Ce sa aleg??

12-12-2018
Mada9701
Nu este medic/terapeut
Mada9701
Buna seara oameni buni. Am 21 de ani, trec printr-un divorț căsnicia mea nu a fost tocmai ceea pe care mi-o doream. Din această experiență nu plec cu prea multe lucruri frumoase din contră, am avut o casnicie numai cu certuri, bataii, bautura si aparate. Singurul lucru bun sunt copii mei pe care nici nu ii mai simt ai mei, am gemeni 2 baietii de 2 ani si 3 luni aproape momentan sunt la tata-l lor. In urma cu pugin timp am cunosc o persoană care mia schimbst radical viața, ma învățat ce inseamna fericirea, ce inseamna sa pun capul pe perna liniștită dar in primul rand ma facut sa ma simt respectată si iubita.. singura problemă e ca nu imi acceptă copii.. ce sa fac? Ma pus sa renunț la copii si sa ma gandesc si la fericirea mea. Ce sa aleg, cum să procedez?
5 comentarii
0
12-12-2018, ora 17:18
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

De fapt problema este in alta parte: in faptul ca nu ati invatat sa functionati singura, adica sa fiti autonoma. Ati inceput viata cu ceea ce ar fi trebuit sa o incheiati, ca sa zic asa. Va lasati purtata de ce zice unul sau altul si va ganditi mai putin la ceea ce aveti nevoie de fapt. Nu ati terminat bine o relatie si vreti sa intrati in alta, fara sa realizati prea bine cine sunteti si ce vreti.
Recomandarea mea este sa ramaneti o perioada singura, sa va concentrati pe dumneavoastra, pe cine sunteti de fapt. Sa invatati sa fiti autonoma si sa ganditi la binele propriu, , la copii, la viata, la viitorul dumneavoastra si la alegerile pe care le faceti.
0
12-12-2018, ora 19:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cum puteti sa credeti ca puteti fi fericita cu un om care va pune sa renuntati la copii? Acel om se preface. Are nevoie de placeri de moment. Incercati sa va reveniti in simtiri si sa ganditi cu mintea, nu cu simturile. Aveti o responsabilitate ca mama.
1
13-12-2018, ora 22:06
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Povestea asta imi aduce aminte de unul din citatele cu iz hilar al lui Alfred Adler:" Singurii oameni normali sunt cei pe care nu îi cunoşti foarte bine.”
In cazul lui, faptul ca nu isi doreste niste copilasi atat de micuti, pe care ii poti modela cum vrei, arata cine este el. Un om dinasta azi vrea sa renuntati la atat de mult, teribil de mult ptr o mama, si maine poate sa vrea orice. Daca o sa acceptati asta e posibil peste putina vreme sa vrea orice. Sunt intrutotul de acord cu intrebarea pusa la inceput de Clara.

Parerea mea ca ptr a invata sa fiti autonoma aveti nevoie si de sprijinul parintilor, e destul de greu cu doi copii atat de mici fara ajutor. Unii bunici instantaneu la cererea de ajutor parca deabia apuca, sunt viata lor. Am avut sansa unor socrii ptr care sunt o binecuvantare copii, ptr ei nu a fost o obligatie ptr ei a fost o binecuvantare si o placere sa ne fie alaturi.
0
15-12-2018, ora 14:14
Mada9701
Nu este medic/terapeut
Mada9701
Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai confuză, nu mai inteleg absolut nimic si parca totul e in potriva mea. Cred din ce in ce mai mult ca am nevoie de un psiholog. In ultima vreme nu ma mai inteleg nici pe mine, deși am o vârstă mica am fost mereu foarte responsabilă si mereu am stiut ce sa fac si cum sa fac, acum pur si simplu nu mai sunt in stare de absolut nimic.. Va multumesc pentru păreri, o zi buna!!
0
05-03-2019, ora 13:22
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E posibil sa treci printr-o stare depresiva Mada. Uneori poate fi depasita doar cu ajutorul psihoterapiei insa uneori e nevoie si de un sprijin medicamentos. Cred ca nu-ti e usor si ca e totul confuz in mintea ta acum. Situatia ta e una complexa.
E important sa cauti ajutor specializat daca nu ai facut asta pana acum.

Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul