colesterol marit, globule rosii, hemoglobina si ematocrito un pic marite + balonare

26-03-2009
paulaemilia
Nu este medic/terapeut
paulaemilia
sotul meu si-a facut analizele la sange si s-au sesizat urmatoarele:colesterol marit, trigliceride 455 (gama gt), alt 70, globule rosii, hemoglobina si ematocrito un pic marite.se simte un pic balonat.care este motivul?in urma cu 4 ani a avut aceeasi gama gt crescuta, dupa un regim alimentar a iesit bine.la revenirea la dieta normala analizele sunt cele scrise mai sus.sunt speriata pt el, are 31 ani.ce credeti k ar putea fi.va rog sa imi raspundeti, daca se poate si un medic.va multumesc.
6 comentarii
0
26-03-2009, ora 18:33
MINDRU
Identitate neconfirmată
MINDRU
Problemele sotului d-voastra sunt 3 :
1. are o dislipidemie mixta (colesterol si trigliceride marite )-solutia o spuneti chiar d-voastra: este sa tina un regim sever, fara grasimi de natura animala. Daca nu se normalizeaza astfel, necesita si tratament cu medicamente.
2.analizele de ficat : gamma GT si ALT sunt crescute. Motivele ar putea fi: grasimile in sange marite, consumul de alcool in catitati mari( lucru pe care il infirmati in mesajul urmator) sau un alt toxic hepatic : virus B sau C.
3.hemoglobina si hematocritul marite apar de obicei la fumatori, dar pot fi si anumite afectiuni hematologice car se pot manifesta astfel.
Aveti datele mele de contact daca apasati pe MINDRU.
0
06-04-2009, ora 12:10
puienaru patricia
Nu este medic/terapeut
puienaru patricia
tatal meu are 59ani.sa simtit foarte rau si a mers la spital pentru analize.simptome-se simtea slabit, stare de somnolenta, lipsa poftei de mancare, febra.-rezultatul analizelor sant.=AST 127,.ALT 156,..CK349,..GLU 221.9,..NA+134,..NATRIU-137-145 UNITATE-MMOL/L,..GLU VALOARE NORMALA 65, 00-110.00,...MG-DL-ALT 11.00-66.00/U/L,..WBC-8, 29,...AST-15.00-46.00U/L,...CK 30.00-150.00U/L., , , ESTE POSIBIL SA FIE CIROZA HEPATICA???.mentionez ca in urma analizelor, pe cand se simtea rau a crezut ca est o raceala si a lut SANDOZ SI SUMMANED.TATA FIIND SOFER DE TIR.NU A BAUT BAUTURI ALCOLICE-ASA CAND SI CAND 2 PAHARE DE VIN., IN SCHIMB CAFEA FOARTE MULTA.VA MULTUMESC
0
14-04-2009, ora 20:33
puienaru patricia
Nu este medic/terapeut
puienaru patricia
BUNA!!!REVIN, IN URMA UNI ALT SET DE ANALIZE, AM URMATOARELE REZULTATE...ANTI-HBC 9.54, ANTI-HBC_I REACTIVE, ANTI_HBe 0.01, ANTI_HBe_I REACTIVE, HBeAG 0, 295, HBeAG_I NONREACTIVE, _HBsAG 1.675, HCV_3 0.2, _HBsAG_I REACTIVE, HCV_3_I NONREACTIVE.AR PUTEA FI VORBA DE CIROZA HEPATICA CU VIRUS B.SANT FOARTE ANGRIJORAT.SINCER IN ACEST MOMENT NICI NU STIU CUM SA MA MAI INCURAJEZ.EXISTA O RAZA DE SPERANTA...VA MULTUMESC DIN SUFLET.
0
05-06-2009, ora 00:51
puienaru patricia
Nu este medic/terapeut
puienaru patricia
buna buna !!!!!!! sint foarte bucuros sa va anunt ca in urma analizelor care le-a repetat de 3 ori la spitalul matei bals la doctorul STEFAN ION, au iesit foarte bine, inclusiv marcarii tumorali.a ramas totusi cu virusul B cred ca inactiv.acest virus care foarte probabil la luat de la stomatologie.sint foarte foarte fericit, pentru ca ma gandeam la ce e mai rau, pentru ca nici starea tatalui meu(extrem de rea) nu ma facea sa fiu mai optimist, ci din contra.acum trebuie sa repete analizele mai des, si bine inteles sa tina regim.PENTRU VIITOR SE POATE TRATA ACEST VIRUS????VA MULTUMESC MULT MULT. PATY DIN PETROSANI
0
28-11-2011, ora 20:07
catalina20
Nu este medic/terapeut
catalina20
Buna seara!am facut acum cateva zile analize despre bilirubina totala, indirecta si directa..bilirubina directa mi-a iesit 0.33, bilirubina indirecta 1.5, iar bilirubina totala 1.81.am ceva anume la ficat?multumesc anticipat
!
0
24-02-2012, ora 09:58
vali71
Nu este medic/terapeut
vali71
Ecografie abdominala :Ficatul prezinta in LHD formatiune hiperecogena neomogena de cca 2 cm -probabil hemangiom.VB cu 2-3 imagini hiperecogene de cca 5 mm aderente la peretele vesicular, fara cadere gravitationala -posibil polipi.
Coledoc normal.
Pancreas fara modificari.Splina dimensiuni normale.
RD, Rs dimensiuni si ecostructura normale.
Fara lichid in Douglas

CEUS :Formatiunea hiperecogene descrisa in ecografia standard capteaza SDC nodular periferic in faza arteriala cu pastrarea unei zone centrale necaptante de cca 10/12 mm in toti timpii fara washout in faza portala si tardiva.Nu se evidentiaza alte zone de washout la nivelul parenchimului hepatic.

Va rog sa ma lamuriti, daca se poate ce inseamna toate astea ?Medicul a zis sa revina dupa 6 luni fara nici un tratament.
E nevoie de investigatii suplimentare ?
analizele uzuale de sange sunt in regula.(TGOTGP Colesterol, glicemie, hemoleucograma )Ar trebui sa faca si altele -de hepatita de exmplu?
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

13-09-2017, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
12-11-2019, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
OptiBac
OptiBac - probiotice adaptate nevoilor tale
Optibac Probiotic zilnic Extra Forte are o concentratie de 20 miliarde de bacterii vii si contine Lactobacillus acidophilus NCFM - cea mai cercetata tulpina acidophilus din lume. Este probioticul ideal pentru persoanele care au urmat un tratament indelungat cu antibiotice, se confrunta cu alergii sau afectiuni digestive. Detalii aici
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.