entorsa de glezna in timpul varicelei - fasceita necrozanta

14-01-2018
Loredana 5
Nu este medic/terapeut
Loredana 5
Buna ziua. Acum 7 luni am suferit o entorsa de glezna in timp ce aveam varicela. Dupa cateva ore de la entorsa piciorul s a umflat f tare si nu am mai putut calca pe picior. Dupa 3 radiografii in care mi s a spus ca nu e ruptura piciorul durea f tare, crp era in jur de 12 mii, temperatura si stare generala f rea. Dupa diagnosticul de artrita reactiva si celulita am primit tratament care nu a dat roade deloc. Am avut piciorul pus intr o orteza sub care piciorul s a umflat mai tare si am facut cateva flictene cu lichid in zona labei piciorului probabil de la varicela. In cele din urma s a hotarat sa merg la rmn si sa ma vada si un dr. chirurg. Acesta a raspuns ca ce vede la picior e fasceita necrozanta iar la rmn a iesit leziune totala a ligamentului talo fibular anterior. Am fost operata pt a se duce infectia din picior, mesare si dupa 10 zile cusut. A trebuit sa imi puna si grefa la 2 din cele 4 taieturi. Dupa ce am stat imobilizata aprox 2 luni am inceput recuperarea care m a ajutat sa pot merge din nou. Problema este ca piciorul inca se mai umfla, doare, intepeneste in repaus si merg schiopatand pana se incalzeste articulatia. Medicii la care am fost nu prea au stiut ce sa mai zica înafara de faptul ca tb sa fac recuperare. Va rog recomandati mi un medic, un spital unde sa pot merge pt a reusi sa rezolv problema in totatlitate. Am inteles ca ce am avut la picior este destul de rar si de aceea nu prea s a stiut cum sa se procedeze. Multumesc frumos.
7 comentarii
0
14-01-2018, ora 12:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este foarte posibil sa va confruntati cu un picior Charcot diabetic.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: varsta, greutate/inaltime, antecedente metabolice, vasculare, neurologice sau reumatologice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-01-2018, ora 12:11
Loredana 5
Nu este medic/terapeut
Loredana 5
E tare lunga povestea. Am 32 de ani, 66 kg, 1.67 inaltime, 5 nasteri naturale, sanatoasa tun pana la momentul cu varicela si entorsa care a luat o intorsatura neasteptata. Nu sunt din Bucuresti, dar sper sa ajung si pt alte pareri. Mi s a spus ca am fost un caz aparte si de aceea tot m au plasat de la un medic la altul.
0
14-01-2018, ora 12:14
Loredana 5
Nu este medic/terapeut
Loredana 5
mentionez ca nu am fost niciodata bolnava, nu am avut probleme cu diabetul.
0
14-01-2018, ora 12:26
Loredana 5
Nu este medic/terapeut
Loredana 5
Dupa 37 sedinte de kinetoterapie si fizioterapie mobilitatea, flexibilitatea piciorului nu este ca la piciorul celalalt. Sincer nici nu mai stiu pe cine sa intreb, macar sa stiu daca se va mai reface total sau tb sa ma obisnuiesc cu durerea si umflatura.
0
14-01-2018, ora 13:46
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
eu zic ca aveti syndrom Sudeck. un syndrom complex dureros care apare dupa imobilizari indelungate, sau pur si simplu multe tesuturi sunt distruse dupa fasciita necrotizanta (boala care deseori necesita chiar amputarea membrului afectat)
0
14-01-2018, ora 15:04
Loredana 5
Nu este medic/terapeut
Loredana 5
Multumesc pt raspunsuri. Acele tesuturi se mai refac? Continuarea recuperarii mai ajuta? Piciorul se umfla când fac miscare, stau in picioare. Problema fasceitei a trecut. Si intr adevar puteam sa ajung la amputarea piciorului. Acum dupa alt RMN mi s a spus ca mai sunt ligamente afectate. Eu simt durerea in partea exterioara a piciorului in zona ousorului exact cum am calcat pe jucarie. Entorsa am facut o calcand pe o jucarie de lemn in casa. Si mai este si partea cu intepenirea piciorului dupa ce ma ridic de jos, dar asta isi da drumul cat de cat odata ce fac cativa pasi.
0
14-01-2018, ora 16:49
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
probabil sunt aderente, cicatrizari care limiteaza mobilitatea. venele au fost distruse si din cauza acesta aveti probabil o staza venoasa, de acea apare umflatura (edemul) picioarelor. ati incercat ciorapi medicinali compresivi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferențele dintre varicelă (vărsat de vânt) și pojar
  • Varicela sau vărsatul de vânt, o boală încă activă
  •