decizii in ceea ce priveste operarea sau nu a unui osteom osteoid temporal

31-05-2010
elenabarga
Nu este medic/terapeut
elenabarga
As dori un sfat in luarea unei decizii in ceea ce priveste operarea sau nu a unui osteom osteoid temporal. Am descoperit acest osteom osteoid acum 11 ani, fara insa a merge la medic. Acum am 43 ani, sex feminin. Am facut un CT acum 1 an, la tomograf dimensiunea masurata este de 1cm diametru. Medicul neurochirurg care a vazut CT a sugerat excizia chirurgicala, pt. ca in timp si imbatranind, ar putea creste. Mentionez ca acest osteom a fost asimptomatic, nu este dezvoltat in interiorul craniului, ci numai bombat in exterior, ca un ou. Eu nu sunt linistita si parca in perioade cand sunt foarte stresata sau obosita, simt ca o intepatura pe linia din spatele urechii in jos spre gat. Ce ar trebui sa urmaresc si ce ar trebui sa fac? M-ar interesa sa imi spuneti daca in cazuistica medicala acest tip de osteom poate evolua in cancer si in ce procentaj ?
Multumesc pt raspuns.
3 comentarii
0
01-06-2010, ora 20:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Eu stiu ca osteomul osteoid este o tumora benigna osoasa si nu are potential cancerigen, nu atinge niciodata un volum apreciabil [ maxim 2 cm ] si nu se malignizeaza niciodata. Poate fi operat, mai ales ca evolutia lui nu este endocranian, ci la exterior.
0
12-02-2013, ora 20:33
ovidelis
Nu este medic/terapeut
ovidelis
Buna.
Eu am osteom osteoid de 13 ani cel ptuin atunci cand ma durut l-am descoperit, se zice ca apre cu 1-2 ani inainte sa te doara.Nu m-am operat dar ma doare daca ridic ceva mai mult de 10 kg eu avand 84 kg.
Este localizat pe tibie in spatel interior.Mie frica sa ma operez., Am facut un 1 an tratament naturist, pentru ca avem dureri mari si m-au lasat durerile doar ca nu pot face efort.
0
19-02-2013, ora 21:53
DrW
Identitate neconfirmată
DrW
Buna ziua!

Osteomul osteoid este, cum spune si dna dr., o tumora benigna si nu se malignizeaza decat in mult pre aputine cazuri si in circumstante complexe. Sfatul meu este expectativ- repetati la un an CT-ul si vedeti diferenta de dimensiune

Cu stima
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul