durere os femur dupa 20ani de la operatia de fractura de femur

28-08-2017
g5
Nu este medic/terapeut
g5
Buna ziua.
La varsta de 10 ani, in timpul unui joc de volei am cazut cu genunchii apropiati si gambele in exterior. mi s-a fracturat femurul prin rasucire (din cate am inteles), a urmat o operatie cu montarea unei tije, apoi dupa 6 luni a fost scoasa si incet am reusit sa umblu.
Totul a fost ok, fara dureri in anii ce au urmat pana acum 1 saptamana cand dimineata, stand in fata oglinzii aprox 10minute in picioare, am simtit o jena/durere cand m-am miscat de pe loc, fara sa dau prea multa importanta am continuat activitatea zilnica, dar seara nu am gasit pur si simplu o pozitie buna in care sa nu simt acea intepatura/jena/durere. In continuare nu simt durere cand umblu, doar cand stau mult timp in picioare pe loc sau cand stau in pat.
Va rog sa imi dati un sfat, la ce medic sa apelez sau ce investigatii/analize sa fac? Inafara de radiografie, exista o analiza care sa depisteze o eventuala degradare osoasa sau pierderea densitatii osoase?
2 comentarii
0
29-08-2017, ora 13:49
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ati fracturat femurul la 10 ani, cati ani aveti acum? s-a dezvoltat femurul normal dupa accident sau aveti o diferenta de lungime?
unde aveti durerea? in articulatii (genunchi, sold) sau undeva in zona unde era fractura?
ar trebui sa mergeti la ortoped pentru un examen fizic. de radiografie nu cred ca veti scapa (evident de examenul fizic depinde necesitatea oricarei examninari imagistice).
din moment ce nu stim nicim despre Dvs. este greu de apreciat daca are rost sa va ganditi la "degradare osoasa" sau osteoporoza
0
15-09-2017, ora 20:28
g5
Nu este medic/terapeut
g5
Fractura de femur a fost la varsta de 0 ani, acum avand 31de ani.
Exista o diferenta de 2 cm.
Durerea este chiar la mijlocul femurului, unde a fost fracturat.
Intre timp am fost la medicul de familie care a zis sa iau 10 zile Calcidin si magneziu 2-0-2 (avand in vedere ca am lipsa de calciu datorita unei malabsorbtii, in fiecare an primesc injectabil 10 zile, calciu intravenos) si daca nu se amelioreaza sa merg la ortoped.
Multumesc pt raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: