Interpretare Radiografie si CT Glezna Stanga cu concluzie Fractura Trimaleolara

22-01-2026
TzapInferno
Nu este medic/terapeut
TzapInferno
Buna ziua.

Acum o saptamana, mama logodnicei mele a alunecat si a cazut rau. In urma unei vizite la spitalul din Fetesti ( de unde este ), diagnosticul initial a fost Fractura Trimaleolara. Nu i s-a dat radiografia pe motivul ca spitalul nu are film + cica pentru a o primi pe mail trebuie facuta programare si platit... in fine, in concluzie, nu exista radiografia respectiva ci doar interpretarea medicului ortoped de la spitalul din Fetesti.

Ulterior, am adus-o la Bucuresti si am fost cu ea la Regina Maria, saptamana asta, Marti. Acolo am primit recomandare sa facem CT Glezna Stanga in regim de urgenta. Ieri, Miercuri, am fost la clinica Dr. Furtuna Dan si am facut CT-ul, a carui interpretare este urmatoarea ( copy / paste ) :

Descriere Studiu: CT GLEZNA STG
Data Studiu: 21.01.2026
CT GLEZNA STANGA:
Aparat gipsat la nivelul gleznei stangi.
Fractura cu deplasare cu fragment punctiform in focarul de fractura la nivelul maleolei mediale tibiale stangi.
Fractura cominutiva cu minima deplasare la nivelul pilonului tibial posterior stang.
Fractura cominutiva cu deplasare cu traiect intraarticular,
cu fragmente osoase in focarul de fractura la nivel diafizo
epifizar distal fibular stang.
Fara alte traiecte de fractura decelabile la nivelul celorlalte segmentelor osoase scanate.
Demineralizare osoasa difuza.
Colectie periarticulara tibio
fibulara cu grosime maxima de 9 mm (masurata adiacent maleolei mediale tibiale) si
infiltrarea difuza a tesutului celular subcutanat superficial si profund de la aceste niveluri.
Concluzie:
Aspectul imagistic CT pledeaza pentru fractura trimaleolara glezna stanga.

Avand in vedere toate aceste informatii, intrebarea mea este daca, conform opiniei unui cadru medical ce activeaza sau a activat in domeniu, pe aceasta specialitate, va fi neaparat nevoie de operatie.

Mentionez ca doamna are varsta de 63 de ani, inaltimea 1.78 cm, si greutatea 103kg. De asemenea, Este foarte speriata de o posibila operatie ( oricat de mult i-am explicat noi ca nu este ceva cu risc mare de a se intampla ceva - Doamne Fereste ! ) si efectiv se roaga sa scape fara operatie.

Avem programare la medicul de la Regina Maria pentru a vedea interpretarea CT-ului si a primi o recomandare, insa in situatia de fata incerc sa obtin cat mai multe pareri avizate pe acest subiect.

Multumesc anticipat !
3 comentarii
0
23-01-2026, ora 10:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Textul scris este absolut inutil pentru o indicatie de tratament, in absenta imaginilor propriu-zise.
Intr-adevar, exista un risc operator major, datorat celor 30 kg in exces.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
23-01-2026, ora 12:18
TzapInferno
Nu este medic/terapeut
TzapInferno
Buna ziua ! Multumesc pentru parere.

Textul scris este pentru a oferi maxim de detalii despre situatie, cred ca in comparatie cu alte topicuri deschise pe Romedic chiar am oferit destul de multe informatii...

Imaginea propriu-zisa... acest forum nici macar nu ofera posibilitatea de a o atasa, efectiv nu exista optiunea ( ceea ce mi se pare foarte ciudat ).

Am crezut ca totusi pe baza interpretarii foarte complexe a CT-ului ar fi suficient...

Voi incerca sa o uploadez cumva undeva si sa pun link-ul aici, diseara.
0
23-01-2026, ora 13:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este evident ca nu veti putea posta aici continut imagistic de 100-500 Mb, cât contine CD-ul...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: