De cativa ani transpir foarte mult si am senzatia de caldura excesiva in tot corpul

10-05-2007
mtody
Nu este medic/terapeut
mtody
Buna ziua.
Apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta macar cu un sfat, ca eu nu stiu ce sa mai fac.
De cativa ani transpir foarte mult si am senzatia de caldura excesiva in tot corpul.Aproape tot timpul am mainile transpirate chiar si iarna cand este destul de frig.Iarna daca ies afara si chiar daca nu sunt imbracat prea gros
corpul meu se incalzeste din ce an ce mai tare si incep sa transpir foarte mult.
Iar vara mai ales cand este foarte cald sunt zile cand ma intorc acasa aproape ud leoarca daca am mai mult de lucru prin soare.Va imaginati ca nu este prea placut sa te intalnesti cu alte persoane iar tu sa incerci sa ascunzi petele de transpiratie care iti apar pe haine.
Nu stiu ce sa fac sa scap de aceasta problema care ma complexeaza din ce in ce mai mult.Am mers la doctorul de familie care mi-a spus ca s-ar putea sa am o cadere de calciu, dar la analize nu s-a confirmat(au iesit bine).
Datorita transpiratiei excesive si in urma documentarii de pe internet m-am gandit ca ar putea fi vorba de hiperhidroza.Dar acum nu sunt prea sigur pentru ca am obsevat ca cei care sufera de hiperhidroza nu aveau senzatiile astea de caldura excesiva pe care le am eu.Practic la mine apare intai senzatia asta de caldura excesiva, de parca ar fierbe sangele in mine si dupa aia transpiratia care e aproape pe tot corpul si nu localizata numai pe anumite portiuni.Acum ma gandesc daca nu cumva am probleme cu glanda tiroida.Sunt cam confuz.
Precisez ca am doar 22 de ani si acest lucru se intampla de vreo 4-5 ani.
Poate imi puteti recomanda un tratament sau sa ma sfatuiti la ce doctor sa apelez deoarece in doctorul de familie nu prea am mare incredere.Daca se poate astept un raspuns de la dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
02-06-2007, ora 00:00
xfile
Nu este medic/terapeut
xfile
am 21 de ani si eu ma confrunt cu o problema asemantatoare de aproape 3 ani, Si anume la mine a inceput doar la axila prima data...tot timpul imi curgea apa de la subrat indiferent de conditii meteo.In ultima perioada a inceput sa se generalizeze si imi cirge apa de peste tot mai ales daca este cald si mai ales daca sunt si factori srtresanti.Deci pur si simplu simt ca ard..si iese apa din mine parca ma evaporez.Aceste boli pot fi ori de natura biologica si anume o afectare a galndelor endocrine (tiroida) sau probleme pulmonare, renale.Daca nu exista astfel de probleme atunci este pe sistem nervos si am inteles k doar la psiho terapeut se poate rezolva sau prin homeopatie.O sa revin cu noi raspunsuri knd am sa mai aflu informatii
0
04-06-2007, ora 00:00
mtody
Nu este medic/terapeut
mtody
Revin si eu cu detalii.In urma documentarii am vazut ca am cel putin jumatate din simptomele hipertiroidei si anume : intoleranata la caldura, transpiratie abundenta, anxietate, oboseala, labilitate emotionala, stare de slabiciune generala, mici dificultati la inghitire si simt ca ceva umflat in gat.Am fost la un medic endocrinolog si in urma analizelor mi-au iesit FT4=15.32(valori de referinta 12-22) si TSH=1.96(valori de referinta 0.27-4.2).El mi-a spus sa nu ma ingrijorez ca am o gusa mica si mi-a dat sa iau urmatoarele medicamente:Vitamina A Forte 1/zi, Calciu+D3 2/zi si Euthyrox 100 1/zi.De maine incep tratamentul dar sunt putin nedumerit deoarece din cate am vazut Euthyrox este mai mult recomandat in hipotiroidie iar eu am majoritatea simptomelor din hipertiroidie.Poate ma lamureste si pe mine cineva despre ce este vorba, pe prospect scriind ca nu este recomandat in hipertiroidie.Dar analizele la FT4 si TSH par a fi in ordine.Precizez ca locuiesc intr-un oras mai mic si nu stiu cat de bun este doctorul
0
04-06-2007, ora 00:00
xfile
Nu este medic/terapeut
xfile
este probabil sa ai simptome a le unei hipertiroidism dar este la fel de posibil ca tiroida sa fie sanatoasa.si eu am simptomele astea si am facut ecografie la tiroida vara trecuta si totul era ok.Deci este altceva...maine iau rezultatele la analize si vad ce reiese, Am cerut la analize si TESTOSTERONUL care am inteles k poate avea un impact in aceasta problema, DEasemenea am facut si la creatinina si uree plus alte analize, Revin sa comunic rezultatele zilele viitoare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.