Ajutor! Cum pot sa ma ajut? Sa imi fac viata mai frumoasa si usoara?

09-12-2018
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
De ce trebuie sa suferim? De exemplu psihic/psihologic? Eu sufar asa si nu am nicio ambitie de viitor, nu imi gasesc rostul in viata si am zile foarte foarte dese cand am chef doar sa dorm si sa stau degeaba.Cu tot cu tratament depresia nu prea imi trece.De ani buni e asa.Am invatat bine la scoala dar degeaba, am clacat psihologic si acum sunt un pierde vara.Nu ma motiveaza nimic si nu prea te poti baza pe mine sa fac vreo treabaSunt intretinut de parinti.Stau decat pe net si mai citesc din cand in cand.In rest nu fac nimic.Dar asa sunt astia ca mine.Cum pot vedea soarele sau luminita de la capatul tunelului? Adica cum pot sa sufar mai putin? Stima de sine e scazuta, sunt timid, nici nu am niciun prieten.Defapt viata mea e cam plictisitoare si trista insa am si mici momente de bucurii din cand in cand dar mici.Sunt constient ca nu voi mai fi bine niciodata asa in adevaratul sens al cuvantului si ca nu mai pot face mare lucru in viata dat fiind faptul ca sunt asa de 8-9 ani cu tot cu antudepresive si pastile insa intrebarea principala este cu toate astea suferinte cum as putea sa imi fac viata mai frumoasa, mai usoara, mai placuta?

PS:Am diagnostic de tulburare obsesiv compulsiva si schizofrenie si anxietate sociala din pacate.Am fost la psihologul scolii si la al spitalului insa nu m-a prea ajutat asts pentru ca sunt eu molau si mi-e greu sa fac orice lucru mai dificil sau care implica multa responsabilitate, sunt foarte neindemanatic si moale/fricos.
Am auzit ca sportul m-ar putea ajuta, chiar m-ar ajuta?Adica sa fac la bicicleta acasa sau abdomene ca mai mult nu pot adica ceva afara in public.
1 comentarii
0
12-12-2018, ora 22:46
Dr. Delia Mihalache
Psihiatrie, BRASOV
Dr. Delia Mihalache
Draga Aronnax, diagnosticele mentionate de tine necesita o schema de tratament conforma cu protocoalele terapeutice in vigoare. Schizofrenia, de exemplu, este cea care iti poate determina retrageres sociala, sentimentul de neaparteneta la grup, lipsa randamentului.etc, afectiune pentru care tu nu urmezi in prezent nici un tratament. ( antidepresivele sunt utile pentru a trata depresia respectiv anxietatea). Recomandarea mea este sa mergi la un medic psihiatru care iti poate prescrie o schema adecvata de tratament. Da, poti sa iti faci viata mai usoara si da, poti sa suferi mai putin, trebuie doar sa incerci. Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul