chiuretaj subgingival in camp inchis sau este un chiuretaj de mantuiala?

16-05-2009
Judas
Nu este medic/terapeut
Judas
Buna ziua

Am fost la un medic stomatolog care, datorita parodontozei mele, mi-a spus ca trebuie sa fac un chiuretaj subgingival pentru toti dintii timp de 4 sedinte. Am facut pana acum 3 sedinte (200 RON/sedinta).
Eu credeam ca acest chiuretaj subgingival va include curatarea santului gingival in profunzime, cu introducera chiuretei cat mai adanc posibil pentru a elimina tot tesutul de granulatie.
Pana acum, dupa 3 sedinte, nu s-a intamplat acest lucru, nu am simtit nici o durere, nu a curs deloc sange asa cum ma asteptam eu, intra cu chiureta la baza gingiei, curata si apoi pune o solutie, sedinta dureaza cam 20 min. chiureta plus 10 minute aplicarea solutiei. in total 30 de minute per sedinta.
Asa trebuie procedat pentru un chiuretaj subgingival in camp inchis sau este un chiuretaj de mantuiala???

Va multumesc pentru raspunsuri
4 comentarii
0
17-05-2009, ora 13:50
Dr. Ghise
Identitate neconfirmată
Dr. Ghise
Adancimea la care se realizeaza chiuretajul subgingival depinde de adancimea pungilor parodontale pe care le aveti; din moment ce medicul a indicat chiuretaj subgingival in camp inchis inseamna ca atunci ar trebui sa aveti pungi parodontale mici-intre 2 si 4 mm; in ceea ce priveste durerea, este normal ca ea sa nu existe, daca inainte de interventie vi s-a facut anestezie; sangerarea ar trebui sa fie prezenta in timpul indepartarii tesutului de granulatie si ar trebui sa inceteze imediat dupa indepartarea acesuia; durata unui chiuretaj depinde de numarul de dinti pe care se intervine intr- o sedinta-de obicei un sextant sau o hemiarcada- si de cantitatea de tesut de granulatie care trebuie indepartat; cu alte cuvinte, fara mai multe amanunte despre cazul dumneavoastra nu se poate sti daca vi s-a facut un chiuretaj de mantuiala sau nu.
0
17-05-2009, ora 18:11
Judas
Nu este medic/terapeut
Judas
Inainte de chiuretaj nu mi s-a facut anestezie si totusi nu am simtit nici un fel de durere iar sangerare nu a existat deloc nici macar in timpul "indepartarii tesutului de granulatie". In timpul fiecarei sedinte (din cele 3 de pana acum) a trecut cu chiureta pe la baza tuturor dintilor (adica nu s-a ocupat de o anumita parte anume).
De obicei cand fac detartraj cu ultrasunete simt durere si apar sangerari si ma asteptam ca la un chiuretaj subgingival durerea sa fie mult mai intensa daca este facuta cum trebuie.
Ce parere aveti????

Multumiri pentru raspuns
0
17-05-2009, ora 18:48
Dr. Ghise
Identitate neconfirmată
Dr. Ghise
nu pot sa-mi permit sa critic un coleg doar dupa parametrii "durere" si "sangerare", fara sa fac o examinare clinica si radiografica a cazului ; dar daca dumneavoastra aveti dubii, puteti sa mergeti si la un alt cabinet pentru a vedea o a doua parere; prin intermediul internetului se poate trimite eventual o radiografie, dar este foarte importanta si examinarea clinica directa;numai bine, dr. ghise.
0
19-05-2009, ora 00:24
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
in mod normal un chiuretaj parodontal se face dupa o sedinat de detartraj cu ultrasunete. ca sa poti sa-l faci tb sa-i faci anestezie pacientului, pentru ca doare. si sangerarea este din plin din cauza tesutului de granulatie care atunci cand este indepartat sangereaza din abundenta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: