslie
Am 21 de ani si de mica am atacuri de panica ( undeva inainte de 10 ani). Stiu exact cauza lor si anume frica de moarte. Imi amintesc perfect momentul in care am aflat despre moarte( am fost crestina catolica practicanta, crescuta cu ore de religie in fiecare saptamana, la biserica), acela fiind si momentul camd atacurile au inceput. Atacurile sunt foarte dese, am perioade de cateva luni in care am cate un atac de panica in fiecare seara si ma epuizeaza psihic. Din cate pot sa imi amintesc, nu a existat nicio perioada mai mare in care sa scap de acestea, doar seri in care nu am avut atacuri.
Acum am ajuns intr-un moment disperat al vietii pentru atacurile au crescut in intensitate si in timpul lor, prima mea tendinta e sa ma zgarii cu ungile pe fata/gat/ piept. Nu stiu cui ar trebui sa ma adresez, va rog frumos sa ma ajutati.
5 comentarii
1
24-05-2017, ora 09:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața ! Mergi la un psiholog clinician cu experiență, care în urma evaluarii te îndrumă ce ai de făcut(te trimite la un psihiatru pentru medicație și concomitent vei face și psihoterapie). De obicei rezultate bune se obțin combinând medicația cu psihoterapia.
0
24-05-2017, ora 09:16
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, in situatia Dumneavoastra se recomanda o combinatie intre un tratament medicamentos si psihoterapie; trebuie sa mergeti la psihiatru si apoi sa gasiti un psihoterapeut cu experienta cu care sa incepeti psihoterapie.
0
24-05-2017, ora 23:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Psihiatru, psiholog.
0
25-05-2017, ora 15:34
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Si eu va recomand sa consultati un psihiatru si un psihoterapeut. Probabil combinatia dintre cele doua ar da cele mai bune roade. La inceput este nevoie si de medicatie, apoi, daca situatia se amelioreaza se poate continua doar cu psihoterapie.
0
29-05-2017, ora 23:21
Ioana-
Nu este medic/terapeut
Ioana-
Roslie, exista scapare!
Am trecut si eu prin starile de anxietate descrise de tine si stiu cat e de greu si obositor. Pentru ceilalti poate parea doar o pasa proasta, dar de fapt, este o stare de rau foarte profunda, care nu trece decat cu ajutor. Dupa o perioada destul de mare de chinuit, mers la doctori, inghitit pastile, mi-a recomandat cineva sa merg la doamna Lelia Marcu. Dumneaei este un terapeut extraordinar, m-a ajutat sa depasesc cele mai grele momente, sa lupt si sa ies la liman. Am fost aproape de moarte, iar acum nu mai am nimic. Nu mai iau pastile si ma bucur de viata, ca inainte. Foarte multi oameni vin la dumneaei. Indrazneste, o sa te faci bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: