Hepatita C se vindeca?

28-08-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
hepatita c se vindeca?in ce conditii ?
modalitati de transmitere, prin raporturi sexuale, saliva, tacimuri?
degenereaza intotdeauna in ciroze ?
cum poate un bolnav de hepatita c sa aiba copii sanatosi?
ce durata de viata are un bolnav?
41 comentarii 12 Înainte ›
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Hepatita C se trateaza cu interferon alfa. Conditiile in care se recomanda si prognosticul depind de o serie de conditii (nu are sens sa ti le enumar pentru ca sunt in mare parte analize speciale de laborator).

Hepatita C se transmite cel mai frecvent prin sange si produse din sange, inclusiv transfuzii cu sange infectat si la cei care isi autoinjecteaza droguri. Virusul hepatitei C se transmite mult mai rar prin raporturi sexuale, in comparatie cu hepatita B (exista o frecventa mai mare a acestui tip de transmitere in cazul asocierii cu HIV).
Nu s-a demonstrat transmiterea prin saliva sau obiecte folosite in comun.

Hepatita C degenereaza in ciroza intr-un procent de 20%.

Bolnavii de hepatita C pot avea copii sanatosi. Ca si la transmiterea sexuala, si transmiterea perinatala este mult mai rara decat in cazul hepatitei B. Daca mama este infectata, nasterea se va face prin cezariana (pentru evitarea contactului copilului cu secretiile sanghinolente ale mamei).

Durata de viata este determinata de o serie de factori, cum ar fi: gradul hepatitei, durata infectiei, imunocompetenta pacientului, evolutia spre ciroza si complicatiile sale, asociarea cu alte boli etc.
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Am fost diagnosticata de curand cu hepatita C. Dupa toate probabilitatile am luat virusul in urma unei transfuzii de sange in '92. Astept rezultatul la viremie si biopsie.
Am citit de curand un articol pe internet despre SVR: se considera ca pacientul are raspuns sustinut daca dupa 1 an de la terminarea tratamentului viremia este 0.
Insa articolul respectiv sustinea ca asta nu inseamna ca pacientul nu poate evolua in ciroza hepatica sau carcinom hepatic chiar si dupa eradicarea virusului. As dori sa stiu in ce conditii se poate totusi intampla acest lucru.
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
In urma unei hepatite tesutul hepatic prezinta modificari structurale anormale; ficatul functioneaza pe baza tesutului restant normal (care este intr-o proportie mai mare).
Daca asupra ficatului actioneaza diversi factori agresori (ex. medicamente hepatotoxice) alterarile structurale pot progresa ducand la ciroza hepatica sau pot apare chiar displazii pana la carcinom hepatic.
0
26-09-2005, ora 00:00
dmb
Nu este medic/terapeut
dmb
In germania se considera sanatos cel care are viremia 0 la 6 luni de la incetarea tratamentului.
0
26-09-2005, ora 00:00
dmb
Nu este medic/terapeut
dmb
Consider forumul dumneavoastra deosebit de important, mai ales in conditiile in care "leacurile babesti" au asa un mare avint, din pacate nu-i usor de gasit.
Itr-o alta ordine de idei, eu am un forum specializat in Hep. C si asi avea nevoie de un Doctor hepatolog care sa raspunda macar odata pe saptamina la intrebarile userilor. Puteti sa ma ajutati?
0
27-09-2005, ora 00:00
utilizator_1017
Nu este medic/terapeut
utilizator_1017
Acum 4 luni fratele meu, student, de doar 21 de ani a fost diagnosticat cu hepatitaC in urma unei donatii de sange pe care a dorit sa o faca, deci cu totul intamplator. Cum sau de la cine a luat virusul nu stim; sexual mai putin probabil(viata sexuala de 2 ani inceputa, nu foarte activa si o singura data nefolosind prezervativul in prima relatie serioasa, acum fiind la o a 2-a relatie )iar prin sange deasemenea putin probabil tinand cont ca intr-un spital nu a mai fost de 5 ani, ultima data pentru o apendicita.A facut analizele necesare, inclusiv punctie hepatica, si i s-a spus ca este infectat la nivelul 2(viremia). Pana acum nu are nici un simptom si urmeaza un tratament cu vitamine hepatoprotectoare si silimarina, care nu stiu cat sunt de eficiente in gradul lui de infectare. Urmeaza sa mergem la doc. Olteanu, Spit. Universitar sa refacem analizele si sa ne dea un tratament si o dieta corecta pentru ca pana acum sfatul primului medic ce l-a investigat, privind dieta a fost "sa nu se abtina de la nimic dar sa manance mai putin, sa evite prajelile si multe fructe".
Intrebarile mele sunt urmatoarele:1)-Ce inseamna concret Hepatita C, cum se manifesta la nivelul ficatului, ce mecanism de functionare are?
2)-Este posibila o infectare de cativa ani iar boala sa evolueze asa lent, sau in cazul lui este de data mai recenta si posibil cu transmisa sexual?
3)-La gradul lui de infectare se incepe tratament cu interferon si ribavirina?
4)-Exista tratamente naturiste, si daca da, ce-mi recomandati?
5)-Ce dieta trebuie sa urmeze chiar si profilactic?
6)-Cat si ce tip de efort are voie sa faca?
7)-Tinand cont de faptul ca re o relatie stabila si fac sex doar protejat care este riscul sa-si imbolnaveasca partenera?
8)-In situatia in care isi doreste copii, va putea sa aiba urmasi sanatosi fara a-si imbolnavii partenera?
9)-Cat de repede evolueaza boala daca este sub tratament, tine o dieta corespunzatoare, are un psihic puternic si, in ce poate degenera?
10)-Care este perioada maxima de timp(speranta de viata) pe care medicii specialisti o asigura unui pacient infectat cu hepatita C.
11)-Este posibil ca sub tratamant(tinand cont de varsta tanara) boala sa se remita si sa nu dezvolte alte complicatii hepatice niciodata?
12)-Cu cel putem noi ajuta, cei care-l iubim, si il vrem sanatos lanaga noi pana la 200 de ani?:)
Stiu ca am pus multe intrebari, dar vreau sa fiu cat mai amplu si corect informata, mai ales ca este fratele meu.
Oricine care ma poate ajuta cu informatii sau sfaturi si recomandari este binevenit sa o faca si chiar va rog sa-mi impartasiti experientele.
Asemenea, rog insistent doctorii specializati pe hepatita C sa-mi raspundala toate sau la cat mai multe din intrebarile mele -*
Am incredere ca ma veti ajuta cu sfaturi si impartasindu-mi experientele d-voastra. Mii de multumiri si MULTA SANATATE TUTUROR!


(*modificat de admin)
0
22-03-2009, ora 18:39
marianau
Nu este medic/terapeut
marianau
:(
0
20-05-2009, ora 17:36
monsteritza
Nu este medic/terapeut
monsteritza
cat costa analiza dedepistare a hepatitei c?
0
08-07-2009, ora 09:34
planoristul
Nu este medic/terapeut
planoristul
as dori daca poate cineva sa ma ajute sa pun un diagnostic urmatoarelor analize. ALT/ ALAT/GPT 78, 6U/L AST/ASAT/GOT 48, 7U/L BILIRUBINA INDIRECTA 0, 59mg/dl BILIRUBINA DIRECTA 0, 41mg/dl BILIRUBINA TOTALA 1, 00 CALCIU IONIC 3, 70mg/dl CALCIU TOTAL 9, 52mg/dl COLESTEROL TOTAL 142, 3mg/dl FOSFATAZA ALCALINA 58, 6 U/L GGT 256U/L GLICEMIE 115, 6 LIPIDE TOTALE 568, 6mg/dl PROTEINE TOTALE 8, 7g/dl TRIGLICERIDE 123, 0mg/dl multumesc tuturor celor care ma pot ajuta.
0
09-07-2009, ora 09:12
planoristul
Nu este medic/terapeut
planoristul
astept un raspuns la intrebarea de ieri
0
28-07-2009, ora 08:49
planoristul
Nu este medic/terapeut
planoristul
oricum salut si iubesc pe toata lumea. poate cineva se gandeste si la mine
0
03-08-2009, ora 15:15
planoristul
Nu este medic/terapeut
planoristul
va salut si astept.un raspuns.
0
11-08-2009, ora 02:48
ryca_lary
Nu este medic/terapeut
ryca_lary
MA MULT DE 30 DE LEI NU TE POATE COSTA ANALIZA PENTRU DEPISTAREA HEPATITEI, DACA ESTI ASIGURAT MEDICAL CEREI LA MEDICUL DE FAMILIE TRIMITERE PENTRU EFECTUAREA DE ANALIZE, ESTE OBLIGAT SATI DE SI ATUNCEA ESTE GRATIS, MULT NOROC.
0
19-08-2009, ora 07:19
ela11
Nu este medic/terapeut
ela11
cei care aveti hepatita c nu va neglijati sanatatea. Sotul meu a contacta acest virus cu aprox.20 de ani in urma si nu l-am descoperit decat in stadiul avansat di ciroza hepatica. De curand, la doi ani de zile de la aparitia cirozei decompensate, nu mai este langa mine. Si eu am virusul C dar viremis [multiplicarea virala] este foarte mica aprox.30.000 si trebuie sa ma decid pentru tratamentul cu interferon.
0
05-09-2009, ora 12:16
planoristul
Nu este medic/terapeut
planoristul
am fost la Bucuresti la d-nul FULGA. In prezent iau tratamentul de la dumnealui dupa 3 cure de dezintoxicare. Am 2 sticlute din care trebue sa iau cate o picatura intr-un pahar cu apa inainte si dupa masa de dimineata si masa de seara, argila dimineata si seara, LIV 52 si dupa 15 sept. voi repeta analizele si va voi tine la curent cu rezultatele. Daca totul va fi ok voi tine legatura cu voi si vom lupta impreuna daka nu. la fel vom lupta pina in ultima clipa. SANATATE VA DORESC LA TOATA LUMEA K E MAI BUNA DECAT TOATE. DOAMNE AJUTA.
0
25-09-2009, ora 12:30
genes
Nu este medic/terapeut
genes
va rog daca poate sa-mi spuna cineva, cum evolueaza TGP pe parcursul tratamentului cu interferon plus ribavirina
0
24-10-2009, ora 10:41
genes
Nu este medic/terapeut
genes
SOS!!!!
DACA MA POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT!
Sotul meu a fost depistat cu hepatita C acum 2 ani ( la 48 ani, acum are 50 ). Odata cu depistarea hepatitei i s-a facut si operatie de colicist ( laparoscopic), cand i s-a facut si biopsia hepatica - Scor Metavir A3 = (NP=3) + (NL = 2 ). Face tratament cu interferon plus ribavirina, este la a 47-a injectie cu interferon. Pe parcursul tratamentului a avut mai multe reactii adverse : insomnii, panica ( probabil si din cauza citirii prospectului ) tuse usoara la inceput, dar a trecut, in luna 3-4 de tratament a facut o criza de rinichi- infectie renala ( a facut tratament injectabil cu antibiotice ), iritatii nazale, scaderea trombocitelor pana acum 2 luni, acum s-au apropiat de normal. La 6 luni de tratament virusul a iesit nedetectabil.
Pe tot parcursul tratamentului valorile TGP si TGO au oscilat dar nu au coborat sub 70.
Sotul meu este o fire pesimista, si-a perdut increderea in insanatosire, cu medicul nu vrea sa comunice, probabil sunt doua firi care nu se agreaza, nu inteleg care e problema, s-a inchis in el si eu nu pot sa fac nimic. Nu are dureri decat dupa anumite mese il doare in partea dreapta sus, sub coaste, nu are pete pe fata ( a avut inainte de a i se descoperi virusul dar dupa ce a luat un an lagossa si in timpul tratamentului cu interferon nu a mai facut, erau niste pete rosii ca un pruit ), dar a intrat in panica cand a vazut ca luna de luna nu-i scad valorile TGP si TGO, i-a zis medicului si aceasta i-a zis ca o sa scada ele. Ultimele valori hematologice marcate pe buletin cu rosu:
- HEM - 31, 3
- trombocite - 93.000
- monocite - 14
- TGP- 96
- TGO - 82
Ce inseamna acest lucru ? daca viremia a iesit 0 ( nedectabil) nu ar fi fost normal sa se normalizeze si TGP si TGO ?
0
03-11-2009, ora 16:58
Dmc2
Nu este medic/terapeut
Dmc2
Am o intrebare si eu, fratele prietenei mele este dependend de droguri injectabile, am fost la ei in casa. El a avut o criza de sevraj este bolnav de hepatita C, si am cumparat de la farmacie fiole de calciu pe care el si le-a injectat, ce vreau sa spun este ca seringa era murdara de sange el a clatit seringa, din nou si a introdus-o in fiola pentru a doua oara. Eu am uitat cu desavarsire de hepatita c si am baut din fiola cu calciu, cu toate ca el inainte si administrat intravenos din aceea fiola, exista posibilitatea ca si eu sa ma fii infectat?????? :((((((
0
25-12-2009, ora 11:53
planoristul
Nu este medic/terapeut
planoristul
craciun fericit tuturor. doamne ajuta.
0
25-12-2009, ora 11:56
planoristul
Nu este medic/terapeut
planoristul
LA MULTI ANI TUTUROR !!!!!!!!!! TREBUIE SA ANVINGEM . ASTAZI S-A NASCUT IISUS.
0
04-01-2010, ora 22:44
planoristul
Nu este medic/terapeut
planoristul
salutam.
0
06-01-2010, ora 13:59
Vikusseaaa
Nu este medic/terapeut
Vikusseaaa
eu am hepatita c de 2 ani, am auzit ca interferonul este un medicament care ma poate ajuta sa ma vindec, mam adresat la medic dupa ce am dat analize medicul mia spus ca nu pot folosi acest medicament chiar daca analizele mele erau bune, din ce motiv nu pot folosi acel preparat INTERFERONUL???
0
06-02-2010, ora 23:03
Aida.c
Nu este medic/terapeut
Aida.c
Interferonul este o substanta produsa de ficat pentru a face fata invaziei de virusi sau microbi. In cazul nostru se introduce pe cale externa, injectabila. Deci trebuie indeplinite niste conditii pentru a face fata acestui tratament. In primul rand: 1)ce nivel este de virusi in corp, 2) biopsia, 3) varsta, 4) ce alte boli mai sunt.
Eu am fost diagnosticata cu viruc C, acum un an, am facut toate analizele ce mi s-au cerut, am depus dosarul pentru interferon, in august am inceput tratamentul. Acum ma simnt bine, multumesc lui Dumnezeu. Am avut si eu acele reactii, a mai ramas o anemie ce-o monitorizam lunar. Am o relatie foarte buna cu medicul specialist, doresc sa stiu totul si ma informez mereu.
Sfatul meu este: puneti increderea in putere lui Dumnezeu, fi optimist si vei invinge..
Cine vrea sa stie mai multe sa ma contacteze pe acest forum.
va doresc multa incredere, bucurie si sa auzim de bine.
0
19-05-2010, ora 10:36
trandafir191921
Nu este medic/terapeut
trandafir191921
Am aflat azi ca fosta iubita a sotului meu a avut hepatita c cand erau impreuna, e posibil sa fi luat si el de la ea prin contact sexual?si eu de la el?nu am avut nici un fel de simptome nici el nici eu dar mie frica...
0
31-05-2010, ora 20:50
radu59
Nu este medic/terapeut
radu59
Femeie in varsta de 72 ani are urmatoarele analize:enzimeGGT=54;GOT=45;GPT=44;VSH=5;COLESTEROL=90;TRIGLICERIDE=60;GLICEMIE=134;FIBRINOGEN=347.A lucrat in mediu toxic 25 de ani.Poate avea CIROZA HEPATICA VHC?Multumesc.
0
01-07-2010, ora 10:09
cristina_nemesis
Nu este medic/terapeut
cristina_nemesis
La vârsta de 2 ani am fost diagnosticată cu von Willebrand şi, inevitabil, am făcut câteva transfuzii la viaţa mea, mai ales după pubertate, plus multe tratamente cu crioprecipitat.
Recent mi-am început viaţa sexuală, iar la câteva luni după (2 luni mai exact) am aflat că sunt purtătoare de HCV. Mi-am făcut şi viremia şi mi-a ieşit nedetectabilă. Va rog frumos să-mi spuneţi ce şanse exista ca prietenul meu să se fi infectat - primele zile a fost sex protejat, apoi am renunţat la prezervative? Eu m-am mai documentat şi am văzut cifre cuprinse între 1 - 5% (şanse ca el să se fi îmbolnăvit) + am auzit şi cunosc destul de multe cazuri în care unul dintre parteneri este purtător iar al doilea să nu se fi infectat. Însă, oricum, am nevoie de cât mai multe informaţii până la aflarea rezultatelor.

Vă rog să nu mă ignoraţi!!!

Cele bune!
0
05-07-2010, ora 18:26
kata80
Nu este medic/terapeut
kata80
este posibil ca diagnosticul pentru hepatita c sa fie gresit, se poate ca analizele sa nu fie cele corecte, sau aceste analize ale sangelui sunt corecte 100% oriunde le-ai face
0
06-07-2010, ora 14:43
kata80
Nu este medic/terapeut
kata80
imi puteti recomanda si mie un doctor din bucuresti pentru niste analize, si cum pot lua legatura cu dansul
0
14-10-2010, ora 16:10
Silvia-2
Nu este medic/terapeut
Silvia-2
Pt. kata80
Dr. Motoc Adriana-Sp. Victor Babes-un medic deosebit!!!!
0
25-01-2011, ora 16:05
astrabuca
Nu este medic/terapeut
astrabuca
SA ZICA CINEVA DACA C-UL SE IA PRIN SALIVA?DA SAU NU?SE IA PRIN ZGARIETURI?DA SAU NU?
Adaugă un comentariu / răspuns
41 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • FDA a aprobat un nou medicament pentru Hepatita C
  • Transplantul de organe afectate de boală - un succes
  • Islandezii au ca obiectiv eradicarea hepatitei C
  • Tratamentul hepatitei C cronice cu antivirale reduce semnificativ nevoia pacienților de spitalizare pentru diferite probleme de sănătate
  • O nouă abordare optimizată pentru țintirea virusului hepatitei C prin vaccinare
  •