ciclosporina actioneaza mai bine cu steriozi?

14-11-2008
carmen27
Nu este medic/terapeut
carmen27
as vrea sa stiu daca ciclosporina actioneaza mai bine cu steriozi (prednison) sau are exact acelasi efect si administrata singura.
am 21 ani, am sindrom nefrotic, am luat tratament cu cortizon 9 saptamani si se pare ca sunt corticorezistenta si acum incep cu ciclosporina.
dorinta mea e sa-mi scot prednisonul total din organism.
3 comentarii
0
16-11-2008, ora 11:40
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Tratamentul cu ciclosporina se face numai sub supravegherea unui medic cu experienta in prescrierea imunosupresoarelor; Daca s-a demonstrat corticorezistenta, ciclosporina poate fi luata in considerare ca alternativa terapeutica;Ce varsta ai ? Doza recomandata la adulti este de 5 mg pe kg corp pe zi, in doua prize, administrate pe cale orala;daca efectul ciclosporinei singure nu este satisfacator, se recomanda asocierea de doze mici de corticosteroizi ( prednison 0, 25-0, 5 mg pe kg corp)care se administreaza oral;Daca dupa trei luni de tratament cu ciclosporina, nu se observa nici ameliorare, tratamentul trebuie intrerupt;dozele se ajusteaza in functie de nivelul proteinuriei si creatinina, fara a depasi la adulti 5mg pe kg corp pe zi;Creatinina si proteinuria se verifica la fiecare 2 saptamani in primele 3 luni de tratament; numai bine
0
16-11-2008, ora 19:32
carmen27
Nu este medic/terapeut
carmen27
toate astea le stiu si sunt montorizata in fiecare saptamana..problema e ca nu am incredere totala in doctorul ce se ocupa de cazul meu...dupa cum am zis am luat prednison 9 saptamani si am inceput de cateva zile cu ciclosporina-300 mg pe zi-am 60 kg-150 dimineata si 150 seara.
am luat cate 12 bucati pe zi prednison asta inseamna 60 mg si acum doctorul a spus ca-l reducem dar cu cate 10 mg la fiecare saptamana. mi se pare ca e prea mult prednison asociat cu ciclosporina, stiu ca nu-l poate scoate brusc din corp dar e prea mult sa iau pe zi 300 mg ciclosporina si 50 mg prednison acum.
si daca ma duc tot asa cu 10 mg mai putin de prednison, doar intr-o luna il scot din corp si atunci deja voi avea o luna de tratament cu ciclosporina.
cum sa reduc doza mai repede de prednison? se poate?
0
21-11-2008, ora 18:18
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Medicul terapeut decide ritmul in care va fi scazuta doza de prednison; unii medici scad doza si la trei zile;numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Sindromul nefrotic