care este legatura intre simptomele fizice si o posibila problema hormonala?

08-06-2012
stelutademare
Nu este medic/terapeut
stelutademare
Stiu ca fizicul si psihicul se intretin reciproc.M-ar ajuta sa stiu daca un endocrinolog vede o legatura intre simptomele fizice urmatoare si o posibila problema hormonala: eructatii f.dese (fara sa conteze daca am mancat sau nu), senzatia de presiune in stomac (uneori parca sta sa-mi pocneasca), de ceva greu, tensiune abdominala, un colon spastic, anxietate.Toate investigatiile facute pe sfera gastro nu au aratat nimic patologic (endoscopie, colonoscopie si chiar videocapsula).Nu fumez, nu beau, mananc doar fiert sau gratar si beau doar apa.Am acest simptom de 9 ani.Am observat cand sunt in tensiune eructatiile sunt si mai dese si ajung sa nu-mi mai suport stomacul.
Mentionez faptul ca mama s-a operat de tiroida iar sora mea sub stres are probleme cu suprarenala.trebuie sa ia medicatie toata viata.Si eu am trecut prin foarte mult stres si pentru ca nimic din ce am luat pana acum pentru sfera gastro nu a dat vreun rezultat, ma gandesc la fel sa nu fie acest sindrom de fapt o reactie la stres.
In adolescenta am avut mastoza chistica si menstruatie dereglata.Tiroida am verificat-o si e ok. Ce alte analize sa mai fac?
6 comentarii
0
08-06-2012, ora 16:50
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Depistare Helicobacter Pylori ai facut?
Da, sistemul endocrin are legatura cu digestia, chiar daca nu in modul cel mai "vizibil". Dar daca ai facut TSH, T3, T4, o eco la tiroida, suprarenale, pancreas si ovare si nu e nimic in neregula, atunci poate e de alta natura.
Colecistul cum e? Are mare importanta functionarea lui si poate da stari foarte neplacute.
Coproparazitologic?
Daca toate sunt in regula incearca sa iei, cateva saptamani, probiotice gen acidophilus+fos, sunt foarte bune ptr intestine si nu numai. La fel, urmareste daca dupa ce manaci lactate ai senzatiile descrise mult mai pronuntate.
Toate au o cauza, trebuie sa afli care este. Si nu numai cea eventual psihica evocata atat si care poate fi numai o parte a problemei.
Sunt pe aici daca mai ai intrebari.
Sanatate!
0
08-06-2012, ora 18:25
stelutademare
Nu este medic/terapeut
stelutademare
Buna teo, din tot ce ai scris, doar suprrenalele nu le-am investigat.Nici nu stiu ce ar trebui sa cer.Am avut acum ceva timp facut examen coproparazitologic si a iesit pozitiv, HP nu am, fierea e septata in 2 locuri parca, dar nu am luat niciodata un drenor sau ceva. Sunt lacto intolerance dar nu mananc decat lacto free.Chestia ciudata e ca presiunea asta din stomac nu e in fiecare zi la fel.Acum 2 zile nu mai puteam, ma panicasem iar astazi am eructatiile ca in fiecare zi, dar nu mai am tensiunea si presiunea aceea insuportabila.Seara ma culc cu greutatea in stomac iar dimineata nu mai e..
0
08-06-2012, ora 18:32
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Te-ai tratat pentru parazitii care au iesit la analiza copro?
Intoleranta la gluten, fructoza ai facut?
Incearca sa iei jumatate de colebil sau no-spa40 imediat dupa ce mananci, poate chiar ajuta. Mai ales daca ia colecistul malformat.
La endoscopie ce scrie? Daca mai ai rezultatul.
0
08-06-2012, ora 20:52
stelutademare
Nu este medic/terapeut
stelutademare
Buna Teo, am si celiachie (de 9 ani), dar nu cred ca este de la asta pentru ca am facut investigatia cu videocapsula in Anglia unde locuiesc si mi-au spus ca vilii sunt ok, ca stomacul e normal, si regimul e tinut corect, m-am ingrasat..
Pentru paraziti sau alte probleme digestive am luat nuca neagra si acum iau un tonic digestiv facut de o farmacista din tara, ELITE parca, numele ei este Adriana Vlad, scrie la Formula AS.Tonicul are o compozitie f.buna, acopera multe din problemele tubului digestiv.Din cauza asta m-am gandit la o tulburare hormonala.Endocopia am facut-o acum 3 ani la Bucuresti la seful sectiei gastro de la spitalul principal, nu mai stiu cum se cheama, in afara de o iritare a mucoasei stomacului, pe fond nervos probabil, nu aveam nimic.
0
08-06-2012, ora 22:30
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Deci ai si celiachie si intoleranta la lactoza?
In afara de ultimele sugestii, as mai adauga si investigatiile, de care am amintit, intoleranta la fructoza si aditivi alimetari, ou etc. Elimina o saptamana si cruditatile sa vezi cum te simti.
Dulce, fara lapte, de care mananci?
0
11-06-2012, ora 10:12
stelutademare
Nu este medic/terapeut
stelutademare
Imi raspunde un endocrinolog va rog?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stresul are un rol activ în afecțiunile dermatologice inflamatorii
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • O aplicație pe telefon detectează anxietatea și tulburările dispoziționale la adolescenți
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  •