Cat la sută durerile abdominale au legătură cu pareza, cat la sută cu virginitatea?

11-11-2007
mioarasavu
Nu este medic/terapeut
mioarasavu
Buna ziua
Numele meu este Maria şi am o problema mai complexă. Am căutat răspunsuri pe net dar nu am gasit ceva care sa mă mulţumească. De aceea m-am hotărat să apelez la ajutorul dumneavoastră.
Am mai multe probleme. Principala mea problemă este aceea că de un an de zile am dureri abdominale persistente. Am făcut o endoscopie iar doamna doctor mi-a spus că totul este normal, că am un colon spastic la fel ca 80% dintre oameni. Dar durerea a continuat. Pentru că lucrez şi nu puteam să-mi desfăşor activitatea mi-am luat toate măsurile de precauţie: am renunţat la cafea, am renunţat la micul dejun, nu mai beau nici apă pană nu mă intorc de la serviciu. Dar degeaba.
Am inceput să caut alte cauze. Trebuie să spun că din naştere am hemipareză dreaptă spastică. Am pus pe seama acestui lucru dar mi-am amintit că in copilărie nu am avut niciodată vreun deranj de digestie. Dar poate pentru că m-am maturizat şi de aceea.
Care este legătura cu psihologia ?
Am treizeci şi unu de ani, sunt virgină şi mi-am amintit că pe undeva prin facultate o colega citea Freud şi toată teoria despre refulare şi faptul că virginele pot avea dureri de la abstinenţă.
Am căutat pe net dar toată lumea este preocupată doar de penetrare, de moment, de cat de urat este prima dată, etc.
Zilele trecute am luat un taxi iar la coborare, lucru neobişnuit pentru mine, teximetristul m-a intrebat dacă ne cunoaştem de undeva pentru că i se par cunoscută. Mi-a cerut numărul de telefon şi pentru că m-am gandit că vine iarna şi voi mai avea nevoie de cineva care să mă ajute cu transportul, mi-am zis că n-ar strica să-mi fac un prieten (amic). Am făcut cunoştinţă şi ma sărutat.
A doua zi am găsit pe telefon 18 apeluri ratate. Eram la muncă. Am reuşit să răspund. Am primit invitaţie la o cafea şi foarte multe complimente. M-am cam speriat, am găsit scuza că sunt obosită, am amanat pentru a doua zi. A doua zi m-am eschivat din nou dar am avut o discuţie mai lungă. Mi-a cerut permisiunea pentru o intrebare indiscretă şi ma intrebat dacă sunt virgină. Am vrut să il speriu şi i-am spus că da. Avansurile au continuat. A trecut la promisiuni de săruturi şi iubire atunci cand ne vom intalni şi la mesaje drăgăstoase. Serviciul este la 40 de km., venea week-end-ul, am stabilit că ne vom vedea luni. Următoarea zi m-a intrebat dacă m-am mai sărutat vreodată. I-am spus din nou că nu. Eram convinsă că nu o să mai sune. Dar e duminică şi insistă ! Ce să fac ?
Cea mai mare frică a mea este să ne vedem la cafea şi să spună că nu a observat pană acum că am hemipareză. Este posibil să fi simţit că sunt virgină dar să nu fi văzut că am un handicap fizic ?
Nu a trebuit să imi pun probleme pină acum. Am avut idile cu persoane foarte religioase, foarte respectuase. Nu s-au concretizat. Mi-am canalizat energia pe profesie.
Acum insă mi-ar fi necesare informaţii despre ce se intamplă cu o virgină din punct de vedere fiziologic, ce se intamplă după dacă nu mai ai relaţii. Cat la sută durerile abdominale au legătură cu pareza, cat la sută cu virginitatea, cat la sută cu psihologicul sau cu alte cauze? Informaţiile pe această temă sunt extrem de puţine.
Vedeţi că situaţia mea este rarisimă dar ea există. Aş vrea să rezolv aceste probleme dar am nevoie de ajutor.
Dacă găsiţi un răspuns la toate acestea şi puteţi să mă ajutaţi vă răman recunoscătoare.
Vă mulţumesc.
18 comentarii
0
14-11-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Tie iti place de el ? Te simti atrasa de el ? Te simti atrasa de situatie ? Iti surade mai mult ideea ca poate asa scapi de durerile abdominale, sau ideea de a avea un partener ?
(nu exista un raspuns mai bun sau mai rau la intrebarile astea, ci doar... raspunsul tau...)

Fara un consult medical in prealabil, nimeni nu va putea sa-si dea exact cu parerea daca durerile tale au si o cauza organica. Un ginecolog ti-ar putea da raspuns la 60% din intrebarile tale.

Toate cele bune,
Andrei
0
14-11-2007, ora 00:00
mioarasavu
Nu este medic/terapeut
mioarasavu
Vă mulţumesc pentru răspuns. incerc să rezolv problema cu medicamente pentru colon. Sper sa ajung şi la ginecolog. Aş putea incape o relaţie dar am probleme cu comunicarea in sensul ca schimbăm complimente dar ezită să vorbească despre el. imi este teamă să nu fie un ciudat. Ar putea să fie o persoană care să vrea să aibă doar o relaţie fizică sau ar putea să vrea mai mult ? De ce nu vrea să discutăm decat despre dragoste ?
0
17-11-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna, Mioara

Orice teorie trebuie sa respecte principiul pertinentei, ceea ce inseamna ca acea teorie nu poate fi valabila decat in contextul in care ea a fost emisa. Multe din teoriile initiale ale lui Freud au servit mai mult ca punct de plecare pentru dezvoltarea altora, decat pentru explicarea unor fenomene din sfera vietii psihice.
Abstinenta in sine nu provoaca dereglarea majora a functionalitatii organismului, atata vreme cat aceasta este intr-un acord cat mai deplin cu dorintele si credintele reale ale persoanei.
Cand insa acest acord nu exista si abstinenta reflecta mai degraba neputinta persoanei de a obtine satisfactie si placere in relationarea cu sexul opus, desigur ca efectele nu intarzie sa apara, sub cele mai diverse forme.
Nu ne spui nimic despre motivul pentru care nu ai avut relatii intime. Sunt sigura ca acest barbat nu este singurul care te-a abordat pana acum si totusi se pare ca doar acum iti pui aceste intrebari. Ai simtit ceva diferit de data asta?
Spui ca iti este teama sa nu fie un ciudat. Intr-o masura mai mare sau mai mica, fiecare dintre noi putem parea un pic ciudati acelora care nu ne cunosc. Si este firesc, atata vreme cat aceste criterii sunt subiective.
Si apoi, ciudat nu inseamna intotdeauna ceva rau. Uneori este surprinzator de bine. Atata vreme cat ramai in aceasta relatie, vei avea ocazia sa afli singura.
0
19-11-2007, ora 00:00
mioarasavu
Nu este medic/terapeut
mioarasavu
Vă mulţumesc pentru răspunsuri. Sper ca starea mea de sănătate să fie mai bună pe viitor. Pentru aceasta iau medicamente. Cat despre motivul pentru care nu am avut relaţii intime acesta se leagă de o idilă din liceu cu un coleg care ulterior a ales un alt drum. A dorit să se facă preot. Relaţiile erau imposibile din mai multe puncte de vedere: distanţa, morala creştină, societatea, familia care-i dorea un statut solid. Sentimental insă relaţiile nu s-au rupt. Simţeam că mă iubeşte chiar şi de la distanţă şi chiar cand am auzit că se insoară. Ştiam că se căsătorea pentru ca să ia parohie şi pentru mama sa şi nu din dragoste. Apoi a devenit doar profesor de religie la liceu. Dar nu mai conta.
Este adevărat că surprinzător este mai bine.
Sunt fată şi poate din această cauză nu inţeleg logica masculină. Pot băieţii să fie pentru cateva zile destul de insistenţi pentru ca mai apoi să nu le mai pese ? Să uite chiar şi ziua cand te-au intalnit ? Nu am ştiut ce să inţeleg şi i-am spus să nu imi mai telefoneze. Nu am vrut să mă duc eu la el şi i-am lăsat posibilitatea precum că ştie unde să mă găsească dacă işi doreşte cu adevărat. Dar nu cred. Mie poate o să imi treacă, dar e trist cum unii băieţi se angajează in acţiuni fără nici o semnificaţie pentru viaţa lor cu atata insistenţă. Doar l-am avertizat. Sau poate gandesc doar ca o fată.
0
25-11-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Sigur ca tu gandesti ca o femeie... si el gandeste ca un barbat! Insa diferentele nu sunt atat de mari atunci cand va doriti amandoi aceleasi lucruri: sa petreceti cat mai mult timp impreuna, sa aflati mai multe lucruri unul despre celalalt, sa va apropiati tot mai mult, pentru ca relatia sa devina una completa.
Poate uneori modul in care ne comportam pare lipsit de logica pentru celalalt. Probabil ca tu nu-i intelegi insistentele, iar el nu intelege de ce il tot respingi... dar nici nu trebuie sa incerci sa intelegi de una singura. N-ai reusi decat sa proiectezi asupra lui niste ganduri, sentimente, motivatii pe care nu le poti verifica. Si mai rau ar fi sa iei o decizie in baza acestor proiectii.
Dar, din fericire, exista o modalitate de a evita acest vartej al ipotezelor si speculatiilor: comunicarea. Poti afla multe raspunsuri chiar de la el. Poti sa-i spui care sunt temerile tale si sa-i dai ocazia sa iti raspunda. Abia apoi poti sa iei o decizie, una intemeiata pe fapte reale.
0
08-12-2007, ora 00:00
mioarasavu
Nu este medic/terapeut
mioarasavu
Va multumesc. Sunt de acord cu dumneavoastra ca este nevoie de comunicare. Am incercat sa fac asta. Senzatia mea in ultimul timp a fost aceea ca el trebuie sa se decida. Eu am incercat. Nu sunt pregatita numai pentru o relatie sexuala si nu stiu daca are timp si rabdare sa astepte sau sa faca in asa fel sa fie mai mult de atat. Pe de o parte am senzatia ca nu e intotdeauna dispus pe de alta parte dau nas in nas cu el toata ziua. Poate sunt doar coincidente.
0
08-03-2008, ora 00:00
a.gide
Nu este medic/terapeut
a.gide
esti tare draguta, tu cu problema ta...si atat de sincera...mai rar! Ai grija sa nu se foloseasca cineva de tine, oricine, si sa-ti faca rau! e lumea pina de indivizi care stiu:-(... sau nici nu stiu ce vor de la o femeie ca tine..Oricum, fii atenta...ar fi culmea ca la aceasta varsta sa-ti produca doar durere un astfel de pas...chiar ca n-o meriti! Ti-o scriu din proprie experienta...Nu ti-am scris ca sa te sperii, doar ca sa nu uiti ca tot ce zboara, nu... Numai bine!
0
01-05-2008, ora 00:00
mioarasavu
Nu este medic/terapeut
mioarasavu
Multumesc pentru idee. Cred si eu ca e ceva ciudat. Cred ca suntem pe lungimi de unda diferite si de aceea comportamentul lui e de neconceput pentru mine. La momentul respectiv chiar nu puteam sa cred ca sunt oameni care nu vor decat o relatie de 5 minute in tufisuri. Am scris pentru ca nu eram sigura daca nu cumva eu nu eram normala. Normal sau nu, eu nu pot avea o relatie care sa se consume la marginea strazii. E ratiunea care ma face sa merg mai departe.
0
01-05-2008, ora 00:00
a.gide
Nu este medic/terapeut
a.gide
Ti-am scris de mai mult timp, nici nu credeam ca mai esti curioasa sa citesti dupa ce au trecut aproape doua luni... Un lucru tot nu inteleg: daca si tu vrei ceva serios atunci pentru ce ti-ai mai batut capul cu un astfel de individ... chiar daca ar fi serios, sa presupunem ca este, totusi mi se pare ca distanta dintre el si tine este foarte mare, adica daca iti doresti un sot pentru o viata ce ti-ar putea oferi un astfel de sot! Poate ca suna aiurea, stiu sunt si bieti electricieni casatoriti cu profesoare de fizica, dar totusi, trebuie sa fie ceva ce va leaga! La cei amintiti era credinta in Dumnezeu, la voi doi ce ar putea sa fie?! Si daca nu este nimic, atunci pentru ce sa te mai gandesti la el...ca tipi care arata bine, am vazut si eu destui... e lumea plina!
0
03-05-2008, ora 00:00
mioarasavu
Nu este medic/terapeut
mioarasavu
Am citit dupa foarte mult timp mesajul si de aceea am raspuns greu. Subiectul s-a pastrat in discutie si in mintea mea pentru ca individul a insistat. Insista si acum. Motivul pentru care mi-am batut capul a fost acela ca a trebuit sa ma descopar pe mine si sa stiu foarte bine ce simt. Initial am gandit ca tine ca stiu bine ce fac, dar mai apoi mi-am dat seama ce pot si ce nu pot. Si anumite lucruri nu pot. Tine de structura creierului meu. Pe de alta parte am tot asteptat sa descopar si altceva in el. Nu s-a intamplat. Apoi comparatiile intre persoane pot sa ne surprinda uneori. Daca cineva cu studii te dezamageste ramai cu un semn de intrebare si cauti, speri sa gasesti in alta parte calitatile pe care le astepti de la oameni. Peste toate ai constiinta care trebuie sa aleaga intre o viata plina de responsabilitatile familiei si una in care sa nu lasi nimic in urma. Este buna prima ? Este buna a doua ? Cine poate spune... ? Cine pate judeca...?
0
03-05-2008, ora 00:00
a.gide
Nu este medic/terapeut
a.gide
La toate intrebarile eu nu pot sa-ti raspund, mai ales ca nu ne cunoastem...Sfatul meu nu era sa-i intorci spatele sau sa nu te gandesti la el ca la o posibilitate...era acela de a te gandi bine, daca este cea mai buna posibilitate pe care o ai... Adica daca te iubeste desigur, daca te pretuieste, daca te vrea pentru o viata... etc. Conteaza si tu ce anume cauti, la acesta varsta vrei o relatie serioasa sau doar vrei sa incerci ceea ce nu ai incercat pana la ora actuala... Eu una pot sa-ti spun ca am dormit zilnic, timp de un an alaturi de cel care mi-a picat in cale in mijlocul strazii( este african!) intr-o seara oarecare, aveam 28 de ani, si ca nu s-a apropiat de mine in nici un fel. Acum suntem casatoriti si avem o familie... Vreau sa spun ca intalnirea cu cel pe care ti-l doresti poate avea loc oriunde si oricum, ca persoana respectiva poate sa fie oricine, conteaza sa fii la batranete multumita de pasul pe care l-ai facut, sa nu-l regreti. ( Cred ca este important totusi sa aiba si el anumite studii, adica sa-i mearga mintea intr-o oarecare directie, fiindca la un moment dat nu va veti intelege si vei ajunge sa te simti tu insuti umilita in fata unui biet om care nu stie ce vrei...si-apoi nu uita ca si varsta conteaza= cred ca este adevarat ca barbatul trebuie sa fie cu cativa ani si cu cateva facultati terminate atunci cand femeia are doar 2 clase! !- daca bine am inteles el este taximetrist iar tu ai terminat o facultate!)
0
05-05-2008, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Mioara,

ce spui tu ca poti sau nu sa faci nu tine de structura creierului tau...
Ci numai de credintele limitative pe care ti le-ai insusit - fie de la parinti fie de la foste experiente de viata.

Nu exista o "constiinta" care alege intre ce e "mai bine" in viata !
E numai o suma de convingeri acumulate in timp.
(si ca dovada, NIMENI nu poate alege pentru tine in locul tau, nici macar "constiinta")
Acum, problema cu convingerile astea (actual) limitative e ca la momentul cand le insusim, ele poate au o utilitate. Insa ce la un moment dat avea un rost si o utilitate, la un alt moment din viata se poate dovedi chiar nociv sau doar absolut inutil. Si uite asa ajungem sa caram dupa noi o suma de convingeri si credinte despre viata, familie, responsabilitati care mai rau ne incurca decat sa ne ajute. Si cand ne ajuta, e un ajutor de slaba calitate.

Ce vreau sa spun, unicul lucru bun pe care il poti face este sa pastrezi si sa folosesti mai des acea parte FLEXIBILA din tine - care te poate invata cum sa ai atitudinea corecta fata de fiecare eveniment sau oportunitate din viata ta.
Dovada, esti suficient de flexibila pentru a te lasa sarutata de un taximetrist (oau!) si a intretine apoi un fel de relatie (oricare ar fi ea).
Insa, la un moment dat intervin niste convingeri si credinte limitative care nu numai ca nu te invata ce sa faci mai departe spre binele tau, dar iti si blocheaza flexibilitatea initiala de a decide.

Ca sa rezum, cred ca ar fi o idee buna sa mergi la un psihoterapeut bun de la tine din oras, sa ai un partener de discutie specializat, impreuna cu care sa descoperi ce e bine pentru tine.

Toate cele bune,
Andrei
0
09-08-2008, ora 00:00
FY
Nu este medic/terapeut
FY
Salut Maria, ma numesc Flory si sunt exact in situatia ta!adica sunt virgina si am destule probleme din, , cauza, , asta!Eu nu am dureri abdominale din cauza virginitatii, dupa mine nu asta e cauza durerilor ce le simti, nu abstinenta e cauza, asta e sigur.Probleme sunt mai degraba psihologice cel putin ce ma priveste am, , pierdut, , multe relatii din cauza, , fricii, , ce te cupride.Nu ai destula incredere si consider ca de ce trece timul e tot mai dificil.mergi la doctori si afla sursa durerilor ce simti!Cu amicul ce te vezi, doar tu stii, tu simti, tu il vezi, si il privesti in ochi, ce vezi?Daca esti atrasa de el atat fizic cat si de modul cum comunica cu tine atunci e OK.Acum iti povestesc situatia mea si te rog, va rog pe toti care cititi sa mi spuneti parerea voastra.Am o pasiune sau sunt atrasa de un barbat cu 19 ani mai mare.ca mine.E separat de sotie are 2 copii, lucrez pt el are o mica fabrica, e italian caci va scriu din Italia.El vrea o relatie dar nu stie ca sunt virgina si ca vreau mai mult de o simpla aventura.In trecutul meu am perdut relatii frumoase tocmai din cauza acestei virginitati care a inceput sami fie o, , povara, ,.Dar cum e mai bine sa faci sa nu te simti folosita!?E destul de dificil caci esti intre ciocan si nicovala, vrei si nu vrei...sau e doar o, , nebunie, , care trece?astept raspunsuri !VA SALUT CU DOR PE TOTI din italia.
0
12-08-2008, ora 00:00
Ramo!
Nu este medic/terapeut
Ramo!
