Depuneri de calciu in muschiul supraspinos

20-01-2014
adriangrecu
Nu este medic/terapeut
adriangrecu
Buna seara. In urma unor investigatii mai vechi cu RX, am descoperit ca sufar de depuneri de calciu in muschiul supraspinos. La momentul respectiv nu am dat prea mare atentie insa a inceput sa ma preocupe aceasta problema. Care este solutia acestei probleme si care sunt riscurile in cazul in care nu iau masuri cat mai repede?
2 comentarii
0
20-01-2014, ora 23:06
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. Foarte importante sunt si varsta dstra, greutatea, gradul de activitate pe care il aveti sau meseria. In general inainte de initierea unui tratament, ar trebui sa va completati invetsigatiile cu unele pentru coloana cervicala (Rx), si cu o ecografie d eumar sau un RMN. In general, daca durerile sunt mari, la fel si depunerile tratamentul este chirurgical, atroscopic. Se asociaza si simptomatice, fizio-kinetoterapie si infiltratii locale. Tratamentul exacr depinde de particularitatea cazului, de aceea va sfatuiesc sa va adresati medicului ortoped.
Numai bine!

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
0
21-01-2014, ora 00:26
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Buna seara.

Dvs afirmati "In urma unor investigatii mai vechi cu RX, am descoperit ca sufar de depuneri de calciu in muschiul supraspinos". Din aceasta trag concluzia ca diagnosticul Tendinita calcarea este accidental. Ceea ce este important pentru a va putea raspunde la intrebare este daca aveti vreun simptom in momentul de fata. Problema este mai complexa datorita faptului ca aceasta afectiune are mai multe etape, una din ele este cand acele depuneri de calcar sunt solide (calcar tare) care de multe ori este descoperit accidental cu ocazia unui examen radiologic (ex in urma unei cazaturi in scopul excluderii unei fracturi). In acest caz, daca nu prezentati simptome, nu necesita niciun fel de tratament.

Altul este cazul insa cand aveti dureri. Atunci este nevoie sa va prezentati la un ortoped care cunoaste chirurgia artroscopica a umarului pentru a vi se confirma/infirma daca durerea vine de acolo sau daca are alta sursa, respectiv sa vi se faca diagnosticul stadial al leziunii. In functie de acesta se poate decide daca se poate trata conservativ, eventual cu ESW (ultrasunete), sau daca trebuie indepartat prin needling sau artroscopic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul