Ce inseamna rezultatul AgHBs 273, 5 miiU/ml si ce presupune acest test?

17-02-2008
lobre72
Nu este medic/terapeut
lobre72
Este posibil ca un rezultat prin metoda Elisa sa fie gresit? Ce inseamna rezultatul AgHBs 273, 5 miiU/ml si ce presupune acest test?. Cum e posibil ca prin metoda Elisa sa se obtina un astfel de rezultat (care mi s-a spus ca e puternic pozitiv) iar prin alte metode (ex.test rapid) rezultatul sa fie negtiv? E posibil ca un donator sa fie AgHBs pozitiv? Ce analize se fac la donatorii de sange? Se fac si antigenii?
Nu este vorba de mine, este vorba de personalul unitatii unde lucrez iar eu fiind responsabil cu protectia muncii nu stiu ce decizie sa iau. Parerile sunt contradictorii si am nevoie foarte mare de o parere avizata.
Imi fac griji pentru personalul nostru. Daca rezultatul e intr-adevar pozitiv si le vine ideea sa se vaccineze Engerix ce s-ar putea intampla?
Au aparut cu tot felul de rezultate negative dupa ce am primit rezultatul analizelor pozitive prin metoda Elisa. Ce credeti ca ar trebui sa fac? Sunt total debusolata si nu am cine sa ma indrume. Am repetat analizele si acum astept rezultatele. Daca sunt tot pozitive ce e de facut?
Astept raspunsul dumneavoastra si Va multumesc din suflet pentru rabdarea acordata.
24 comentarii
0
18-02-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Ag Hbs pozitiv indica faptul ca persoana respectiva a intrat in contact cu virusul hepatitei B, fara sa fie in mod automat bolnava - asa numitii purtatori sanatosi. Insa, e util sa-si efectueze toate analizele hepatice si eventual anticorpii anti-AgHBe si antiHBc care sunt alti doi markeri ce indica posibilitatea hepatitei cu virus B. Cat timp transaminazele hepatice sunt in limite normale, purtatorul sanatos nu necesita tratament, ci doar urmarire, intrucat in cazul unei scaderi a rezistentei organismului poate face boala.
Din cate stiu eu, se poate face vaccinare antihepatitica cu Engerix si la persoanele cu Ag HBs pozitiv, insa e inutil, pentru ca acestia au intrat deja in contact cu virusul hepatitei B (asta daca rezultatul se confirma). Testul ELISA e in general precis si fiabil, insa pentru siguranta, se repeta testarea la mai multe laboratoare daca pacientul doreste sa fie sigur de rezultat.
De subliniat ca pacientul purtator de AgHBs nu este contagios in mod curent - se recomanda insa vaccinarea sotului - sotiei cu Engerix si o atentie deosebita la femeia insarcinata unde exista un risc de transmitere mateno-fetala.
0
14-04-2009, ora 21:26
puienaru patricia
Nu este medic/terapeut
puienaru patricia
tatal meu are 59ani.sa simtit foarte rau si a mers la spital pentru analize.simptome-se simtea slabit, stare de somnolenta, lipsa poftei de mancare, febra.-rezultatul analizelor sant.=AST 127,.ALT 156,..CK349,..GLU 221.9,..NA+134,..NATRIU-137-145 UNITATE-MMOL/L,..GLU VALOARE NORMALA 65, 00-110.00,...MG-DL-ALT 11.00-66.00/U/L,..WBC-8, 29,...AST-15.00-46.00U/L,...CK 30.00-150.00U/L., , , ESTE POSIBIL SA FIE CIROZA HEPATICA???.mentionez ca in urma analizelor, pe cand se simtea rau a crezut ca est o raceala si a lut SANDOZ SI SUMMANED.TATA FIIND SOFER DE TIR.NU A BAUT BAUTURI ALCOLICE-ASA CAND SI CAND 2 PAHARE DE VIN., IN SCHIMB CAFEA FOARTE MULTA, SI TIGARI.VA MULTUMESC

Data: 14-04-2009, ora 20:33
BUNA!!!REVIN, IN URMA UNI ALT SET DE ANALIZE, AM URMATOARELE REZULTATE...ANTI-HBC 9.54, ANTI-HBC_I REACTIVE, ANTI_HBe 0.01, ANTI_HBe_I REACTIVE, HBeAG 0, 295, HBeAG_I NONREACTIVE, _HBsAG 1.675, HCV_3 0.2, _HBsAG_I REACTIVE, HCV_3_I NONREACTIVE.AR PUTEA FI VORBA DE CIROZA HEPATICA CU VIRUS B.SANT FOARTE ANGRIJORAT.SINCER IN ACEST MOMENT NICI NU STIU CUM SA MA MAI INCURAJEZ.EXISTA O RAZA DE SPERANTA...VA MULTUMESC DIN SUFLET.
0
21-04-2009, ora 19:12
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Chiar daca e vorba de o hepatita cronica cu virus B sau C nu inseamna ca boala nu poate fi tinuta sub control. Ciroza evolueaza dupa multi ani in cazul in care nu se trateaza hepatitacronica sau nu raspunde la tratament. Cel mai bine e sa fie urmarit de un specialist gastro-enterolog si, deasemenea, de un diabetolog incat glicemia este foarte ridicata (poate a mancat inainte).
0
21-04-2009, ora 22:02
puienaru patricia
Nu este medic/terapeut
puienaru patricia
va multumesc foarte mult pentru raspuns, si am sa va tin la curent cu evolutia bolii.va multumesc tare tare mult
0
20-12-2009, ora 03:53
loryg
Nu este medic/terapeut
loryg
buna am si eu o problema.acum 5 ani am avut hepatita b transaminazele le aveam foarte mari tgp:1860, dupa 2 saptamani de stat in spital mi au scazut la 240.dupa o luna mi am repetat analizele si mi a iesit tgp 36.dupa 3 luni antigenul mi a iesit negativ.am tinut regim 2 ani foarte strict.si de atunci n am mai avut probleme.nu mi puteam explica de unde am putut lua pt k eu nu beam niciodata dupa altcineva..am avut o singura relatie de 5 ani si sunt si acum cu el.m am gandit k de la el as fi putut lua dar nu eram sigura pana acum 2 ani cand mama prietenului meu a aflat k are hepatita b.ei nu i au scazut transaminazele ultimele analize facute iau iesit tgp 99 iar antigen prezent si nici nu tine ca lumea regim.eu tot timpul mi am verificat transaminazele k mi era frica sa nu i dau si prietenului meu.apropo dupa 6 luni dupa ce l a cunoscut am facut hepatita eu.si in perioada de dinainte cu aproximativ 2 sapt si dupa ce am aflat eu k am nu ne am vazut k eram certati.asa k eu sunt sigura k de la el am luat.in urma cu o luna am insistat sa mearga si el cu mine la analize si am afLAT K AVEA TGP65 si antigen prezent, si le a mai repetat la alt spital si i au iesit tgp72 si antigen tot prezent.a tinut regim si acum 3 zile i au iesit tgp 68.el nu a avut nicio simtoma a venit doar k am insistat eu la analize.dak nu poate k nici nu afla.sora lui knd a aflat k are si el si le a facut si ea si sotul ei ei i au iesit tgp 43 iar antigenul prezent iar sotul ei nu are hepatita. apropo nici tatal prietenului meu nu are si nu inteleg cum de e posibil? eu cred k mama prietenului meu a avut de mult si nu a stiut si le a dat si copiilor.si eu am luat de la prietenul meu altfel nu inteleg de ce eu nu mai am nimic iar lor nu le scad deloc transaminazele.prietenul meu poate da virusul alcuiva dak bea dupa el?se poate vindeca?oare i se negativeaza vreodata antigenul.?el tine regim strict acum.daca pe viitor nu i se negativeaza am putea face un copil sanatos ?va rog din suflet sa ma lamuriti k eu nu mai inteleg nimik
0
23-12-2009, ora 13:54
loryg
Nu este medic/terapeut
loryg
buna va rog frumos sa mi raspundeti pentru ca e foarte important pt mine sa ma lamuresc in ce consta boala asta.
0
25-12-2009, ora 02:35
puienaru patricia
Nu este medic/terapeut
puienaru patricia
buna.am promis ca o sa va tin la curent cu evolutia bolii.sint foarte foarte fericit, pentru ca stare de sanatate sa imbunatatit, in mod neasteptat de bine.factorul important care a stat la baza starii de sanatate actuale a fost tratamentul recomandat de doctor, dar in special anticorpii.trebuie sa mearga peste 6 luni sa faca din nou analizele.VA MULTUMESC.SARBATORI FERICITE.
0
28-12-2009, ora 07:50
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru loryg - e posibil ca prietenul si familia acesuia sa fie purtatori sanatosi de Ag HBs sau, in cazul prietenului, sa fi avut o forma mai usoara de hepatita B. Indiferent de situatie, chiar daca la dvs. a iesit Ag HBs pozitiv la un moment dat (si apoi s-a negativat, vindecarea spontana fiind destul de frecventa) cea mai sigura metoda e vaccinarea. faceti 3 doze de Engerix B la momentul 0, la o 2 si la 6 luni de la prima doza si nu mai aveti riscuri. Transmiterea familiala e mai rara, dar poate avea loc printr-o forfecuta de unghii, etc.
0
28-12-2009, ora 07:51
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Multumim de urari patriciu si multa sanaate!
0
29-12-2009, ora 00:37
loryg
Nu este medic/terapeut
loryg
dar nu inteleg ce sunt cu prtatorii astia sanatosi?adica ei au virusul, nu le afecteaza organismul sau cum?e posibil ca eu sa fii luat de la prietenul meu?el daca are tgp 68 poate sa mai dea si la altcineva?mie mi au spus toti doctorii k dak eu am avut nu am cum sa mai iau b, dar nu mi fac griji pt mn.pe mn ma intereseaza dak poate el sa se vindece, totusi e posibil sa fi avut de mult si cred k nu se mai poate negativa aghbs.totusi dak pe viitor ne dorim un copil se poate naste sanatos avand in vedere k are aghbs pozitiv si k eu am avut hepatita?va multumesc pentru raspuns
0
31-12-2009, ora 05:42
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca mama are in timpul sarcinii Ag HBs negativ, nu exista riscuri pentru copil. Un purtator de Ag HBs poate face boala numai daca trece printr-o perioada de astenie marcata. pentru a preveni transmiterea, vaccinarea ramane cea mai buna alternativa.
0
09-02-2010, ora 10:51
neagu_1982
Nu este medic/terapeut
neagu_1982
Buna ziua! Sotul meu trebuie sa plece in afara iar pt viza trebuie sa faca analize pt hepatita b, c si hiv. El este purtator sanatos de hepatita B - AGHBS 0.5COI(limite normale 0-1 COI) si HCV 0.45 (limite normale 0-1 COI). Intrebarea mea este ca daca va face analize in tara respectiva va iesi hepatita b -pozitiv?V amultumesc anticipat!!
0
09-02-2010, ora 18:42
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Purtatorul sanatos de Ag HBs nu este considerat bolnav de hepatita. Pentru mai multa siguranta, e bine sa faca si analizele pentru ficat (transaminazele) si testul pentru Ag HBe si Ac anti HBc pentru a arata o data in plus ca nu e vorba de hepatita activa.
0
10-02-2010, ora 20:18
neagu_1982
Nu este medic/terapeut
neagu_1982
Va multumesc pt raspuns!
0
16-02-2010, ora 21:22
emy.danut
Nu este medic/terapeut
emy.danut
Buna seara Doamna Doctor,
am si eu o intrebare: Sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, si la analizele de sange a iesit urmatorul lucru:

-
Index BHs-AG = 9, 999/0, 108. POZITIV
(control pozitiv = 1, 540)
(Index exprimat prin raportul densitate optica proba/densitate optica cut-off)
Elisa Test - Monolisa HBs Ag Ultra

VDRL = NEGATIV
-

Va rog sa imi spuneti daca puteti ce inseamna lucrul respectiv. Are vreo influenta asupra fatului? Care sunt posibilele probleme?

Va multumesc.
0
21-02-2010, ora 09:05
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Sotia poate fi purtator sanatos de Ag HBS, adica a venit in contact cu virusul hepatitei B. Pentru a evalua riscul de transmitere la fat, trebuie facute o serie de teste in plus, cum ar fi Ag HBe, Ac anti HBe, Ac anti HBc, precum si ADN-ul viral. Trebuie sa va sfatuiti si cu un medic gastro-enterolog, insa, din cate stiu eu, dupa nastere se face o imunoglobulina specifica bebelusului care previne dezvoltarea hepatitei B.
0
18-02-2011, ora 19:54
stefan64
Nu este medic/terapeut
stefan64
Buna seara! Am facut analizele pe 16.02.2011 si au iesit foarte rau:
Glicemie: 152.6
Colesterol seric total: 239
HDL colesterol: 31.1
LDL colesterol: 177.3
GGT: 79
1.Anti - HCV Negativ:
OD PROBA 0.052
OD Cut OFF 0.340
2.Ag HBs: 1.52
Precizez ca am 47 de ani. Care sunt cauzele? Multumesc anticipat.
0
10-05-2011, ora 17:28
soryin97
Nu este medic/terapeut
soryin97
MA PUTETI AJUTA SI PE MN CU ACEST REZULTAT LA ANALIZE :
TGO 21
TGP 18
Birulina directa 0.33
Birulina totatala 1.26
*AgHBs 0.772 1.0S/CO:nonreactiv
1.0S/CO:reactiv
Am 18 ani si miam afcut analize iar la varsta de 1 an am avut hepatita de tip B.
Vreau sa aflu rezultatul la aceste analize daca sunt grave va rog va implor ma simt un baiat sanatos va multumesc.
0
24-05-2011, ora 10:38
TIMELLA
Nu este medic/terapeut
TIMELLA
Buna ziua, am marea rugaminte daca ma puteti ajuta in privinta rezultatelor urmatoare:

_HBsAg 0.45
HCV_3 13.79
_HBsAg_I NEGATIV
HCV_3_I POZITIV
AcHBs 0
AcHBs_I NEGATIV

Inseamna ca am hepatita?
Am luat rezultatele, dar nu am ajuns inca la medic si sunt f. ingrijorata deoarece sunt gravida in 11 sapt. si as vrea sa pastrez sarcina. Precizez ca am 37 de ani si este prima sarcina. Astept raspunsul dvs. Va multumesc!
0
18-01-2012, ora 11:35
mariana-luminita
Nu este medic/terapeut
mariana-luminita
buna ziua! as vrea sa intreb si eu ceva,...am un iubit, care in urma recoltarii sangelui pt a dona.a fost diagnosticat cu AgHBs pozitiv., intrebarea mea este, cum e posibil? eu in urna cu 19 ani am avut hepatita de tip B,...stau si ma intreb, oare de la mine a putut face aceasta boala, ????el nu a stiut, anul trecut a donat sange, la scurt timp i-a venit prin posta scris ca are acest AgHBs, el nu a citit acea scrisoare medicala si...anul acesta, nestiind.a fost iar sa doneze singe, la care la respins.va rog spunetimi si mie de unde, pt ca el nu simte nici o simtoma, nu are practic nimic, oricum este f ingrijorat, si nu mai poate dona singe niciodata.Va multumesc!
0
14-12-2012, ora 17:47
benyy
Nu este medic/terapeut
benyy
Va rog sa imi spuneti si mie ce semnifica aceste date si cat de grav este: Test: Ag HBs ;Rezultat: 25.58 Pozitiv ;Interval de referinta : (semnul mai mare)0.13 Pozitiv si (semnul mai mic)0.13 negativ ; Metoda :Chemiluminescenta, Analizor automat mini VIDAS
Va multumesc!
0
16-09-2013, ora 11:07
bigarul
Nu este medic/terapeut
bigarul
am facut pe 28.08.2013 prima doza de engerix b
daca nu pot sa fac a doua doza exact pe 28.09.2013 atunci pot sa o fac mai repede sau mai tarziu cu cateva zile?
0
21-03-2018, ora 12:00
Daniel282
Nu este medic/terapeut
Daniel282
Bună ziua, de curând am făcut un test hepatic deoarece eu am avut hepatită b la vârsta de 6 ani, am luat aceasta boala din neatenția unui vaccin deja utilizat de către o alta persoana în școală pe când se făceau vaccinurile în perioada aceea. Problema este ca în acest test mi-au ieșit următoarele :
Rezultat- Ag HBs Reactiv (3770.1300 S/CO), Interval de referinta-(Nonreactiv:<1.0 S/ CO, Reactiv :>=1.0 S/CO.)
Va rog frumos ce reprezintă acele cifre și dacă mai am sau nu hepatita B. Va mulțumesc!
0
27-10-2021, ora 10:47
NICOLETA DANIELA
Nu este medic/terapeut
NICOLETA DANIELA
Bună ziua! As dori sa știu ce înseamnă rezultatul pentru AgHBS 0, 621? MULTUMESC!
Adaugă un comentariu / răspuns

23-11-2021, ora 13:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: metoda elisa

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.