Catina alba intre remedii naturiste si traditionale leacuri babesti

21-11-2011
moldocatinabraiesti
Nu este medic/terapeut
moldocatinabraiesti
Asa dupa cum spune Prof.dr. Ion Ionescu de la Brad, Catina alba este considerata o adevarata minune a lui Dumnezeu. Traditiile rurale si nu numai, precum si experienta persoanelor care au reusit sa trateze sau sa supravetuiasca ani multi, cu boli grave, utilizand produse din catina alba, ne pot incuraja sa folosim aceste produse sau ne pot pune pe ganduri. Eu unul sunt convins, ca daca nu face minuni, torusi utilizarea catinei albe in diversele ei forme si substante este benefica.
Vreau sa cred ca de acest subiect mai sunt interesati multi oameni. Doresc sa impartasesc din ceea ce stiu despre catina si sa aflu ce stiu altii.
Deci, va invit sa ne impartasim retete din catina, experiente, pareri, sfaturi, critici, etc.
Dan Manoila
3 comentarii
0
22-11-2011, ora 06:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Dan Manoila, aveţi perfectă dreptate. Cătina albă este o minune lăsată de Dumnezeu pe pământ!
Eu, de pildă, mai demult, am făcut o cură cu ulei de cătină albă, timp de o lună de zile, pentru a-mi trata o sensibilitate imunitară la infecţii bacteriene - sensibilitate apărută pe fondul unei neutropenii. Cura m-a ajutat extraordinar de mult, slavă Domnului.
Ca şi fapt divers, cu privire la subiectul abordat de dv., de curând am citit că uleiul de cătină albă, bio, presat la rece, extras din seminţe, este foarte eficient în tratarea dermatitei atopice, psoriazisului, acneei, ulcerelor cutanate, cicatricilor, seboreei şi nu numai ;)
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
22-11-2011, ora 07:21
moldocatinabraiesti
Nu este medic/terapeut
moldocatinabraiesti
E adevarat ce spuneti, si sa stiti ca nu e greu de loc sa va preparati cgiar acasa un astfel de ulei, iata reteta:
Fitoterapeutul Eugen Giurgiu apreciază că uleiul de cătină albă face parte din categoria preparatelor terapeutice considerate panacee. Renumitul ulei de cătină albă este un puternic antiseptic şi cicatrizant. El este recomandat în tratarea arsurilor, excoriaţiilor, iritaţiilor provocate de expunerea la soare.

De asemenea, rezultate foarte bune s-au remarcat prin administrarea uleiului de cătină albă în infecţiile cronice ale căilor respiratorii superioare, fistule duodenale, în boala ulceroasă şi tot felul de fisuri ale tegumentului.

Preparare în casă

Acest ulei se poate prepara din fructe bine coapte din care extragem sucul. Restul (coaja şi seminţele) se usucă şi se macină cu râşniţa de cafea. Apoi, 200 de grame de masă mărunţită se adaugă în 200 ml ulei de măsline. Preparatul se pune la macerat, la temperatura camerei, timp de 21 de zile. Avem grijă să agităm zilnic vasul.

După trei săptămâni, uleiul care s-a adunat deasupra vasului îl transferăm într-o sticlă pe care o astupăm cu un dop pe care-l ceruim.

După separarea uleiului, ceea ce rămâne se foloseşte pentru prepararea unui ceai polivitaminic. Acesta este un remediu excelent mai ales pentru convalescenţi şi pentru anemici. Sticluţele cu acest unguent se păstrează într-un loc răcoros şi întunecos.
0
23-11-2011, ora 01:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Dan Manoila, mulţumesc mult pentru reţetă.
Cu respect şi recunoştinţă,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.