Câteva tratamente nemedicamentoase de care poate nu știați pentru bolile voastre

11-02-2024
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Unii dintre voi le-ați văzut de pe alte topicuri pe care am scris, dar vreau să le scriu și aici, în caz că există oameni care nu au văzut: neurofeedback (simplu sau plus), stimulare magnetică transcraniană, stimulare electrică transcraniană, terapie cu electroșocuri, terapie cu lumină. Apropierea de credință este și ea un tratament bun, atât pentru această viață, cât și în cazul că există o viață de după. Este mai bine să ne comportăm ca și când există Dumnezeu (cu toate regulile impuse de religie), decât să ne comportăm ca și când nu ar exista, eu așa cred. Acum, fiecare trebuie să studieze care este religia adevărată, eu zic că este creștinismul pentru că islamul a fost fondat de un om, în timp ce creștinismul a fost fondat de Însuși Dumnezeu, iar Iisus împlinește profețiile din Vechiul Testament.
8 comentarii
0
11-02-2024, ora 21:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ai facut tu vreuna din aceste terapii? Ai avut rezultate? Da detalii.
0
12-02-2024, ora 09:02
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Am făcut neurofeedback (după ce am întrebat un neurolog și un psihiatru dacă ajută, în momentul în care am vorbit cu neurologul am crezut că am depresie). Am luat și medicamente în acel timp (psiholoaga la care fac neurofeedback mi-a zis că medicamentele ajută creierul să fie mai receptiv la acest procedeu). Oricum, mi-a dispărut în bună măsură starea de deprimare. Încă mai fac neurofeedback.
0
16-02-2024, ora 22:21
Perian Camelia
Nu este medic/terapeut
Perian Camelia
De căt timp faceți neurofeedback și cât timp trebuie sa faceți?Vă întreb deoarece și eu vreau sa fac acest tip de terapie.
0
17-02-2024, ora 11:00
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Am făcut 20 și ceva de ședințe. După primele 5-7 ședințe s-au simțit rezultate (am combinat acest procedeu cu medicamente). Neuroloaga mi-a spus că a citit o metaanaliză care spunea că aparatele de neurofeedback, indiferent de numele lor, au cam aceiași eficiență. Inițial trebuia să fac 20 de ședințe, câte două pe săptămână, apoi să reduc la una pe săptămână pentru un timp, dar am hotărât să fac 30 de ședințe, câte două pe săptămână, după mai vedem. Depinde de boală, eu fac neurofeedback simplu, în cazul celui plus am înțeles că pentru depresie trebuie câte 30 de ședințe pentru ca aceasta să remită câte 15-20%.
0
17-02-2024, ora 11:43
Perian Camelia
Nu este medic/terapeut
Perian Camelia
In București faceți?Ați făcut harta creierului mai intâi? Faceți la cele 2 doctore?Alina Robu și Diana Nemeș?
0
17-02-2024, ora 14:44
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Da, în București. Fac la o psiholoagă. Am vrut să îmi fac harta creierului, dar psiholoaga mi-a spus că nu ar ajuta la nimic în cazul meu pentru că nu se pot pune diagnostice psihiatrice pe baza acestei hărți deoarece activitatea creierului se schimbă rapid. Voiam să îmi fac harta creierului după ce aș fi terminat numărul de ședințe de neurofeedback (20 de ședințe), ca să văd dacă mi-am revenit complet.
0
17-02-2024, ora 17:44
Perian Camelia
Nu este medic/terapeut
Perian Camelia
Cred k merită să îți faci harta creierului.Nu se pun diagnostice într-adevăr dar se vede ce este acolo de fapt.Mi se pare interesant ceea ce faci și îți doresc vindecare completă!Am înțeles că mai aveți câteva ședințe.Chiar sunt curioasă cum o să vă simțiți la final.Sper să încep și eu cat mai repede aceste terapii, dar nu știu exact unde sa le încep deoarece sunt mai multe opțiuni! Sănătate!
0
17-02-2024, ora 18:42
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Degeaba mi-aș face harta creierului dacă activitatea se va schimba peste scurt timp (este valabil pentru toată lumea). Într-adevăr, m-a bulversat psiholoaga când mi-a zis cu alte cuvinte că harta creierului (de care tot auzisem) este pur și simplu inutilă dacă nu ai și alte afecțiuni care să îți afecteze creierul în mod vizibil. Și mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul