Iubitul meu este dependent de droguri, cum îl pot ajuta sa se lase de ele ?

06-09-2018
Viofere
Nu este medic/terapeut
Viofere
Buna ! Numele meu este vio am 22 de ani.
Iubitul meu se droghieaza de aproximativ 7 ani
Imi doresc din suflet sa îl ajut sa renunțe la droguri dar nu prea stiu cum sa fac asta.
Ma-ți ajuta mult cu niște sfaturii.
Mulțumesc!
10 comentarii
1
07-09-2018, ora 09:36
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața mergeți cu el la psihiatrie sa îl vadă un medic și trebuie internat Intr o secție de toxicomanii.
0
07-09-2018, ora 12:38
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Este nevoie de internare la dezintoxicare, tratament medicamentos specific, psihoterapie si multe altele.
Intrebarea este de fapt: aveti idee in ce va băgați?
Asa trebuie sa se desfasoare viata la varsta dumneavoastra?
1
11-01-2022, ora 21:21
Geminii
Nu este medic/terapeut
Geminii
Domnule Pescari,
Sunt membru nou aici pe acest forum. M-am înscris aici deoarece am experiența lunga cu consumul de droguri că și consumator. Și deoarece doresc ca drama pe care am trăit-o, să nu fie zadarnică, vreau să îmi împărtășesc experiența mea și cu alții.
Am citit comentariul scris de dumneavoastră mai sus și sunt de-a dreptul "stupefiat" acum. Una dintre cauzele pentru care foarte mulți consumatori de droguri eșuează în drumul lor spre abstinenta, este faptul că au întâlnit specialiști de genul dumneavoastră.
Renunțați la postări ori ori la atributul "psiholog".
0
22-01-2022, ora 18:21
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Viofere, daca el nu vrea sa se lase, tu nu ai ce face, dar lasa-l in pace daca asta nu va afecteaza relatia. Trebuie sa vina de la el dorinta sa se lase.

Geminii, pai domnul Pescarul are dreptate, de ce ramai asa stupefiat ?! Consumatorii de droguri esueaza ptr ca sunt slabi si nu au taria sa zica nu, se baga in iad ptr putin timp de euforie, nu se tin de tratament, nu se tin de terapie.
Terapia ajuta foarte mult ca sa ii ajute sa scape de dependenta psihica.
Ptr ca sevrajul fizic trece repede, ala psihic e problema, nu se merita sa te distrugi ptr un rahat de euforie care inainte o aveai si pe care e posibil sa nici nu o mai ai, si sa fie nevoie sa iei doar ca sa fi normal abia.

Domnul psiholog zice f bine, trebuie tratament si psihoterapie, daca e dependent de heroina, medicu poate da Metadona ca sa faca sevrajul mai slab, ptr celelalte droguri nu stiu ce medicatie s-ar da, asta daca exista ceva de dat.
0
03-02-2022, ora 15:20
Geminii
Nu este medic/terapeut
Geminii
Costy,
vrei sa știi la câți psihologi si psihiatri am fost eu (internet si/sau ambulant)? La multi. Știi care a fost rezultatul? Mi-am pierdut speranța si voința de a lupta. Pana am dat de niște specialiști (cercetători in neurobiologie si foarte renumiți / cunoscuți in domeniu la nivel mondial din Statele Unite, Germania si Marea Britanie) care lucrează in cercetare in ce privește adicția de droguri. De la ei am primit niște sugestii (nu recomandări!!) pentru o cale de a rezolva problemelor mele si aici nu ma refer la naturopatie, biserica sau alte chestii de genul. Făcând aceasta, am descoperit cata incompetenta exista in procedurile si personalul care se ocupa de recuperarea si reabilitarea celor ce suferă de aceasta problema. Sunt de-a dreptul șocat si trist totodată de cat de grava e aceasta problema si felul cum este abordata lupta împotriva drogurilor si modul cum sunt tratați cei afectați de acestea.

Propozițiile acestea: "Întrebarea este de fapt: aveți idee in ce va băgați?
Așa trebuie sa se desfășoare viata la vârsta dumneavoastră?" le-am auzit de foarte multe ori si in viziunea mea, după experientele avute, îl descalifica total pe orice psiholog sa se numească "specialist". Asta e valabil nu pentru domnul de mai sus, pe care il rog sa nu o ia in nume personal, ci reprezinta o mare parte din cei ce practica in "breasla" dansului.

Multa sănătate va urez la toți!
0
06-02-2022, ora 11:03
Bibi5555
Nu este medic/terapeut
Bibi5555
Geminii, mi-as dori sa te întreb ceva in privat dacă se poate. Iubitul meu este și el dependent de droguri și mi-as dori sa te întreb ceva in privat..
0
06-02-2022, ora 20:00
Geminii
Nu este medic/terapeut
Geminii
Absolut orice. 0732258964 watsapp
0
07-02-2022, ora 15:19
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Geminii

Situatia este aceasta: in peste 15 ani de activitate (atat in cadrul unui spital de psihiatrie cat si in clinica particulara) am intalnit sute de dependenti si am tratat zeci de cazuri. Stiu care sunt dificultatile, provocarile si eforturile uriase necesare pentru tratarea dependentei de droguri. Stiu ce implica din partea apartinatorilor, familiei sau partenerilor. Care sunt riscurile si consecintele, consumul psihic si emotional in tratarea dependentei.

Intrebarile mele erau legitime, nu tendentioase. Este important sa fiti constienta de faptul ca eforturile dumneavoastra pot fi timp pierdut, viata scursa, relatie/familie ruinata, daca persoana direct implicata nu face si ea eforturile necesare sa depaseasca dependenta. Iar asta inseamna de multe ori: internare, dezintoxicare, tratament medicamentos, psihoterapie, pe parcursul multor ani de zile.

In rest, jignirile sunt nemeritate, avand in vedere ca nu stiti care este pregatirea, experienta si probitatea mea profesionala.
0
07-02-2022, ora 18:43
Geminii
Nu este medic/terapeut
Geminii
Domnule Pescaru,
daca ceea ce am scris eu a rezultat o jignire, va rog frumos sa mi-o iertați.
Ceea ce am dorit sa fie a fost un reproș către o mare parte din lumea medicala de specialitate, care se ocupa cu domeniul adictiilor, lupta si campaniile antidrog. Un reproș făcut din frustrarea mea acumulata in anii de căutare a unei soluții de a ma vindeca.
Probabil sunteți unul din specialiștii care m-ați fi putut ajuta, dar nu am avut norocul sa aflu de existenta dumneavoastră atunci când am avut nevoie.
Cazul meu este simplu de descris: dependent grav de metamfetamina pe o perioada lunga (care este mediatizata in felul următor: da dependenta de la prima utilizare -FALS, te îmbătrânește rapid * vezi "faces of meth" din campania americana antimeth-FALS*, si așa mai departe). Am fost internat la dezintoxicare de mai multe ori si terapii ambulante la fel de multe.
NU A FUNCTIONAT!!!
Atenție, eu îmi doream renunțarea.
Mi s-a spus ca sunt un om slab si de aceea nu reușesc. Am devenit si mai frustrat si, da, chiar mai slab, pentru ca slăbiciunea nu era o caracteristică pe care sa mi-o pot asuma cu ușurință. Soția mea, care suferea enorm, cerea ajutorul in paralel altor specialiști iar răspunsurile care veneau erau de genul:" doamna vedeți-va de viata dumneavoastră ca daca el nu vrea, nu renunță niciodată".
Culmea, eu îmi doream sa renunț.
Am mai auzit ca oamenii cu mai putina educație ajung să consume droguri (oare Eminescu, Sigmund Freud sau Kennedy cat de educați erau?). Aș putea continua aici mult si bine si ar rezulta un roman (sau poate manual) cu multe pagini. Dar nu acesta este mesajul pe care vreau sa-l transmit.
In cazul meu, ajunsesem sa ma urăsc, sa nu mai ma pot privi in oglinda dimineața, îmi era rușine de mine si de toți cei din jurul meu. Simțeam un dispreț pana si in privirea terapeuților cu care interacționam. Pana când am întâlnit pe cineva care m-a întrebat : DACA AI FI FOST BOLNAV DE DIABET CUM TE-AI FI PRIVIT SAU COMPORTAT CU TINE INSUTI?
Iar atunci a venit revelația. S-a schimbat un macaz.
Am devenit un "pacient Google", autodidact, disciplinat si consecvent. Lucrurile pe care le descopeream îmi amplificau curiozitatea si dorința de cunoaștere. Si vindecarea a început.
Vreau sa va spun ceva, ce poate părea bizar: efortul meu de a renunța la fumat țigări m-a costat un efort exponențial mai mare decât sa renunț la stimulante. Daca in privința stimulantelor am rămas abstinent si cu nici o dorința de a le mai utiliza, la țigări nu s-a întâmplat la fel. Dealtfel spus nu pot spune ca a fost un efort sa renunț la droguri ci o decizie.
Așa ca domnule Pescaru, concluzia este următoarea: daca l-as fi întâlnit pe cel care mi-a pus întrebarea (DACA AI FI FOST BOLNAV DE DIABET.) mai devreme, evitam multa suferință provocata mie însumi si celor din jurul meu.
Cu stima,

Multa sănătate tuturor!
0
29-01-2024, ora 19:54
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Neurofeedback plus, am înțeles că ajută (poate că și cel simplu ajută).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.