Dispnee in special la efort acum si in repaos
Salut,
Am problema asta din august 2025. M-am expus atunci unui mediu f uscat si f fierbite intr-o mansarda si de atunci am avut diverse momente in care simteam ca desi respir nu pot respira complet. Pulsoximetru 99%. Am avut cateva momente de anxietate dar dandu-mi seama ca e doar un sentiment am stat linistit. De obicei aparea spre 5 seara si se oprea spre 10 seara. Trecea daca inspiram spirt, daca tuseam o data brusc, daca respiram aer rece, daca beam un ceai cald.
Mi-am dat seama ca am reflux tacut, iar de la respiratul fortat in cam doua luni cornetele mi s-au marit.
Pneumo: raze x plamani OK spirometrie OK
Alergo: test cutanat, nici o alergie
Cardio: ecg tensiune puls OK
Gastro: endoscopie gastrica a relevat doar o esofagita minora
orl: cornete marite si deviatie de sept. M-am operat, nasul acum e ff liber
Cu toate acestea dupa operatie la efort a inceput sa imi apara acest sentiment ca nu pot respira initial la puls pe la 160 si in timp si la 120 si acum am senzatia uneori de sufocare si in repaos.
Cand simt ca nu respir bine acum ori misc gura spre stanga si pot inspira adanc, ori masez usor gatul de sus in jos ori dau palme f usor pe lateralul gatului.
In general simt ca pe partea stanga nu se simte bine aerul, e tensionata, in trecut si inghiteam greu pe partea stanga,
De asemenea am avut doua episoade in care m-am trezit cu continutul stomacului pe stanga chiar si dimineata la 9 dupa ce am baut coca cola cu indulcitor spre seara(nu noaptea).
Dupa masa respir mereu bine dar ragusesc. Uneori raman fara aer in timp ce vorbesc.
Nu iau nici un medicament, doar alginati la culcare ca sa protejez stomacul.
Ce ar putea fi?
Am problema asta din august 2025. M-am expus atunci unui mediu f uscat si f fierbite intr-o mansarda si de atunci am avut diverse momente in care simteam ca desi respir nu pot respira complet. Pulsoximetru 99%. Am avut cateva momente de anxietate dar dandu-mi seama ca e doar un sentiment am stat linistit. De obicei aparea spre 5 seara si se oprea spre 10 seara. Trecea daca inspiram spirt, daca tuseam o data brusc, daca respiram aer rece, daca beam un ceai cald.
Mi-am dat seama ca am reflux tacut, iar de la respiratul fortat in cam doua luni cornetele mi s-au marit.
Pneumo: raze x plamani OK spirometrie OK
Alergo: test cutanat, nici o alergie
Cardio: ecg tensiune puls OK
Gastro: endoscopie gastrica a relevat doar o esofagita minora
orl: cornete marite si deviatie de sept. M-am operat, nasul acum e ff liber
Cu toate acestea dupa operatie la efort a inceput sa imi apara acest sentiment ca nu pot respira initial la puls pe la 160 si in timp si la 120 si acum am senzatia uneori de sufocare si in repaos.
Cand simt ca nu respir bine acum ori misc gura spre stanga si pot inspira adanc, ori masez usor gatul de sus in jos ori dau palme f usor pe lateralul gatului.
In general simt ca pe partea stanga nu se simte bine aerul, e tensionata, in trecut si inghiteam greu pe partea stanga,
De asemenea am avut doua episoade in care m-am trezit cu continutul stomacului pe stanga chiar si dimineata la 9 dupa ce am baut coca cola cu indulcitor spre seara(nu noaptea).
Dupa masa respir mereu bine dar ragusesc. Uneori raman fara aer in timp ce vorbesc.
Nu iau nici un medicament, doar alginati la culcare ca sa protejez stomacul.
Ce ar putea fi?
7 comentarii
In lipsa unui diagnostic fizic poate fi simptom de anxietate, boala cu 100 de simptome.
Si trece cu antidepresiv = medicament care trateaza anxietatea si depresia.
Si trece cu antidepresiv = medicament care trateaza anxietatea si depresia.
Poti sa faci altceva. Faci proba terapeutica. Fa rost de o pastila de Anxiar si o iei intr-o zi in care apare dispneea. Daca trece inseamna ca e simptom de anxoetate.
Am testat cu un xanax. Doar ma ameteste. Iar anxietatea nu vad sa treaca daca imi lovesc usor gatul sa fac vocalize e ceva mecanic. De asemenea daca ma gandesc intens la respiratie si am ganduri negative cand nu simt problema nu se intampla nimic rau. In general intre orele 18 si 23 am problema. Cand ma pun in pat de culcare in jur de ora 1 noaptea nu mai am problema.
Dar doctorii ce ti-au spus ca ai? Fii sincer!
Doar gastroenterologu a vazut o usoara esofagita care poate da simtomele astea daca pepsina ajunge cumva in laringe. Am mai luat trimiteri la un ORL specializat in corzi vocale si la un neurolog(e posibil ca refluxul gastric sa fi sensibilizat nervii din zona esofagului).
Eu am avut asa ceva si a fost simptom de Anxietate. Mi-a trecut cu Anxiar sau Spitomin.
Anxietatea e o boala care se manifesta si prin acest simptom fizic.
Mie mi se incordau si muschii gatului.
Anxietatea e o boala care se manifesta si prin acest simptom fizic.
Mie mi se incordau si muschii gatului.
Azi am dat f des cu sprayul Pepsino care cica blocheaza pepsina sa mai fie activa in gat si dupa doua saptamani de repaos am putut sa fac sport la puls 140bpm. Cred ca ma apropii de cauza problemei. Acu sa vad insa cum calmez nervii care sunt hiperactivi la pepsina asta dar doar pe partea stanga. Practic pe partea unde m am trezit de cateva ori noaptea ca imi venea continutul stomacului inapoi. In mod normal partea stanga ar fi cea pe care se doarme mai bine in caz de reflux. Pare ca nu e cazul meu
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Dispnee
- 3Caz nerezolvat
- 2febra moderata de 6 luni
- 1Dispnee, tusa seaca
- 5Oboseala aproape permanenta, o usoara dispnee, scaune modificabile zilnic + dureri abdominale
- 1dispnee, tuse seaca, durere
- 3Dispnee si alte simptome am probleme pulmonare?
- 1prolaps de valva mitrala
- 1dispneea, wheezing, expectorez foarte puțin
- 0Interpretare ekg
- 0Dispnee inspiratorie, nas înfundat fără secretii
- 5Ajutor! Sunt disperat, simtome aritmie / dispnee va rog sa ma ajutati.
- 6Respiratie grea, retractii ale pieptului la un copil de 3 ani si 9 luni
Mai multe informații despre: dispneea de efort dispneea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: