Frate invidios pe mine, sora lui; are 53 de ani

19-06-2019
Gbh
Nu este medic/terapeut
Gbh
Buna ziua, As dori sa va intreb, fratele meu are 53 de ani si este foarte invidios pe mine, sora lui, cum poti sa te comporti cu asemenea oameni?Din totdeauna era invidios, este foarte profitor, intrigant si rautacios.Multumesc frumos !
4 comentarii
0
19-06-2019, ora 17:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Care-i diferența de vârstă dintre dvs și frate?
Poate au fost niște greșeli ale părinților care l-au făcut să fie invidios. Orice comportament are o cauză în spate.Încercați să vă amintiți mai multe lucruri din copilăria dvs pentru a vă explica de ce are un asemenea comportament față de dvs.
Încercați să nu vă comportați ca el, dovediți-i că-l iubiți și că-i sunteți alături. Poate v-ar ajuta să mergeți împreună la un terapeut de familie ca să puteți conștientiza fiecare unde a greșit (pentru că sunt convinsă că sunt greșeli de ambele părți) și să vă îmbunătățiți relația.
1
20-06-2019, ora 07:44
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața mergeți și discutați cu un psiholog clinician
0
21-06-2019, ora 11:30
Gbh
Nu este medic/terapeut
Gbh
Doamna Niculina, multumesc pentru raspuns.Diferenta de varsta este de 2 ani, problema este ca mama mi a facut donatie un apartament cu drept de folosinta pana traieste, acel apartament eu l am pus la punct, si locuiesc acolo de 19 ani, mai este un apartament care îi ramane la fratemeu dar mama nu ia facut nici un act pe numele lui, în afara de asta sora mamei nu are copii, mie imi este nasa si a facut testament sa imi lase mie toata averea ei, adica un apartament, eu nu i am cerut niciodata, dar ne intelegeam ft bine si cu matusa ai cu mama, țin sa precizez ca fratemeu a fost certat cu mama ai matusa timp de 10 ani si era de partea tatalui, fiind parintii divortati, acum vreau sa zic ca a ajuns fratele meu acasa la mama pt ca a ramas singur si e invidios rautacios, reproseaza, că bine ca mie mi au facut acte pe casa si lui nu smd...
1
21-06-2019, ora 13:48
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Păi vedeți? Înainte de a vă pronunța împotriva lui, încercați să-l înțelegeți și comportați-vă ca o soră. Nu e normal ca părinții să facă diferențe între copii. Bunurile părinților se împart în mod egal. Dragostea părintească trebuie să fie necondiționată.
Dacă prietenii ni-i alegem, rudele nu. E nevoie de multă înțelepciune să ne ținem rudele aproape și să păstrăm o relație frumoasă cu ele.Mama ar fi trebuit să mențină o relație bună între frați. Poți să te desparți de soț dar nu încetezi nici-o dată să fii mamă. Copiii nu trebuie implicați în certurile dintre părinți, pentru că astfel vor fi afectați. Ați fost atrași amândoi când de-o parte când de alta. Dacă mama are o vârstă și nu se mai poate schimba, dumneavoastră fiind mai tânără puteți avea înțelepciunea să vă îmbunătățiți relația cu fratele, întinzându-i o mână și manifestând înțelegere pentru el, că și el ca și dvs. ați fost victimele unor părinți iresponsabili care în loc să vă apropie v-au îndepărtat. Așa cum vă spuneam, un terapeut de familie v-ar putea ajuta să vă îmbunătățiți relația cu fratele și să vă rezolvați neînțelegerile din trecut. Dacă sunteți din București, vă pot oferi o consiliere gratuită, cu condiția să veniți împreună cu fratele. Vă rog să mă credeți că într-un frate puteți găsi un sprijin neașteptat la nevoie. Sunt atâtea persoane care regretă că nu au frați și-atunci când îi avem e păcat să nu reușim să păstrăm o relație frumoasă.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul