Grup de suport pt bolnavi de Parkinson si familiile lor

64 comentarii 1 2 3
0
03-04-2011, ora 17:54
liviu27
Nu este medic/terapeut
liviu27
deocamdata nu mi s-a stabilit diagnosticul, dar eu sunt 99% ca este parkinson! simptomele sunt urmatoarele: slabiciune in maini, tremor la executia miscarilor de finete(nu in repaus) si o depresie ingrozitoare! Tremurul se amplifica foarte mult dupa ce fac baie (stai in cada plina cu apa calda) sau dupa sex! pe zi ce trece simt ca e mai rau! adica simptomele acestea nu se amelioreaza! noaptea cand dorm, mai excact pana sa adorm simt tot felul de furnicaturi prin corp, sau mi se incordeaza muschii involuntar si de 2 ori mi s-a intamplat ca atunci cand schimb pozitia in pat sa imi tremure piciorul drept! si am mimpresia ca atunci imi pierd din ce in ce mai mult din capacitatea corpului! uneori noaptea ma gandesc ca acum corpul meu lupta, insa cred ca e pierduta lupta! am incetat sa mai sper! pana sa intru pe acest forum nu imi venea sa cred ca exista oameni care pot sa traisca cu asa ceva! eu unul sunt ingrozit! astept infiorat sa vad cum va evolua si in cat timp devin leguma! imi iubesc sotia enorm si mi-e mila de ea ca a cunoscut un om sanatos si acum are langa ea un om bolnav care urmeaza sa se deterioreze! plang chiar acum cand scriu randurile astea! dar de cate ori nu mi s-a mai intamplat! asta e viata! ce sa spun...legat de investigatii..parkinsonul nu se vede la rmn! nu se vede nicaieri! el se stabileste clinic de catre dr neurolog dupa ce probabil te pune sa executi o serie de miscari motorii sau teste specifice! se asteapta ca boala sa evolueze vizibil apoi ti se da tratament! la mine e clar! nici ca inainte nu mai pot scrie! imi mai fuge mana dreapta! o vreme m-a durut umarul drept inexiplicabil apoi a inceput tremuratul! de fapt inainte de durere am simtit in mana o senzatie foarte ciudata..nu o pot descrie..un fel de rigiditate! o senzatie ciudata atunci cand ridicam mana in anumite pozitii! apoi a inceput acea durere apoi tremuratul! cam asta e la mine! problema e ca nu prea pot sa accept! am inceput sa beau, fumez foarte mult si sunt depresiv!nu stiu cat am sa mai rezisit! as vrea sa aflu o data diagnosticul 100% ca sa stiu ce am de facut! daca cineva stie un neurolog bun, specialist in diagnosticarea acestei boli il rog sa imi trimita pe privat sau pe mail numarul de telefon sau o adresa de contact! multuesc! catherine salutari sotului tau mi-ar placea sa il cunosc! numai bine!
0
25-07-2015, ora 13:27
stefbanica
Nu este medic/terapeut
stefbanica
Buna ziua,
Sunt Stefan am 45 de ani si doresc sa aduc putina Bucurie pe acest forum!
Am fost diagnosticat cu Parkinson de curand dupa mai bine de 2 ani de tergiversari din partea doctorilor care nu credeau ca pot avea aceasta afectiune asa de tanar!!!
Primele simptome au inceput acum 10 ani prin insomnie si automat lipsa de vvitalitate in timpul zilei. Simteam ca e ceva neinregula, dar nenumaratele internari nu au scos in evidenta cauza...
Apoi, acum 4 ani am pierdut controlul degetelor mic si inelar al mainii stangi. Dupa alti doi ani am avut episoade de dureri puternice in bratul stang, internari in spital fara diagnostic precis.
Imediat, au aparut tremuraturi in piciorul stang si apoi mana stanga...
Am uitat sa va spun ca in tot aceasta perioada eram departe de tara, lucrand ca profesor de engleza in Tailanda...
In tinerete am practicat Artele Martiale si Yoga, devenind chiar antrenor si instructor de yoga...
Aceste lucruri, precum si locatia mea din Tailanda in momentul declansarii bolii m-au indemnat sa caut metode alternaative in tratamentul acestei maladii.
Astfel am decoperit Terapiile Traditionale Chinezesti de Qi Qong si meditatiie statica Zhang Zhuang...
Multe posturi de yoga si Bhandasuri (Contractii ale muschilor) pot reduce la minim dificultatile de vorbire si inghitire...
Zhang Zhuang mareste energia interna QI in practica regulata de cel putin 10 zile...
O explicatie scurta de ce aceste terapii functioneaza cu bolile degenerative am gasit pe internet
.....self-healing properties from head to toe because their movements are slow enough to cheat the brain into thinking they are not moving. By using deep breathing and continuous leg movements, oxygenated blood can be squeezed to all capillary beds in the brain (and other internal organs and tissues) by moderate elevation of heart rate and increase of stroke volume. It then allows brain cells to produce new cells with normal DNA in a longer time period..
Momentan, datorita practicilor de mai sus, am reusit sa diminuez tremurul, rigiditatea si sa trec pe doza minima de 2mg de requip modutab...
Cine este interesat de aceste terapii alternative ma poate contacta...

Multa sanatate
0
24-08-2017, ora 20:55
ralus08
Nu este medic/terapeut
ralus08
Buna seara,
Tatal meu are un tremor extrapiramidal de repaus la mana stanga si la maxilar partea inferioara. In urma rmn ului s-a stabilit ca nu sufera de boala parkinson, dar nici un alt diagnostic nu i-au stabilit. Aveti idee ce ar mai putea fi, tratamente posibile?
A luat pronoran si madopar dar nu au avut nici un efect.

Va multumesc,
Raluca
0
22-01-2018, ora 03:12
Angelica25
Nu este medic/terapeut
Angelica25
edic/terapeut

Sper sa imi puteti citi starile pe care le am si sa imi poata da cineva un sfat unde sa ma duc si ce analize sa fac. 
totul a inceput la varsta de 22 de ani, voi incerca sa scriu in amanuntit totul, intr.o zi am inceput sa am ameteli puternice mana piciorul nasul imi amorteau am simtit gustul mancari ciudat am fost la un neurolog in bucuresti am facut rmn mia spus ca e cv sa nu ma speri mia spus crize partiale senzitive sindrom epileptic sindrom vertiginos am luat timp de 3 ani timonil 300 am facut alte rmn cerebral dupa care mi sa spus gata nu mai lua, dupa o perioada scurt sintomele au aparut am fost la alt neurolog si tot asa, am fost la sanador la un alt dom neurolog mia dat betaserc miligama n si stresclin cu diagnosticul sintrom vertiginos asietate, dar fara nicinun rezultat acum va descriu starile mele :ameteli stare de rau generala stare de voma agitatie simt presinue in cap arsura in crestetul capului uneori parca ma stringe ceva ba la tample ba la ceafa uneori simt cum imi tremura carnea parca de rau acum ma ard incheieturile mainilor si la picioare inima imi bate tare nu mai stiu ce sa fac unde sw gasesc macar un diagnostic uneori ma ia ochii vad ex!!:ca si cand apesi pe ei si ati vwzut cum vedeti ma tine 2, 3 ore asa si stari de rau puternice mie frica sa nu am cv grav tin sa mentionez ca analize am facut acu 3 luni la sange la urgenta acum 3 ani la inima plus si la urgena, imi afecteza viata nu mai pot munci de la raul continu pe care il am voi mai spune poate cineva imi va da un sfat sa pot explica mai mult am uitat sa spun am 30 de ani si stau asa de 7 ani, !!!
Adaugă un comentariu / răspuns
64 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: