cum determin bebele sa accepte biberonul?

28-01-2010
anapopa
Nu este medic/terapeut
anapopa
Daca imi poate spune cineva cum il pot invata pe bebele meu de 4 luni si 7 zile sa accepte biberonul. Pana acum a fost hranit exclusiv la san. Incerc de 2 saptamani fara rezultate. Am pus in biberon si ceai Baby Drink (care este foarte bun si dulce) si lapte praf si lapte de la san. Daca se intampla sa strange tetina intre gingii si ii curge o picatura atunci o savureaza cu placere insa nu are nici cea mai mica intentie sa apuce tetina si sa traga din ea. Sunt ingrijorata deoarece laptele meu este pe terminate si nu stiu cum o sa-mi hranesc copilul de acum inainte. A mai patit cineva asa? Multumesc
35 comentarii 12 Înainte ›
0
28-01-2010, ora 17:49
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Laptele de la san se poate stimula sa fie produs din nou cu ajutorul la 1-2 remedii homeopate !
Mergeti la un emdci homeopat cu experienta.
Copilului nu-i place laptele praf iar ceaurile la copii trebuie date cu mare precautie.
Fiindca laptele parf este cea mai proasta solutie posibila, singura optiune sanatoasa pt. copil in caz ca nu mai aveti lapte la san este laptele de vaca diluat cu apa 50:50 daca este de la vaca direct (cea mai buna varianta) si 25%-35 % apa daca daca este lapte pasteorizat si degresat deja. Laptele omogenizat si laptele praf ar trebui evitate.
Cu laptele praf aveti mari sanse de a va intoxica bebelusul asa de tare (depinde de constitutia lui) incat nu o sa mai manance nimic la urma asa cum se intampla f. des de pe urma acestei amestecaturi de chimicale.
0
28-01-2010, ora 21:33
corni
Nu este medic/terapeut
corni
Mergi la farmacie si HIPP-Ceai instant pentru ajustarea lactatiei.acest ceai este imbogatit cu multe plante fine si ajuta lactatia.Incearcal si ne spui ce rezultate ai avut pe mine ma ajutat
0
28-01-2010, ora 21:53
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ana, daca imi dai un id de messenger iti pot spune ce sa faci pt. lactatie. Scrie-mi un mesaj dand un click pe id-ul meu.
0
28-01-2010, ora 22:57
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
c. Producţie insuficientă de lapte:

Agnus Castus: flux de lapte întrerupt imediat după declanşare sau se reduce progresiv şi repede. Femeie palidă, slabă şi anemică, fără vlagă.

Pulsatilla: pare a fi după Agnus Castus cea mai indicată în cazul unui flux slab, variabil şi schimbător cum e şi personalitatea sensibilă a remediului.

Urtica urens: a rezolvat situaţii dificile, când laptele lipseşte cu desăvârşire, suptul fiind însoţit de înţepături, dureri şi mâncărime iritantă nu numai în zona sânilor ci şi în alte părţi.

Ricinus: când tulburarea laptelui este însoţită de tulburări digestive, voma şi diaree.

Causticum: flux de lapte slab de la început, la persoană slabă, anxioasă, rămasă în urmă cu somnul.

Dulcamara: are efect decongestionant şi permite astfel, sânilor turgescenţi să reactiveze secreţia lactată.

Se recomandă diluţii joase (ch 5), cu excepţia remediilor adresate psihismului.

Absenţa totală de lapte: CHEST - MILK - absent: Calc (CALCAREA CARBONICA), ZINC, etc.
Calc: prezintă paradoxul: fie abundenţă fie absenţa laptelui.
Zinc: persoană cu dispoziţie variabilă, senzaţie dezagreabilă la nivelul picioarelor pe care le mişcă neîncetat, anxietate.

d. Surplus de lapte în timpul lactaţiei: CHEST - MILK - increased: CALC, PULS, BELL, BRY.
CHEST - MILK - flowing spontaneously: CALC.

e. Refuzul laptelui de către sugar: GENERALS - FOOD and DRINKS - milk - aversion - mothers milk - child refuses: CALC-Phoshorica, SIL, Borax, Calc, Mercurius, Magnesium carbonicum, Rheum, etc.

Calc-p: secreţie lactată cu miros neplăcut sau prea apoasă;
Borax: lapte prea gros, vâscos pentru sugar;
Rheum: secreţie galbenă şi amară.
0
29-01-2010, ora 08:52
anapopa
Nu este medic/terapeut
anapopa
Va multumesc pentru raspunsuri. Si chiar daca as mai avea cateva luni lapte dupa aceea tot va trebui sa trec la biberon, nu? Adica cum ii voi da ceaiul sau sucul de fructe? Dupa ce voi incepe diversificarea va trebui sa consume lichide pentru a nu se constipa. Folosesc deja un ceai pentru stimularea lactatiei, dar eu imi fac probleme pentru viitor ca doar laptele matern nu va dura la nesfarsit.
Corni la tine cum a fost?
0
29-01-2010, ora 10:39
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Fiecare luna cu lapte de san este o luna de sanatate pt. copil. Incercati deci cat merge.

Sucul de fructe NU este sanatos pt. bebelusi si este - ca si diversificarea - o inventie a industriei farmaceutice pt. a ne distruge sanatatea de mici si pe care doctorii au preluat-o fara discernamant, ca cele mai multe teorii noi care sunt in contradictie cu experienta umana din trecut..
Nu au existat vreodata copii mai bolnavi ca acum, mai vaccinati ca acum, care au nevoie de doctori mai des ca acum iar generatiile vechi au crescut numai cu lapte de san, lapte sau capra. Chiar in vreme de razboi si foamete nu au avut nevoie de vitamine chimice si calciu si fier anorganic daunator si alte toxine ca cele din laptele praf si au un sistem imunitar de mii de ori mai sanatos decat copii din ziua de azi ale caror mame fac tot ce le spune doctorii fara sa sa gandeasca de unde au acestia informatiile si teoriile acestea noi.

V-am scris deja ca laptele de vaca natural si diluat cu apa este cea mai buna solutie in caz ca vi se termina laptele. Copiii la varsta asta nu pot consume suc de fructe fara daune, cu atat mai mult ca nu prea exista fructe coapte in mod natural si rar cineva are posibilitatea sa-si faca suc proaspat. Si nu prea exista fructe proaspete care sa nu baloneze. Sucul de fructe este o optione proasta !
Ce ingrediente are acel ceai pe care il dati, efectul adevarat la cele mai multe plante nu sunt cunoscute de cei care le fabrica. Este ca si cum un electrician v-ar repara motorul la masina.
0
29-01-2010, ora 10:53
anapopa
Nu este medic/terapeut
anapopa
ok lapte de vaca dar cum? cu lingurita? cum am mai spus nu gasesc metoda ca bebele sa accepte biberonul
0
29-01-2010, ora 18:18
corni
Nu este medic/terapeut
corni
e de preferat sa nu ii dai lapte de vaca pana la 1 an
0
30-01-2010, ora 10:25
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Anapopa: nu te lua dupa corni caci ea repeta ce a auzit de la doctori, toate generatiile trecute sunt crescute cu lapte de vaca, asa ca poti alege intre teoria moderna a industriei care produce laptele praf si practica din viata reala. In plus corni nu a vindecat pe nimeni ca sa stie mai bine.

Acum la copil mai poate fi o problema. Daca copilul are calciul sau siliciul dereglat si acest lucru este f.posibil caci atunci cand mama are probleme cu laptele atunci are si copilul cu calciul iar cand copilul nu mai vrea sa suga are in general astfel de probleme, atunci trebuie sa-i dai la copil calciu si siliciu homeopat care il regleaza repede si usor si copilul incepe din nou sa manance.
Caci atata vreme cat aceste minerale esential sunt dereglate la nivel de celula atunci copilul nu asimileaza laptele si de aceea il si refuza. Insa nu intelesem dinainte ca ar refuza orice lapte.
Da-mi un id de messenger sau altceva sa stam de vorba si te indrum. Pt. asta sa un click pe id-ul meu si scrie-mi un mesaj privat
0
30-01-2010, ora 16:58
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
de acord cu corni! rişti alergii şi multe alte probleme să cauzezi bebe-ului
0
30-01-2010, ora 18:45
anapopa
Nu este medic/terapeut
anapopa
nu prea mai inteleg mare lucru.

scarface nu reusesc sa iti trimit pm
0
30-01-2010, ora 23:38
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
s-a studiat foarte mult în ultimii ani, laptele de vacă poate provoca alergii de la cele mai simple la cele mai severe! şi chiar s-a demonstrat o legătură intre diabetul zaharat- distrugerea pancreasului- şi consumul de lapte de vacă în primii ani de viaţă!

cea mai bună e alimentaţia la sân, deci puteţi încerca să vi-o stimulaţi măcar până ajunge la vârsta de un an, când este mai în siguranţă
0
31-01-2010, ora 11:16
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu va luati dupa ce spun robotii industriei farmaceutice:
laptele praf este facut din lapte de vaca si contine pe langa multe substante toxice multa LACTOZA si care este produsul CEL MAI ALERGEN din lapte. Argumentele de mai sus sunt o contrazicere in sine. Daca ceva da alergii atunci cu siguranta ca laptele praf mai mult decat cel de vaca !

-
Medicii din ziua de azi, invatati de industria farmaceutica tot felul de aberatii si neadevaruri,
invata la randul lor mamele sa dea la copii lapte praf in loc de lapte natural (vaca sau capra) atunci
cand nu este lapte de san (care la multe mame a fost oprit tot din cauza sfaturilor gresite si tratamentelor gresite date de doctori : acid folic, calciu anorganic, medicamente, vaccinuri in timpul sarcinii, etc, etc.)

[b]Argumentele aduse pentru laptele praf de cei care il fabrica si care sunt preluate fara cel mai mic discernamant de cei mai multi doctori sunt urmatoarele :[/b]

- laptele de vaca ar fi alergen (de parca in laptele praf nu ar fi lapte de vaca)
- laptele de vaca nu ar contine tot de ce are nevoie copilul (da, adica bunicii si stramosii nostrii au facut totul gresit si ne invata ei mai bine acum)
- nu exista pericol de infectii de la laptele praf (nu, doar de intoxiactii cu chimicale care sunt mult mai rele)
- laptele praf facut de ei ar contine tot de ce are nevoie copilul (bineinteles...!)
.- ca laptele praf ar fi cel mai asemenator cu cel de mama ( o minciuna cat pamantul de mare care reiese din analiza substantelor continue)

[b]Toate aceste argumente sunt ridicole si neadevarate caci:[/b]
- laptele praf contine tot produse din lapte de vaca si mai ales lactoza. [b]Lactoza este componenta din lapte care creeaza cele mai multe alergii[/b]
- cu laptele praf se face un profit urias
- laptele praf este plin de toxine si medicamente, chiar droguri si excitante nervoase (taurina) sunt prezente in lapte praf
- exista pericolul de a intoxica corpul copilului cu multe minerale anorganice (fier, calciu, magneziu) care nu sunt absorbabile in aceasta forma
- copilul este determinat in mod automat si subconstient sa consume mai tarziu cu predilectie mancare care contine substante artificiale

[b]Mai jos o analiza despre substantele continute in laptele praf "Milupa Aptamil HA 2"[/b]

Datele au fost extrase de la linkurile urmatoare:
http:// www.kommt-gleich.de/product_info.php/info/p1456_Milupa-Aptamil-HA-2-Hypoallergene-Folgenahrung.html
si
http:// www.dooyoo.de/babynahrung/milupa-aptamil-ha-2-pulver-600-g/1337769/

Milupa Aptamil HA 2 este un lapte praf mai bun, un lapte hipoalergen ! (deci exista si lapte praf care face alergii in mod oficial !!)

-
ATENTIE, O SA VA SPERIATI DE CONTINUTUL LA LAPTELE PRAF SI O SA VA FACETI CRUCE
DACA NU IL CUNOASTETI INCA !!!!!
Firmele care produc un astfel de lapte sunt culmea pervesitatii umane
-

Zer concentrat - ghici din ce ? DIN LAPTE DE VACA
Lactoza - GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA
ulei (rafinat) - Ce cauta ulei rafinat in "laptele de mama" cand se stie ca este daunator si nenatural ?
Amidon - Ce cauta amidon in "laptele de mama" ?
Galactooligosaccharide (din lapte) - GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA
Fructooligosaccharide,
sirop de glucoza - un produs care nu se gaseste in laptele de mama
Emulgatori (Ester dein acid citric de la Mono- si Diglyceride din acizi grasi ),
- ce cauta emulgatori artificiali in "laptele de mama" ?
Fosfat de potasiu - daunator, caci este anorganic
Clorura de calciu - daunator, caci este anorganic
Fosfat de calciu - daunator, caci este anorganic
Vitamina C
Clorid de Cholin - este o combinatie de amoniac, toxica ca orice alta din amoniaca si recunoscut ca fiind toxica !! Se foloseste ca medicament. Link : de.wikipedia.org/wiki/Cholin. Ce cauta in "laptele de mama" ?
Carbonat de calciu - indeosebi la copii produce dereglarea asimilarii calciului din alimentatie, blocand canalele de calciu din celula.
[b]Taurina[/b] - substanta similara ca efect cu hormoni de taur. A fost identificata pt. prima data in testiculele de taur. Tauraina este substanta principala din bautura energizanta [color=red][b]"Red Bull" [/color][/b]
Ce cauta taurina in "laptele de mama" artificial ?

Lecitina din soia - os subtanta artificial produsa din plante manipulate genetic si afecteaza dezvoltarea creierului
Uridin- nimic bun
Cytidin- nimic bun
Adenosin - Adenosinul blocheaza producerea la toti neurotransmiterii ca Dopamina, Acetylcholina sau Noradrenalin. (Link : en.wikipedia.org/wiki/Adenosin.
Ce sanatos trebuie sa fie pentru un bebelus acest lucru !!!

Inosin- o substanta produsa de corp insa nu este cunoscuta inca bine si nici ca ar exista in laptele de mama. [b]Este foloisita ca medicament.[/b] A fost incercat si fabricat dar care nu se cunosc efectele lui prea bine. (Link : en.wikipedia.org/wiki/Inosine ). [b]Cu alte cuvinte experimente pe copii. [/b]

Guanosin-5-monophosphat
Sulfat de fier - fier anorganic, toxic pt. om si animale
Vitamina E - artificala, produce daune de la un anumit dozaj
Sulfat de zinc - o combinatie de zinc anorganic, FOARTE toxic pt. om, ´. Zincul in aceste forme si dozzaje creeaza boli de nervi si ale aparatului reproducator. In special ticul de a da din picioare permanent.
[b]Inositol - se folosete ca medicament antidepresiv si ca un drog ieftin.[/b] Se foloseste de dependentii de cocaina si N-Methylamphetamin ca sa ecomiseasca ceva din aceste doua substante; [color=red]are efecte similare cu cocaina.[/color] Cu aceasta substanta se creeaza la copii o predispozitie la droguri
L-Carnitin,
Niacin,
Pantothensäure, -
Biotin - vitamina toxica cand depaeste anumite nivele (inca necunoscute) si care deregleaza nivelul de estrogeni
Sulfat de cupru - cupru anorganic, FOARTE toxic pt. om, creeaza epilepsie, crampe, spasme, anemie (substitue fierul in celula)
Vitamin A, - demult dovedita ca toxica
Acid folic, - substanta toxica (dupa cum spuneam in alt posting)
Vitamin B12,
Vitamin B 1,
Vitamin D, - toxica (blocheaza calciul ionic)
Vitamin B 6,
Iodat de potasiu -nu se gaseste in laptele da mama. FOARTE TOXIC. Se pune si in sarea iodata. Se aduna din desuri industriele (unele si radioactive dupa ce au fost folosite in medicina ca substante de contrast.)
Mangan-II-sulfat - anorganic, deci toxic, Creeaza anemie substituind fierul
Vitamina K, - afeceteaza coagularea sangelui
Natriumselenit - Selenul este o substanta toxica pt. organism

-
Cantitatile de substante la 100 gramme
*Proteine 1, 6g
*Kohlenhydrate 8, 2g
*Lactoza 5, 7g
*Polysaccharide 0, 7g
*Stärke 1, 4g
*Fett 3, 2g
*gesättigte Fettsäuren 1, 4g
*Ballaststoffe 0, 8g
*Natrium 26mg
*Kalium 78mg
*Chlorid 43mg
*Calcium 64mg
*Phosphor 35mg
*Magnesium 5, 4mg
*Eisen 1mg
*Zink 0, 52mg
*Kupfer 41ug
*Mangan 7, 7ug
*Selen 1, 5ug
*Jod 13ug
*Fluor 15ug
*Vitamin A 60ug
*Vitamin D 1, 4ug
*Vitamin E 1, 1 mg
*Vitamin K 5, 1ug
*Vitamin B1 0, 05mg
*Vitamin B2 0, 12mg
*Vitamin B6 0, 04mg
*Niacin 0, 44mg
*Pantothensäure 0, 34mg
*Folsäure 8, 5ug
*Vitamin B12 0, 2ug
*Biotin 1, 9ug
*Vitamin C 9, 3 mg
*L-Carnitin mg
*Cholin 10mg
*Inositol 3, 4mg
*Taurin 5, 4mg

-
Credibilitatea si naivitatea umana este IMENSA iar perversitatea concernelor este cel putin la fel de mare.

Daca oamenii ar sti sa citeasca ingredientele de pe medicamente si alimente, ar poseda internet si si-ar folosi cele cateva celule cerebrale ramase in stare de functionare ar putea sti si ei toate astea si fara facultate. Am impresia insa ca cei mai multi nu stiu sa citeasca si nici nu au internet.

Traisca Nestle si Milupa, traisca doctorii care ii cred, traiasca profitul si mancarea artificiala de laborator cu droguri si hormoni in ea !

Cea mai buna alternativa la laptele de san in caz ca nu mai este si in caz ca copilului toleraza laptele (in ordinea calitatii):
a) lapte de capra proaspat fiert si diluat cu apa 50:50 (pana la varsta de un an)
b) lapte de vaca de la tara proaspat fiert si diluat cu apa 50:50 (pana la varsta de un an)
c) lapte de vaca pasteorizat numai (cel omogenizat, la cutie trebuie evitat caci prin omogenizare a fost distrus). In caz ca laptele este deja degresat se pune mai putina apa.

Dupa varsta de un an se da 75% lapte si 25 % apa.
0
31-01-2010, ora 12:12
anapopa
Nu este medic/terapeut
anapopa
Deja m-am ingrozit de cele citite.si cu toate astea cele mai multe mamici folosesc acest lapte si nu am auzit sa fi patit ceva copiii. Daca e sa ne luam dupa ce substante contin atunci nu ar mai trebui sa spalam copiii cu produse din comert sa ii dam cu ulei sau alte produse pentru copii. (nu vorbesc de mancarea pentru copii pentru ca nici eu nu sunt de acord cu ea, preferand ceva gatit acasa...cat de cat zic eu mai natural)

Scarface cum se face ca stii atat de multe informatii? Si cum ramane cu studiile de care vorbeste iuliacristianab? sa fie eronata toata munca acelor oameni? care este de fapt adevarul?
0
31-01-2010, ora 12:56
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Draga Ana: daca nu ai atat discernamant sa intelegi SINGURA diferenta intre un lapte de vaca natural si un cocktail de chimicale cu substante cunoscute ca toxice atunci orice explicatie de la mine nu-ti poate fi de folos si nu ramane decat sa crezi ba pe unul ba pe altul caci nu esti in stare sa gandesti singura.
Multi oameni din ziua de azi si-au predat gandirea complet in mainile doctorilor.
Daca este si cazul tau nu am cum sa te ajut. Am spus tot ce trebuie spus pt. un om cat de cat inteligent ca sa inteleaga. Fa cum CREZI mai departe, Dumnezeu insa nu ne-a dat creierul pt. a crede.
Laptele acela are de a face cu munca unui doctor la fel de mult ca si asfaltul de pe strada.
Laptele acela e facut de industria alimentara si farmaceutica si nicidecum de doctori. Iar acele industrii sunt intersate de profit si nu de sanatatatea noastra si zilnic se interzice intr-o tara un medicament
facut tot prin asa "munca" dupa ce a omorat sau afectat bolnavii.
Asa ca nu ai decat sa crezi intr-o astfel de munca si o sa vezi la bebele tau roadele acelei munci daca te hotarasti sa inlocuiesti o vaca de la Dumenzeu cu o fabrica de chimicale care pune la urma urmei tot lapte de vaca in acel lapte praf si va invata ca laptele de vaca ar fi daunator !
0
31-01-2010, ora 19:54
anapopa
Nu este medic/terapeut
anapopa
Scarface nu te supara pe mine ca nu am vrut sa sune aiurea postarea anterioara. Adica eu chiar ma intrebam cum de stii asa multe informatii. Nu am vrut sa sune a ironie. Am vazut ce alte postari mai ai si am ramas uimita de bagajul tau de cunostinte.
0
31-01-2010, ora 22:55
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
nu sunt eronate studiile, puteţi căuta dvs singură să vă convingeţi de adevăr, medici din toată lumea studiază, iar cei care produc să zicem lapte praf studiază şi ei pentru a crea nişte formule perfect asemănătoare cu laptele de mamă- laptele de vacă nu conţine doar lactoză ci mulţi alţi anticorpi care dăunează intestinelor, pancreasului şi multe altor sisteme din corp.
scarface va contrazice întotdeauna orice informatie medicală sau modernă şi nu va crede niciodată ceva nou descoperit, dar să ştiţi că chiar dacă informaţia este abia descoperită şi studiată în ultimii ani nu înseamnă că nu e bună. în momentul de faţă în românia nu veţi mai întâlni pediatru care să accepte consumarea laptelui de vacă la copii şi asta nu pentru că sunt plătiţi de nestle sau milupa sau mai ştiu eu ce companie, ci pentru că chiar s-a dovedit că e rău, şi lăsând oamenii să consume acest lapte e ca şi cum le-ar face rău cu mâna lor- laptele de capră e mai bun
şi chiar dacă laptele de praf are componente obţinute chiar din lapte- ele sunt purificate şi curăţate de acele părţi din ele care îl fac periculoase
în plus scarface a atacat nişte substanţe care sunt absolut necesare unui corp de bebeluş- acele vitamine, a, d, acidul folic, şi toate cele de care s-a luat el sunt chiar necesare, conţinute în cantitate mult mai mare decât în laptele de vacă- care poate ajunge să provoace anemie copilului!! şi sunt îmbogăţite special aşa pentru a nu lipsi nimic copilaşului- dacă doriţi mai citiţi despre lapte şi componenţa lui, citiţi, căutaţi şi dvs, chiar întrebaţi doctorul să vă explice amănunţit, dar nu credeţi din prima păreri neavizate- scarface nu este medic, sau oricum nu a declarat că ar fi medic, nu are nume şi nimic acolo, si în plus dacă scanaţi prin ce scrie el- pare impresionant de mult şi nemaipomenit- dar nu sunt toate lucrurile fondate medical, în plus se întâlneşte clar o ură faţă de medicină şi în nu acceptă altă părere decât a lui- in plus, oricât ar susţine că încearcă să explice pe mintea oamenilor, el nu are cunoştiinţe oficiale medicale mai mult decât cele pe care le copiază pe internet şi chiar cu dacă are bună voinţă, părerea lui personală poate să ajungă să facă rău oamenilor-= de accea m-am băgat în discuţie, nu de altceva pentru că nu vreau să ajungeti peste 1 an doi să suferiţi din cauza fixismului cuiva care nu acceptă ca lumea poate a mai evoluat faţă de secolul trecut şi nu că toate lucrurile din medicină sunt bazate pe interes financiar.
0
31-01-2010, ora 23:01
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
câţi oameni din generaţia trecută sunt diabetici? ia uitaţi-vă in jur şi faceţi un bilanţ
0
01-02-2010, ora 12:19
anapopa
Nu este medic/terapeut
anapopa
Eu vreau sa il intreb pe scarface daca are copiii si daca el le-a dat lapte de vaca?
0
01-02-2010, ora 13:56
corni
Nu este medic/terapeut
corni
Nu vreau sa fiu rautacioasa cu scarface, nu este vorba daca am vindecat pe cineva sau nu, dar eu cu primul copil nu am avut piept si am folosit lapte praf, , Milupa.La 5 luni si jumatate i-am facut analize si nu am avut surprize neplacute.Toate analizele erau ok.Pe cand un copil alimentat cu lapte de vaca pana la un an poate face anemie Oricare medic pediatru recomanda laptele praf nu laptele de vaca.Acum am si al-2-lea copil si il alaptez la piept., daca va fi sa nu mai am piept acelasi lapte praf as folosiMilupaFiecare are pareri diferite dar tu faci ce crezi ca este mai bine pentru bebelusul tau.Poate si recomandarea unui pediatru despre lapte te va face sa te hotarasti ce sa ii dai si cum, caci marea problema era cum sa-l determini sa ia biberonul dar sa ajuns la alceva.Multa sanatate.
0
01-02-2010, ora 15:31
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
eu incă nu am copii, dar când voi avea şi vor avea nevoie de lapte în plus faţă de ce voi avea eu, le voi da lapte praf- am văzut în schimb anul trecut la pediatrie- mulţi copilaşi veniţi cu foarte multe alergii, hrăniţi necorespunzător, mămicile nu ascultaseră doctorii şi le dăduseră toate prostiile începând cu lapte de vacă! în plus anemici foarte mulţi, pentru că pe lânga că beau lapte de vacă nu luau nici măcar un supliment de fier- de care e absolută nevoie. nu luat vitamina d şi ajunseseră să facă rahitism şi multe altele. toate pornind de la greşeli de nutriţie ca aceasta

îmi pare rau şi mie ca a deviat discuţia şi aş putea acum sa copiez de pe undeva zeci de pagini de informaţii ca să scriu articole lungi ca cele scrise de scarface- dar nu ăsta e scopul, ci de a face lumea să inţeleagă că îşi pot face viaţa uşoară şi pot evita problemele viitoare de sănătate începând să respecte mici reguli ca cea de mai sus.
0
01-02-2010, ora 18:39
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Fata draga, ce ai vazut tu nu vine de la vaca, ci de la toate prostiile daunatoare pe care le faceti dinainte la mami si la copii: acid folic, vitamine artificiale, minerale anorganice, vaccinuri in timpul sarcinii, ecografii nenumarate, punctii prin placenta, medicamente in timpul sarcinii si la nastere, anestezie pt. dureri, vaccinuri dupa nastere, medciamente dupa nastere... ehe, lista e lunga.
Uite ca popoarele care traiesc natural nu au nici medicamente si nici doctori si sunt de milioane de ori mai sanatosi ca noi astia cu medicina.

Ce vezi de fapt este urmaarea greselilor facute tot de voi, nu da vina acum pe biata vacutza ca nu are nici o vina saraca. Ai grija mai bine sa intelegi si sa recunosti mai intai greselile facute de invatatorii tai si sa nu le faci si tu, caci ai aceasta posibilitate daca vrei.

Voi nu va vedeti nicodata greselile la fel ca si vaca partea posterioara. Si atunci ori este de vina animalu ca de ce da lapte alergic, ori microbul ca devine rezistent la medicamente voastre, ori chiar pacientul ca nu i se gaseste nimic organic, dar stiinta si cunostintele voatre sunt mereu infailibile...
In curand o sa va arate si vrabia de pe gard greselile...mai ai putina rabdare...
0
01-02-2010, ora 19:04
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Pai daca cei care fabrica laptele praf ar fi atat de prosti sa il faca atat de daunator ca sa se prinda si lelea din Dealu de Sus atunci nu s-ar mai mira nimeni de ce am scris aici caci ar sti deja toata lumea.

Insa efectele negative ale acestui lapte si care reies automat din compozitia lui cunoscuta, nu sunt des nici imediat vizibile, pt. cele mai multe mame nici mcara remarcabile chiar daca sunt prezente si des ele pot fi umai pe plan psihic caci multi copii mai sanatosi au totusi destula putere ca sa faca fata la toxine.
Asta insa nu inseamna ca le face bine.
Si inplus mai exista si un Dumnezeu care ajuta mereu in mod invizibil caci altfel nu ati mai putea creste nici macar un singur copil. Acest lucru se petrece in timpul somnului.

Insa la copii care au probleme cu asimilarea calciului, la cei care au ficatul slab sau alte probleme legate de metabolism sau de nervi, acest lapte va avea un efect mult mai daunator ca la cei mai sanatosi.

Deci nu se poate spune ca daca la copii lui Corni nu a facut rau acel lapte ar fi bun.
Astfel de comparatii sunt aberatii. Ceva este bun daca este sanatos pt. toti si nu daca a supravietuit X dupa ce l-a consumat sau daca nu a remarcat nimic. Nu asa se face in toxicologie si stiinta.
Cei rau e rau pt. toti si nu ar trebui adus pe piata daca se cunoaste efectl acelor substante.

Uite ca multi au baut din acel lapte chinezesc de la care au murit multi si nu au remarcat nimic.
Sa scriem acum in ziare ca substanta chimica folosita este buna ?

Macar de dragul adevarului ar trebui sa se stie acest lucru. Nu putine mame si-au putut vindeca copii de abia dupa ce au renuntat la laptele praf si cateva sunt si aici in forum.

Insa daca cineva vrea sa spuna unui om normal ca este bine sa dai la un bebelus substante ca taurina, unele similare cu cocaina si alte toxine chimice care nici nu se gasesc in laptele de mama si sa mai spui ca lactoza din laptele praf e curatita de alergeni (cand de fapt lactoza e de fapt zahar si nu poate fi curatit fara a inceta sa existe ca zahar caci el insusi e alergen), sau ca ceva artificial si scump este mai sanatos decat ceva natural si ieftin si in plus probat de zeci de generatii atunci acel cineva nu are nici 2 celule celebrale in stare de functionare si nu poate decat sa creada in medici precum unii in alte lucruri caci de gandire nu mai poate fi vorba aici.

Insa Dumnezeu o ajuta poate si pe aceste mame care au ajuns sa-i creada mai degraba pe doctorii care nu l-au facut ei pe om decat in natura creeata de Dumnezeu pentru om si in care omul poate gasi orice are nevoie fara a apela la chimie toxice si firme intresate sa ne vanda si aer daca ar putea (taxele de CO2 exista insa deja in multe tari). Asa ca faceti cum vreti la urma urmei.
0
01-02-2010, ora 19:22
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
ştiţi cât e speranţa de viaţă într-o ţară sud americană- sau africană? acele ţări care trăiesc atât de natural cum spuneţi dvs fără medicamente şi vaccinuri?- cu greu se atinge vârsta de 40 de ani!
bineînţeles medicina nu e atotştiutoare şi plină de succese întotdeauna, dar lucrurile care s-au studiat şi se ştiu sunt 100% eficiente, corecte şi care îşi îndeplinesc funcţia pentru care există- ecografia, acidul folic, toate analizele în timpul sarcinii şi urmărirea sarcinilor nu lăsarea gravidelor singure prin munţi să nască prin şanţuri- toate au un rol bine definit şi eficient. cât era mortalitatea la bebeluşi şi la naştere în anii 50 şi cât este acum? nu vi se pare totuşi un progres? câte boli existau frecvent de la diferie la poliomielită, tuse convulsivă, tetanos care acum sunt înlăturate şi nu mai trebuie să ne temem că vor suferi copiii noştri de aşa ceva.

şi ce ai zis acum e ca să te asiguri pe tine: dacă doamna de mai sus dă copilului lapte de vacă, face alergie copilul sau intoleranţă sau anemie- atunci probabil a fost vina vaccinelor şi tuturor celorlalte chestii nicidecum a ce ai spus tu desi o grămadă de lume a avertizat-o că nu e bine. aşa eşti asigurat şi ai deja ţapul ispăşitor. dacă cumva îî dă lapte praf şi este copilul foarte bine, atunci vei susţine că este o coincidenţă sau un noroc chior, nu că te-ai fi înşelat.

am văzut copilaşi perfect sănătoşi, abandonaţi din păcate în spitalul unde am lucrat- deci nehrăniţi decât artificial cu formule- perfect din orice punct de vedere al sănătăţii, mai puţin că erau lăsaţi acolo de mamele lor... şi copilaş de aceeaşi vârstă, plin tot de bube, umflat, în ultimul hal, cu mâncărimi, alergic tot- din cauză că mama îi dădea de mâncare numai aiureli- de la lapte de vacă, la cireşe, peşte etc. care era alimentul care îi făcea rău bebeluşului de 8 luni? de ce ceilalţi erau bine? da ştiu, coincidenţă.

eu ştiu că e bine ce ştiu, am mai spus si altă dată, nu dintr-o încăpăţânare de a accepta informaţii noi sub orice preţ, dar pentru că am citit şi studiat şi văzut tot felul de pacienţi şi am văzut adevărul.
0
01-02-2010, ora 22:06
corni
Nu este medic/terapeut
corni
Fiecare are parerea lui, eu sunt de acord cu IuliaCristinaB, despre alimentatia la copii.Scarface tu ai copii? Ce lapte ai folosit si cum ai procedat cu alimentatia copilului. In timpul sarcinii nu ai facut ecografe ?nu ai luat vitamine?.Nu cred ca daca ai fost insarcinata nu ai mers la doctor si nu ti-a dat cateva vitamine.Si asta nu a fost nici o greseala din partea noastra.Eu raman la ce am spus despre laptele de vaca.
0
02-02-2010, ora 10:17
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Draga Corni, eu nu sunt un biet pacient ca voi care trebuie sa creada de multe ori pe unul sau pe altul caci nu mai este in stare sa gandeasca singur si nici nu detine alte cunostinte decat cele din ziare, reviste, tv sau de la i doctorii care nu sunt in stare sa vindece mai nimic.
Asa cum un mecanic bun nu se duce la alti mecanici sa isi repare masina si nici nu are nevoie de sfaturile lor - in afara ca intradevar nu stie ceva - tot asa nici eu nu am nevoie de sfaturile la vreun doctor.
In primul rand nu sunt femeie, in al 2 rand nu sunt pacient si in al treilea rand sotia mea nu ia vitamine, nu a facut ecografie in timpul sarcinii si nici nu va face ce vor zice doctorii vreodata - in afara de lucrurile bune care le zic - si nici nu voi da vreodata la copii mei lucruri care stiu ca sunt daunatoare.
Ramai deci tu la ale tale si la recitarile unei studente de medicina, ai tot dreptul. Dar inchipuieti cum s-ar uita la tine bunicii si strabunicii tai crescuti evident cu lapte, daca te-ar vedea ca preferi un praf cu chimicale cunoscute ca toxice in locul la laptele natural de la vaca din curte.
0
02-02-2010, ora 10:18
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Draga Corni, eu nu sunt un biet pacient ca voi care trebuie sa creada de multe ori pe unul sau pe altul caci nu mai este in stare sa gandeasca singur si nici nu detine alte cunostinte decat cele din ziare, reviste, tv sau de la i doctorii care nu sunt in stare sa vindece mai nimic.
Asa cum un mecanic bun nu se duce la alti mecanici sa isi repare masina si nici nu are nevoie de sfaturile lor - in afara ca intradevar nu stie ceva - tot asa nici eu nu am nevoie de sfaturile la vreun doctor.
In primul rand nu sunt femeie, in al 2 rand nu sunt pacient si in al treilea rand sotia mea nu ia vitamine, nu a facut ecografie in timpul sarcinii si nici nu va face ce vor zice doctorii vreodata - in afara de lucrurile bune care le zic - si nici nu voi da vreodata la copii mei lucruri care stiu ca sunt daunatoare.
Ramai deci tu la ale tale si la recitarile unei studente de medicina, ai tot dreptul. Dar inchipuieti cum s-ar uita la tine bunicii si strabunicii tai crescuti evident cu lapte, daca te-ar vedea ca preferi un praf cu chimicale cunoscute ca toxice in locul la laptele natural de la vaca din curte.
0
02-02-2010, ora 10:23
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Iulia, si cu cazul acesta unde ti-ai mai dat cu parerea cum ramane ? Cine a avut dreptate ?
http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=213id_cat=53id_prod=35070anc=120006
Femeia a lasat laptele praf si l-a luat pe cel de vaca asa cum i-am zis si copilul s-a facut bine si i-au disparut multe probleme de atunci. Intreab-o.

Dai ca exemple numai exceptii, pe cand eu vorbesc de anumite reguli si principii. Nu asa se afla adevarul.
Dar fiindca stiu cum esti, nu are rost sa mai continuam discutia asa ca este cazul sa o incheiem.
Fiecare este liber sa creada si sa faca ce vrea. Cine are minte intelege.
0
02-02-2010, ora 10:40
anapopa
Nu este medic/terapeut
anapopa
Stiu ca sar de la subiect dar poate stiti si vreun remediu pentru diaree si raceala la copil de 4 luni. In afara de panadol, nurofen. ceva mai natural

Va multumesc
0
02-02-2010, ora 12:05
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
linkul nu merge sau nu este copiat cel care trebuie- dar dacă te referi la ce caz ştiu eu că te referi, atunci copilul a fost mai bine după ce a aflat că are o parazitoză cu giardia pe care a tratat-o- aşa i-a revenit pofta de mâncare. poate e alt caz nu ştiu exact
dar din punctul meu de vedere tu ai dat numai excepţii exemple, iar eu regulile- oricum fiecare vede lucrurile în modul lui şi suntem la fel de încăpăţânaţi din câte imi dau seama aşa că chiar nu mai are rost să continuăm, măcar cu asta sunt de acord :).
Adaugă un comentariu / răspuns
35 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Alimentatia cu biberonul

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: