Jena faringiana, adenopatii laterocervicale bilaterale, dureri ceafa, umar, ureche, brat

29-05-2017
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati ca simt ca am ajuns la capatul puterilor. O sa incerc sa descriu cat mai succint si mai concis problemele cu care ma confrunt de 1 an de zile.
Totul a inceput in luna iunie anul trecut cu o jena faringiana pe partea dreapta. O jena ce aparea pe timpul zile dupa ora 14- 15 si se amplifica pana seara. fara febra, fara ganglioni inflamati fara alterarea starii generale. Am fost la consult ORL si am facut analize de sange + ASLO VSH CRP FIBRINOGEN, toate sunt in limitele normale. Diagnosticul a fost faringita cronica. Am luat tratament si regim alimentar dar acea jena nu a disparut. Din contra, jena a inceput sa se transforme in durere si tot felul de parestezii.
Jena este amplificata la rotirea capului spre partea dreapta. Pare ca are provenienta undeva in fosa amigdaliana dreapta dar nu pot sa-mi dau seama de localizarea exacta pt ca se modifica sau dispare la deschiderea gurii. Ce am putut identifica la nivelul faringelui pe partea dreapta este o umflatura mica a membranei faringiene in locul de contact cu amigdala palatina.
De asemena, aceste parestezii si jena faringiana nu se manifesta la rotatia capului spre partea dreapta daca incordez gatul. Daca apas acea zona iritata de la contactul cu amigdala, se manifesta parestezii in ureche, gat pe exterior etc...
In luna Iulie am fost la multe controale ORL si am facut MULTE investigatii:
1. Consnult ORL la d-na Vlaston Aura ( Sanador ), in urma consultului, a decis cauterizarea cu nitrat de argint a acelei zone iritate dar fara rezultat. Jena a persistat.
2. In luna August a am fost la ORL Valentin Theodor (Medlife ) si ORL George Lungu ( Medicover). La ambele cabinete am facut fibroscopii amanuntite, exudat nazal, faringian, auricular, raclat lingual. Toate au iesit normale.
Am fost trimis pt consult la gastro.
3. In Septembrie mi-am facut consultul la gastro, endoscopie si biopsie pt Helycobacter. Rezultatul a fost o "mica" hernie hiatala si un reflux minor. Rezultatul biopsiei pt HP a fost incert. Am luat tratament Controloc si Nexium timp de doua luni de zile dar simptomele nu s-au modificat deoloc.
4. In luna Octombrie mi s-a inflamat un ganglion submandibular pe partea dreapta. Am fost la Ecografie cervicala unde mi s-a pus diagnosticul de adenopatii laterocervicale cu caracter reactiv inflamator nespecifice.
5. Am fost la consult hematologic unde mi s-a dat sa fac RX pulmonara si mediastin si alte zeci de analize de sange si tot felul de boli Toxoplasma Hepatite, HIV, Epstain Barr, Herpes etc.. atat de multe ca nici nu as avea loc sa le scriu pe toate. Complement seric, imunograma, dozare de calciu, fier, vit B12 test coombs etc...
Absolut toate testele au fost in parametrii. mai mult decat atat, valorile analizelor mele sunt pe la jumatatea scalei de masurare la toate analizele. Rx pulmonar fara modificari. Fara adenopatii mediastin.
Am facut Ecografie renala, suprarenale, ecografie abdominala... totul in regula !
Am facut ecografie Tiroida ( 1-2 micro noduli de dimensiuni mici 3 mm ), ecografie glande salivare si parotide ( totul ok )
Dozare hormoni tiroidieni, totul PERFECT!
6. In luna Noiembrie, paresteziile si jena faringiana au ajuns la apogeu dar se manifestau dupa acelasi program. Dimineata si pana la ora 13 - 14 aveam impresia ca sunt perfect normal si pe parcursul zilei junghiurile si durerile ajungeau la paroxism.
Am fost din nou la zeci de controale ORL si nici un medic nu a gasit nimic asa ca m-au trimis la RMN.
7. In Decembrie a fost groaznic, ma durea toata partea dreapta jena in gat, perestezii in ceafa simteam ca nu pot inclina capul pe spate, parestezii muschiul mastoid pe dreapta, durere umar, mana dreapta pana la cot si inca 5-6 cm dupa cot, nu mai puteam nici sa ma rad pe fata pt ca ma durea inclusiv urechea si mandibula.
Am facut RMN cerebral, Angio RMN, RMN cervical. in urma RMN-urilor nu s-a gasit nimic toate structurile ok in afara de adenopateii laterocervicale bilaterale cu caracter reactiv inflamator nespecifice cu ax scurt 7 mm. o adenopatie mai mare dar nepalpabila a fost gasita la nivel jugulodigastric pe partea dreapta 1, 65 cm si o mica ingrosare a mucoasei la nivelul valeculei epiglotice din cauza refluxului gastric.
8. In luna Ianuarie am facut din nou RMN cervical la un aparat de 3 Tesla. In urma acestui RMN rezultatul a fost normal, mai putin adenopatii laterocervicale bilaterale cu caracter reactiv inflamator cu ax de 10 mm. in afara de ganglionul submandibular si ganglionul de la nivel jugulodigastric alte adenopatii nu erau palpabile.
9. In februarie am refacut din nou toate analizele de sange, si o noua ecografie parti moi. Toate au iesit bine iar la ecografie, in afara adenopatiilor inflamatorii reactive care s-au redus in dimensiuni nu s-a gasit nimic.
Am fost suspectat ca am probleme psihice si trimis la neurolog si psiholog. Am luat tratament cu Anxiar si Xanax, fara prea mare rezultat. Pot spune ca de la anxiar ma topeam pe picioare si parca putin ma lasau paresteziile.
Am luat cure cu antibiotice 10 zile zinnat, 10 zile Augmentin cu acid clavulanic, 5 zile sumamed, 10 zile eficef 4 zile Avelox ( nu am putut continua din cauza efectelor adverse cardiace, puls 140 si tensiune 14/9 in repaos ). Nici o imbunatatire, mai rau, m-am ales cu o candida genitala.
10. In martie am fost la consult ORL la dr. Sarafoleanu. Si aici fibroscopii, studiat RMN-urile etc.. nimic anormal. Am fost trimis la o radiografie cervicala pt apofiza stiloida si radiografie dentara 3D. rezultatul a fost ca apofizele stiloide sunt de lungimi normale si la dinti nu am nimic ( infectii inflamatii etc... )
11. In luna aprilie dr Sarafoleanu a propus criptoliza cu radiofrecventa pt amigdala dreapta care era putin inflamata si mai facea cazeum din cand in cand. Am facut criptoliza dar, fara noroc. Jena si paresteziile continua.

In momentul de fata ganglionul submandibular s-a redus si nu mai este palpabil, ganglionul jugulodigastric pe partea dreapta nu mai este palpabil dar restul simptomelor le am. jena in gat pe partea dreapta parestezii la nivelul fetei, umarului, omoplatului desi la un nivel mult mai redus fata de luna decembrie.
Daca in decembrie aveam toate aceste parestezii simultan, acum le am prin rotatie, azi urechea, maine ceafa, poimaine umarul si omoplatul etc... un singur lucru este constant, jena faringiana pe partea dreapta.
De asemena, orarul de manifestare a ramas neschimbat. Dimineata sunt normal pana la ora 14 aprox, apoi se accentueaza toate aceste probleme.

Vreau sa mai mentionez ca nu am avut niciodata vocea schimbata, dureri la deglutitie ( dimpotriva jena si paresteziile dispar cand inghit mancare solida nu apa ) febra, alterarea starii generale, ameteli, voma . Ma simt putin mai bine cand tin capul sprijint pe un spatar sau culcat pe perna ( nu cand il sprijin in palma) sau cu gura larg deschisa.


Va rog sa-mi spuneti ce as putea sa mai fac.. am ajuns la capatul puterilor. Am cheltuit peste 30.000 RON si nu am rezolvat nimic.
26 comentarii
0
29-05-2017, ora 16:40
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Am uitat sa precizez ca am facut si o ecografie cervicala pt arterele carotide, jugulare. De asemena, nici aici nu s-a evidentiat nimic, nu este nimic care sa obstructioneze circulatia.

Va rog un raspuns avizat.
Calitatea vietii mele a scazut foarte mult, zilnic ma simt mizerabil si toata viata mea in ultimul an de zile graviteaza in jurul problemelor cu gatul.

