daca am avut in copilarie hepatita, copilul meu va avea si el?

11-10-2007
aschiuta
Nu este medic/terapeut
aschiuta
Am 50 ani, Am avut in copilarie hepatita, pe care am tratat-o si de atunci nu am mai avut nici o problema. As dori sa stiu daca mai pot face in prezent hepatita, in conditiile in care fiul meu de 25 ani a contactat virusul heptic b in urma cu 2ani. A fost spitalizat, s-a tratat si nu a mai avut probleme.iIn urma unor analize recente mi s-a spus ca s-ar putea sa fiu suspecta de prezenta acestui virus. Este posibil? Ce as avea de facut in acest caz? Ce analize mai concludente ar mai trebui sa fac? Va rog din suflet sa ma ajutati sa-mi pot risipi teama cu atat mai mult cu cat locuiesc cu inca 2 copii si cu sotul meu.
2 comentarii
0
24-10-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Trebuie sa va dozati anticorpii anti HVC.
0
23-11-2007, ora 00:00
N.
Identitate neconfirmată
N.
Daca hepatita dvs. a fost contactata in copilarie si daca pana la varsta de 50 de ani nu ati avut o suferinta hepatica dovedita, cel mai probabil este ca hepatita despre care amintiti a fost o hepatita virala A. Acest tip de hepatita nu se cronicizeaza.
Infectia cu virusul hepatic B, C sau D (infectia cu virusul hepatic D are loc obligatoriu impreună cu virusul B) este posibila si in cazul dvs. in anumite conditii care favorizeaza infectarea cu acesti virusi.
Inteleg ca fiul dvs. este purtator al virusului hepatic B de aproximativ 2 ani si ca in prezent se ridica semne de intrebare si asupra dvs. cu privire la prezenta acestui virus in organism. Pentru depistarea hepatitei B trebuie sa efectuati antigenul HBS. Pentru depistarea hepatitei C trebuie sa efectuati anticorpii anti HCV. Sfatul meu este sa efectuati ambele analize mentionate mai sus si sa reveniti cu rezultatele. Va rog de asemenea sa reveniti pentru orice nelamurire cu privire la acest subiect.
Va doresc multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne de hepatită - cum recunoaștem hepatita
  • Tipurile de hepatită și gravitatea fiecăreia
  • Hepatita - clasificare, tipuri, diferențe și întrebări frecvente
  •