data trecuta tot plavix luam si vad ca tot au crescut, nu cumva treaba asta este tocmai de la plavix

06-09-2007
iordache76
Nu este medic/terapeut
iordache76
Am avut in septembrie 2006 un atac ischemic tranzitor si mi-a fost prescris PLAVIX. Din 3 in 3 luni fac analize pt a vedea ce fac in continuare. La penultimele analize am avut indicatorul LA1(30.00-51.00): 100.00 sec. iar la ultimele de ieri mi-a iesit LA1: 166.76 sec iar doctorul imi spune ca sunt cam crescute si sa iau in continuare PLAVIX. Intrebarea mea este: pai si data trecuta tot plavix luam si vad ca tot au crescut, nu cumva treaba asta este tocmai de la plavix? VA multumesc pt raspuns.
5 comentarii
0
11-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
LA1 (lupus anticoagulant) este o substanta prezenta in ser la unele persoane cu lupus care, contrar asteptarilor, in testele de laborator are efect anticoagulant, prelungind acel timp de coagulare (166, 76 sec) in timp ce in organism produce coagulare sanguina (responsabila de acel atac ischemic tranzitor prin tromboza, rezultat al agregarii plachetare).
Plavix-ul, care este antiagregant plachetar, se administreaza tocmai pentru a preveni aceste fenomene de tromboza.
Astfel un rezultat LA1 crescut, cum e in cazul dvs, implica prelungirea tratamentului cu Plavix.
Cu speranta ca ati inteles putin mecanismul, va doresc multa sanatate!
0
13-09-2007, ora 00:00
iordache76
Nu este medic/terapeut
iordache76
Multuemsc mult pt raspunsul Dvs. Dar intrebarea mea ramane: Daca penultima oara aveam 100 sec, iar ultima oara 166, 76 cu toate ca luam si atunci plavix si iau si acum, nu cumva nu se rezolva problema cu Plavix? Poate e nevoie de alt tratament. AStept raspunsul vostru!
0
13-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Problema nu se rezolva cu Plavix. Acest medicament nu va este administrat pentru a normaliza LA1 ci pentru a preveni complicatiile ce pot sa apara in situatia cresterii acestuia.
Dupa cum am spus mai sus, cresterea valorii LA1 determina o crestere a coagulabilitatii sangelui. In sangele cu hipercoagulabilitate, plachetele (trombocitele) au tendinta de a se uni (agrega) intre ele formand un (micro)trombus care ajungand in vasele de calibru mai mic le infunda. Un vas infundat nu mai poate asigura aportul de sange la zona pe care o iriga si atunci acea zona nu isi mai poate indeplini functiile daca nu se intervine la timp. Asa a fost in cazul atacului ischemic tranzitor. Daca nu se intervine la timp acea zona "moare" prin necrozare, pacientul ramanand cu sechele.
Plavix-ul se administreaza pentru a impiedica trombocitele sa se uneasca si sa formeze trombusul. Asa se explica necesitatea continuarii tratamentului cu Plavix.
Bineinteles trebuie tratata boala de baza. Nu stiu daca vi s-a stabilit un diagnostic de baza, boala ce determina aceste anomalii de coagulabilitate...
Numai bine!
0
13-09-2007, ora 00:00
iordache76
Nu este medic/terapeut
iordache76
Inca o data va multumesc foarte mult! Sunteti f f f amabil pt ca imi raspundeti si imi dati aceste lamuriri. Din nefericire nimeni nu mi-a dat un diagnostic de baza din care sa reiasa aceste anomalii de coagulabilitate.. Am doar un diagnostic de hipertensiune dat la iesirea din spital si un tratament de hipertensiune usoara. VA rog sa imi recomandati un doctor unde ma pot duce pt. a imi pune un diagnostic pt a elimina (daca se poate) boala care provoaca aceste anomalii...Astept. Merci!
0
15-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Parerea mea este ca suferiti de sindrom antifosfolipidic. Acum ramane ca acesta ipoteza sa fie sau nu obiectivata printr-un set de analize si de stabilit daca se mai asociaza sau nu si alta afectiune. Cand voi avea putin timp sa ma mai documentez va voi da mai multe lamuriri. Ar fi bine sa apelati la un specialist medicina interna caruia sa-i expuneti toate problemele (atacul ischemic tranzitor, hipertensiune arteriala, dislipidemie) si analizele facute, tratamentele administrate. Poate e nevoie si de un tratament anticoagulant.
Ceea ce va spun este orientativ pentru ca, fiind rezidenta pe medicina de laborator, nu am experienta tratarii pacientilor; de aceea nu va pot ajuta decat din punct de vedere teoretic, in cazul in care aveti unele nelamuriri.
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Accident vascular cerebral - primul ajutor
  •