Salut Flory, ai o pasiune, esti atrasa, dar tu vrei mai mult decat o simpla aventura?sa inteleg ca vrei o relatie serioasa? ok sa zic sincer eu nu am inteles-o nici pe mioara nici pe tine.mioara cred ca are anumite..convingeri religioase, etc.dar tu? nu promovez promiscuitatea..dar ce te retine sa faci sex cu o persoana de care te simti atrasa si pentru care ai o pasiune??si mai e ceva ce nu inteleg : "Dar cum e mai bine sa faci sa nu te simti folosita!?"...poi atata timp cat iti doresti si tu asta nu inteleg ce te opreste? gandul ca o sa faceti sex si dupa el o sa iti dea papucii??? atunci incearca sa il cunosti sa vezi ce fel de om este, si chiar daca face asta viata merge inainte, nu toate femeile raman cu persoana cu care si-au inceput viata sexuala!! trebuie sa vezi si cu cine esti compatibila, sunt mai multe de descoperit si nu conteaza cati ani ai, ar trebui sa te schimbi, sa devii o persoana sigura de sexualitatea ta! iar cand o sa fi pregatita o sa descoperi ca sexul e o experienta extrem de placuta...aaa si daca e cu 19 ani mai mare decat tine? si daca a fost casatorit si e despartit? ar fi fost ok daca era divortat, dar...atata timp cat tu crezi ca nu e nici o problema ca are 2 copii si e despartit, incearca, cine stie ce iese, incercarea moarte n-are!!! succes :P asteptam mesaj sa ne tii la curent :D
0
24-06-2010, ora 11:27
new moon
Nu este medic/terapeut
new moon
Am o intrebare, as dori sa-mi raspunda un specialist: Testul de virginitate, are vreo denumire medicala? As vrea sa stiu care e aceea
0
04-03-2015, ora 08:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stiu ca topicul este f vechi dar asta nu are nici un fel de importanta. Nu va incurcati cu soferi de taxi si cu persoane casatorite. Am intalnit personal 3 soferi de taxi care mi-au facut avansuri sexuale explicite.
Psihologii care au raspuns pe acest topic oare chiar nu isi dau seama ca ei asta fac de obicei ? Ca asta e tipicul lor ? Va dati seama cate femei au luat la rand astfel de persoane ? Pe mine unul chiar incepuse sa ma ameninte ca nu cedam. Va dati seama cate boli puteti lua de la astfel de persoane ?
Cred ca nu pentru ca altfel nu v-ati pune problema unei relatii cu ei.
Am o amica pe care a vrajit-o un sofer de tir din Germania. A facut foarte multe presiuni psihice sa se duca la el in Germania. Fata isi dorea f mult familie, copii. Nu mai avusese decat o relatie in viata ei si a crezut ca i-a pus Dumnezeu mana in cap. Am sfatuit-o cu cerul si cu pamantul sa nu se duca. Ca acel om nu are nevoie decat de o femeie la pat, ca a avut n femei in viata lui la stilul lui, ca virusul HPV si herpesul genital se transmit si cu prezervativ, sa stea in banca ei si sa fie fata rationala. Atat de tare a imbarligat-o ca nici nu a vrut sa auda.
0
04-03-2015, ora 08:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Peste o luna mi-a dat telefon ca s-a intors din Germania si a rupt relatia deoarece baiatului... nu i-a placut cum taie ceapa. Ea facuse deja candida. Peste 6 luni vorbesc cu ea si imi spune ca a fost la medicul ginecolog pt ca avea dureri. I s-a gasit rana pe col uterin si dupa ce a cheltuit n multe milioane pe la policlinici particulare, a aflat ca i-a dat tulpina de virus HPV 12 care provoaca cancer de col uterin. Dupa testul Papanicolau a rezultat ca f expusa la acest tip de cancer. Pentru ce ?
Parerea mea e sa ganditi inainte de a intra in combinatii riscante si sa va treziti la realitate.
Fiti siguri ca soferul de taxi nu voia o relatie serioasa, familie, copii, ci doar sex in... tufis. Prostituatele costa prea mult si si-a gasit o naiva, credea el.
0
27-03-2015, ora 14:31
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Asa sunt barbatii si asta este scopul lor in viata: sa consume cat mai multe femei si daca se poate pe gratis..
Nu fiti naive si nu va aruncati in bratele oricarui neica nimeni.
Nu va alegeti decat cu boli si suferinta.
Ma iertati pentru ton dar sunt oripilata de astfel de indivizi fara scrupule pe care ii gasesti la tot pasul..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de burtă
  •