Este necesar să fac o întrerupere de sarcină în această situație?

17-02-2018
Stv
Nu este medic/terapeut
Stv
Bună seara! Vă rog luați-vă puțin timp și citiți cu atenție problema mea. Sunt disperată și am nevoie de ajutor. M-am rugat la Dumnezeu și sper ca prin răspunsurile dumneavoastră să îmi arate ce cale trebuie să urmez. Îmi este greu să mă exprim, dar am nevoie de ajutorul și sfatul dumneavoastră. Am vârsta de 20 ani, sunt căsătorită de 6 luni și acum o săptămână am aflat că sunt însărcinată, mai exact acum două zile am aflat că copilașul are 6 săptămâni și două zile, astăzi și 4 zile. Căsătoria mea a fost rapidă, părinții nu l-au plăcut pe soțul meu, deoarece nu avea un trecut prea curat, altă problemă fiind și vârsta lui, care este de 30 ani. În final l-au acceptat pentru mine, dar problema a fost la mine și soțul meu, neînțelegeri majore, am început să ne cunoaștem, pentru că înainte de căsătorie nu am putut să ne cunoaștem cum trebuia și constrânși de situație ne-am căsătorit. În noaptea aceasta urma să plecăm în afara țării, dar eu nu am mai suportat și am plecat aseară la părinții mei. După nenumărate jigniri adresate mie de către soțul meu, am decis să divorțăm. Problema este copilul. Eu nu pot să omor un suflet nevinovat pentru că eu nu am fost atentă. El vrea să mă întorc la el. Asta nu se va întâmpla. Părinții insistă să renunț la copil cât încă nu este prea târziu. Vor să îmi termin facultatea și după poate că va apărea altcineva. Dar nu pot să fac acest lucru, să îmi omor propriul copil. Nici nu mă gândesc că va mai fi cineva în viața mea. Sunt mică, am toată viața în față, dar Dumnezeu acceptă acest păcat doar pentru că eu am greșit în privință cu tot, de la căsătorie până acum? Nu este un copil nedorit, ci neașteptat, dar l-aș crește la început cu ajutorul părinților și după doi ani de facultate singură. Am tot sprijinul din partea lor. Dumneavoastră ce părere aveți în legătură cu copilul meu? Nu este normal cum gândesc? Vă rog să nu mă judecați sau să rădeți de mine, că destul sunt distrusă. Aștept cât mai multe răspunsuri de la persoane care au o experință și mă pot ajuta cu sfaturile lor. Vă mulțumesc! Dacă aveți nevoie de mai multe detalii, vi le transmit. Sper că nu am greșit categoria. E prima data când postez într-un forum.
6 comentarii
2
17-02-2018, ora 22:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu va omorati copilul orice s-ar intampla. Din toate lucrurile rele, a rezultat ceva bun si copiii aduc bucurie in sufletele mamelor, mai ales. Ati luat o hotarare foarte buna. Parintii or sa va ajute pentru inceput si apoi o sa va luati serviciu. Mamele care nasc astfel de copii sunt foarte rasplatite de Dumnezeu. Multa, multa sanatate si sa va bucurati de el. Sunteti o mamica foarte curajoasa.
1
17-02-2018, ora 22:37
Stv
Nu este medic/terapeut
Stv
Mulțumesc pentru încurajare!
1
20-02-2018, ora 16:39
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu are rost să plătească un suflet nevinovat greșelile părinților. Un copil este o bucurie și nu vă puteți refuza această bucurie.
Important este să vă echilibrați emoțional repede și să fiți puternică pentru copil. Pentru că stresul și suferința mamei se pot transfera asupra copilului. Poți continua studiile și cu un copil mic, sunt atâtea mame care o fac.
Îți recomand să mergi într-un cabinet psihologic și să-ți programezi niște ședințe pentru a putea trece mai ușor peste aceste momente și a te elibera de stres ca să nu ai probleme cu sarcina.
Succes și multă sănătate!
0
20-02-2018, ora 17:17
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Draga Stv,

Cred ca ti-ai dat singura raspunsul si intr-adevar tu esti cea mai in masura sa hotarasti ce ai de facut, caci tu porti copilasul si tu esti mamica lui ( pe care si-a ales-o). Temerile tale legat de a creste un copil, fara a avea sot, sunt normale, insa teama este doar in mintea noastra, caci altfel avem cel putin o solutie la orice problema poate aparea in viata noastra. Copiii nu sunt o problema, ci o binecuvantare, atata vreme cat ti-l doresti si oricate dificultati ar aparea, vei trece peste, cu siguranta, ba mai mult, copilul te intareste si te motiveaza.
In alta ordine de idei, incearca sa ai grija de tine fizic si sufleteste si totul va fi bine!
Succes si sanatate !
0
20-02-2018, ora 19:00
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Mi-a placut atat de mult expresia ta "nu este un copil nedorit, ci neasteptat", cred ca este cel mai frumos raspuns pe care ti l-ai oferit singura!
Numai de bine sa aveti parte!
1
20-02-2018, ora 21:36
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,

Intre atatea pareri de femei si mame poate ca este nevoie si de o alta perspectiva.
Din cate sper ca ati observat Dumnezeu nu are nici o treaba cu copilul Dumneavoastra. Daca nu ati visat si ati ramas insarcinata inseamna ca lucrurile s-au intamplat altfel. Ceea ce inseamna ca nu Dumnezeu isi asuma sau va creste acest copil ci Dumneavoastra. Daca va veti duce la magazin sa cumparati scutece nu le veti obtine invocând numele Domnului ci scotand bani din buzunar.
Dumnezeu nu a fost implicat nici când ati hotarat (din nu stim ce motive) sa va casatoriti cu primul venit, nici când ati divortat.
Asa cum asteptati de la Dumnezeu sa va lumineze asa asteptati si la cei de pe acest forum. Cu alte cuvinte viata Dumneavoastra este condusa de altii, altii hotarasc pentru dumneavoastra. Dumneavoastra sunteti doar un privitor la propria viata.
Concluzia este urmatoarea: NIMENI nu trebuie sa ia o decizie in locul dumneavoastra, caci NIMENI nu va creste acest copil in locul dumneavoastra, nici Dumnezeu, nici familia si nici vreunul dintre comentatorii de pe aici. Este un moment de turnura in viata dumneavoastra si o lectie pe care o primiti. Indiferent ce veti decide va trebui sa va asumati decizia cu tot ce decurge din ea.
Asta inseamna viata si maturizarea. Este un moment in care vi se stabileste viitorul. Ganditi bine si actionati pentru viitorul dumneavoastra caci nimeni altcineva nu va va trai viata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul