Medic ginecolog, infectionist pt tratarea gonoreei rezistenta la ceftriaxona

In urma unui tratament dat gresit la urologie Panduri in 2023 cu cefixima de 400 mg fara azitromicina, mi a facut rezistenta la toate cefalosporinele inclusiv cefortt.Doctorul dupa 3 zile de cefixima mi a dat apoi cefort dar nu a mai functionat din pacate.Sunt disperata dintr o infectie tratabila adevenit una netratabila.boala este f avansata in cazul meu de 2, 3 ani, a cuprins si vezica urinara, uter anexe.Boala am luat o de la sot.Am primit cateva recomandari doar ca gentamicina 240 mg plus 2 gr azitromicina, ertapenem 1 gr plus 2 gr azitromicina, spectinomicina, 4 gr care nu se mai gaseste cam prin nici o tara, si aceasta tot cu azitromicina 2g, Va rog din suflet sunt disperata nu vreau sa mor la 48 ani din vina unui medic, a unui tratament dat sub doza optimala de inhibare a bacteriei Email farcaoana@yahoo.ro, Multumesc
4 comentarii

Buna seara.
Am aratat unui medic de familie si dermatovenerolog postarea dv.
A zis ca se dadea Azitromicina doar daca erati infectata si cu Chlamydia.
Tratamentul a fost corect.
Trebuie sa va duceti la un infectionist care sa va trimita la un spital de boli infectioase sa faceti antibiograma extinsa din secretiile vaginale.
Este posibil ca gonococul sa treaca de la tratament si dv. sa va reinfectati de la sot.
Si sotul trebuie sa faca tratament.
La barbati nu exista simptome neaparat dar asta nu inseamna ca nu o dau mai departe.
Am aratat unui medic de familie si dermatovenerolog postarea dv.
A zis ca se dadea Azitromicina doar daca erati infectata si cu Chlamydia.
Tratamentul a fost corect.
Trebuie sa va duceti la un infectionist care sa va trimita la un spital de boli infectioase sa faceti antibiograma extinsa din secretiile vaginale.
Este posibil ca gonococul sa treaca de la tratament si dv. sa va reinfectati de la sot.
Si sotul trebuie sa faca tratament.
La barbati nu exista simptome neaparat dar asta nu inseamna ca nu o dau mai departe.

Buna ziua, multumesc de raspuns, am fost internata in 2 spitale de infectioase, untde runul s a repetat cefortul si nimic in spitalul militar s a facut meropenem.Dupa fiecare tratament s a repetat analiza, coco gram negatici intracelulari sunt tot acolo bine mersi, am facut cefort de 3 ori.Medicii infectionisti mi au explicat ca a facut rezistenta ce ceftriaxona din cauza cefiximei sub doza optima administrata.Stiu ca tratamentul cu cefort a fost corect, dar la mine cefortul nu functioneaza la tulpina care o am eu, este resistenta la cefort.Pe mine ma intereseaza daca vreun medic infectionist, ginecolog cunoaste alternative de tratament pt gonoree rezistenya la ceftriaxona.M i s a recomandat gentamicina 240 mg cu azitromicina 2 gr sau ertapenem 1g.Stiu ca tratamentul cu cefort a fost corect dar la mine nu a functionat, nu m a vindecat, am facut de 3 ori chiar si 2 gr.Reinfectia de la sot este exclusa.Pe mine ma intereseaza daca cunoste un medic un tratament alternativ sau care a reusit sa trateze cu gentamicina sau ertapenem gonococ rezistent la ceftriaxona.Multumesc

Rugam Chat GPT-ul sa raspunda daca se poate la acest topic.

Neisseria gonorrhoeae a dezvoltat, în ultimii ani, rezistență la multiple clase de antibiotice, inclusiv la cefalosporinele de generația a treia, precum ceftriaxona, ceea ce complică semnificativ tratamentul infecțiilor gonococice.
Opțiuni terapeutice alternative:
1. Gentamicină în asociere cu azitromicină: Studiile au arătat că administrarea a 240 mg de gentamicină intramuscular, în combinație cu 2 g de azitromicină oral, poate fi eficientă în tratamentul gonoreei rezistente la ceftriaxonă.
2. Ertapenem: Acest carbapenem a demonstrat potențial ca alternativă în infecțiile gonococice rezistente. Deși administrarea sa este parenterală, similară ceftriaxonei, ertapenemul poate fi considerat în cazurile de rezistență documentată.
3. Spectinomicină: Deși a fost utilizată în trecut pentru tratamentul gonoreei, disponibilitatea sa actuală este limitată în multe țări.
4. Antibiotice noi în curs de dezvoltare:
- Zoliflodacin: Un antibiotic oral aflat în studii clinice avansate, care a demonstrat eficacitate împotriva tulpinilor de N. gonorrhoeae, inclusiv a celor rezistente.
- Gepotidacin: Un alt agent nou, cu un mecanism de acțiune diferit, care a arătat promisiuni în studiile clinice pentru tratarea gonoreei.
Recomandări suplimentare:
- Consult interdisciplinar: Este esențial să colaborați cu specialiști în boli infecțioase, urologie și ginecologie pentru a elabora un plan terapeutic personalizat.
- Teste de laborator avansate: Repetarea culturilor și efectuarea unei antibiograme detaliate pot oferi informații actualizate despre sensibilitatea bacteriei la diverse antibiotice.
- Considerarea terapiei compasionale: În situațiile în care opțiunile terapeutice standard nu sunt eficiente, se poate lua în considerare utilizarea unor antibiotice aflate în studii clinice sau a unor combinații terapeutice inovatoare, sub supraveghere medicală strictă.
- Monitorizarea atentă a partenerului: Este crucial ca și partenerul dumneavoastră să fie testat și tratat corespunzător pentru a preveni reinfecția.
Înțelegerea și gestionarea infecțiilor cu tulpini rezistente de N. gonorrhoeae reprezintă o provocare majoră în medicina actuală. Cu toate acestea, printr-o abordare multidisciplinară și utilizarea judicioasă a opțiunilor terapeutice disponibile, există speranța controlării și, eventual, eradicării infecției.
Opțiuni terapeutice alternative:
1. Gentamicină în asociere cu azitromicină: Studiile au arătat că administrarea a 240 mg de gentamicină intramuscular, în combinație cu 2 g de azitromicină oral, poate fi eficientă în tratamentul gonoreei rezistente la ceftriaxonă.
2. Ertapenem: Acest carbapenem a demonstrat potențial ca alternativă în infecțiile gonococice rezistente. Deși administrarea sa este parenterală, similară ceftriaxonei, ertapenemul poate fi considerat în cazurile de rezistență documentată.
3. Spectinomicină: Deși a fost utilizată în trecut pentru tratamentul gonoreei, disponibilitatea sa actuală este limitată în multe țări.
4. Antibiotice noi în curs de dezvoltare:
- Zoliflodacin: Un antibiotic oral aflat în studii clinice avansate, care a demonstrat eficacitate împotriva tulpinilor de N. gonorrhoeae, inclusiv a celor rezistente.
- Gepotidacin: Un alt agent nou, cu un mecanism de acțiune diferit, care a arătat promisiuni în studiile clinice pentru tratarea gonoreei.
Recomandări suplimentare:
- Consult interdisciplinar: Este esențial să colaborați cu specialiști în boli infecțioase, urologie și ginecologie pentru a elabora un plan terapeutic personalizat.
- Teste de laborator avansate: Repetarea culturilor și efectuarea unei antibiograme detaliate pot oferi informații actualizate despre sensibilitatea bacteriei la diverse antibiotice.
- Considerarea terapiei compasionale: În situațiile în care opțiunile terapeutice standard nu sunt eficiente, se poate lua în considerare utilizarea unor antibiotice aflate în studii clinice sau a unor combinații terapeutice inovatoare, sub supraveghere medicală strictă.
- Monitorizarea atentă a partenerului: Este crucial ca și partenerul dumneavoastră să fie testat și tratat corespunzător pentru a preveni reinfecția.
Înțelegerea și gestionarea infecțiilor cu tulpini rezistente de N. gonorrhoeae reprezintă o provocare majoră în medicina actuală. Cu toate acestea, printr-o abordare multidisciplinară și utilizarea judicioasă a opțiunilor terapeutice disponibile, există speranța controlării și, eventual, eradicării infecției.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 125cici gram pozitivi
- 2gonoreea tratata la barbat poate duce la infertilitate?
- 4boli cu transmitere sexuala
- 1o persoana care nu si-a inceput viata sexuala sa fie purtatoare de gonoree?
- 5dupa o luna de la nastere a aflat ca are gonoree
- 3e a 2 a oara cand am gonoree
- 4tratament gonoree
- 4Gonoree cronica
- 10Gonoreea - dispare fara tratament?
- 6sculament... problema este ca ieri am vazut simptomele si azi am facut-o cu prietena mea
- 2gonoree
- 4Gonoree?
- 5Recidiva gonoree?
- 3posibile simptome ale gonoreei?
- 2Gonoree vindecata ?
- 1am facut sculament. m-a inselat?
- 0Gonoreea
- 0Gonoree
- 0Gonoree
Mai multe informații despre: Gonoreea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: