Boala de reflux gastro-esofagian si reflux faringo-laringian

22-10-2008
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salut! Va rog frumos dnilor doctori gastroenterologi sa imi da-ti un sfat ca eu nu stiu ce sa mai fac.

Sufar de BRGE si RFL, iau Nexium 40 mg/zi dimineata, Motilium 4 /zi si famotidina 2 zi de aproape 1 sapt. si tot am reflux cvasipermanent. Ma scol ragusit, ma arde gatul, ma doare cand vb, cand inghit (disfagie), f frecvent am si dureri retrosternale, am tot timpul senzatia de obiect strain in gat, am multe secretii pe gat si trebui tot timpul sa tusesc pt a-mi "curata gatul".
Imi afecteaza teribil vocea in conditiile in care sunt contratenor, mie frica sa nu imi "scada" rangul vocal sau sa imi pierd vocea. Ce imi recomandati?


P.S. Precizez ca am refluz si cand stau pe verticala (incerc pe cat posibil sa evit clinostatismul dupa masa, dar chiar daca il evit tot imi vine inapoi); am ajuns sa imi fie frica sa ma culc pt ca ma inec in somn!
93 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
22-10-2008, ora 14:30
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
Poate te ajuta si sfatul meu cu ceva...Eu am luat omez multa vreme apoi alt doctor mi-a dat lanzap, sucralam si motilium.De la astea mi-a fost mai bine dar ce mi-a folosit mie cel mai mult a fost propolisul si reflexoterapia.propolis bobite mici inchitite pe stomacul gol cate una pe zi sau propolis cu alcool cumparat din farmacie.Multa sanatate!
2
23-10-2008, ora 10:41
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Multumesc mult pentru sfaturi, din pacate am luat tot ce ai spus mai sus, dar nu am facut reflexoterapie, cred ca ar fi cazul! O zi superba!
0
23-10-2008, ora 11:44
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
Ai grija doar la cine iti va face reflexo daca ai de gand sa incerci, trebuie sa fie cu ceva pregatire ca e foarte periculoasa si reflexoterapia, poate sa-ti blocheze in loc sa-ti deblocheze anumite organe.Eu nu am crezut in reflexo dar am vrut sa incerc, de obicei incerc mai toate tampeniile si pot spune ca nu mai am nici reflux nici dureri, ca o fi de la reflexo sau nu habar nu am.Dar am aflat de alte probleme care le aveam exact de la tipa ce-mi facea reflexo, simtea ea in talpa unde am blocaze si cand mi-am facut analize asa o fost.Nu stiu ce sa zic, poate ajuta si asta la ceva.Daca mai aflu ceva "miraculos" sau leacuri babesti te anunt, poate or fi mai bune decat toate medicamentele astea care fac rau pe alte parti.
Multa sanatate!
2
23-10-2008, ora 16:35
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Multumesc mult, esti o draguta! :)
0
24-05-2011, ora 15:22
cristi76
Nu este medic/terapeut
cristi76
Mr. Nick,

Am si eu aceeasi problema de 1 an si nu reusesc sa scap.
Mai ai aceleasi simptome? s-au mai diminuat sau au disparul complet?
Care este cel mai eficient tratament?

Am citit mai toate postarile dar trebuie sa recunosc ca nu am respectat intocmai.

Cu respect,
Cristi
0
24-05-2011, ora 17:30
adin12
Nu este medic/terapeut
adin12
Mr. Nik eu nu ma pricep, imi pare rau ca nu mam facut doctor-dar am observat ca sinteticele favorizeaza boala
[asta nu inseamna ca nus bune] si ca treb combinate cu nauriste--asta nu inteleg alopati!

Incercati si la naturisti poate va ajuta-uitativa la OTV!

D-zeu sa va dea sanatate !!!!
2
28-07-2011, ora 05:17
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
¦●÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷●¦

Salve!
Stimate drule/dle Cristi76, continui să am aceleaşi simptome. Ocazional îşi reduc intensitatea, mai ales când ţin post, asta pentru că nu mănânc şi nu beau lichide. Cel mai mult mă doare că mi-a fost afectată foarte mult vocea. Din contratenor am ajuns aproape un neica-nimeni. Nu mai pot cânta cum am cântat odată, dar mai pot, până pe la vreo 3 octave şi jumătate, în condiţiile în care cântam până la 6 octave, în trecut, înainte de a debuta BRGE-ul. Asta este. Poate va ieşi soarele şi pe strada mea, vreodată.
De-a lungul timpului am luat TOT ce se putea lua. SINGURUL produs care m-a ajutat a fost Gaviscon Advance, suspensie, pe care l-am importat cu mare greutate din Italia, dar şi pe el l-am suportat destul de greu, pentru că îmi producea un soi de disconfort esofagian, nici eu nu ştiu de ce. Inhibitorii de pompă de protoni nu mi-au folosit la nimic, nici omeprazolul (Omez), nici lansoprazolul (Lanzap), nici pantoprazolul (Controloc), nici esomeprazolul (Nexium). Prokineticele precum metoclopramida (Metoclopramid) şi domperidona (Motillium) au avut ceva efect, dar reacţiile lor adverse m-au determinat să le întrerup administrarea în numai câteva zile după iniţierea tratamentului.
Am ţinut şi regim, neobservând mari schimbări în frecvenţa şi intensitatea simptomelor, dar am renunţat la el, pentru că-mi făcea viaţa un calvar mai mare decât boala în sine. Antacidele precum sucralfatul (Venter) au avut efect zero barat. Antagoniştii receptorilor histaminergici de tip 2, ranitidina şi famotidina, de pildă, au avut efecte pozitive foarte slabe, dar efectele adverse au fost extrem de puternice. Şi aşa mai departe!
Am luat şi o multitudine de tratamente naturiste, numai eu ştiu câte. Am luat şi făcut de toate, dar m-am oprit în dreptul fundoplicaturii Nissen, pe asta nu am abordat-o :)
De 6 luni am RENUNŢAT să mai iau vreun tratament, pur şi simplu. Stau şi sufăr, şi învăţ din suferinţă tot ce se poate învăţa de factură pozitivă.
Minunat este faptul că, după ce I-am mulţumit sistematic lui Dumnezeu pentru ea - pentru suferinţă - simptomele BRGE-ului au început să-şi reducă intensitatea foarte mult, fără ca eu să fiu sub influenţa vreunui tratament, tocmai de aceea vă recomand să vă apropiaţi de El; vă va fi mai bine.
În prezent am reflux din ce în ce mai rar, fapt pentru care simptomele tipice şi atipice şi-au redus mult intensitatea, dar continuă să fie prezente. Suferinţa mea a devenit o binecuvântare, aşa cum a fost de la început, dar eu nu am realizat!
Vă doresc însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
_

Salve!
Stimate drule/dle Adin12, mulţumesc mult pentru sfaturi şi urări. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie.


_

Cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick ♥

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
| NIHIL SINE DEO - Nimic fără DUMNEZEU! |
"Boala este o enigmă care trebuie dezlegată, nu doar din perspectiva strict biologică, ci şi din cea sufletească şi spirituală" - Dr. Pavel Chirilă.
¦●÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷●¦
0
01-09-2011, ora 09:43
DonSergio
Nu este medic/terapeut
DonSergio
Buna ziua ! Este posibil ca din cauza unui reflux gastro-esofagian sa te doara in gat acolo, mai jos de marul lui adam si sa ai nasul infundat usor dimineata?
2
02-09-2011, ora 02:18
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salve!
Stimate drule/dle DonSergio, da, este posibil. Consultaţi un medic gastroenterolog şi un medic orl-ist sau unul foniatru, pentru a vi se analiza status-ul sănătăţii sistemului digestiv şi a celui respirator, ca de altfel şi a celui fonator, dacă se va impune.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Nick
1
03-09-2011, ora 17:31
joesatri
Nu este medic/terapeut
joesatri
Mr. Nick,
Si eu sufar de acelasi lucru, dar mai asimtomatic. Adica mult timp nu am avut arsuri pe esofag, doar candida si limba incarcata far candida.
Dar la endoscopie s-a gasit Esofagita de Reflux (de Grad B), care a inceput sa se vindece, dar este totusi un reflux.

Pe mine ma deranzeaza foarte mult insa problema de la nivelulul gatului (faringe sau chiar laringe).

Am o secretie in faringe foarte vascoasa care se formeaza oricand in timpul zilei, nu se duce daca beau apa, e foarte lipicioasa si iritanta. De cateva zile am si un fel de nod in gat, la fibroscopie apare laringele putin rosu, semn ca mai este inca reflux. Desi am si o mica problema la nas (o rinita) si nu respir chiar bine, totusi nu cred ca mucoasa din gat este de la nas, ci din cauza refluxului.

Imi este teama de acest reflux, pentru care medicina nu a gasit inca o solutie de vindecare completa, iar complicatiile sunt foarte periculoase dupa cum stii.

Acum un an tot cautam sa tratez Candida care imi iesea la exudat dar acea ciupercuta era doar un efect al refluxului probabil, acum incep sa inteleg care e cauza care ma chinuie de 1 an de zile.

In curand termin tratamentul cu famotidina si motilium, dar parca simptomele de la nivelul gatului nu trec, oare ce sa mai incerc sa repar mucoasa sau sa previn refluxul acesta?

La mine cred ca s-a declansat pe fond de stres si medicamente. Oare acest sfincter esofagian inferior este controlat si pe fond nervos si functionarea lui buna ar fi refersibila printr-un tratament de alta natura?

Nici eu nu sunt adeptul antiacidelor, pt ca si acididiatea este buna la stomac, fiind o bariera contra micorbilor ce patrund in organism, problema este acel sfincter sa se inchida bine si sa ramana asa atat timp cat nu mananci sau bei.

Imi pare rau ca si tu ai suferit atat, si iti doresc sa te faci bine cat mai repede si cu ajutorul rugaciunii, postului si iubirii lui Dumnezeu.

Doamne Ajuta,
Mihai
2
11-09-2011, ora 04:22
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salve!
Stimate drule/dle Mihai (joesatri), simptomatologia dv. denotă mult mai mult decât un simplu reflux gastro-esofagian şi o esofagită de reflux. Dv. vă confruntaţi cu un LPR în toată splendoarea lui (Laryngopharyngeal reflux - reflux laringofaringeal), adică cu o condiţie medicală care apare pe fondul unui EER (extraesophageal reflux - reflux extra-esofagian), tocmai de aceea aveţi secreţia vâscoasă, lipicioasă şi chimico-iritantă, pe care o acuzaţi, pentru că ea este transportată de pe esofag şi depusă în zona amintită de dv.
Problema dv. poate fi produsă de o intoleranţă la gluten - o astfel de intoleranţă fiind recunoscută ca inductoare de reflux gastro-esofagian şi extra-esofagian, sau poate fi produsă de o disfuncţionalitate de presiune a sfincterului inferior al esofagului - celebrul cardia - disfuncţionalitate generată de un consum de alimente/condimente recunoscute ca fiind promotoare a slăbirii presiunii cardiei, de pildă: ciocolata, grăsimile saturate, zahărul consumat în exces etc., de o posibilă hernie hiatală etc.
Ar fi indicat să consultaţi un medic gastroenterolog, care să vă facă o endoscopie digestivă superioară, cel puţin, şi un medic foniatru, care să vă ajute să vă reabilitaţi funcţionalitatea fiziologică a laringelui dv.
Ţineţi regim alimentar strict, dacă puteţi, şi evitaţi pe cât posibil clinostatismul postprandial (evitaţi să vă culcaţi pe orizontală după masă, timp de minim 3 ore, pentru a reduce regurgitaţiile acide).
În rest...vă doresc ca Dumnezeu să vă ajute cum şi când consideră El de cuviinţă.
Vă doresc multe binecuvântări divine şi toate cele bune,
Nick
0
22-09-2011, ora 13:26
joesatri
Nu este medic/terapeut
joesatri
Multumesc de raspuns Mr. Nick. Stiti unde as putea face analize suplimentare pentru nivelul acidului din stomac? in special pentru a detecta un nivel mai mic decat normal (hipoaciditate) ?
2
26-09-2011, ora 00:09
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salve!
Stimate drule/dle Mihai (joesatri), analizele respective se pot face în orice instituţie medicală dotată cu o secţie de gastroenterologie.
Calitatea acidă a sucului gastric se realizează prin tubaj gastric!
Înainte de realizarea tubajului gastric trebuie să:
- NU mâncaţi nimic timp de 12 ore;
- NU vă administraţi niciun antiacid timp de 24 de ore;
- NU fumaţi timp de 24 de ore.
Hipoaciditatea gastrică, sau hipoclorhidria, cum mai este denumită, se caracterizează prin creşterea pH-ului gastric la valori mai mari de 1, 8, practic reprezentând scăderea concentraţiei acide a sucului gastric, o scădere care poate produce destul de multe neplăceri.
Consultaţi un medic gastroenterolog!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
26-09-2011, ora 09:09
joesatri
Nu este medic/terapeut
joesatri
Multumesc de raspuns.

As mai avea o intrebare daca ma puteti ajuta cu un raspuns.

Imi puteti spune va rog care este legatura dintre o intoleranta la gluten si refluxul extraesofagian?

Urmeaza sa merg la medic si sa imi fac si analize in aceste sens, pentru ca am intr-adevar niste simptome specifice: dureri de stomac, zgomote puternice la instensine si scadere in greutate inexplicabila, desi ma alimentez destul de bine, mai putin seara pentru a nu ma culca cu stomacul plin datorita refluxului.

Totusi pana la 31 ani nu am avut aceste simptome si asimilam cum trebuie. Am inteles ca boala este totusi ereditara, iar in familie nu am cazuri.
Este posibila aceasta scadere in greutate sa fie si din alta cauza, alta decat la intoleranta la gluten?

Multumesc.
0
28-09-2011, ora 22:01
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
bun seara, acum am venit si eu de la medic, m-a diagnosticat cu brge, dar fara sa imi faca o endoscopie sau un tranzit baritat, e normal? mi-a dat Emanera 40 mg timp de o luna. La analizele de sange Helicobacter Pylori a iesit negativ. Eu am doar o saliva abundenta mai ales dupa ce mananc, fumez o tigara sau beau un pahar de alcool, senzatia de nod in gat, care apare mai ales noaptea daca ziua am consumat ceva ce nu trebuia, am scazut cam 4 kg in 3 saptamani, si cateodata dureri in stern sau in zona ficatului. Exista sanse sa ma vindec complet dupa tratament + un regim adecvat?
2
28-09-2011, ora 23:57
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salve!
Stimate drule/dle Mihai (joesatri), intoleranţa la gluten, când se dobândeşte în timpul vieţii sau când este existentă genetic încă din viaţa intrauterină, determină, pe lângă celebrele simptome intestinale, şi producerea unor modificări neurologice la nivelul stomacului şi a sfincterului cardia. Aceste modificări se consideră a predispune unele organisme umane la apariţia şi întreţinerea unui reflux gastro-esofagian regulat.
NU v-ar strica să vă faceţi serologia care poate atesta sau nu o intoleranţă la gluten, şi anume:
- Anticorpii antigliadină
- Anticorpii antiendomisium
- Anticorpii antireticulină
- Testul Celikey sau Anticorpii antitransglutaminază tisulară IgA, eventual şi o biopsie de DII prin duodenoscopie.
Scăderea în greutate, chiar şi cea inexplicabilă, are sau poate avea deosebit de multe cauze, de la o banală carenţă de vitamina A până la un sindrom de hipoanabolism fulminant.
Consultaţi medicul!
Numai bine,
Mr. Nick
2
29-09-2011, ora 00:04
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salve!
Stimate drule/dle tudy88, unii medicii au o experienţă atât de vastă, încât îşi permit luxul să diagnosticheze pe cineva cu BRGE, fără a supune persoana respectivă la niciun test serologic, imagistic etc., doar pe baza anamnezei. S-ar putea ca medicul consultat de dv. să facă parte dintr-o astfel de categorie.
Dacă neplăcerile dv. vă sunt produse de BRGE, cu ajutorul tratamentului prescris şi a regimului de viaţă adecvat, da, aveţi şanse să vă vindecaţi complet, deşi medicina consideră că BRGE nu poate fi vindecat, ci doar ameliorat.
http://dieta.romedic.ro/diete/Regim_reflux_gastro-esofagian_0752.html
http://dieta.romedic.ro/diete/Regim_reflux_gastro-esofagian_0752/Alimente_recomandate_02085.html
http://dieta.romedic.ro/diete/Regim_reflux_gastro-esofagian_0752/Alimente_nerecomandate_02086.html
Consultaţi medicul şi ţineţi cont de sfaturile date.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
03-10-2011, ora 12:14
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
buna tuturor!
eu am probleme dupa ce beau apa si mananc
incepe sa mi se ingreuneze f tare respiratia
mi-e asa de rau incat chem salvarea
pe joi imi fac o endoscopie, dar sunt la capatul puterilor
nu-mi dau seama ce are respiratia cu apa si mancatul
daca cineva a patit ca mine, rog mult sa-mi dea un sfat
sunt f speriata
mi-e frica ca voi muri intr-o criza de respiratie
2
03-10-2011, ora 20:59
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Angela42, vă rog să îmi răspundeţi la următoarele întrebări, dacă doriţi să vă pot fi de folos cu ceva, şi anume:
Respiraţia...
- vi se îngreunează doar după ce beţi apă sau după ce mâncaţi? Dacă da, întotdeauna vi se îngreunează, sau aveţi momente când nu experimentaţi o îngreunare?
- vi se îngreunează tot timpul în acelaşi grad, sau aveţi momente când vi se îngreunează puţin, momente când vi se îngreunează puternic etc.? (îngreunarea după consumul de apă este diferită de îngreunarea după consumul de mâncare? în sensul că una apare mai rapid decât cealaltă, una se manifestă mai mult timp decât cealaltă etc.);
- vi se îngreunează la un interval de timp (scurt, mediu sau lung) după ce beţi apă sau orice lichid, ori după ce mâncaţi ceva?
- vi s-a întâmplat să vi se îngreuneze în timp ce beţi apă / în timp ce mâncaţi ceva, sau imediat (instantaneu, nu după un timp) după ce aţi băut apă / după ce aţi mâncat ceva?
- vi se îngreunează dacă respiraţi pe nas, dacă respiraţi pe gură sau dacă respiraţi pe ambele căi? (în cazul în care vi se îngreunează când respiraţi pe nas, îngreunarea respectivă se reduce sau dispare dacă începeţi să respiraţi pe gură şi viceversa?);

Şi ultimele două întrebări: Aţi observat când a debutat primul episod de îngreunare a respiraţiei? (a debutat după vreun eveniment psihotraumatizant? de pildă: la maxim 6-12 luni după ce v-aţi înecat cu apă şi/sau cu mâncare, eventual după ce aţi fost pe punctul de a vă îneca în timpul înnotării într-o apă curgătoare sau stătătoare (într-un râu, lac etc.), sau după o laringo-traheită în timpul căreia aveaţi episoade de sufocare?).
După ce beţi şi mâncaţi ceva aveţi senzaţia că apa sau mâncarea respectivă vă vin înapoi din stomac, pe esofag, până în gât?
_

Vă rog mult să-mi răspundeţi la fiecare întrebare în parte, după ce vă gândiţi bine.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
05-10-2011, ora 15:30
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
Multumesc mult pentru atentia pe care ati acordato mesajului meu. Am sa raspund la fiecare intrebare.
1.Respiratia mi se ingreuneaza dupa ce mananc, dar mai mult dupa ce beau apa. Dimineata niciodata nu pot sa beau apa pe stomacul gol, nici sa mananc fructe sau lactate. Mai intai mananc mancare, apoi dupa un timp beau apa. Nu mi se ingreuneaza intotdeauna, dar am perioade cam o luna cand patesc zilnic asa si evit sa beau apa de frica sa nu imi apare criza de respiratie.
2.Nu mi se ingreuneaza tot timpul, mai mult la lichide.
3.Dupa ce beau apa incepe sa mi se ingreuneze respiratia.
4. In timp ce mananc simt o jena, dar nu in timpul cand beau apa.
5. Nu imi cedeaza daca respir pe gura. Sunt derutata, deoarece nasul mi-e mereu infundat si ma gandesc ca poate e un astm dar nu-mi dau seama de ce imi apar crizele de respiratie dupa ce mananc si beau lichide.
6.Nu am avut probleme de inecare cu mancare sau apa, nici nu am fost la apa ca sa am asemenea probleme.
Dupa ce mananc nu simt ca mi-ar veni mancarea inapoi, decat f rar. Am avut o perioada cand dupa ce mancam mi se ingruna stomacul f tare si vomitam. La urma imi venea sange, nu mult si curat.
Maine merg sa-mi fac o endoscopie, apoi merg la Cluj la alergologie si pneumologie, probabil si la orl. Dar acum sunt f slabita si mi-e teama sa nu ma ia acele crize. Credeti-ma am tot felul de diagnosticuri date de medici. Daca merg la orl imi spun ca e laringita, deviatie de sept: pneumologul ca e un astm atipic. Mi-am cumparat un aparat Peak flow meter si am vazut am aceleasi valori atat in timpul crizei cat si in afara ei.Multumesc mult!!! Sanatate si numai bine!!!
2
05-10-2011, ora 19:54
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Angela42, mulţumesc pentru răspunsurile oferite în proporţie de 80% :)
Din răspunsurile dv. nu reiese faptul că aţi avea o repulsie motivată, o antipatie faţă de apă/mâncare, dobândită ca urmare a unei psihotraume, care să vă producă îngreunarea respiraţiei pe fond psihic, în momentul masticaţiei şi/sau degluţiei, a mestecării şi înghiţirii apei/mâncării, nici atât nu reiese că aţi avea o repulsie nemotivată, adică celebra idiosincrazie psihică cu care mulţi oameni se confruntă. Însă, tot din răspunsurile dv., reiese faptul că suferiţi de o congestie nazală care vă poate fi produsă de o rinită hipertrofică vasomotorie (o hipertrofie de cornete nazale, posibil); mai mult decât este posibil să suferiţi şi de un reflux gastro-esofagian ocazional.
Aţi precizat că aţi avut o perioadă în care aţi avut vomismente frecvente, iar la urmă vă venea sânge. În acele momente v-aţi confruntat ori cu hemoptizie (eliminare de sânge pe gură, cauzată de unele leziuni ale căilor respiratorii), ori cu hematemeză (eliminare de sânge pe gură, sânge provenit din tubul digestiv) - înclin spre hematemeză, nu spre hemoptizie, dar vă recomand să consultaţi şi un medic gastroenterolog şi unul orl-ist (amândurora să le menţionaţi eliminarea de sânge pe gură!).
Of, vă înţeleg suferinţa. Vă rog să nu vă lăsaţi păgubaşă. Luptaţi mai departe. Pe drumul vieţii, după orice FURTUNĂ, fără excepţie, iese SOARELE, iar pentru oamenii care acceptă şi îndură, cu răbdare, credinţa că totul va fi bine şi cu mulţumire, efectele nefaste ale furtunii respective, răsplata lor va fi mult mai frumoasă decât un CURCUBEU, pentru că ea întotdeauna provine de la Dumnezeu ♥

Însănătoşire grabnică!
Toate cele bune,
Mr. Nick
_

Post Scriptum: Accesaţi topicul următor, pentru a citi informaţiile din primul posting, care, sper, vă vor ajuta să înţelegeţi de ce suferiţi şi, mai ales, vă vor ghida către ce va trebui să faceţi pentru a vă însănătoşi:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
2
05-10-2011, ora 19:55
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
*mai mult decât atât, este posibil să suferiţi şi de un reflux gastro-esofagian ocazional...
0
05-10-2011, ora 23:22
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
Multumesc f mult!
0
05-10-2011, ora 23:36
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
Apreciez mult tot ceea ce mi-ati scris si credeti-ma nici un medic nu mi- a pus atatea intrebari. Am impresia ca multi medici stiu diagnosticul inainte ca pacientul sa deschida gura.
2
06-10-2011, ora 23:34
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Angela42, ♥♥♥.
V-am pus acele întrebări din dorinţa de a vă face o scurtă dar substanţială anamneză, pentru a deduce o diagnoză, pentru a vă oferi o pistă terapeutică şi pentru a realiza o micuţă epicriză - o concluzie medicală :)
Consultaţi medicul.
Însănătoşire grabnică vă doreşte,
Mr. Nick
0
07-10-2011, ora 11:31
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
Se poate sa am brge dar fara sa amarsuri pe esogag... Am doar in gat... Ca si cum as fii racit.. si ma iau decat seara... peste zi am doar o saliva spumoasa in special dupa xe fumez sa mananc unele chestii... si ma balonez daca mananc un pic mai mult. luni ma duc la un tranzit baritat.. ccam ce eficacitate are acesta in depistarea brge?
0
07-10-2011, ora 11:35
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
Si cateodata.. dar destul de rar am dureri in zona ficatului sau in zona abdomenului superior.. am facut analize si ecografie si toate au iesit bine...
0
07-10-2011, ora 13:30
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
Bua ziua Mr Nick. Trebuia sa merg sa-mi fac endoscopie, dar nu am mai mers. Am facut o tomografie toracia fara substanta de contrast. Rezultatul e urmatorul: fara ingrosari de perete semnificative la nivelul elementelor tubului digestiv. Credeti ca e suficient sau e nevoie sa-mi fac si endoscopie. Mi-e f groaza sa fac endoscopie.
2
08-10-2011, ora 01:53
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Angela42, nu este suficientă tomografia toracică. Aveţi nevoie de o analiză internă care să-i poată permite medicului specialist să vă vizualizeze starea morfo-funcţională a esofagului, a sfincterului inferior al esofagului, cardia, şi a stomacului, în principal, iar o astfel de analiză este endoscopia digestivă superioară. Cu ajutorul ei medicul poate să observe în timp real, pe viu, posibilele modificări patologice (o tulburare de motilitate a esofagului, o hernie hiatală, un reflux gastro-esofagian, o gastrită hiperacidă etc.), care stau sau pot sta la baza producerii problemelor dv. medicale, direct sau indirect.
Vă înţeleg groaza, pentru că, cel mai probabil, vă gândiţi ca nu cumva să aveţi o criză de dispnee în timpul intervenţiei. Încercaţi, totuşi, să vă depăşiţi teama. NU vi se va îngreuna respiraţia în timpul procedurii; veţi avea doar un mic disconfort.
Vi se va face anestezie, locală sau generală, în timpul endoscopiei, pentru a vă reduce stresul pe care vi-l poate produce analiza imagistică invazivă (anestezia locală este cea mai des practicată!).
Consultaţi medicul. Totul va fi bine!
Cu iubire şi respect,
Mr. Nick
2
08-10-2011, ora 02:12
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salve!
Stimate drule/dle tudy88, forma incipientă de BRGE, cea aflată la începutul manifestării clinice tipice, care se află în plin debut, poate fi lipsită de simptomul cheie denumit piroză (poate fi lipsită de arsuri în epigastru (capul pieptului) şi în zona retrosternală a esofagului), dar nu poate fi lipsită de alte simptome precum: disfagie (dificultate în a înghiţi alimente), odinofagie (durere la înghiţire), disfonie matinală (răguşeală dimineaţa), tuse seacă, halenă (respiraţie urât mirositoare, globus istericus (senzaţie de corp străin în gât) etc.
Dv. nu trebuie neapărat să suferiţi de BRGE. Puteţi să suferiţi doar de un reflux gastro-esofagian frecvent, de pildă.
Tranzitul baritat este eficient în proporţie de 30-35% pentru depistarea BRGE-ului.
Consultaţi medicul!
Cu iubire şi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns
93 comentarii 12 3 4 Înainte ›

13-09-2017, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
03-03-2020, ora 11:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Hepa Action
Hepa Action - Susține funcționalitatea ficatului
Dublă acțiune: acțiune specifică asupra funcției hepatice - hepatoprotectoare, coleretică (creșterea secreției de bilă) și colagogă (facilitarea fluxului biliar) și acțiune generală de detoxifiere datorită Complexului NEODETOX. Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
 • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
 • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
 • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.