depresie, anxietate, fobie sociala, atacuri de panica | Forumul Medical ROmedic

depresie, anxietate, fobie sociala, atacuri de panica

71 comentarii 1 23 ÃŽnainte ›
0
09-03-2008, ora 00:00
cri_me
Nu este medic/terapeut
cri_me
Deci forumul asta are ceva.. ca am trimis un mesaj destul de lung, care de fapt vad ca nu s-a trimis.. si mi-e lene sa scriu din nou.. uoof
0
10-03-2008, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Dragii mei panicati!
Am reusit sa scap de anxietate, fobii si atacuri de panica in urma unei lungi perioade de psihoterapie(1an juma). Pe parcursul tratamentului am mancat sanatos (legume, fructe, sucuri naturale), am consumat fff multe ceaiuri medicinale (3-5 cani pe zi) si m-am indopat cu magne B6, calciu, zinc, seleniu, sedocalm V si sedativ PC. Am facut miscare (exercitii simple de intretinere, bicicleta medicinala, plimbari in aer liber) si am citit fff multe carti de psihologie. Am gandit tot timpul pozitiv si am avut mare incredere in mine.
Toate acestea pe fundalul unei mari vointe de a ma depasi in momente de criza. Si am reusit. Cred ca am un an de cand nu am mai facut un atac de panica si ma simt fff bine. Am un job nou, bun, si din octombrie sunt soferita.
Din zi in zi ma simt tot mai bine.
Incercati si voi. Nu e usor dar merita.
Multa sanatate.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri nu ezitati sa-mi scrieti -*

(*modificat de admin)
0
14-04-2008, ora 00:00
IONITA
Nu este medic/terapeut
IONITA
DRAGI ANXIOSI.ANXIETATEA TREBUIE BAGATA IN SEAMA, STATI DE VORBA CU EA INTREBATIO CE VREA DE LA VOI, DE CE VA SICANEAZA , CIT ARE DE GIND SA MAI STEA.ASTA MIA SPUSO UN PSIHOLOG.LA INCEPUT MAM AMUZAT DAR SINCERA SA FIU MAI INCERC SI EU.AM CUMPARAT O CARTE -VINDECAREA EMOTIONALA IN 7 SAPTAMINI -CARE ESTE FOARTE INTERESANTA.CHIAR VA ROG SA O CAUTATI IN LIBRARII, PENTRU CA ACOLO GASITI EXPLICATII SI TRATAMENTE PENTRU ANXIETATE, FOBII, CE AM INTELES EU DIN ACCEASTA CARTE PE SCURT-CREIERUL NOSTRU ARE NEVOIE DE VITAMINA B6, MAGNEZIU, VITAMINA C, GLUCONAT DE MANGAN, NIACINAMIDA, PIRIDIOXAL, ZINC, TRIPTOFAN .SUCCES.
0
18-04-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
buna tuturor! eu am gasit o "scurtatura" pentru a diminua in mod considerabil anxietatea! ceea ce nu exclude in nici un fel celelalte cai si solutii gasite pana acum...insa aceasta (parerea mea personala!) merge direct la tinta(cauza)..eu o aplic zilnic si functioneaza 100%...de aproape 2 ani (sfaturi pt indepartarea anxietatii..)
0
24-05-2008, ora 00:00
lechat
Nu este medic/terapeut
lechat
Ar fi bine daca vointza s-ar cumpara de la magazinul din coltul strazii! Aceasta rana adanca a sufletului, care este depresia, nu se poate vindeca prin incompetenta unora care se cred atotstiutori, asta numai pentru ca au citit niste carti si urca la statutul de psihologi, psihiatri.Daca numai acei cu vocatie (adusi pe pamant cu acest scop, si anume de a ajuta pe cei in suferinta, si la care sa existe un minim de implicare afectiva) ar profesa, cabinetele cu aceasta specializare ar suferi din punct de vedere numeric.
, , Ne propuneti bucuria:dar cum s-o primim din afara? Caci daca ea nu creste in noi, nu izvoraste din rezervele si ritmul nostru interior, orice interventie exterioara este sterila.Este atat de usor sa recomanzi bucuria celor ce nu se pot bucura! Si cum sa te poti bucura, cand esti chinuit in fiecare moment de obsesia nebuniei! Isi dau seama aceia care recomanda bucuria cu o facilitate excesiva ce inseamna a te teme de innebunirea apropiata, ce inseamna a fi torturat in fiecare clipa de presentimentul unei groaznice nebunii?... Si apoi, se adauga constiinta mortii, mai persistenta si mai sigura decat cea a nebuniei.Ce rost are sa-i vorbesti de bucurie unui om care se afla intr-o imposibilitate organica de a se bucura?..".-Emil Cioran
0
13-06-2008, ora 00:00
danielanatalia
Nu este medic/terapeut
danielanatalia
Buna ziua tuturor celor care citesc aceste rânduri. Foarte rar intervin cu un comentariu dar acum pot sa va dau vesti bune în ceea ce priveste starea sanatatii mele care a fost destul de grava, timp de mai bine de 3 ani.Starile le stiti bine cu totii, investigatiile la fel, încercarile de diverse tipuri si rezultatul acelasi : mici ameliorari sau chiar deloc. Eu am trecut prin multe terapii, unele mai "speciale" ca altele si concluzia era aceeasi : "puterea este în tine!" Nu întelegeam UNDE sa caut puterea din mine, sa mà ajut, sa ma vindec.am întrebat medici, specialisti, terapeuti.si n-am aflat ! Apoi, printr-o întâmplare, asa a vrut Dumnezeu, am primit câteva carti care mi-au schimbat viata, m-au ajutat sa înteleg UNDE si CUM sa folosesc puterea subconstientului în scopul vindecarii mele ! Le-am citit, am facut ceea ceste indicat în ele si.FUNCTIONEAZA ! Am testat pe mine care eram într-o stare foarte dificila, psihosomatica si am reusit sa revin 90% într-un timp destul de scurt.Cuprinsul cartilor ridica " pânza " de pe nivelul nostru de cunostinte legate de interiorul nostru...Merita sa încercati, veti reusi cu siguranta ! Ele se numesc : ""Puterea extraordinara a subconstientului tàu", autor Joseph Murphy, editura Deceneu, pret 13 Lei; " Autosugestia", autor Emile Coué, Editura Karo Tour, pret 10 Lei ; " Formula fericirii", autor PAvel Corut, pret 10 Lei. Toate le gasiti la libraria M.Eminescu din Bucuresti. Cititi-le si nu veti regreta ! Va veti apropia de vindecare numai cu ajutorul vostru ! Sanatate si încredere ! Danielanatalia
0
09-11-2008, ora 12:28
ronaldino
Nu este medic/terapeut
ronaldino
continua tratamentul si totul o sa fie bine!!!iti promit.
0
03-02-2009, ora 16:05
g_rro
Nu este medic/terapeut
g_rro
buna ziua,
tatal meu ia 6 xanax pe zi si i se administreaza acest medicament de cateva luni (tocmai i s-a marit doza de la 4 la 6 pe zi), stiind ca are efecte secundare ingrozitoare (de asemeni am citit -pe internet e adevarat- ca nu se recomanda luarea lui pe termen lung, mai exact pt mai mult de 3 luni-) am cautat alternative ale acestui medicament si am gasit ca s-a descoperit ca vitamina B3, mai exact niacinamida (non-flush), ar avea efecte anti-anxietate similare (sau chiar mai bune) decat xanax (benzodiazepine). are cineva informatii cu privire la acest posibil inlocuitor al xanax-ului? sau cunoasteti alte alternative pt xanax?
va multumesc
sanatate!
0
27-05-2009, ora 21:41
PaulCallan
Nu este medic/terapeut
PaulCallan
salut aurelius

ai vreun id de messenger ? pot spune ca seman leit cu tine la simptome si tot.Poate putem vorbi mai multe daca vrei
0
27-05-2009, ora 22:20
PaulCallan
Nu este medic/terapeut
PaulCallan
Stiu cum e...de 2 ani ma chinui sa arat lumii ca pot si mereu sunt lovit si cad ca un bolovan.M-am saturat si la un moment dat am avut o criza in care am incercat sa ma sinucid.
Am trecut peste si timp de cateva luni totul a fost bine insa acum iarasi am revenit in groapa intunecata.Ma simt slab, lasat la o parte.Am cerut prietenilor intr-un act disperat sa fie alaturi deoarece am nevoie de ei insa nu s-au uitat.Am ramas cu depresie si anxietate diagnosticate insa fara pastile.Nu mi-au fost date pastile din motive specificate de parinti.Iau ocazional extraveral insa nu prea imi este de ajutor.As avea nevoie de sugestii.
0
05-06-2009, ora 18:41
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna tuturor ! Toata lumea e pe ideea de a gandi pozitiv.Cum poti sa faci acest lucru din moment ce tu iti explici logic ca totul tinde spre negativism?Nu crdedeti ca e nevoie de un raspuns mai logic decat atat, de ceva mai mult?Pt ca un om care gandeste negativ, este sclavul propriilor ganduri.si este un cerc vicios din care este greu sa iesi
0
06-06-2009, ora 17:02
PaulCallan
Nu este medic/terapeut
PaulCallan
Ai dreptate Emmma, e deosebit de greu sa intelegi pe cineva care tinde spre negativism.Nici vointa nu este de ajuns.As putea sa sugerez un lucru...unii ar putea spune ca este o porcarie dar umilinta unei persoane poate sa redea rabdare...am observat asta la un prieten care indura tot ce se arunca asupra lui...si nu era genul care sa zica ha ha am sa trec si peste asta.era negativist cu ganduri sinucigase.Eu insumi m-am obisnuit sa ma las umilit pentru a castiga puterea sa infrunt.Este o gandire de genu "ma loveste...bun m-ai lovit m-ai doborat dar n-am nimic".Insa in ultimul timp, nimic nu a mai ajutat.In fiecare zi am impresia ca numai prin existenta stric dispozitia altora.De exemplu stau de vorba cu cineva, si zic ceva foarte banal dar doar pentru ca vine din partea mea persoana respectiva se enerveaza, desi nu am jignit sau altceva.Si nu s-a intamplat doar o data...de foarte multe ori.Am impresia ca scriu aberatii acum dar asta e realitatea.Oamenii sunt foarte orgoliosi si mandrii si am ajuns la concluzia ca daca intinzi o mana cuiva si il hranesti ca pe un bolnav, daca ajuti sa se puna pe picioare tot la nimic ajung.As avea destule exemple si aici...
0
08-06-2009, ora 01:13
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Multumesc de parere.Cateodata trebuie si sa gasesti oamenii potriviti, care sa te aprecieze.Degeaba dai, daca nu primesti.Degeaba te ridici daca esti din nou sidin nou daramat.E normal sa dai de astfel de oameni, cred ca am trecut cu totii prin asa ceva. Diferenta e facuta de sensibilitatea, rabdarea si modul fiecaruia de a reactiona.Daca tu ii consideri oameni importanti, si ei ar trebui sa simta la fel, deci nu vad de ce sa crezi ca 'le-ai strica dispozitia'.Prietenii se cunosc si la rau, nu doar la bine.Cateodata e sanatos sa zici cuiva de incredere ce te deranjeaza.Nici eu nu sunt genul de a face asa ceva, dar iti spun din propria experienta ca foloseste;si-ti spun sincer e prima data in viata mea(acum am 22 :P ) cand fac asa ceva si chiar mi-a folosit, chiar m-am simtit mult mai usurata.poti incerca si asta..succes !
0
19-08-2009, ora 11:41
cezara_74
Nu este medic/terapeut
cezara_74
buna ziua tuturor!
si eu am atacuri de panica de un an si ceva, mai exact de cand m-am mutat singura.
MAI rau e ca in urma unei relatii m-am ales cu o depresie.
cum se manifesta?
nu pot dormi, nu por manca.aveam 51kg acum am 47kg(la1.70cm)ma tem sa nu fie si o anorexie la mijloc!
VA ROG MULT:
ma poate ajuta cineva cu niste tratamente naturiste?
nu vreau sa trec pe anxiolitice sau antidepresive.am incercat si mi-a fost mai rau.
AJUTOR!
0
19-08-2009, ora 21:30
lechat
Nu este medic/terapeut
lechat
cezara_74
cand ceri ajutor de genul asta.toata lumea te trimite la, , specialisti".ca sunt ei psihologi, psihiatrii.naturisti...etc, este posibil sa dai de indivizi incompetenti care iti pot face mai mult rau.este ingrijorator faptul acesta ca oameni, ce ar fi trebuit sa se pregateasca temeinic in acest domeniu al medicinei, au suficiente lacune, fie din lipsa de vocatie, fie din superficialitate sau rea vointa.
si atunci, oare unde ne vom gasi linistea sufleteasca? cine ne poate ajuta sa iesim din aceasta tortura psihica, neinteleasa de ceilalti, considerati, , normali".
eu inca nu am un raspuns.iar ideea ca, , vindecarea sta in noi" e o utopie.
0
20-08-2009, ora 20:59
cezara_74
Nu este medic/terapeut
cezara_74
la psihiatrii nu mai vreau!
sper sa-mi sara cineva in ajutor ca ma topesc vazand cu ochii!
0
26-08-2009, ora 23:56
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Din cate stiu, inafara psihoterapiei si a medicamentelor ati mai putea apela la homeopatie(nu am incercat, am auzit, si probabil ati mai auzit varianta asta mii de ori).Probabil ar mai fi tot felul de terapii care de care mai exotice cu nume ciudate care par a avea (mai nou, evident) efecte benefice si asupra acestor tulburari.Din cate am observat, aveti nevoie de ajutor urgent.Imi pare rau s-o spun, dar probabil medicatia ar fi singura optiune, atata timp cat restul solutiilor ar necesita un timp mai indelungat pana sa-si faca efectul.Vorbesc din propria experienta, nu am cunostinte superioare in aceste domenii, sunt doar cateva pareri si sugestii personale, solutii care s-ar putea dovedi nepotrivite altor persoane.Nici eu nu sunt adepta medicamentelor, doar ca nediagnosticata la timp (deoarece este/era la moda tipica spasmofilie care trecea cu un ceai de sunatoare, tone de calciu, o rugaciune si cu culesul floricelelor de pe campii), aceste dezechilibre chimice(personal nu cred in ideea de boli mintale) si-au facut de cap.Cand auzeam tot mai mult afirmatii de genu sa nu mai gandesti negativ, practic atunci am fost mai optimista deoarece nu mi-a mai pasat atat de viitor, lucru care m-a facut destul de optimista sa cred ca poate medicatia m-ar ajuta.Si trebuie sa recunosc, desi nu-mi face placere, ca m-a ajutat enorm, ff mult.Asta depinde poate cel mai mult de medic, sa te asculte pana la sfarsit, sa-i pese cu adevarat.Partea buna era ca nu aveam efecte adverse deloc, iar cu psihoterapie a mers totul ca pe roate.Deci, merita incercat, merita acest risc, cel putin la mine a meritat.Va urez mult noroc si la fel de multa rabdare !
0
27-08-2009, ora 11:12
cezara_74
Nu este medic/terapeut
cezara_74
am incercat si cu tratamente homeopate, dar nu simt nicio imbunatatire.stiu ca rezultatul se simte dupa un timp mai indelungat, dar am deja 3 luni si nu simt nicio ameliorare.
0
13-09-2009, ora 01:19
incredere in ce iubim
Nu este medic/terapeut
incredere in ce iubim
lasa k totul e trecator sa nu uitam kti oameni au murit in cele doua razboaie si noi murim din frica de nimic.sa fim un pic realisti
0
13-09-2009, ora 22:07
lechat
Nu este medic/terapeut
lechat
ideea e ca suntem mult prea realisti.asta ne omoara.ptr ca noi constientizam raul din lume, fatalitatea lucrurilor.nu ne incalzeste cu nimic sa nu gandim la raul altora.tocmai aici este problema!
0
26-10-2009, ora 09:39
renata_antony@
Nu este medic/terapeut
renata_antony@
buna.am si eu o intrebare.am fost si eu diagnosticata in ianuarie cu anxietate generalizata cu atacuri de panica, acum nu mai iau nici un tratament si ma simt destul de bn inafara de faptul ca, cateodata mai am senzatia de sufocare.intrebarea mea estepot ramane insarcinata ?nu o sa am probleme in timpul sarcinii?imi doresc f mult inca un copil.daca se poate cumva sa imi raspunda si un medic?astept raspuns.va multumesc
0
11-11-2009, ora 13:05
cezara_74
Nu este medic/terapeut
cezara_74
stie cineva daca exista in Romania o clinica unde s-ar putea trata depresiile severe provocate de deceptiile in dragoste?daca exista unde se afla si cam care ar fi costurile unui astfel de tratament?
VA ROG SA MA AJUTE CINEVA SI PE MINE!
0
11-11-2009, ora 19:05
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna Renata!IDin cate stiu eu poti ramane insarcinata, doar ca ar trebui sa ai grija sa nu-ti revina atacurile de panica pe parcusul acelor 9 luni.Nu de alta, dar sa nu simti nevoia de a reincepe un tratament (anxilotice si/sau antidepresive) deoarece acestea pot afecta copilul si sunt contraindicate.Oricum, de siguranta ai putea trece pe la un medic specialist!Iti doresc mult succes!
0
11-11-2009, ora 20:23
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna Cezara!Tocmai aici pe forum am citit undeva ca exista ceva clinica privata undeva la marginea Sibiului parca, cu multe programe interactive si conditii f bune.Succes!
0
11-11-2009, ora 23:24
cezara_74
Nu este medic/terapeut
cezara_74
buna Emma!
si care ar fi numele clinicii?ca sa stiu ce caut.
m-ar interesa mai ales costurile unui astfel de tratament!
0
12-11-2009, ora 00:30
incredere in ce iubim
Nu este medic/terapeut
incredere in ce iubim
Este foarte simplu sa scapati de depresie.eu am reusit.incercati sa iesiti macar 2-3 ore pe zi din casa la lumina zilei, aer, multa lume, incercati sa zambiti mai des chiar dak o faceti fortat.in nici un caz nu o sa reusiti stand mereu in casa la PC sau TV si simtiti nevoia sa fiti singuri si kt mai mult intuneric.am incercat sa fac toate aceste lucruri chiar dak nu aveam niciodata chef de nimik si am reusit.dak seara nu aveti liniste si iar acele ganduri tampite pe care le avem de park ar fi sfarsitul lumii si de fapt viata abia incepe sa devina frumoasa incercati sa cautati pe youtube Dorin Achim si acolo acest om a compus melodie pentru.depresie, anxietate.etc.SUNT UNII DINTRE PUTINII CARE SAU REANTORS PE SITE DUPA CE SA VINDECAT.SI ASTA PENTRU K STIU PRIN CE TRECETI SI EU AM SUFERIT DIN CAUZA ASTA DAR SA NU UITAM K DEASUPRA NOASTRA ESTE UN DUMNEZEU CARE ARE GRIJA DE NOI SI NU NI SE POATE INTAMPLA NIMIC.incercati sa fiti mai tari...cei care se vindeca in timp ii rog sa ii incurajeze si pe cei care mai au ink depresie si sa mai trimita incurajari pe site.va pup pe toti si MULT MULT CURAJ k o sa treceti si peste asta
0
12-11-2009, ora 10:31
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna Cezara!Am gasit ceva, chiar daca nu e chiar excat ceea ce mi-ai cerut.Eu iti sugerez totusi sa iei legatura cu oamenii care au postat mesajele respective...poate totusi afli ceva.Uite linkul : http://forum.romedic.ro/prod/Caut_sanatoriu_privat_de_psihiatrie_021726.html .Succes!
0
12-11-2009, ora 11:07
cezara_74
Nu este medic/terapeut
cezara_74
buna, incredre in ce iubim!ma bucur ca tu ai reusit sa-ti revii!eu ce sa zic!am o anumita varsta deja!mi-e greu sa cred ca scopul meu pe pamant este sa fac plimbari zilnice prin parcuri!sunt femeie si ca orice femeie mi-am dorit o familie, copii!ca sa nu mai zic ca daca ies si intalnesc mamici cu copii plimbandu-se, abia atunci sa vezi depresie!pe calculator si la TV nu prea stau!chiar mi s-a zis sa ma uit la filme, dar nu reusesc sa fiu atenta.Problema mai grava e ca nu mai reusesc sa fac fata indatoririlor de serviciu!va fi mai grav daca imi voi pierde si serviciul!
Cu bine!Poate mai vorbim!
0
12-11-2009, ora 18:46
incredere in ce iubim
Nu este medic/terapeut
incredere in ce iubim
Cezara...dar hai sa ne gandim la toata lumea care este normala si are mult mai multe probleme fata de noi si noi tinem continuu frica asta in noi si gandurile care nu-si au nici un rost...gandestete ca oricine din lumea asta care..poate are bogatii da 1000 de ori mai multe dekt noi si 10 copii si nu sunt mai fericiti dekt noi.toata panica asta si depresia in general apar la persoanele miloase slabe de i9nger fricoase.etc gandestete la viitorul tau si gandestete ca doar DUMNEZEU ne randuieste pe toti.cumosc multe persoane care acum 3-4 ani nu aveau nimik si si acum au si familie si au si o gramada de bani.Dumnezeu le randuieste pe toate...toate la timpul lor asteapta si tu randul tau si knd o sa ti fie bine astept un mesaj pe forum.papa ai grija de tine si fii tare...bafat
0
13-11-2009, ora 23:24
lechat
Nu este medic/terapeut
lechat
dar nu e deloc cinstit si benefic ptr noi sa ne gandim la necazurile altora si sa le minimalizam pe ale noastre. de ce sa facem asta? poate ca problemele noastre sunt mai grave decat ale altora.in fine, exista un grad de suportabilitate ptr fiecare persoana in parte, in ceea ce priveste suferinta.nu ne putem compara.si daca o vom face, tot prost ne vom simti.
nu suntem slabi de inger (ceea ce ar insemna un defect), ci doar vulnerabili, avem o hipersensibilitate la agresiunile din jurul nostru si asupra noastra.
Adaugă un comentariu / răspuns
71 comentarii 1 23 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul