depresie, anxietate, fobie sociala, atacuri de panica | Forumul Medical ROmedic

depresie, anxietate, fobie sociala, atacuri de panica

71 comentarii 1 2 3
0
14-11-2009, ora 11:01
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna tuturor!Parerea mea este urmatoarea:e ok sa faci plimbari, e ok sa faci tot ce-ti sta in cale pt. a iesi din aceste stari.Dar in multe cazuri este ceva endogen, adica strict un dezechilibru la nivelul transmitatorilor, ceva ce sa nu tina de exterior.In acest caz poti sa iesi in oras cu prietenii, poti sa spui iubitului te iubesc si poti chiar merge la biserica, dar degeaba, pt ca totul este un prilej de durere, o lacrima in plus:pt ca stii ca nici de data asta nu simti placere, orice ai face.Chiar si atunci cand te plimbi prin parc si vezi copii jucandu-se, cand vezi indragostiti imbratisandu-se.E totul trist, si nu e o problema a partii cognitive, ci a neurotransmitatorilor.In cazul celor cu probleme exogene, gen trauma sau vreo dezamagire mai exista ca salvare psihoterapia.Dar restul?Sa incerce din nou si din aceste solutii clasice doar pt a mai varsa o lacrima, doar de dragul de a mai incerca?Eu cred ca asta ar fi explicatia diferentelor de pareri...
0
14-11-2009, ora 11:07
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Sa mai precizez si faptul ca am doar 22 de ani, ca sunt tanara si am toata viata inainte? :)
(scuze de sarcasm)
0
14-11-2009, ora 17:41
lechat
Nu este medic/terapeut
lechat
corect!
0
21-06-2012, ora 16:04
mourad
Nu este medic/terapeut
mourad
SIMINA PSIH,

Dupa o perioada indelungata de stres la serviciu, am inceput sa am atacuri de panica si stari de anxietatate care s-au agravat la inceputul acestui an. Deoarece nu reuseam sa adorm am fost la pshiatru si am urmat un tratament cu fevarin si lysanxia. Dupa o luna m-am simtit bn asa ca am intrerupt tratamentul. In doua saptamani simptomele au revenit si am urmat din nou acelasi tratament timp de o luna, dupa care din cauza efectelor adverse ( palpitatii, greata, ameteli, tulburari de vedere) l-am intrerupt. Din cauza anxietatii exagerate am decis sa merg la un alt psihiatru care m-a diagnosticat cu o mica depresie asociata cu anxietate. Acum urmez un tratament cu efectin 75 mg dimineta si 75 mg seara (pt 6 luni, din septembrie mi s-a spus ca daca ma voi simti bn se va incerca reducerea dozei ) si xanax 1 mg ziua si 1 mg. Doza de xanax trebuie sa o reduc la fiecare 15 zile, durata tratam cu xanax este de aprox 8 sapt. In primele 10 zile de tratament am simtit mai multe efecte adverse ( durere de cap, oboseala, greata), dupa care am inceput sa ma simt din nou bn. Acum, de 3 zile am redus doza de xanax seara cu 0, 5mg ( conform sfatului psihiatrului) si cv s-a schimbat: numai am dureri de cap, dar dimineata am ameteli si greata. Am vb cu medicul si l-am intrebat daca ar trebui sa-mi reduca doza de efectin ( mi se pare mult 150 mg) si a spus ca nu ca acest medicament in timp ma va face sa ma simt bn. Care este parerea ta? De ce aceste stari de ameteli si greata in ult zile, daca inainte incepusem sa ma simt bn? Sa fie de la reducerea dozei de xanx? Crezi ca doza de efectin este prea mare? Urmez un tratament bun sau ar trebui sa merg la alt psihiatru?
0
22-06-2012, ora 21:22
loredana elena
Nu este medic/terapeut
loredana elena
De atacuri de panica si anxietate sufar si eu de vreo 2 ani dar nu am mers la psihiatru, se pot trata si cu psihoterapie fara sa luam medicamente de care ai toate sansele sa devii dependent. parerea mea draga Simina e sa cauti un psihoterapeut bun si ai sa vezi ca o sa treaca. Si eu fac acelasi lucru. multa sanatate la toata lumea si nu va fie frica ca trece.
0
25-06-2012, ora 10:17
loredana elena
Nu este medic/terapeut
loredana elena
Am mai citit pe net ca reflexoterapia ajuta foarte mult. A mai facut cineva? Daca da as vrea sa imi spuneti si mie care au fost rezultatele. Multumesc frumos si multa sanatate.
0
25-06-2012, ora 21:03
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna seara eu sunt veronica am 34 ani si ma confrunt de ani de zile cu aceleasi simtome rele ca si voi.Problema este ca nici nu stiu cum de mai rezist de atitia ani, si totusi traiesc.NAM AJUNS NICIODATA LA PSIHOLOG DAR CRED CA AM SO FAC PINA LA URMA.Din cauza LIPSEI DE CALCIU AM DEVENIT ANXIOASA CU DEPRESII, SI CU CELE MAI URITE EPISOADE DE ATAC DE PANICA.AM DURERI IN PIEPT, FRISOANE CALDURI, TRMUR SI MIE FRICA CA O SA MOR AM FACUT DE DOUA ORI EKG SI AM PRIMIT RASPUNSUL CA NU AM PROBLEME CU INIMA DESI MIE ASTA MIA INTRAT IN CAP SI DE ACOLO PLEACA STAREA MEA DE RAU.ALTCEVA CE VREAU SA VA MAI SPUN ESTE CA NU MA MAI SUFOC SI NU MAI AM NICI PALPITATII, DAR MIE TEAMA DE MOR DE DURERILE DIN PIEPT SI MAI AM O PROBLEMA.MA DOARE SI UMARUL DREPT CU CLAVICULA CARE IMI TROSNESTE DE MA SPERIE.ACEA DOCTORA CARE MIA FACUT EKG, MIA SPUS CA ASI AVEA O POLIARTRITA NU STIU DAR O SA MERG LA UN REUMATOLOG. MIE FRICA SA STAU SINGURA SI CIND VAD CITE-O SALVARE LA CINEVA DEJA MI SE FACE RAU NU MA MAI SUPORT MIE SILA DE MINE. OARE CE OI AVEA ?OARE CHIAR AM INIMA BOLNAVA SI NU MI SA SPUS CE TREBUIA?VOI CEMI SPUNETI VA ROG ASTEPT RASPUNSUL VOSTRU
0
25-06-2012, ora 21:38
loredana elena
Nu este medic/terapeut
loredana elena
Buna Veronica, cu siguranta nu ai nimic la inima pentru ca ti-ar fi spus doctoru daca ar fi fost asa. Si eu tot din cauza lipsei de calciu am ajuns anxioasa si cu atacuri de panica. Atacurile de panica iti dau aceste simptome. La mine nu sunt asa de accentuate ca si la tine insa am o stare de lesin continua si oboseala cronica, de cele mai multe ori ma simt rau de cand deschid ochii dimineata, Am ajuns sa nu mai ies din casa din cauza acestor atacuri de panica. Am ajuns la concluzia ca totul e numai in capul meu. Am inceput si eu sa fac psihoterapie si as vrea sa incerc si reflexoterapie am auzit ca ajuta mult. Partea proasta e ca toate la un loc duc la agorafobie si depresie. Din pacate nu stiu ce sa zic, eu am mai avut toate astea si acum 2 ani dar am trecut peste, acum la mine e o recidiva de care chiar nu mai stiu cum sa trec de aceea am apelat la specialist. Sper din suflet sa reusim sa trecem pentru ca e groaznic. Multa sanatate si sa auzim de bine.
0
05-12-2015, ora 16:09
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua tuturor

In anumite situatii anxietatea este produsa de felul in care gandim, de ideile si convingerile noastre disfunctionale, de care, de multe ori, nu suntem constienti. Durerile din zonele toracica si abdominala, precum si senzatia de caldura corporala pot fi efecte ale anxietatii. Starea de tensiune psihica sau de stres poate da anumite somatizarii, adica sa genereze senzatii de durere in diverse zone corporale.
In asemenea situatii, sfaturile, pastilele, ceaiurile etc, nu modifca stilul de gandire si convingerile noastre eronate. Prin urmare, nu actioneaza asupra cauzelor ci, cel mult asupra efectelor.
Stilul de gandire si convingerile disfunctionale pot fi modificate cu ajutorul psihologului in cadrul sedintelor de psihoterapie.
Acestea se pot tine si online, efectele fiind la fel de bune.

Toate cele bune!
0
31-12-2015, ora 18:26
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Noul an să vă aducă speranţă, sănătate şi fericire!
La mulţi ani!
Gabriel PÈ‹rvan psihoterapeut
0
16-11-2018, ora 15:01
Blackwolf
Nu este medic/terapeut
Blackwolf
Eu am avut anxietate atacuri e panica și încă mai am depresie de un an dar credință în Dumnezeu ma ajutat citesc cărți ies la plimbări meditatia sport și încerc sa mi revin medicația nu ma ajutat zilnic caut un lucrulaj sa mi dea putere sa merg mai departe
Adaugă un comentariu / răspuns
71 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul