După 16 zile de tratament ( cipralex si anxiar ) încă ma simt foarte anxioasă.

19-01-2019
IooaR
Nu este medic/terapeut
IooaR
Buna ziua! Acum 16 zile am inceput tratamentul cu cipralex si anxiar. Datorită stărilor de anxietate nu am putut merge la scoala o luna si de luni ar trebui să merg pentru a-mi da tezele, pentru a lua note pentru încheierea mediilor. Faza este ca nu stiu daca pot sa o fac, ma simt foarte anxioasă, simt un nod in piept si uneori ma iau durerile de cap. Am crezut ca tratamentul ma va ajuta sa combat aceste stări de anxietate. Adevarul este ca de cand am inceput sa il iau, stările fizice de rau s-au diminuat in proportie de 50%, dar ma simt foarte, foarte anxioasă mai ales dimineața cand ma trezesc cu teama, palpitatii, dureri de cap si stare de rau. Trebuie să merg la scoala si sa imi rezolv situația, profesorii m-au înțeles până acum, dar chiar nu se mai poate asa. Peste o săptămână am decis să încep să merg la un psiholog, dar acum trebuie să rezolv situația asta și nu stiu cum... am note bune și mi-e frică să nu îmi stric media cu cele ce vor urma...
4 comentarii
1
19-01-2019, ora 14:24
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Discutati toate acestea cu psihologul la care veti merge. Verificati daca acest psiholog are si pregatire de psihoterapeut.
1
19-01-2019, ora 14:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cam in 3-4 saptamani isi face tratamentul efectul complet. Trebuie sa tineti legatura lunar cu psihiatrul dv. El va va indica cum sa procedati daca inca mai aveti anxietate. Deocamdata aveti rabdare inca doua saptamani.
1
19-01-2019, ora 17:46
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Rezultate mai rapide se obțin combinând medicația cu psihoterapia. Medicația rezolvă stările pe moment, dar dacă nu vei învăța să regândești situațiile întâlnite într-un mod rațional și să dobândești competențe în a le gestiona, nu poți ține anxietatea sub control. De aceea cu cât vei începe mai repede psihoterapia, vei observa că începi să te simți mai bine.
Ai în vedere faptul că singura modalitate de a scăpa de teama de a face ceva constă în a face lucrul respectiv, deci treci la fapte, nu te mai gândi dinainte, că nu o să reușești...
Dacă faci tot ce depinde de tine, imposibil să nu ajungi la un rezultat bun. Ai în vedere însă faptul că nu poți gestiona totul, dar chiar și atunci când nu ies lucrurile cum vrei tu, înveți din situația respectivă, iar în viitor lucrurile îți ies mult mai bine pentru că ai câștigat experiență.
Nu doar tu experimentezi teama atunci când apare o problemă nouă, ci toți ceilalți oameni. Atunci dacă ei o depășesc, tu de ce nu...?
Trecerea la fapte în condițiile în care te temi este mai puțin înspăimântătoare decât teama care derivă din sentimentul neajutorării.
Ce e mai important, o medie sau sănătatea ta? Dacă ești sănătoasă poți fi capabilă să faci multe lucruri, importantă e informația ce-ți rămâne în cap, nu neapărat nota. Știu destui oameni care n-au avut neapărat note mari, dar și-au urmărit un scop, s-au ținut de el și nu s-au lăsat până nu l-au atins.
Dacă mergi la școală, ai posibilitatea să vezi dacă faci față sau nu, dar dacă nu te duci n-ai de unde să știi dacă te-ai fi descurcat și rămâi cu regretul că poate era bine să te duci. Deci primul pas e să mergi și să ai încredere că vei face față. Și nu uita că de modul cum gândești, îți determini funcționarea.
Dovedește-ți că poți!
2
19-01-2019, ora 21:45
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Tratamentul psihiatric își face efectul in 14 -21 de zile de la administrare, depinde de fiecare cum.metabolizeaza medicamentele.Sfatul.meu ar fi sa mai așteptați puțin să luați legătura cu medicul curant pentru ajustarea schemei de tratament și să faceți psihoterapie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul