Mi-am scos maseaua de minte de sus si ma doare un ganglion sub mandibula la atingere.

11-07-2017
Tantrance
Nu este medic/terapeut
Tantrance
Buna ziua. Ieri pe la ora 11:00 mi-am scos maseaua de minte, pentru ca ma durea, nu prea tare, dar ma durea si imi pulsa. I-am spus doctorului, cand am intrat in cabinet, ca simt maxilarul de sus ca si cum ar fi mai jos, eu crezand ca-mi spune ca am infectie sau ceva. El a zis ca din cauza ca nu are pe ca se calce... (mi-am scos acum cativa ani si maseaua de minte de jos). Mi-a scos maseaua... s-a cam chinuit putin, dar a reusit. Aseara mi s-a umflat gingia la locul extractiei, iar azidimineata s-a mai desumflat. Problema este ca persista acea senzatie cand inchid gura, cum ca a am o parte a maxilarului mai jos si cealalta parte mai sus. Am zis ca imi trece in cateva zile si senzatia asta. Nu ma doare gingia, dar simt ca si cum s-ar fi umflat in spatele ei. Am inteles ca poate sa fie tumefactie sau ceva. Astazi am simtit ca un ganglion (cel putin asa cred eu) de sub maxilarul de jos ma doare la apasare. Nu stiu daca este din cauza extractiei sau din alta cauza. Sunt alergic la penicilile si imi este cam frica sa iau antibiotice. Nu am luat niciun medicament, pentru ca am zis ca daca nu ma doare, sa nu iau. Este ceva normal sa simt in spatele ei ca este umflat ? Chiar daca nu ma doare, sa iau antiinflamatoare ceva ? Va multumesc.
6 comentarii
1
11-07-2017, ora 21:06
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna seara,
De obicei dupa extractii mai laborioase se prescriu antibiotice. Chiar daca sunteti alergic la peniciline, medicul va poate prescrie un antibiotic din alta grupa.
Puteti lua si un antiinflamator.
Mergeti la medicul dvs sa va prescrie o reteta.
Multa sanatate.
0
12-07-2017, ora 06:44
Tantrance
Nu este medic/terapeut
Tantrance
Am fost operat de chist pilonidal si doctorul chirurg m-a trimis la alergologie, ca sa vada daca poate sa-mi dea antibiotic si pana la urma nu mi-a mai dat. Cred ca va trebui sa fac totusi test, daca trebuie neaparat sa iau antibiotic. Dupa un soc anafilactic cum am facut eu, va dati seama ca nu prea imi mai vine sa iau nimic.
1
12-07-2017, ora 10:23
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Ar fi bine sa faceti un test alergologic ca sa vedeti la ce antibiotic sunteti sensibil.
Este indicat sa va cunoasteti cat mai bine organismul.
1
14-07-2017, ora 12:15
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
eu nu consider ca aveti nevoie neaparat de un antibiotic...si poate ar fi bine sa luati numai ceva antiinflamator ca sa treceti mai usor peste perioada de dupa extractie. Antibioticul profilactic de dupa extractii laborioase se recomanda dar atata timp cat nu va dat...poate ar doctorul un rationament.Contacta ti l si vorbiti cu el!
O zi buna!
1
14-07-2017, ora 17:24
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Deja azi, la 4 zile de la extractie, ar trebui sa fie mai bine, din ce in ce mai bine... cum va simtiti?!Consider ca este util sa va faceti testarea la antibiotic, chiar daca nu o sa luati acum, dar sa stiti care este situatia. Numai bine!
0
15-07-2017, ora 18:53
Tantrance
Nu este medic/terapeut
Tantrance
Buna ziua. Ma simt mai bine de ieri. A mai disparut senzatia de umflatura si maxilarul parca si-a mai revenit. Inca se mai simte atunci cand inchid gura ca o parte a maxilarului este mai sus si alta mai jos, dar nu chiar asa de rau. Astazi, insa, m-am trezit cu o mica durere in zona afectata. Cheagul s-a cam luat. Sper ca nu prea devreme. Gingia deja da semne ca se inchide. Acum astept sa vad ce se mai intampla.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •