In general sunt o persoana echilibrata, dar ma dau peste cap aceste stari mai mult cele somatice

349 comentarii 1 2 ..... 11 12
0
02-03-2011, ora 01:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Rechin, cine v-a prescris Valdoxan şi care este modul de administrare recomandat?
Aştept răspunsul dv.!
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Mr. Nick
0
02-03-2011, ora 05:41
rechin
Nu este medic/terapeut
rechin
Salve, Mr. Nick !

Valdoxanul mi-a fost prescris deo doamna medic psihiatru. Modul de administrare este o pastila seara.
Am uitat sa va scriu in primul mesaj, ca primul tratament antidepresiv, presris de un alt medic psihiatru, luat aproape un an, a fost rivotril si xanax. Pentru ca dorea sa continui cu rivotril, desii nu ma simteam prea bine si de care devenisem dependent, am renuntat la acel medic si foarte greu la rivotril (cu crize de sevraj). Apoi am luat coaxil, tritico si acum valdoxan (asa cum v-am scris in mesajul anterior).
Va multumesc pt. mi-ati raspuns si doresc sa colaboram in continuare.

Sunt credincios si cred in Dumnezeu. Sa va binecuvanteze si pe d-voastra pt. binele care-l faceti.
Cu sima si respect !
0
03-03-2011, ora 12:57
neerlandezul
Nu este medic/terapeut
neerlandezul
Nick,
Sunt Olandezul suferind de TOC credca-ti mai aduci aminte de mine pe numele de botez Nicolae. Nu mai inteleg nimic. deci de la ultima decadere avuta in septembrie dr. mi-a spus sa iau 45mg/zi seroxat timp de 2 luni iar dupa aceea sa ramanin pe doza de intretinere de 30mg/zi asa am facut iar cam in 6 saptamini m-am pus pe picioarea si dupa aceea am scazut cite 5 mg/ saptamina pina am ajuns la 30 mg./zi. La sfirsitul lui feb. m-a luat din nou deci sub tratament
Mentionez, cu 30mg/zi am avut chiar si 3 ani de TOC -Free.ACUM am inceput pe 40mg-zi seroxat din nou e bine???
Explica-mi tu ce sa fac din nou pt a putea stapini cit se poate de lung fiara. Crede-ma e o boala infecta eu am ginduri intruzive
Exista vreun preot cu har adevarat care ma poate ajuta ??? In afara de seroxat sa iau ceva intaritoare ca ungerea sinapselor sa se faca pe o durata de f lunga de timp??????
Astept raspunsul Tau
Olandezul
0
07-03-2011, ora 06:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Rechin, după cum bine cred că ştiţi, Valdoxanul este un medicament nou, unul dintre puţinele care au afinitate şi pentru receptorii melatonergici.
Efecte pozitive apar după minim 2 săptămâni de la începerea administrării!
În cazul în care nu se observă o ameliorare a dispoziţie mentalo-psihice după cele două săptămâni, medicul dv. curant poate mări doza la două comprimate luate împreună înainte de culcare.
_
Observaţie!
Tratamentul trebuie făcut timp de cel puţin şase luni, pentru înregistrarea unor efecte pozitive marcante şi consolidante, efecte care să se menţină pe timp îndelungat.
_

Mă bucur că sunteţi credincios!
Am intrat în Postul Paştelui. Ţineţi post şi spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie (fără să ascundeţi vreun păcat!); împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curat trupeşte şi faceţi o sfeştanie în casă :)
Ar fi indicat să spuneţi cât mai des rugăciunea inimii, pe lângă celelalte rugăciuni - Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul.
Faceţi multe fapte bune, încercaţi să aveţi răbdare, să nu vă mâniaţi şi/sau supăraţi fără rost, să vă înţelegeţi semenii, să vă cereţi iertare ori de câte ori greşiţi etc.
0
07-03-2011, ora 07:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Neerlandezul, bineînţeles că îmi aduc aminte de dv. Foarte rar uit pe cineva, Slavă Domnului!

" Explica-mi tu ce sa fac din nou pt a putea stapini cit se poate de lung fiara. Crede-ma e o boala infecta eu am ginduri intruzive
Exista vreun preot cu har adevarat care ma poate ajuta ??? In afara de seroxat sa iau ceva intaritoare ca ungerea sinapselor sa se faca pe o durata de f lunga de timp?????? "
- Pe lângă administrarea celebrului Seroxat, vă recomand să începeţi şi un tratament cu esenţe florale Bach, după ce veţi fi consultat de un terapeut autorizat. Esenţa florală White Chesnut vă poate trata gândurile intruzive, combinată fiind cu un alt remediu tipologic!
_
Îmi aduc aminte că locuiţi în Olanda, parcă în Amsterdam, nu?
Vă voi recomanda un terapeut care să vă ajute în ceea ce priveşte terapia cu esenţe florale Bach.
...
CLAUDIA CABAT - Bach Foundation Registered Practitioner (sunaţi-o pe dânsa pentru a vă da mai multe informaţii cu privire la localizarea unui centru medical din Olanda, în cadrul căruia să activeze terapeuţi Bach F.)
Clinica AQUAMARIN, Bucureşti;
Email: contact@aquamarin.ro;
Telefon fix: 021 326 52 90;
Telefon mobil: 0724 222 522, 0745 633 474;
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucureşti.

Dacă nu doriţi aşa...

Mirjam de Groot - terapeut
Telefon: 033-4480095
_

Chiar vă rog să apelaţi la ajutorul unui preot. În acest sens vă rog să-l contactaţi pe Preotul paroh, Protopop Dr. Ioan Dură. Dânsul poate fi găsit la Sfânta Biserică " Heilige Gregorios de Theoloog - "Sfântul Grigorie Teologul" din Schiedam.
Adresă: Vlaardingerdijk 50, 3117 EW Schiedam
Preotul paroh, dr. Ioan Dură
tel./fax: +32(0)23752603
mobil: +32(0)498525843
e-mail: iondura@msn.com)
...
Cum se poate ajunge la Sfânta Biserică:

Cu trenul:
Venind dinspre gara Schiedam Centrum, vă daţi jos la gara Schiedam Nieuwland. Coborâţi de pe peron şi o luaţi prin pasajul de sub gară, de-a lungul străzii (aşadar, stând cu faţa în direcţia de mers a trenului, trebuie să o luaţi înspre stânga). Ca reper suplimentar, sediul poliţiei se află chiar lângă gară; pentru biserică trebuie sa treceţi de partea cealaltă a gării. Mergeţi drept înainte cam 500 metri (circa 7 minute), până când daţi de a doua intersecţie cu sens giratoriu, unde o luaţi la dreapta 150 metri, iar apoi la primul canal faceţi la stânga înspre parc. După 30 metri aţi ajuns la biserică (pe partea dreaptă). Puteţi intra prin parcarea aflată în dreapta aleii.

Cu trenul şi metroul:
De la gara Schiedam Centrum puteţi lua metroul in direcţia "Spijkenisse" şi coborâţi la staţia "Troelstralaan". Ieşiţi din staţie în sens contrar metroului cu care aţi venit şi mergeţi drept înainte circa 150 metri, până cand se termina rândul de case de pe dreapta. Aici faceţi la dreapta către parc şi după 30 metri aţi ajuns la biserică (pe partea dreaptă). Se intră prin parcarea de la Monuta în micul parc municipal care înconjoară biserica parohiei.

Cu maşina:
luaţi autostrada A20 dinspre Gouda, ieşirea nr. 10 (Schiedam-Noord)
urmăriţi direcţia Schiedam-Centrum
la al doilea sens giratoriu, faceţi la dreapta, pe: Burg. Honnerlage Gretelaan; după aproximativ 200 de metri, pe partea stangă, se află biserica; parcaţi în parcarea de la Monuta (Burg Honnerlage Gretelaan 377, 3118 BA, Schiedam).
sau, la al treilea sens giratoriu faceţi la dreapta şi vă aflaţi pe Vlaardingerdijk; după aproximativ 200 metri, pe partea dreaptă, în jos se afla biserica.
Parcarea pentru Sfintele Slujbe se face la Monuta (lângă parcul din jurul bisericii), din strada Burg Honnerlage Gretelaan, nr. 377.
_

Ţineţi post şi spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie (fără să ascundeţi vreun păcat!); împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe preotul respectiv să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curat trupeşte şi faceţi o sfeştanie în casă :)
0
12-03-2011, ora 14:28
dorat112
Nu este medic/terapeut
dorat112
buna ziua, Mr. Nick
am citit cu mare atentie toate postarile legate de anxietate si depresii si am vazut ca solutia medicamentoasa nu este totdeauna o solutie.In plus observ ca aveti o mare eschidere catre partea spirituala si medicina alternativa fapt ce imi da curaj sa va abordez. sufar f mult din cauza depresiei, disperare cateodata, teama pt ziua de maine si lipsa oricarui orizont. nu mai am pofta de mancare, chef sa traiesc, ma imbolnavesc mereu si nu-mi mai pot controla emotiile. toate se datoreaza unor gele incercari si pierderi din ultimii ani.am crezut ca sunt tare ca le fac fata dar sunt singura si trebuie sa am grija si de fiul meu. nu ma simt in stare sa mai lucrez, plang mereu. am fost la medicul psihiatru care mi-a dat sa iau Citalopram-biomo, o tableta seara si Peritol, o lingura seara. la inceput parea ca sunt mai linistita dar mai apoi s-a accentuat starea de somnolenta in timpul primei jumatati a zilei, iar noaptea oricum nu puteam dormi. la un moment dat nu m-am putut ridica din pat sa merg la serviciu datorita somnolentei exagerate. le-am luat 15 zile dar nu as mai vrea sa ma simt asa. nu am fost inca la control dar cred ca ceva produse naturiste ar fi mai putin nocive. ce spuneti de Depress A sau ceva pe baza de sunatoare. orice sfat cred ca mi-ar ajuta. va multumesc.
0
07-04-2011, ora 17:36
daciana7
Nu este medic/terapeut
daciana7
Doamne ajuta Mr NICK.Ma bucur ca sunteti credincios si ajutati semenii in suferinta.Sa va dea D-ZEU putere si intelepciune.In urma unui stres indelungat am dobandit si eu o depresie astenica insotita de ameteala, oboseala cronica, lipsa de putere, acufene, tremor, anxietate etc, toate de 4 ani.In 2007 cand am picat am luat efectin 6 luni, a fost mai bine dupa care simptomele au reaparut.De atunci am incercat cu toate naturistele posibile inclusiv 5 htp dar cu putine ameliorari.As vrea sa va intreb despre produsul NADH daca credeti ca ar sustituii efectinul adica daca merge si pe serotonina si pe dopamina si despre ashwaganda daca credeti ca m-ar ajuta?Simt in permanenta o gheara pe ceafa iar cand se schimba timpul sau in fata calculatorului e dezastru.Sunt si eu credincioasa, cercetez SF.BISERICA prin spovedanie si celelalte necesare crestinului. Va doresc un post cu liniste si PASTE FERICIT.
0
12-04-2011, ora 22:54
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dnă Dorat112, statusul dv. mentalo-psihic este foarte dezechilibrat, într-adevăr, fapt pentru care este normal să vă simţiţi rău.
Depress A-ul vă poate ajuta foarte mult, ca de altfel şi orice alt preparat pe bază de sunătoare, cum ar fi Remotiv, însă eu v-aş recomanda cu totul altceva. De ce cu totul altceva? Pentru simplul fapt că problema dv. de ordin mentalo-psihic are o cauză foarte subtilă, care implică şi prezenţa unor blocaje energo-emoţionale, toate dezvoltate pe fondul producerii unor psihotraume din trecut (încercările şi pierderile despre care vorbeaţi v-au psihotraumatizat; v-au supus la stres şi v-au tulburat). În acest sens, fără doar şi poate, vă sugerez să apelaţi la terapia cu esenţe florale Bach.
Această terapie are cel puţin 2 remedii care vă pot ajuta enorm de mult - Gorse (Ulex europaeus) şi Star of Bethlehem (Ornithogalum umbellatum), aşa se numesc ele; vă pot reechilibra.
Vă rog, contactaţi-o pe dna terapeut Carmen Bădilă, la numărul de telefon 0740.538.123 (021.210.25.65), şi rugaţi-o să vă întindă o mână de ajutor.
_
În altă ordine de idei, condiţiile medicale mentalo-psihice au şi un substrat spiritual; multe dintre ele apar din cauza unor greşeli de comportament spiritual.
Aşa cum recomand mai tuturor oamenilor, vă rog, discutaţi cu duhovnicul dv. (dacă nu aveţi un duhovnic, făceţi-vă!); spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie, şi împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curată trupeşte, şi faceţi o sfeştanie în casă.
Ar fi indicat să spuneţi cât mai des rugăciunea inimii, pe lângă celelalte rugăciuni - Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătoasa.
_

Vă doresc toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire şi respect,
Nick
0
12-04-2011, ora 23:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Daciana7, vă mulţumesc mult pentru cuvintele frumoase.
Produsul NADH poate substitui Efectinul, într-o oarecare măsură, el putând să stimuleze secreţia de dopamină, serotonină şi noradrenalină. V-ar ajuta, dar nu cred că v-ar scăpa de stările depresive şi anxioase, printre altele, cel puţin nu folosit singur, ci în combinaţie cu alte produse precum MagneB6, vitamina B12 forte bio-activă (metilcobalamină) şi omega 3 (EPA şi DHA, în special), cu acordul medicului curant.
Ashwagandha, ca şi produs ayurvedic, da, vă poate ajuta. teoretic, fră doar şi poate, vă pot ajuta multe preparate naturopate, şi nu numai, însă practic vă pot ajuta doar preparatele la care răspunde organismul dv., strict în funcţie de cauzalitatea care stă la baza producerii simptomatologiei dv. neplăcute.
Dv. sunteţi meteosensibilă, fapt pentru care reacţionaţi şi la cea mai mică modificare a presiunii atmosferice şi nu numai! Ba, mai mult decât atât, percepeţi chiar şi radiaţiile electromagnetice emise de computer, fapt care vă induce anxietate, stări depresive, oboseală pronunţată etc. (pentru neutralizarea radiaţiilor electromagnetice ale computerului puteţi să folosiţi dispozitivul produs de dnul Ancu Dincă - DNRN-2). Mai mult ca sigur şi radiaţiile telefonului mobil vă afectează!
Gheara pe zona nucală, pe ceafă, denotă prezenţa unui dezechilibru la nivelul sistemului nervos vegetativ.
_
Sugestie: Ţineţi şi dv. cont de sfaturile oferite dnei Dorat, cele postate în mesajul de mai sus. Terapia cu esenţe florale Bach vă poate ajuta şi pe dv.
_

Mă bucur foarte mult că sunteţi credincioasă şi că sunteţi practicantă, în sensul că cercetaţi Sfânta Biserică şi faceţi toate cele de trebuinţă oricârui creştin. Felicitări!
_
Ca şi psihoterapie - o terapie ca suport de înţelegere a rostului suferinţei dv., vă rog să vă achiziţionaţi cartea "Rostul pătimirilor" -
----------*
Această carte vă va ajuta să înţelegeţi care este scopul suferinţei în viaţă şi nu numai!
_

Vă doresc toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire şi respect,
Nick

(*modificat de administrator)
0
24-04-2011, ora 14:09
apolo11
Nu este medic/terapeut
apolo11
rog un ajutor
am fost la 2 psihiatrii cunoscutii... in BUCURESTI...ptr anxietate cu accese pa nica
unul mi a dat.
-anxiar 2 pe zi..dim si seara..
-valdoxan.unul seara.
-mag si calciu

al doilea psihiatru mi a dat

-lexotan.1/2 de 3 ori pe zi...
..-.cipralex -1/2 seara
-spitomin.2 ori 1/2 zi
-remotiv
-haloperidol

pina acum nu am folosit decit produse gen homeopate fara mare efect si sunatoare.
ce a ti face?

pe care dumnezeu sa l ascult?
0
01-06-2011, ora 18:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Apolo11, ţinând cont că dv. aţi pus întrebarea ce aş face eu (" ce a ti face? "), răspunsul meu pentru dv. va fi pe măsură.
Eu, dacă aş fi în locul dv., sincer, NU m-aş lua după niciunul dintre cei 2 psihiatrii pe care i-aţi consultat, ci aş lua următorul tratament, fără a-l combina cu niciun alt medicament, nici naturist, nici alopat:

❶ Deprexil este un supliment ortomolecular bogat în substante antioxidante, special selecţionate şi dozate, astfel încât ele să aibă o acţiune sinergică de echilibrare a psihicului.
El se administrează de 2 ori pe zi, dimineaţa şi la prânz (la prânz trebuie luat până în maxim ora 16), după micul dejun şi masa de prânz, cu multă apă (prin multă apă mă refer la minim 100 ml de apă), timp de minim 3 luni de zile, maxim 6 luni, pe an (producătorul recomandă şi 3 capsule pe zi, dar uită să specifice în prospectul suplimentului, că cea de-a 3-a capsulă poate să producă insomnie, la majoritatea persoanelor, în cazul în care se administrează după ora 16).
Pentru a înregistra rezultate benefice aş ţine o dietă alimentară bogată in banane, salată verde, pâine integrală veritabilă, carne de curcan, ulei de măsline extra-virgin şi peşte.
----------*

❷ Omega 3 superconcentrat, 2 gelule pe zi, una după micul dejun şi una după cină, timp de 3 luni de zile, zilnic.
----------*

❸ Tratament spiritual! Aş merge să discut cu duhovnicul meu (dacă nu aş avea un duhovnic, mi-aş face!); m-aş spovedi corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie:
----------*, şi m-aş împărtăşi, în cazul în care mi s-ar da voie; aş merge cât de des aş putea la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; aş ţine post, chiar şi în afara posturilor mari, lunea, miercurea şi vinerea; m-aş ruga dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin, folosind o pravilă de rugăciune:
----------* ; l-aş ruga pe duhovnicul meu să-mi citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; aş bea aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care aş mânca o bucăţică de anafură, strict în zilele în care aş fi curat trupeşte, şi aş face o sfeştanie în casă.
De asemenea, aş spune cât mai des rugăciunea inimii, pe lângă celelalte rugăciuni - Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul.
Într-o singură expresie, m-aş apropia de Dumnezeu mai mult decât deja aş fi.
_

Dv. faceţi ce şi cum doriţi, eu doar mi-am făcut datoria să vă spun ce aş fi făcut eu dacă aş fi fost în postura dv.
_

Însănătoşire grabnică!

(*modificat de administrator)
0
20-07-2011, ora 03:27
valentinahot
Nu este medic/terapeut
valentinahot
buna seara sant noua pe acest forum.am vazut indicatiile tale Nick si te urmaresc de fie care data cand am timp as dori sa imi spui si miecate c eva desppre anxietate panica rau si toate astea ca eu ma confrunt cu asa ceva de ani de zile, insa am reusit cu remedii homeopate sa las tranchilizantele si poate doar cu voia lui dumnezeu caci eu si ngura n u as fi reusit eu daca ar fi dupa mine as indica tuturor remedii homeopate chiar daca eu nu mam vindecat complet, am facut un mare pas.in speranta ca imi vei raspunde si mie, iti doresc toate cele bune tie si tuturor de aici.
0
26-09-2011, ora 23:15
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Valentinahot, în condiţiile în care nu mi-aţi oferit detalii particulare legate de stările dv. de rău (cum vă este rău? ce simţiţi? ce analize aţi făcut? etc.), ci mi-aţi oferit doar un detaliu general, şi anume faptul că vă este rău şi că răul dv. se centrează pe sfera anxietăţii şi a panicii, eu nu vă pot spune câte ceva, aşa cum mi-aţi cerut, pentru că nu am o bază de la care să dezvolt.
Despre anxietate, panică şi stări de rău am tot discutat în cadrul acestui topic. Vă rog să-l răsfoiţi şi să citiţi tot ce vi se pare a vă fi de folos.
Accesaţi şi acest topic, pentru a citi ceva ce vă poate fi de folos:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
10-09-2012, ora 17:51
lima
Nu este medic/terapeut
lima
buna nik, , , am citit in mare parte despre tot ce este pe aces forum...o sa va spun in mare problema mea, , , , , am nascut acum 1 an si jumate si am ramas cu o depresie desi mie mi-a fost dat diagnosticul de distimie.starile mele sunt foarte nasoale adica asa le concep eu.desi mai am si momente cd ma simt foarte bine..cd imi revin gandurile negre este foarte urat..mi-e frica sa nu inebunesc...deoarece vad ca nu mai mai pot concentra asa cum o faceam inainte eram o persoana glumeata si mereu optimista dar am avut mai multe necazuri in trecutul meu.mentionez nu am luat tratamente decat tinctura de valeriana, , , sunatoare.am facut si psihoterapie si nimic...a fost mai bine cd am terminat cu terapia si am incercat sg sa imi port de grija...de cateva zile simt ca revin starile urate de depresie, , , frica, , panica, , anxietate, , , va rog frumos sa imi dati si mie un sfat
0
11-09-2012, ora 10:49
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
cate sedinte de terapie ai facut?
0
11-09-2012, ora 22:48
lima
Nu este medic/terapeut
lima
cam 20 sedinte
0
17-11-2013, ora 20:50
mpascu
Nu este medic/terapeut
mpascu
Stimate domnule Nik,
Va admir pentru modul in care reusiti sa-i ajutati pe altii. Se vede ca ati citit multe. Imi place ca acolo unde considerati ca nu puteti oferi o solutie aveti curajul sa spuneti clar acest lucru. Imi place ca faceti o combinare intre solutii medicale si solutii pentru vindecarea spiritului, si eu le vad ca pe un tot unitar.
De aceea va scriu.
Am 42 de ani.
Incepand din adolescenta m-am confruntat cu o problema: inima incepe sa-mi bata foarte puternic si cu frecventa mare. Pe atunci nu am masurat. Aparea foarte rar, 1-2 ori/an.
Am fost la un bun medic din Ploiesti, mi-a spus ca este o tahicardie datorata pubertatii.
Problema a aparut si mai tarziu, nu a disparut dupa pubertate. In facultate am fost din nou la un medic, in Bucuresti, cu recomandari bune (sora mea a terminat medicina, dar e pe medicina mediului...). Acel medic mi-a facut EKG, ecografie, mi-a spus ca nu am nicio problema, doar inima e ceva mai mica si probabil de aceea.
Pe la 37 de ani m-am apucat de sport, la o sala. Am facut exercitii destul de intense uneori. Doar o data tin minte ca am avut ttahicardie. M-am lasat de sala la 39 de ani.
La 41 de ani dintr-o data au inceput crize foarte dese. LA cateva zile. M-am alarmat si am fost la medic. Mi-a facut iar ekg, ecografie, mi-a spus ca am TPSV (tahicardie paroxistica supra-ventriculara).
Nu stiu daca crizele au devenit dese din cauza ca nu fac miscare constant si conditia fizica nu mai e prea buna. Nu stiu daca s-a intamplat din cauza ca am facut un tratament cu diclofenac si flamexin pentru dureri de spate.
Acest medic mi-a recomandat la inceput Sotalol. A fost bun, dar cand mi-a spus ca daca nu-l mai iau pot sa fac infarct, i-am cerut sa ma treaca pe altceva. Am luat Concor dar imi afecteaza dinamica sexuala. Si sunt si mai putin activ in general.
Dupa 1 an de Concor, acum vreo 2 saptamani, am inceput sa iau Calmocard. Voiam sa trec pe ceva naturist si am gasit si recomandarea dvs cu Talpa gastei. Asa ca iau si talpa gastei. Am devenit mai activ, totusi am avut cateva crize mai dese. Dar azi am observat ceva: daca atunci cand simt ca incepe sa apara criza imi contract zona abdominala, ma linistesc si parca inima sta calma. Oricum am ritmul mai alert putin, cand luam Concor aveam 62-72 bpm, acum am 75-95 bpm. Dar am citit ca normal pentru varsta mea ar fi 80-100 bpm, deci nu prea-mi fac griji.
Am auzit la cineva si de tinctura de roinita.
Ce-mi recomandati ? Credeti ca ar fi bine sa ma mai consult si la alt medic ? Pot sa raman pe naturiste vreo 3 luni sa vad cum reactionez ?
Multumesc mult!
0
05-04-2014, ora 15:00
bebianca18
Nu este medic/terapeut
bebianca18
Buna ziua,
Cu cea mai mare pretuire si admiratie pentru sfaturile postate, va rog, sa ma ajutati cu cateva lamuriri in privinta tratamentului cu Rivotril pentru mama mea.
Timp de doua saptamani a fost internata la Spitalul din Targu-Mures, sectie Psihiatrie I, pentru tratarea insomniei care o chinuia de ani buni, dar care in ultimul timp s-a agravat. La iesirea din spital i-a fost dat tratament cu Rivotril 0, 5 mg 3/zi, Fevarin 50mg, 1 seara, Zolpidem 10mg 1 seara, Peritol 3/zi, Silimarina 3/zi. Pe langa acestea i s-a mai recomandat de la cardiologie Tritace 1/zi. Inca din prima zi de tratament straea ei fizica si psihica s-a schimbat foarte mult : stare de somnolenta, lipsa puterii fizice si de concentrare, lipsa comunicarii, sunetul vocii foarte scazut. Mentionez ca tratamentul i-a fost prescris pentru 1 luna dupa care trebuie sa mearga la control. De asemenea este prima data cand urmeaza tratamentul cu aceste medicamente.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca aceste strai sunt normale pe perioda tratamentului sau se vor ameliora pe parcurs, fiind doar o reactie de inceput a oranismului la acest tratament. Am fost scoata cand am vazut ce schimbare in rau s-a produs asupra ei dupa iesirea din spital.
Va multumesc! Multa sanatate!
0
31-12-2015, ora 18:05
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Noul an să vă aducă speranţă, sănătate şi fericire!
La mulţi ani!

Gabriel PÈ‹rvan psihoterapeut
Adaugă un comentariu / răspuns
349 comentarii 1 2 ..... 11 12

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sufocarea - primul ajutor
  • Leșinul
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Atacul de panică
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • Semne că ai putea sa leșini
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  •