Loc de intalnire pentru alcoollisti autentici, cu vechime si grade multe la activ!

57 comentarii 1 2
0
01-10-2013, ora 23:24
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Iar apropo..ptr combaterea helicopterelor intestinale se poate folosi si ghimbirul..numai ca vezi ca asta da si alte beneficii...si sa nu cumva sa o dai si tu in masturbare dupa aia...asa ca ar trebui sa alegi intre helicoptere si eticheta de bolnav psihic.naspa dilema...!
0
01-10-2013, ora 23:30
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Cu stima Mihaela ! Tot respectul pentru tine te-ai retras la timp si strategic ca sa nu intram in dispute inutile si incerte ca rezultat. Eu inca mai astept sa-mi scrii scenariul pe care mi l-ai promis sunt curios daca voi face fata in rolul principal. Sau poate mi-ai rezevat doar un rol de...figurant?...sper ca nu o sa-mi faci una ca asta...sunt doar un biet alcoolist care incearca sa scape si el de acest crud, nemilos si dezagreabil viciu. Cu stima. Si cu maxim respect ! Accept armistitiul sugerat de tine ! Danonino
0
02-10-2013, ora 09:44
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Ti-a luat ceva timp sa cauti statisticile acelea pe net...Dar din acele statistici eu trag o singura concluzie: traim intr-o lume bolnava, din pacate!!
Cred ca ai luat toate comentariile mele la purificat si dintre toate nu ai gasit sa faci comentarii decat la subiectul cu masturbarea, pt ca probabil te simteai cu musca pe caciula dom'le :)))))))))))))))))))
1
04-10-2013, ora 00:36
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Jaquelinne sincer credeam ca nu o sa mai raspunzi dupa lectia primita cu statisticile. Concluzia ta ca traim intr-o lume bolnava din care numai tu esti normala impreuna cu alti 15 % barbati si femei la un loc e cam 'trasa de par' cred eu si nu stiu cati oameni iti vor da dreptate. Stiu draga cam prin ce frustrare treci cand realizezi ca sotul tau sau iubitul prefera metoda manuala in loc sa te faca pe tine fericita. Hmmmm.naspa sentiment te cred. Din fericire real! Stiu ca o sa contracarezi cu afirmatii de genul ca si el este ca si tine din lumea normala si nu bolnava psihic. Era bine daca parintii te invatau de mica faptul ca nu e cazul sa te minti singura ca nu ajungi la nici un rezultat cu asta. Doar incerci sa fugi de realitate.Asa ca vezi ca ar cam trebui sa bati in retragere in acuzatiile la adresa mea. Iar te-am prins nepregatita si cu afirmatii 'din traista' personala citire.Sincer nu mi-am batut capul sa-ti caut tie postarile pe acest forum dar probabil ca am multe de comentat la ele daca le gaseam. Daca insisti pot sa o fac dar nu merita. Cele 2 postari ale tale le-am gasit cu totul si cu totul intamplator la alte topicuri unde am ajuns absolut intamplator si unde nu am putut sa nu remarc ca aceeasi Jaquelinne se baga unde nu-i fierbe oala sau ca musca in lapte ca nu zic altceva ca totusi sunt un tip cu maniere.
0
04-10-2013, ora 01:46
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Apropo Jaquelinne ti-am servit mingea la fileu si pe alte topicuri tot cu game over sper ca o sa mai reflectezi acum cand mai postezi opinii personale nefondate pe diverse topicuri. Tu m-ai provocat sa vad ce prostioare mai debitezi pe aici scoase din propria traista. Altfel nu ma oboseam. Asta ca sa vezi ce inseamna sa te caut si pe alte topicuri si sa ti apreciez aberatiile.Am vazut ca iei plici peste botik si de alte persoane nu numai de la mine si probabil e cazul sa iti vezi mai bine de educatia fetitei tale de 9 ani si sa nu mai induci lumea in eroare pe aici cu sfaturile tale' binevoitoare' lipsite de orice coerenta.
0
05-10-2013, ora 11:19
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Mai Dane, probabil asa te cheama dupa nick-ul ales..., despre ce lectie vorbeste frate, ca o tii langa!! Nu am ce lectii sa iau de la tine si nici nu vreau.Eu am principiile mele de viata si ma ghidez dupa ele.Am invatat pe parcusul celor 35 de ani ai mei destul de multe lucruri, am gresit de multe ori la randul meu, dar am avut grija ca din aceste greseli sa invat si sa nu le mai repet niciodata.
Nu stiu ce vrei tu de fapt sa arati, ca a bea si a te masturba este ceva normal? Eu nu cred lucrul asta! Persoanele care practica aceste lucruri, au o dereglare undeva, la fel ca boschetarii din parcuri, care isi scot stremeleagul la femeile care trec prin locul respectiv, dar banuiesc ca dp tau de vedere este normal si acest lucru.Bine ca nu mai sunt in Romania, o tara plina de boschetari si alcoolisti.Macar aici unde sunt imi pot creste copilul fara a-mi fi teama ca la orice pas poate da nas in nas cu personaje de genul celor mentionate!
Nu mint niciodata, nu am facut-o si nici nu o voi face de acum incolo! Parintii au avut grija si timp sa ma educe! Si nici de realitate nu fug, stiu in ce lume traim, asa ca accept fara ca sa ma abat de la principiile mele.

Cred ca ar fi trebuit sa citesti mai bine pe unde ai postat, pe mine nu m-ai impresionat in niciun fel cu postarile tale! Doar atat ai reusit, 2 topicuri=3 postari???Esti cam lenes! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

App, nu duc lumea in eroare, ci mai degraba le deschid ochii, sa caute problema si altundeva, ca nu putin sunt doctorii care au gresit iar cei care au avut de patimit. au fost doar bietii pacienti!
0
05-10-2013, ora 11:21
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Si inca ceva, cand trimiti un mp, lasa si celuilalt optiunea de a-ti raspunde tot cu mp! Dar cred ca ai ales sa confidentializezi contul pt ca cine stie ce alte tampenii ai mai scris pe forum!!!!
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
1
19-11-2013, ora 00:37
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Draga Jackie sper ca imi permiti sa iti spun la fel cum te denumesc prietenele tale. Desi ai 35 de ani crede-ma ca din pacate mai inca mult de invatat. Eu la varsta ta pot sa zic ca ma consider un imbecil si un idiot penibil acum daca privesc inapoi. Sincer zic asta din pacate...Asa ca daca tii coada tot sus ptr mine e o placere absoluta. Ca am tir deschis. Nu vreau sa spun ca a bea sau a se masturba e ceva normal. Dar din pacate placut mai ales cand te afli in compania unei femele care e mult prea preocupata de propria persoana ca sa se mai uite si la altcineva. Acum am priceput de ce esti asa de complexata si faptul ca boschetarii tziau aratat stromeleagul (asta e varianta corecta.nu a ta...stremeleagul) oricum tot P..este.)..este extrem de clar ce iti lipseste si de ce nu suporti barbatii si esti asa feminista.Pe mai multe topicuri am observat ca chiar tu recunosti asta. Bravo ptr onestitate.Mi se pare horror ca ai suportat asemenea pictograme horror in care boschetarii sareau cu stromeleagul aratat spre tine, Cred ca si eu asi fi fost traumatizat psihic in locul tau daca pateam asa ceva.Bine ca nu mai esti in Romania?..pai daca pentru tine ROMANIA este o tara de boschetari si alcoolici...stii care e treaba?..si eu cred ca Romania se bucura ca a scapat de o frustrata desradacinata si tradatoare de neam ca tine care crede asa ceva despre tara ei. Sunt curios pe unde iti petreci fabuloasele si nepretuitele tale zile ?.Sa nu spui ca prin Olanda te pomenesti?..oricum cred ca Romania se bucura ca a scapat de un specimen ipocrit si frustrat ca poate asa mai avansam si noi ca societate.Nu cred ca parintii tai te-au educat asa decat daca ei sunt la fel. ma rog probabil aschia nu sare departe de trunchi vorba aia populara...pe care nu cred ca ai de unde sa o stii. Oricum tradatorii de neam o sa-si gaseasca plata pe unde ajung si probabil ca atunci cand fetita ta va fi abuzata de vreun dezaxat din tara pe care o proslavesti ca e mai buna ca Romania vei intelege ce greseala ai facut dar din pacate va fi prea tarziu, Romania e pamant binecuvantat si plecarea tradatorilor de neam este chiar binevenita. Zamolxis ar fi jenat cu asa progenitura si sigur ar fi artuncat-o de pe varful masivului Retezat. Sper ca voi reusi in cele din urma sa deschid ochii forumistilor ca nu orice persoana care posteaza ce viseaza noaptea este demna de a fi luata in seama. Mai degraba in deradere..! Daca tu ai fost cobai pentru niste doctori si au facut experiente pe tine (sper ca nu pe creier desi nu pot sa jur asta) nu inseamna ca medicii nu trebuie respectati si ca oricine pe un forum se poate considera superior si sa ii denigreze ca profesionisti si specialisti ceea ce tu faci in mod constant. Sincer iti inteleg resentimentele contra acestei bresle medicale dar totusi nu te poti considera superioara lor si sa te arunci in tot felul de sfaturi elucubrante paramedicale care numai bine nu pot face celor cu probleme.
1
19-11-2013, ora 01:01
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Pentru informarea ta corecta.Intr-adevar nu am peste 3000 de comment-uri ca tine...dar asta e fiindca imediat cum posteaza cineva ceva pe forum.indiferent ce...de la masturbare la operatia pe creier.apare JAckie profesionista care isi da cu parerea ca doar asta e meseria ei.si normal ca ai peste 3000 de postari-ineptii pe forum. Eu nu ma laud decat cu 156 de comenturi in mai putin de un an de zile ca eu nu sunt membru vechi de baza ca tine din 2008. Numai vezi tu ca mai mult conteaza calitatea si nu cantitatea la comentarii. Asta e parerea mea./... absurda ptr tine..evident.! Apropo...ai grija ce postezi de azi incolo ca sunt pe urmele tale.pot spune chiar ca o sa imi simti rasuflarea in ceafa...eufemistic spus evident.sau in realitate.daca preferi.! desi e mai dificil sa ma teleportez in Patagonia unde locuiesti tu acum.
1
22-12-2013, ora 22:36
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Buna!
Cica urmatorul link iti spune ce fel de alcoolic esti :)
w w w.dependenta. ro/alcoolism3. htm

Cum as putea sa-i dau un sfat lui Danonino cand nu reusesc sa-mi conving propria mama sa renunte la alcool. A devenit alcoolica dupa ce a murit tata, pe care l-a rapus alcoolul si tutunul.
Bunicu a murit de cancer din cauza alcoolului.

Iar eu am avut coma alcoolica la varsta de 15 ani. Tata m-a obligat sa merg la praznicul lui bunicu-miu (din partea tatalui) in satul vecin. Furios fiind ca voi pierde desenele animate (caci dincolo nu avea TV), am amestecat pe stomacul gol tuica, visinata, vin si la sfarsit bere.
Pentru prima data in viata am vazut triplu. Cand i-am cerut cheia lui bunicu-miu (din partea mamei) mi-am dat seama ca din cele 3 maini, cea din mijloc e cea reala. Si am plecat spre celalalt sat singur mergand pe 3 carari.

Cand am ajuns si am bagat cheia in usa mi s-a rupt filmul. Noroc ca frate-miu si verisoara-mea au pornit si ei ca sa vada desenele animate.

M-am trezit in afara trupului si ma uitam cum doctorita, tata si bunicu se agitau sa ma readuca la viata cu injectii, resuscitare, caldari cu apa, tipete etc. Le spuneam ca ma simt bine dar ei nu ma auzeau. Imi priveam trupul cum zacea linistit pe patul ud.

Am revenit brusc in trup si cand am deshis ochii (cei fizici de data asta) i-am vazut pe toti cum se holbau la mine, transpirati si speriati.
I-am intrebat daca m-au auzit cand le spuneam ca ma simt bine si ei mi-au raspuns ca nu aveam cum sa vorbesc ca eram in coma si credeau ca m-au pierdut deoarece pulsul incetase si au inceput procedeul de resuscitare..
Dar mi-au confirmat ce am vazut cand eram iesit din corpul fizic.

Deci am avut o moarte clinica. De atunci mi-a fost clar ca exista viata dincolo de moarte. Nu aveti cum sa ma convingeti ca ma insel nici cu toti savantii din lume.

Trei zile si trei nopti am simtit dureri in tot corpul de parca ma tortura inchizitia. Parca fierbeam intr-un cazan cu smoala in iad.
De atunci n-am mai baut tuica, vin si visinata, ci doar bere dar in cantitati moderate. Iar dupa un timp am renuntat de tot la bauturi alcoolice.

Dupa pararea mea, ca sa renunti la o dependenta trebuie o motivatie puternica si vointa.

E adevarat ca omul bea ca-si ameteasca mintea, in felul acesta mintea e debarasata de griji, frustrari, trecut, viitor etc. La fel e si cu drogurile.

Toate grijile, frustrarile, fricile, inhibitiile, emotiile negative sunt fondate de catre minte care tinde mereu sa se gandeasca la trecut si viitor. Practic mintea e responsabila de boli. De aceea se zice 'o minte sanatoasa, intr-un corp sanatos'.

Daca am reusi sa traim mereu in prezent, nu ar mai fi nevoie sa ametim mintea. Am fi fericiti.
1
10-01-2014, ora 00:07
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
matrixradu e super interesant ce spui tu. ma rog nu prea am inteles ca eu credeam din ce ai spus ca bunicu era mort dar ma rog vad ca traia totusi. Pai ce te surprinde da exista viata dupa moarte si moartea clinica te convinge de asta tu ai trait o experienta unica zic eu o sa intelegi probabil tu vreodata la adevarata valoare ce eveniment ai trait si care probabil te-a marcat profund nah ce sa zic. Fiecare are un destin unii chiar un blestem asupra lor si aici ma refer la alcool probabil ai inteles. Asi fi interesat sa schimbam mai multe pareri pe aceasta tema..E fabulos prin ce ai trecut crerde-ma. Parerea ta despre consumul de alcool este oarecum valabila dar cu unele completari care tie iti scapa prin natura evenimentelor prin care ai trecut. Are si el rostul lui dar in anumite limite sa fim seriosi. Numai ca nu cu kkturi dastea de chimicale cu care ne omoara corporatiile astea criminale.
1
10-01-2014, ora 00:11
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Jaquelinne draga eu ma multumesc cu suturile tale in dos si tu trebuie sa te multumesti cu stii tu ce de la mine unde la tine asta e viatza nah ce sa zic. Despre audienta cred ca te inseli grav daca te uiti putin ce audienta exista la topic la numarul de vizionari ce se inregistreaza din pacate nu cred ca datorita tie.. sau poate da...?
0
17-01-2014, ora 15:59
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Am specificat in paranteze ca era vorba despre praznicul bunicului din partea tatalui meu. Ambii bunici locuiau in sate invecinate la 1/2 km distanta.
Bunicu din partea mamei a murit mai tarziu de cancer provocat de consumul de alccol.
0
22-01-2014, ora 15:49
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Danonino draga, sa stii ca ne putem imprieteni, asta daca nu iti mai arati coltii ascutiti :))))))
1
24-09-2015, ora 22:25
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Nu doresc decat sa ridic in cotatie topicul meu care se pare ca este unul extrem de vizitat desi nu raspunde nimeni dar tot e bine si asa. Cei curajosi sunt putini cu siguranta.
0
09-11-2015, ora 19:54
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
despre ce ai vrea sa vorbesti Danonino? si de unde alias-ul tau?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
27-12-2015, ora 19:20
fetyjames
Nu este medic/terapeut
fetyjames
Draga Danonino,

Am dat acum peste acest topic din intamplare. Cautam un centru de dezalcoolizare unde a fost internat un prieten foarte apropiat care a si murit acum o luna.:( cautam poze sa vad cum arata acolo.cum si-a petrecut 2 luni din vara asta.
Inteleg si ca topicul este destul de vechi.sper sa primesti raspunsul meu.
In ceea ce ma priveste eu nu te consider alcoolic. Stiu ce inseamna sa fii alcoolic...mai bine zis imi imaginez..drept dovada prietenul meu care a murit.
Si eu consum alcool in fiecare zi aproape...Nu ma consider alcoolica. De ce? Pai pentru ca nu am pierdut nimic din cauza alcoolului...imi vad de munca...de prieteni...nu fac rau nimanui...sunt destul de cerebrala sa ma gandesc ca imi fac mie rau.dpdv al sanatatii sa zic ca nu imi face bine.eu imi asum sa traiesc mai putin cu 2 sau 3 ani...dar nici asta nu i o regula...sunt oameni care traiesc 20 sau 30 de ani fara sa fumeze sau sa bea...nu zic ca e bine sa bei zilnic dar depinde si cum o faci...in occident oamenii vin de la servici si beau 2 3 beri ca popa si nu mai sunt alcoolici...consider ca esti alcoolic cand pierzi contactul cu realitatea...cand incepi sa iti faci rau, sa renunti la munca, sa ii ranesti pe cei din jurul tau, sa te simti rau, dar nu cand stai la o bere vin ce vrei tu seara...eu de exemplu beau ai ult in timpul liber...ce i drept ma ajuta si profesia...sunt freelancer si lucrez pe proiect...am si o saptamana fara munca cand imi fac de cap si beau mai mult...asta nu inseamna ca beau continuu sau ma trezesc dimineata si beau repede o votca ca mi tremura mana...daca stiu ca am treaba a doua zi si ma trezesc la 5 nu mai beau sau daca e cazul prieteni iesiri beau o bere 2 nu ma intind...e drept ca beau mai rar singura...dar asta pentru ca nici nu prea stau singura...prietenii mei toti beau si ei in fiecare zi si sunt oameni de succes cu servici cu salarii bune.e drept ca nici unul n are copii.dar atunci sunt absolut sigura pt fiecare dintre ei ca ar fi destul de responsabili...problema in romania e ca se judeca orice...hop top sare cineva sa te judece...cred ca si daca bei o bere in fiecare seara esti alcoolic pt ca bei zilnic? sau cum.zic ca stiu ce inseamna alcoolic si revin acum la prietenul meu de care am pomenit mai sus...el doar asta facea...se trezea si bea...zile la rand...avea probleme cu iubita din cauza asta, cu familia, nu avea servici. aici da. este o problema si atunci apelezi la ajutr specializat. din pacate pentru el a fost prea tarziu...nu cred ca are sens saintru in detalii
In concluzie nu mai da curs la toate disperatele.o sa ti gasesti pana la urma o iubita cu care sa imparti alea 2 sau 3 sute de tarie pe seara si sa nu mai bei sigur. Viata e prea scurta ca sa te mustrezi atata pentru mici placeri vinovate...Daca simti ca pierzi controlul si te refugiezi in bautura fara sa mai tii cont de celelalte parti ale vietii atunci da si sfatul meu este sa apelezi la un psiholog...eu am mers la un oment dat cu alta problema si a fost foarte util...Ideea e sa ramai constient si responsabil...Placerea catorva pahare de alcool nu e o drama asa de mare precum o fac UNII sa para...hehe
Sper ca m am exprimat corect...Am baut si eu cateva pahare de wisky...nah...duminica dupa Craciun...Deci de bucurie...ahahahah.si inca un plus de la wisky cheful sa stau si sa iti scriu...ma indoiesc ca fara eram atat de implicata si zic eu ca e bine sa fii implicat...Iti doresc numai bine! Ai grija de tine si nu mai asculta toti nestiutorii care n-au baut un pahar niciodata pe motivul ca nu e bine...cu riscul ca ma repet viata e prea scurta ca sa stai sa ti pierzi vremea sau poate mai bine lasi paharul si mergi cu jaqueline in parc. pun pariu ca e mult mai distractiv. Toate bune! ahahahhahahahahahahahahahhahahahahahah
1
15-01-2016, ora 00:31
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Hai ca asta cu jaqueline in parc.la o bere.de ce nu...desi este interzis bautul alcoholic in public...ar fi ultimul scenariu dintr-un film utopic science fiction. In rest comentariul tau e o ok ce sa zic desi se cam vede ca esti sub influente bahice cand scrii asta. nu sunt sigur ca daca erai altfel scriai toate astea. Hai sa iti mai spun una tare. Poate incredibila. Nu suport femeile care beau. Prietenele mele de pana acum nu beau alcool absolut deloc, nici macar ocazional, sau poate cel mult un pahar de sampanie de revelion. Nu am explicatii pentru asta din pacate.
1
01-02-2016, ora 14:24
Mirceacj
Nu este medic/terapeut
Mirceacj
Salut... Nu stiu care e probla ta... eu stiu ca eu sunt alcoolic... si mai stiu ca boala asta nu are nimic de a facae cu alegerile mele, nu are de-a face nimic cu vointa mea... Nu ma pot vindeca de o boala prin vointa proprie... Ce pot face este sa ma opresc din baut. Eu m-am oprit cu greu acum 15 ani cu ajutorul Alcoolicilor Anonimi si nu numai ca nu mai beau... am si o viata care merita traita! Am mai fost si inainte abstinent prin propria vointa cateva luni... dar nu doresc nimanui o astfel de viata! Asa ca... daca doresti poti contacta AA-ul ca asta era prima ta intrebare din acest topic.

Asa ca e alegerea ta!
1
22-02-2016, ora 01:52
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Nimeni nu mai posteaza nimic aici ?..inseamna ca nu mai exista alcolisti.nu ?
1
22-02-2016, ora 04:59
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Jaqueline precis nu ai trecut prin chestii de acest gen si nu stii cum este, dar nici nu poti gandi cum este chiar daca nu ai trecut.
In primul rand ca exista o predispozitie genetica la aceste lucruri clar, si eu cu mancarea, cand am depresie mananc de depresie ca sa urc tonusul, cand n-am, mananc de bine ca merge ceva bun, deci este adevarat ca partial ar fi motive sa mananc.
De exemplu si eu am probleme si anume o depresie nasoala care dateaza de mult timp, am trecut prin multe perioade urate, tot asa neimpliniri cu carul, pot zice ca-s un ratat practic, insa nu am luat nici droguri si nici bautura ptr ca nu merge, bautura nu merge ca nu suport gustul la nimic cu alcool, drogurile nu am luat ca stiu ca mai rau imi faceau, ca mereu exista loc de mai rau oricat de rau eram.
INSA asta este tot genetic, insusi ca am gandit asa este genetic, nu poti condamna omul ca asa este programat sa faca ! Aparent decizi tu, decizi pe dracu, iti e scris in gene ce sa decizi, iti zic eu.
Vrei sa-ti arat ca daca apare o pofta din aia de mancare urata de tot, mananci tot frigideru si nu te poti abtine ?! Oricat ai vrea tu, te poti abtine atat timp cat nu simti ceva ce depaseste puterea ta de control, altfel ai pus-o original.
Toti sunteti buni doar sa dati sfaturi fiind in afara situatiei ! Asta ma uimeste, sau aud 'daaa si eu am fost si am reusit', de parca ala si celalalt au acelasi bagaj genetic, situatiile nu sunt comparabile.
Insasi curiozitatea de a incerca ceva..e tot genetica ! Predispozitia la asta, la ceva nou de acest gen, ca altul zice 'nu sunt curios sa testez nimic, nici nu vreau sa vad cum e'.

Plus ca mai este o problema, sunteti siguri voi ca exista solutii pentru ce isi doreste omu ? Sigur se pot rezolva toate problemele ?!
Adevarat ca sunt doua categorii de oameni:
1 - Au mari probleme dar au doar impresia ca nu le pot rezolva, real au sansa, astia trebe ajutati.
2 - Au mari probleme si NU se pot realiza cu adevarat, la astia ce faci ? Eu din categoria asta fac parte.
Danonino nu stiu in ce categorie se afla, dar zic doar, nu stiu intrucat nu stiu ce probleme avea si ce capacitati de rezolvare a lor ar fi avut.

Sigur ca omul poate neinformat se simte nasol si ce face ? Cauta o metoda sa scape de problema aia, problema mai sta si in educatie, la scoala in loc sa indoape copiii doar cu carte, ar fi bine sa fie si ore de educatie sociala sa fie pregatiti in caz de ceva sa stie ce sa faca, ca asa nu stii ca parintii aia te invata toate astea.
Bea sa scape, ca poate nu stie ca merge si altfel.
Poate are o depresie netratata ! Care aia nu se trateaza cu alcool ci cu medicatie aferenta, ca de aia pica asa tare la niste probleme, odata ce ai inceput sa bei asa mai mult si mai des, devii dependent si greu te poti lasa, dar de unde sa stii dinainte ? Cine sa te invete ?
Deci sunt multe de spus ! Nu doar sa dam vina pe Danonino ca nu vrea sa se lase, ca daca copiez acuma schema lui a creierului la oricare din voi, in fix urmatorul moment veti face ca el.
Principala cauza e genetica ce predispune la alcool sau la alte vicii, a doua este lipsa de educatie din scoli care sa invete copiii ca in caz de ceva de genul, exista alte rezolvari in afara de rezolvarea problemei care nu mereu e posibila.
Un om fara depresie se simte bine orice ar fi ! Cu impliniri, fara impliniri si deci nu va mai bea ca sa iasa din ce ?!
Si sa va mai spun ceva, cei ce se trateaza cu stimulatori de receptori de dopamina (Parkinson, Depresie), risca sa apara boala jocurilor de noroc !!! Scrie si pe prospect.
Evident ca genetic exista aceasta tendinta latenta, iar excesul de dopamina declanseaza treaba pe sistemul ala de motivatie-recompensa, deci e complexa treaba, nu puneti doar vointa in balanta ca va inselati armarnic !
Eu daca iau din ala, mi-a trezit pofta de mancare de m-a spart ! Deci speculeaza la fiecare predispozitiile genetice dupa cum se vede.
Danonino cu drogurile si alcoolul, cum avea o nefericire gata pac, daca era la bucurie poate facea la fel de curiozitate sa vada cum e.
Astia cu jocurile de noroc cand sare Dopamina sus.
Eu cu mancatul.

Plus ca odata ce creieru gusta din o anumita placere noua si e peste celelalte, o va dori pe aia mereu, asta e natura noastra din pacate ! E ff greu sa nu mai doresti chestia aia.
De aia prin educatie daca previi sa o simti, nu o mai doresti, iar daca ai gene bune, nu o doresti de la sine fara nici o educatie.
Explicatia este ca mintea considera ca aia ar fi metoda de supravietuire si de aia face asta.
Fenomenul de dependenta si toleranta (nevoia de a lua mai mult) e tot in proiectul nostru genetic, altfel nu mai deveneai dependent si nici tolerant !
Dependenta apare ca bagand noua substanta (ca alcool, ca droguri), secretia naturala de neurotransmitatori scade pe principiu 'daca receptorii-s stimulati cumva ce sa mai muncesc io', iar cand nu mai bei, e deficit de neurotransmitatori si deci e jale.
Toleranta apare intrucat la abuz receptorii aia isi reduc numarul si deci nu ai ai acelasi efect cu cantitatea aia.
S-a facut prin treapie genetica ceva, la un consumator de cocaina receptorii de dopamina isi mareau nr in loc de invers si ce credeti ?! Consumatoru cerea de la sine din ce in ce mai putina coca !!! Deci se poate nu ? Doar ca dupa 8 zile a picat experimentul ca e abia la inceput. La din ce in ce mai putina coca avea acelasi efect, LOL ! O facea de la sine si f lejer.
Deci programatori din toate tarile UNITI-VA, lasati java si alte din astea si bagati-va pe genetica.
Oricum e adevarat ca trebe combinata chestia genetica si cu un mediu propice omului sa se simta bine in viata, adica ceva realizari.
CIne devine alcoolic din ala grav cu betii de cade pe jos si litri de tarie pe zi, rar mai scapa ! Deci sa nu se ajunga acolo !!!
1
04-03-2016, ora 01:27
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
sunt extrem de consternat ca nimeni nu mai posteaza vreun comentariu pe aici. Asta inseamna ca a disparut complet alcoolismul. O mare victorie deci au disparut toti alcolistii.autentici.sau nu...asta nu mai conteaza...
0
04-03-2016, ora 13:55
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
costy2008 bati campii.

Omul e responsabil de toate problemele pe care le are inclusiv si cele genetice. Fiecare primeste exact ceea ce merita dupa cum a "semanat" prin liberul arbitru, fie in viata asta, fie in cele anterioare.

Oricine are capacitatea de a se transforma. Deci nu exista "eu nu pot" sau "destinul nu se poate schimba". Cu fiecare alegere iti modifici propriul destin.

Asadar oricine e capabil sa renunte la orice viciu: alcoolism, droguri, obsesii, pofte etc.
Nu trebuie decat motivatie si vointa.

1. Motivatie. Pentru ce o fac ? Pentru sanatate, copii, sot/sotie, pofta de viata, planuri etc.


2. Vointa.

Vointa se poate amplifica foarte mult in functie de efortul depus pentru a duce pana la capat orice iti propui sa faci. Si viceversa e adevarata: daca nu duci pana la capat ce-ti propui atunci vointa ta scade.

Concluzie: vaitarile de genul "nu ma pot lasa", "la mine nu functioneaza", "e gentic, deci nu am ce-i face" sunt pentru oamenii lenesi, ignoranti sau cei care nu vor cu adevarat sa renunte la micile placeri.

Salut danonino25 :)
0
04-03-2016, ora 14:17
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Mintea e cea care e dependenta, mereu nemultumita, agitata. Ea e singura responsabila de nefericire. Sare ca o maimuta de o grija la alta, de la o placere la alta.

costy2008, spui ca vorbim fara sa avem experienta ?

Ce zici de asta: imediat dupa ce mi-a murit mama, am ramas fara servici, am mers la spitalul de urgenta de vreo 3 ori cu diagnosticuri gresite date de medici in ce priveste durerile mari provocate de coloana vertebrala, trebuia sa ma si mut in alt oras, cu resurse financiare reduse si nu in ultimul rand cu obsesia de ma juca un joc maniac care mi-a mancat mult timp din viata.

Am renuntat la obsesie, la griji si m-am lasat in mana Domnului in ceea ce priveste serviciul si sanatatea.

Acum am un serviciu placut si bine platit, am gasit leacul pentru vindecarea coloanei, am intemeiat o familie cu un copil mic, ma duc saptamanal la piscina, sauna si fitness si sunt multumit desi mai am multe planuri de realizat.

Apropo, in tinerete beam de stingeam pana am dat intr-o coma alcoolica si am renuntat definitiv la bautura. deci am reusit sa renunt si la acest viciu.
0
01-06-2016, ora 23:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Pentru cei care au probleme cu alcoolul

Am avut ocazia sa intalnesc personal cateva persoane care frecventeaza grupurile de la Alcolicii Anonimi.
De cand frecventeaza aceasta asociatie, s-au lasat de alcool. Nu mai beau de ani. Sunt lucizi. Vorbesc coerent.
Iau decizii coerenta care nu influenteaza in rau familia sau pe cei din jur.

Am inteles ca in cadrul grupurilor se face o terapie de suport care consta in 12 pasi.

Toata lumea care vine si se tine de aceste reuniuni e ajutata si scapa de dependenta de alcool.

Mergeti cu incredere la aceste grupuri de suport care sunt gratuite. Aveti toate sansele sa va vindecati.
1
04-05-2019, ora 20:02
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Salutare ! Sunt tot eu Danonino si am revenit pe aici dupa 3 ani ! Pustietate totala, nici aici nu mai posteaza nimeni nimic, deci iar am invins. Nu mai exista alcolici in Romania ! Sau nu vor sa mai scrie pe aici.?. Cam tot aia este ! Pacat de efortul celor care scriu si care vor chiar sa comunice pe aceasta tema si pe acest forum !
0
11-10-2020, ora 00:29
PLM(plecat la morga/munca/mare/ma.ta/)
Nu este medic/terapeut
PLM(plecat la morga/munca/mare/ma.ta/)
Consum alcool de la 13 ani am 33 acuma nu sunt stresat prea tare nu sunt alcoolic, ma consider un bețiv celebru sa zic asa si cam fac numai panarama pe unde merg dacă ma deranjezi sa zic asa când beau linistit nu cer nimic de la nimeni și nu accept sa primesc chiar tot ce consum e pe banii mei de multe ori mai iau și câte un amărât cu mine eventual si culmea ca am ajuns în ultimul an sa consum ft mult și am băut chiar și la munca mai ales am într-adevăr de 4 ani celebrele steluțe care apar pe piept și abdomen la ciroza. Fosta e doctor și ma avertiza.. Degeaba de la penultimul job mi.am dat demisia chiar pt ca nu mi.au mai facilitat alcool gratuit ce dracu măcar atât la cât munceam ce sa fac de 1 an jumătate noul job îmi permite chiar sa beau între timp ce stau degeaba sa mai aduc și cva prieteni sa bem sa tragem pe nas eventual party adevarat am venit terminat la munca azi abea acuma m.am trezit sa zic asa da iau o pauza de 1 zi cred ca am dat 400 lei ieri în 40 de ore de stat și băgat detoate pt toti și ca să va oftic mai tare sunt plătit și pe banii voștrii sa zic asa sunt în concediu permanent și mai ma întreaba câte un cre(ș)tin dc îmi stric sănătatea... pff și eu răspund pt ca pot încă cva nu îmi place bautura sa zic la gust îmi place sa fiu pe val consum orice nu fac nazuri da consum sa simt ca bag calumea ca oricum e plictiseala afara, femeile sunt.. femei.. și prefer sa dau banii pe faina și alcool atâta timp cât nu am alcva de facut sunt în concediu și voi sunteți în depresie ok știu sunt un ratat s.au dus 40k și ce sa vezi stau în rate dar am auzit undeva ca fiecare își alege sa fie fericit cu ce are sau sa viseze la vecin nu ma las de faina sa stau murdar la nas ma simt de parca as fi plicusor ban asta de l.au votat doar idiotii și el o duce tot cam asa pe banii voștri doar ca pe sume reale nu salariu de rahat beau de 4 zile cu câte 2-4 ore de somn intermitent gen când cedează funcțiile și mereu încerc sa conving pe toți ca ei nu sunt oameni de asa cva ca se omoară singuri și ca este cazul sa lease doar în seama mea.. Da nu vrea nimeni la dracu ca eu as lua și porția lor cu are drag.. E asta e ma mai distrez și eu poate exist poate nu, cine poate ști dacă chiar e pe bune sau e vr'un dependent de atentie
Adaugă un comentariu / răspuns
57 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  • Consumul cronic de alcool inhibă absorbția unor vitamine esențiale
  •