As face orice si as plati oricat macar sa am un diagnostic pertinent.
0
29-05-2017, ora 20:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 daca s-au facut radiografii la radacina dintilor si consult Stomatologie??
2 care sunt spreiurile si tab de supt folosite pentru gat??
3 ce tratamnent, pansamnet gastric, enzime, antacid sau folosit pentru acele simptome??
ps. a lua antibiotice la simptome de jena fara febra..e o mare gresala...
0
29-05-2017, ora 23:57
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Buna seara d-le Doctor Valeriu,

1. Am facut radiografii dentare si o radiografie panaormica. Ambele nu au relevat nimic, am fost cu ele si la 2 medici stomatologi unde am facut si control. Nu am carii, dinti stricati, cioturi iar maselele de minte le-am extras acum 20 ani ( acum am 40 ). Oricum tin la dantura mea si fac anual detartraj si periaj profesional.
2. O lunga perioada de timp am folosit apa de gura de 2 ori pe zi corsodyl. Am facut gargara in fiecare seara cu bicarbonat de sodiu, am facut gargara cu ceai de musetel. Timp de 1 luna de zile nici o schimbare, nici cea mai mica ameliorare nu am simtit. Apoi am renuntat la corsodyl si gargare si am folosit timp de 10 zile spray hexoral dimineata si seara. La fel, nici cea mai maica imbunatatire, ba din contra faringele s-a inflama mai tare si parca durerile s-au accentuat. Apoi am folosit inca o luna de zile bandijonari cu glicerina boraxata 1 data / zi, vitamina A in nas de 2 ori pe zi si spray Dezinflan. Faringele nu a mai fost asa rosu dar paresteziile si jena nu s-au clintit absolut deloc.
3. Ca pansamente gastrice am folosit in prima faza Reglacid dar nu a dat rezultate si am urmat timp de 60 zile tratamentul prescris de gastroenterolog 1 pastila Omez dimineata si o pastila Venter seara. Nu am observat nici cea mai mica imbunatatire in acest rastimp. Apoi am trecut pe Nexium timp de 40 zile si din pacate nici un rezultat pozitiv. Apoi am renuntat la antiacide pt ca mi-a fost prescris Vimovo ce contine esomeprazol dar nici acesta nu a functionat in ce priveste ganglionii inflamati. Mentionez ca in urma fibroscopiilor nu s-au vazut arsuri pe esofag faringe sau amigdale. Tratamentul l-am tinut desi nu aveam manifestari de BRGE.

Antibioticul l-am luat cu prescriere medicala datorita ganglionilor inflamati. Nu am luat nici un tratament de capul meu.

Am fost suspectat de nevralgie de trigemen si tratat cu Gabaran dar nici cu acesta nu treceau paresteziile si jena faringiana.

Nu stiu ce sa mai fac. Pot sa va pun la dispozitie RMN-urile, Filmele cu fibroscopii, endoscopia digestiva zecile de diagnostice si sutele, DA SUTELE de analize si consultatii pe care le-am facut.

Ecografii, RMN-uri, Radiografii, Analize de sange, Fibroscopii, Endoscopie, Analize imunologice.

Simt ca am ajuns la capatul puterilor si imi vine sa urlu de neputinta de nepasarea medicilor de indolenta anamnezei de sutele de milioane cheltuite in zadar, de durerile si paresteziile zilnice. Va rog ajutor !
0
30-05-2017, ora 08:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca simptomele sunt legate de sistemul nervos vegetativ... nici un tratament alopat nu o sa ajute
e cazul de un tratament homeopatic si un tratament cu Acupunctura.. care pot scoate parasteziile mai eficient decat pastilele
0
30-05-2017, ora 10:19
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Totusi, de ce aceste parestezii apar dupa ora 14 !? De ce doar dimineata ma simt bine ? De ce nu mai suport sa ma atinga nimic pe gat pe dreapta ( un pulover cu guler, un fermoar mai inalt, nici nu pot sa ma barbieresc ). De ce in loc sa se amelioreze, aceste parestezii au coborat pe mana dreapta, pe omoplatul drept pe umarul drept !?
Cand ma refer la parestezii nu ma refer la furnicaturi ci junghiuri, durere si un fel de contractura musculara;

De ce s-au inflamat ganglionii submandibular drept, jugulodigastric drept si restul adenopatiilor laterocervicale bilaterale !?
De ce s-au desumflat ganglionii palpabili jugulodigastric si submandibular dupa 5-6 luni de la inflamare !?
DE CE DISPAR JENA SI PARESTEZIILE CAND MANANC MANCARE SOLIDA !?
Nu am nici o boala, nici raceala nici gripa nici stafilococi nici streptococi nici TBC, Sarcoidoza, bebesioza lyme, HIV sau Cancer. Am citit mii de articole si in toate se mentioneaza ca inflamatia ganglionilor apre in infectii sau cancere.

Credeti ca este cazul sa scot un ganglion si sa-i fac biopsie !?

Am facut 20 sedinte de acupunctura la un cabinet din spitalul CFR gara de Nord.Nici un rezultat !
Am urmat si 2 tratamente homeopate cu niste pastilute voodo pe care nu aveai voie sa le atingi cu mana (Phytolacca CH 9), niste uleiuri esentiale puse in urechea dreapta, o lampa cu nushce raze indreptata spre gat, Biorezonanta si alte cretinatati... mi s-a parut jenant dar le-am urmat cu sfintenie recomandarile si nimic. NICI CEA MAI MICA IMBUNATATIRE !!!
0
30-05-2017, ora 21:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da, complicat
la hematologie ai fost ???
0
30-05-2017, ora 23:14
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Am fost d-le Flueraru.
Asa cum am scris si mai sus

Am fost la consult hematologic unde mi s-a dat sa fac RX pulmonara si mediastin si alte zeci de analize de sange si tot felul de boli Toxoplasma Hepatite a+b+c+e, HIV1+2, Epstain Barr, Herpes 1+2, Borelioza lyme, .. atat de multe ca nici nu as avea loc sa le scriu pe toate. Complement seric, imunograma, dozare de calciu, fier, vit B12 test coombs etc...
Absolut toate testele au fost in parametrii. mai mult decat atat, valorile analizelor mele sunt pe la jumatatea scalei de masurare la toate analizele.
Rx pulmonar fara modificari. Plamani si cord "in limita varstei" Fara adenopatii mediastin.
Am facut Ecografie renala, suprarenale, ecografie abdominala... totul in regula !
Am facut ecografie Tiroida ( 1-2 micro noduli de dimensiuni mici 3 mm ), ecografie glande salivare si parotide ( totul ok )
Dozare hormoni tiroidieni, totul PERFECT!

Macar spuneti-mi unde sa ma mai caut ?
0
31-05-2017, ora 09:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
inteleg ca ai facut deja toate investiagtiile posibilie
atat timp cat NU exista nici o schimbare majora.
ei o pauza de la investigatii si incearca sa neglijezi simptomele
cautati ceva de muncit.. supra efort..asa ca sa pui organismul in stres fizic..sa.sio modifice el singur prioritile si simptomelele
0
31-05-2017, ora 13:39
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Muncesc zilnic, de la 8 -18, seara alerg, merg la sala sau ies cu bicicleta. Cateodata, la efort aceste simptome se amelioreaza dar nu dispar. Am o stare de sanatate buna in general.
Va rog sa-mi spuneti daca un CT sau un PET/CT ar fi de ajutor in caz ca exista lucruri ce nu s-au vazut la RMN.
Ma refer la ligamente calcifiate, apofiza stiloida lunga (sindrom Eagle ), alte analize prin care sa se poata vedea nervii sau motivul pentru care apar aceste parestezii.

Iata copy/paste din rezultatele examinarilor IRM:

01.12.2016 -IRM Cap + Angiografie nativ:

Examinarea IRM cranio-encefalica nativa (sag T1, ax T2, ax+cor FLAIR, ax diff, angioRM 3D TOF) evidentiaza: - spatii lichidiene pericerebeloase cu dimensiuni crescute; - spatii lichidiene pericerebrale supratentoriale cu dimensiuni normale; sistem ventricular simetric, cu dimensiuni normale; - absenta anomaliilor de semnal la nivelul encefalului si ventriculilor; - structuri mediane in pozitie normala; - artere intracraniene fara anomalii decelabile; - acumulari hipersemnal T2 la nivelul unor celule mastoidiene de partea dreapta; - ingrosarea mucoasei celulelor etmoidale, sinusurilor frontale si discreta a sinusului sfenoidal.
CONCLUZII: Aspect IRM cerebral in limitele varstei. Modificari inflamatorii mastoidiene de partea dreapta. Discrete modificari de sinuzita cronica.
Dr. loana Ghervasie Medic primar radiolog

04.12.2016 - IRM Gat ( regiune cervicala ) - nativ

IRM gat (regiune cervicala) nativ: Examinarea IRM a regiunii cervicale nativa evidentiaza: - mica imagine nodulara (6 mm), hiposemnal T1, hipersemnal T2, fara restrictie de difuzie, ce bombeaza la nivelul valeculei epiglotice de partea dreapta (de corelat cu aspectul faringoscopic); - nazo-faringe, baza de limba, epligota, sinusuri piliforme, corzi vocale false si adevarate fara modificari; - glande salivare, parotide si submaxilare cu dimensiuni, structura in limite normale; - glanda tiroida fara noduli decelabili IRM; - mici adenomegalii submentoniere, retro si submandibulare si pe lanturile jugulare bilateral, cu ax scurt de maxim 7 mm (nespecifice).
Dr. IOANA GHERVASIE Medic primar radiolog

22.12.2016 RMN REGIUNE GAT NATIV Examinarea IRM :

Fara asimetrii notabile Ia nivelul structurilor oro si nazofaringelui decelabile IRM nativ. Nu se regaseste pe examinarea actuala modificarea descrisa la examinarea din 04.12.2016 Ia nivelul valeculei epiglotice de partea dreapta. Fara modificari cu restrictie de difuzie a apei in regiunea scanata. Mici adenopatii latero-cervicale inalte (cea mai mare la nivel jugulo-digastric de partea dreapta, de 22/7mm), cu aspect relativ simetric, ovalare, bine delimitate, cu caracter probabil reactiv inflamator. Minima ingrosare a mucoasei sinusurilor maxilare. Mica acumulare in hipersemnal T2 la nivelul unei celule etmoidale posterioare de partea stanga, probabil un mic mucocel. Glande parotide si submandibulare cu aspect in limite normale
Concluzie: Mic mucocel etmoidal stang Cateva adenopatii laterocevicale relativ simetrice, cu aspect probabil reactiv-inflamator

04.04.2017 RMN 3 TESLA

IRM regiune cervicala ( viscerocraniu+gat) nativ 3T:
Examinara IRM a viscerocraniului si gatului nativa evidentiaza:
- conducte aerodigestive cu lumene simeterice, fara anomalii de grosime si/sau priza de contrast Ia nivelul mucoasei cu exceptia unei discrete asimetrii valeculare - pe partea dreapta spatiul aeric find discret redus prin ingrosarea mucoasei in portiunea antero-laterala;
- tesut limfatic perifaringian cu distributie simetrica, fara anomalii parcelare de semnal/difuzie si/sau priza de contrast Ia nivelul tonsilelelor;
- glande salivare mari si celelalte viscere cervicale fara anomalii morfostructurale decelabile IRM;
- imagini ganglionare ovalare submandibulare si jugulare bilaterale fara arii de necroza si/sau periadenita, cu ax scurt 3-10 mm, si ganglioni intraparotidieni - nespecifici, cel mai probabil inflamatori.
Aspect IRM evocator de:
- asimetrie valeculara cu discreta ingrosare a mucoasei pe partea dreapta - modificare secundara unui eventual reflux gastroesofagian?! - fata de examinarea din 12/2016 se observa reducerea grosimii mucoasei ingrosate;
- imaginile ganglionare laterocervicale mai numeroase si cu dimeniuni discret mai mari fata de examinarea anterioara din 12/2016.
0
31-05-2017, ora 13:48
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Mai jos rezultatele ecografiilor facute :

29.11.2016 Ecografie TIROIDA

Ecografie parti moi : Glanda submandibulara dreapta de dimensiuni normale, ecostructura omogena. Latero-cervical dreapta in treimea medie, se evidentiaza doi ganglioni, fara semnal vascular, cel mai mare 11.3/4.2 mm. Submandibular bilateral se evidentiaza cativa ganglioni infracentimetrici, dimensiuni maxime 7.5/4.9 mm, fa semnal vascular. Glanda submandibulara stanga de dimenisuni normale, ecostructura omogena. La unghiul mandibular stang- ganglion cu aspect inflamator 9.8/6.9 mm. Latero-cervical stanga in treimea medie si inferioara se evidentiaza ganglion de dimensiuni infracentimetric in treimea superioara se evidentiaza ganglion de aspect inflamator, ce masoara 16/5 mm. Ganglioni pre si retro auricular' infracentimetrici bilateral. In regiune cervicala posterioara stanga ganglion ovalar infracentimetric.
Observatii: Glanda tiroida cu ecostructura neomogena, dimensiuni si vascularizatie normala, prezinta doi micronoduli hipoecogeni, unul istmic de 3/1.7 mm si unul la nivelul regiunii superioare a lobului stang de 4.8/2.4 mm.
Diagnostic: Micronoduli istmic si LTS Adenopatii cu caracter inflamator regiunea cervicala anterioara si submandibulara bilateral
Recomandari: FT4, FT3, TSH, ATPO + consult endocrinologic.

22.02.2017 ECOGRAFIE PARTI MOI

Ecografie parti moi : Glanda parotida dreapta cu grosime usor crescuta si atenuare posterioara crescuta, contur superficial regu ecostructura discret si difuz neomogena, cu fine travee liniare hiperecogene (aspect de infiltrare difuza lipomatoasa), vascularizatie normala si ecogenitate difuz crescuta (aspect de infiltrare difuza lipomatoasa), prezinta 2 limfonoduli intraparenchimatosi reziduali cu dimensiuni infracentimetrice (maxim 4 mm) si caract' carte de benignitate (forma rotund-ovalara, corticala hipoecogena, omogena, hil central hiperecogen cu aspect liniar), Glanda submandibulara dreapta cu dimensiuni de 3.27 / 1.06 / 1.73 cm contur regulat, ecostructura, vascularizatie si ecogenitate normale, fara formatiuni circumscrise intraparenchimatoase. Glanda parotida stanga cu grosime usor crescuta si atenuare posterioara crescuta, contur superficial regul ecostructura discret si difuz neomogena, cu fine travee liniare hiperecogene (aspect de infiltrare difuza lipomatoasa), vascularizatie normala si ecogenitate difuz crescuta prezinta 1 limfonodul intraparenchimatw. rezidual cu dimensiuni imaxime de 4 mm, vascularizatie normala si ecogenitate difuz crescuta, fara alte formatiuni circumscrise intraparenchimatoase. Glanda submandibulara stanga cu dimensiuni de 3.15 / 1.73 / 2.10 cm contur regulat, ecostructura, vascularizatie si ecogenitate normale, fara formatiuni circumscrise intraparenchimatoase. Superficial de VJI, in 1/3 cranial bilateral, corespunzator ariei de proiectie a ganglionului jugulo-digastric, formatiune adenopata cu caractere certe de benignitate si dimensiuni de 1.86 / 0.80 cm de partea dreapta : 1.80 / 0.65 cm de partea stanga. Submandibular bilateral, cateva formatiuni adenopate benigne cu dimensiuni maxime de 0.8 / 0.6 cm (limfonoduli reziduali); aceleasi formatiuni (2-3) dar cu dimensiuni ceva mai mad (1.4 / 0.4 cm) de-a lungul SCM bilateral, in 1/3 cranial. Fara alte modificari patologice la nivelul regiunii examinate.

15.03.2017 Ecografie Doppler de axe carotidiene si vertebrale extracranian si artere subclavii:

DREAPTA
ACC proximal : cu diametrul = 6.03 mm, pereti ecogeni, complex intima-medie = 0.71 mm, prezinta flux laminar craniopet, curbe Doppler cu aspect normal, VMS = 104.69 cm/sec., RI = 0.82 ACC distal : cu diametrul = 5.86 mm, pereti ecogeni, complex intima-medie = 0.72 mm, prezinta flux lamin craniopet, curbe Doppler cu aspect normal, VMS = 91.61 cm/sec., RI = 0.71 Bulb carotidian : prezinta pereti net conturati, curbe Doppler cu morfologie si hemodinamica normale, flux spiralat prezent, complex intima-medie = 0.63 mm, VMS= 62.62 cm/sec, RI= 0.69 ACI : cu diametrul = 4.34 mm, complex intima-medie = 0.64 mm, pereti subtiri, prezinta flux laminar craniopet, curbe Doppler cu aspect normal, VMS = 80.66 cm/sec., RI = 0.61 ACE : cu diametrul = 3.04 mm, pereti subtiri, prezinta flux laminar craniopet, curbe Doppler cu aspect normal, VMS = 90.77 cm/sec., RI = 0.87 AV : cu diametrul = 3.12 mm, pereti subtiri, prezinta flux laminar craniopet, curbe Doppler cu aspect norm VMS = 47.64 cm/sec., RI = 0.66
STANGA
ACC proximal : cu diametrul = 5.52 mm, pereti ecogeni, complex intima-medie = 0.61 mm, prezinta flux laminar craniopet, curbe Doppler cu aspect normal, VMS = 108.73 cm/sec., RI = 0.81 ACC distal : cu diametrul = 5.74 mm, pereti ecogeni, complex intima-medie = 0.61 mm, prezinta flux lamin craniopet, curbe Doppler cu aspect normal, VMS = 86.04 cm/sec., RI = 0.72 Bulb carotidian : prezinta pereti net conturati, curbe Doppler cu morfologie si hemodinamica normale, flux spiralat prezent, complex intima-medie = 0.62 mm, VMS = 56.77 cm/sec, RI= 0.73 ACI : cu diametrul = 4.89 mm, complex intima-medie = 0.55 mm. nereti siihtiri nt-p7inta filiv laminar
0
31-05-2017, ora 21:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
dupa cum ai vazut ca scrie pe unele investigatii
tabloul descris.. trebuei corelat cu tabloul clinic.
asta inseamna ca NU se interpreteaza nici o invstiagtie in lipsa si fara examinarea pacientului
0
31-05-2017, ora 21:27
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Scopul postarii nu este de a interpreta analizele facute. Cu aceste analize am fost la multi medici care le-au corelat.
Am postat analizele cu scopul de a fi citite poate poate cineva imi da o ideie salvatoare sau exista ceva scapat din vedere.
RMN-ul exclude 100% o eventuala tumora ? Este posibil sa fi scapat observatiei in 3 RMN-uri pt regiunea cervicala ?
Asa cum va rugasem amnterior, considerati ca ar fi util un PET/CT ? O biopsie ganglionara ? Ce as putea sa mai fac ?
0
01-06-2017, ora 21:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
principalul lucru care trebuei facut este sa aveti un singur medic ORL, aproape de domiciliu... care sa tina la control si investiagtiile si examenul clinic, este important sa fie o singura persoana, in care sa aveti incredere si sa afceti doar ce recomanda acel medic
0
02-06-2017, ora 11:03
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Am un medic la care ma tratez de la inceput. Este dl. Codrut Sarafoleanu dar, si dansul pare depasit de situatie si a inceput sa faca tratament pe incercari. Acesta este motivul pt care cer si alte pareri.De ex, dansul mi-a facuta criptoliza amigdaliana la amigdala dreapta doar " ca sa mai excludem o posibila cauza" nu pt ca asa ar fi recomandat analizele ASLO, CRP, VSH sau hemoleucograma.
Daca adenopatiile astea au caracter inflamator si conform ecografiilor au caractere CERTE de benignitate.
Eu nu am febra nu am alte stari de rau moleseala lipsa apetit si TOATE analizele bune, de la ce provin aceste adenopatii ?
Este necesara biopsie ganglionara ? Ce ar putea evidentia la un ganglion cu caracter inflamator ( nu malign) ?!
Ar trebui tratate separat adenopatiile, jena din gat si paresteziile sau au legatura intre ele ?

Alti ganglioni inflamati nu am in afara de cei de la nivel cervical.
0
02-06-2017, ora 11:23
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Am incarcat analizele Endoescopie, Fibroscopie, RMN etc... intr-un folder pe google drive. Daca sunteti interesat sa ma ajutati macar cu un sfat pertinent, va rog sa le regasiti aici : https://drive.google.com/drive/folders/0B5h8T6KAs74pVmEtbG9Da0FjdlU?usp=sharing
0
03-06-2017, ora 20:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am scris mai sus.. nu poate sa te ajute nimeni de la distanta
doar medicul care te vede
cat despre intrebarile tale
1.nu. nu cred ca o sa te ajute biopsia.
2 adenopatiile se trateaza doar cand sunt durerosi, mari..si tratamentul e clasic, antibiotic, antiinflamator..cu care strici si mai tare tractul digestiv. asa ca acum doar trebui urmariti.
0
04-06-2017, ora 23:06
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Multumesc frumos pt raspunsuri.
Am observat ca jena si paresteziile se reduc si cateodata daca am norc dispar pe perioade scurte (cateva ore ) daca iau 1/2 pastila anxiar. Cum poate un anxiolitic sa reduca aceste jene si parestezii care nu trec nici cu gabaran sau ketonal ?

Iau acest anxiar cand ma simt ca nu mai pot duce jena si paresteziile.
Am incercat si cu Xanax dar acesta nu are NICI cel mai mic efect in cazul paresteziilor ci doar ma afecteaza la nivel mental, nu pot sa ma mai concentrez, uit ce fac, vorbesc greoi si par beat sau drogat.
0
06-06-2017, ora 15:07
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Intre timp am mai descoperit un medicament care ajuta foarte mult la inlaturarea parewsteziilor si anume Baclofen.
Dupa prima doza, mi-au disparut toate paresteziile ramanad doar jena de la nivelul gatului. A fost ca atunci cand ai televizorul dat tare si cand il opresti iti dai seama ca in surdina merge si radioul. In felul asta am putut sa identific mai exact locul de unde provine jena.
0
06-06-2017, ora 19:00
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Va trimit mai jos un link cu radiografiile cervicale. Este posibil sa fie osteofite ( ciocuri pe coloana) care sa impinga in faringe ?
0
06-06-2017, ora 19:34
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
https://drive.google.com/open?id=0B5h8T6KAs74pUUg3TmhyM293Sms
1
24-08-2017, ora 12:16
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Din pacate, toti doctorii din Romania au pus simptomele mele pe seama anxietatii, depresiei sau refluxului (dr Flueraru).
Tot acest chin, stres si sutele de milioane cheltuite se puteau evita cu 55 RON.

Mi-am propus sa scriu cele de mai jos pt ca am primit zeci de mesaje de la oameni cu simptome ca ale mele ce au fost (ca si mine ) mutilati de doctori fara nici un folos !

- amigdalectomie
- cauterizare amigdale
- cauterizare faringe cu nitrat de argint
- tone de medicamente cu efecte adverse grave
- cure de antibiotice cu efecte adverse grave
- iradieri inutile CT si tone de radiografii

Dragi doctori care cereti salarii marite si care de multe ori nu aveti rabdare 5 minute sa faceti anamneza pacientului inainte de a-l cataloga anxios si cu probleme psihice dar nu inainte de a incasa pretul consultatiei.
Dragi doctori care mi-ati pus zeci de diagnostice ( sindrom anxios reactiv, faringita cronica, inflamarea bazei de limba, , sindrom eagle, reflux gastro esofagian, hernie hiatala etc.. ), aproape m-ati omorat cu antiinflamatoare pana cand analizele ficatului indicau ciroza hepatica, mi-ati facut analize de sute de milioane.
Dragi doctori ce m-ati facut sa trec prin acest chin timp de 1, 3 ani opriti-va 2 minute si citit acest articol dintr-o sursa respectabila Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Cricopharyngeal_spasm

Din pacate, aceasta "boala" minora ( spasm cricofaringian) m-a chiunit timp de 1, 3 ani cu dureri cumplite ce pareau a-si avea originea in structurile profunde ale gatului, parestezii, junghiuri in urechi, obraz, mandibula umar, omoplat brat etc.. s-a rezolvat miraculos cu doar 55 de lei, costul unei cutii de magnerot. Tot in banii astia mi-au disparut si ganglionii inflamati ( adenopatii laterocervicale bilaterale cu caracter reactiv inflamator ) documentati pe totate RMN-urile
.

Inca o observatie, NU VA MAI FACETI TESTUL DE MAGNEZIU IN SANGE ! Rezultatul este FALS !
Conform unui studiu, 73% din populatia lumii sufera de deficit de magneziu si au analizele de sange bune!
Daca vreti detalii, cititi si acest articol : http://www.naturalnews.com/026775_magnesium_body_hospital.html
sau https://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_deficiency_(medicine).
1
24-08-2017, ora 15:23
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Si uite ca va ofer aceasta informatie GRATIS ! Desi m-ati mutilat, iradiat si mi-ati luat sute de milioane !
0
12-11-2017, ora 23:44
lifeowner
Nu este medic/terapeut
lifeowner
Dupa multa suferinta si zeci de piste false, pana la urma s-a rezolvat problema.
A fost vorba de o piatra amigdaliana ne observata la RMN
Povestea pe larg aici :
-------*

(*modificat de admin)
0
27-09-2021, ora 13:14
veroandu
Nu este medic/terapeut
veroandu
Buna ziua. Cum ati depistat in final? Am si eu o problema similara si nu ii dau de cap. Multumesc
0
14-01-2022, ora 07:04
Cătălin.const
Nu este medic/terapeut
Cătălin.const
Fix așa sunt eu acuma. Inca cu dureri glanglioni zeci de rezultate sânge
Toate cu indice inflamator naiba știe deunde
0
14-01-2022, ora 08:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
A raspuns Domnul LIFEOWNER pe 12.11.2017
Dupa multa suferinta si zeci de piste false, pana la urma s-a rezolvat problema.
A fost vorba de o piatra amigdaliana
cu alte cuvinte.. a avut o amigdalita cronica cu caseum. cand in cripta unei amigdale ramane blocat acel caseum.. da o senzatie de presiune locala, disconfort
se depisteaza prin apasarea pe amigdala.., in acel moment iese din criptele amigdalelor multe secretii sau cazeum mai petrificat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.