Îmi iubesc soția încă, chiar daca avem 26 ani de căsnicie dar...

31-08-2019
Beticeus
Nu este medic/terapeut
Beticeus
Bună seara, cum am spus și în titlu avem 26 de ani de căsnicie, eu inca îmi iubesc soția, dar simt că ea nu mai este atrasa și nu mă mai iubește, nu mi-a zis clar în fața, dar orice om simte când nu mai este dragoste și este doar obligație.Având doi copii (24 și 19)care inca locuiesc cu noi, ea zice că sa stăm împreună doar pentru copii, ceea ce eu nu pot accepta. Întrebarea mea ar fi, cum as putea sa o recâștig, poate mai sunt cazuri similare sau un expert unde as putea sa mă adresez.Va mulțumesc!
6 comentarii
1
31-08-2019, ora 13:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ajutati-o in treburile gospodaresti, invitati-o undeva, cumparati-i mici atentii...
0
01-09-2019, ora 16:30
Beticeus
Nu este medic/terapeut
Beticeus
După părerea mea, atât timp cât sunt un bărbat care calca rufe, spăl geamuri, cred că o ajut in

gospodarie, e adevărat că sunt ani buni de lucru în afara țării, doar câteva luni pe an suntem împreună, nu îmi dau seama cum as reuși să o recastig.
1
03-09-2019, ora 08:29
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua
Este probabil ca acesti "ani buni" petrecuti separat au dus la o distantare emotionala, care apare oricum dupa 26 de ani de casnicie.
Incercati sa va aduceti aminte cum era "la inceput" cand o doreati si vroiati sa fiti cu ea. Reincepeti "curtarea"
si incercati sa stati de vorba cu ea, sa vedeti ce are nevoie, ce isi doreste.
Poate sa existe si o alta perspectiva: asa numitul sindrom al "cuibului gol" - copii sunt mari, vor pleca care incotro, catre viata lor, si poate aparea senzatia de lipsa de directie, de sens, de utilitate.
0
03-09-2019, ora 23:47
Beticeus
Nu este medic/terapeut
Beticeus
Dar eu o doresc și acum foarte mult, problema vine din partea eu, anume că nici măcar nu mai suporta sa ne sarutam, asta e problema, credeți că o terapie de cuplu sau altceva ne-ar putea ajuta?
0
10-09-2019, ora 17:57
Psiholog Robu Madalina
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Robu Madalina
Buna, Beticeus

Adevarul e ca nu putem controla cum se simte celalalt fata de noi. Avem control doar asupra emotiilor noastre si ne putem da seama ce nevoi are partenerul ca sa le putem indeplini si astfel sa intretinem relatia. Daca ea prezinta o raceala pronuntata, poate ca a existat de-a lungul timpului prea multa apropiere care a sufocat sentimentul de dezirabilitate al celuilalt. Intr-o relatie e bine sa existe si o anumita distanta care sa-i permita partenerului sa-l vada pe celalalt asa cum este el, o persoana cu nevoi si preferinte diferite. Numai in felul acesta se reaprinde dorinta de apropiere.

Numai bine!
0
11-09-2019, ora 17:04
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Distantarea emotionala in cuplu nu apare oricum dupa 26 de ani. Ca apare in multe cazuri e adevarat. E posibil ca terapia de cuplu sa va ajute, deoarece evalueaza unde anume ati putea actiona pentru a imbunatati legatura emotionala dintre voi.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul