De la o banala enterocolita la atacuri de panica, anxietate, depresie

21-09-2018
vasib
Nu este medic/terapeut
vasib
Buna ziua,
Totul a inceput pe 1 Iunie cu o enterocolita (diaree si varsaturi foarte severe). La aproximativ 12 ore de la episodul diareic am inceput sa am palpitatii foarte mari, dureri in piept, mana stanga amortita, respiram foarte greu. Din cauza palpitatiilor m-am speriat foarte rau si am facut mai multe atacuri de panica. Cu un pic de ajutor, dupa aproape o saptamana, timp in care palpitatiile nu au incetat nici macar un minut, am ajuns la un medic cardiolog. Mi-a zis ca din cauza deshidratarii bruste si a pierderii a foarte multe saruri si electroliti am facut angina pectorala. Dupa doua saptamani de tratament cu ivabradina am reusit sa scap de durerile in piept si oarecum de palpitatii dar am ramas cu o stare de neliniste, agitatie, anxietate, depresie. La recomandarea medicului cardiolog am fost si la un medic psihiatru care mi-a prescris un tratament cu Seroxat si Xanax. La zece zile de la inceperea tratamentului am inceput sa ma simt foarte rau. Pur si simplu nu mai puteam sa stau in picioare, au inceput sa reapara atacurile de panica si palpitatiile, ameteli foarte mari aproape toata ziua, stari de greata si ma dureau foarte tare muschii de la picioare ca si cum as fi urcat 30 de etaje si nu reuseam sa dorm mai mult de o ora pe noapte. La recomandarea medicului nu am mai luat Seroxat, doar Xanax. Xanaxul ma linistea un pic dar efectul lui nu tinea mult, o ora maxim doua. Dupa ce trecea efectul Xanaxului ma simteam mai rau ca inainte de a-l lua fapt pt care am renuntat si la Xanax. Aproximativ o luna am luat Calmogen plant (de zi), Sedativ PC, magneziu forte, vitamine, dimineata o pastila de controloc iar inainte de culcare o pastiluta de melatonina. In prezent, la recomandarea farmacistului, am inlocuit Calmogen plant cu Confort Emotional de la Fares ziua iar inainte de culcare Calmogen Plant de noapte. Am inceput sa dorm un pic mai mult (intre 23.00-23.30 si 4.30-5.00). Dimineata inca ma simt rau, sunt foarte ametit, stare de greata, o stare de disconfort in zona stomacului, si ma dor muchii de la picioare. In plus am si o stare de neliniste, agitatie, nerabdare.
Cum reusesc sa scap de aceasta stare de depresie, anxietate, panica. Ce tratament ar trebui sa iau.
Si cand te gandesti ca totul a inceput cu o banala enterocolita care, din pacate, m-a speriat foarte rau.
Multumesc mult de ajutor
4 comentarii
0
24-09-2018, ora 18:39
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna ziua,
descrii simptome ale unor tulburari anxioase. Sincer, "ai avut noroc" pt ca ti-a fost rau de la combinatia psihiatrica primita si mai ales, pt ca ai renuntat la Xanax. Exista destui psihiatri care adapteaza mult mai bine tratamentul, folosind psihiatrice din generatia noua, mult mai bune decat Xanax, de exemplu, care este o benzodiazepina si luata mai mult de 3-4 saptamani, mai mult te incurca, din anumite motive. Eu as recomanda urmatoarele: mergi la alt psihiatru si neaparat, la psiholog. Psihiatrice fara psihoterapie, nu ajuta pe termen lung. Si de multe ori, nici invers, psihoterapie fara pastile. Cauta un psiholog clinician care sa fie si psihoterapeut. Psihologul poate avea orice orientare psihoterapeutica, dar in timp, si-au dovedit eficienta in tulburarile anxioase (in special), psihoterapiile cognitiv-comportamentale.
Vei fi bine!
0
25-09-2018, ora 08:16
vasib
Nu este medic/terapeut
vasib
Multumesc mult pt raspuns
0
25-09-2018, ora 08:33
vasib
Nu este medic/terapeut
vasib
Buna dimineata,
Vad ca saptamana aceasta au mai disparut starile de agitatie si un pic cele de rau dimineata. Cel mai mult ma supara durearea (incordarea) aceasta de muschi (de la picioare) si faptul ca nu ma odihnesc atunci cand dorm. Inainte atipeam 5-10 min si ziceam ca am dormit ore asa de bine ma odihneam, acum dorm 3 ore si zici ca nu am dormit deloc. Si stresul meu cred ca vine si de la faptul ca nu am pofta de mancare. Am asa o repulsie fata de mancare si asta ma streseaza rau pentru ca stiu ca trebuie sa mananc pentru a ma reface si nu pot. Mananc mai mult in sila.
Multumesc mult de ajutor si sanatate multa la toata lumea.
0
25-09-2018, ora 10:43
vasib
Nu este medic/terapeut
vasib
Imi puteti, va rog, sa imi dati cateva exemple de psihiatrice din generatia noua.
Multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul