Minciunile spuse diabeticilor de catre asa zisi doctori de diabet

17-05-2019
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
1) Mananca de toate in moderatie. Complet gresit. Asta e calea ca sa nu scapati niciodata de diabet.

2) Sorbitol este un indulcitor bun tolerat de diabetic. Gresit.
Toate mancarurile care au ignedineti care se termina in: -ol sau -za (Exemplu: sorbitol, dextroza, glucoza, lactoza, manitol) trebuiesc eviatate

3) Daca luati medicatia diabetica o sa evitati complicattile cornice de diabet. Nimic mai departe de adevar. Cu medicatia de diabet numai o sa va prelungiti agonia.

4) Aveti nevoie de carbohidrati. Fals! Fals! Fals! Exista grasimi care corpul nu le poate fabrica si aminoacizi special din proteinei fara de care nu prutem trai si trebuie sa le luam din mancare. Dar nu exista carbohidrati fara de care sa nu prutem trai. Corpul poate produce glucoza daca are nevoie prin: Gluconeogeneza (GNG abreviată) este o cale metabolică care are ca rezultat generarea de glucoză din substraturile de carbon non-carbohidrați cum ar fi lactatul, glicerolul și aminoacizii glucogeni.

5) Diabetul de tip II este o boala care nu poate fi reversata. Gresit. Vedeti cartea si dieta Dr. Bernestein si multi altii.

6) Mancati cereale integrale. paste, paine ca este OK. Nu e OK deloc nici macar pentru oameni fara diabet.

Si multe alte minciuni doctorii le debiteaza aici:

https://youtu.be/u8CjpHSYhl8
Puneti subtitrarea in limba romana pentru detalii.
Subtitrarea este in partea de jos in dreapta, unde este CC si Settings.
Activati prima data CC apoi mergeti in setting si alegeti limba romana.

Documentati-va nu va lasati pe mana calailor.
7 comentarii
0
03-02-2022, ora 20:08
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
1 - Nu zice nici un medic diabetolog mancat de toate cu moderatie, scrie clar pe lista ce categorie e total interzisa, de ex tot ce inseamna dulciuri, e pe foaia tipizata asta.
Zice ca, cu moderatie cartofi orez, paste, paine cantarit pe cantar anumite cantitati stabilite de medic.
Din toate cu moderatie mananca un om sanatos.

2 - Sorbitol este foarte bine tolerat de diabetici ca si fructoza, nu urca glicemia ca glucoza, dextroza, lactoza si zaharul. Asta pe testate si cu martori cand vrei tu. Nu are legatura cu ce se termina cuvantul. Doar ca sorbitolul poate da ceva diaree uneori fiind un poliol, spre deosebire de fructoza care nu face asta.
Doar ca si Sorbitolul si Fructoza au calorii, dar asta e alta treaba.
Un indulcitor bun natural si fara calorii si care nu urca glicemia e Stevia Rebaudiana.

3 - Luand medicatia (sau insulina) si tinand corect regimul, poti tine boala pe loc si sa nu faci niciodata complicatii. Am eu exemple clare cu care am contact si de 14 ani diabetul sta pe loc.

4 - Avem nevoie si de carbo sa zic un minim 100 g/zi, corpu poate face carbo si din altele insa multi se simt letargici daca nu baga direct carbo.

5 - Diabetul de nici un fel nu poate fi reversat nici tipul 1 nici 1, 5 (LADA) si nici 2, ci doar s-a zis ca prediabetul ar putea fi reversat daca e luat din timp cu dieta, miscare si tratament.

6 - Sa mananci cereale integrale este okey ptr orice om sanatos, si okey ptr diabetici in cantitati bine stabilite de medic.De ce n-ar fi okey ptr un om sanatos ?
Bunicii nostri mancau mamaliga si paine alba la greu si nu mai aveau nimic, copiii mancau gogosi, salam de biscuiti, placinte acum 30-40 ani, si nu mai aveau nimic, damite chestii integralec care chiar is sanatoase.
0
01-07-2022, ora 14:57
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
1) Painea este un aliment toxic, nu are nutritie deloc = nu merge in moderatie cu paine
2) Sorbitol - tot ce este indulcitor chimic distruge flora intestinala si asta creaza probleme mari pe termen lung (leaky gut - intestine permeabile)
3) cu cat se sta mai mult pe insulia cu ata uzra organismuuli se acelereaza, asta nu se spune ca nu face fine la afacerea cu insulina
4) diabetul de tip 2 se poate reversa prin dieta ketogenica si post intemitent (Vezi cartile lui Jason Fung si multi altii) Diabetul de tip unu se poate trai usor prin aceasi metoda.
5) tot ce e facut din cereale este o mancare prosta, faina de grau este unh dezastru alimentar documentat in istorie de pe vremea Egiptului. Cei bogati de a colo aveau access la paine nelimitat. Erau numiti de evrei mancatorii de paine. De asta statuile din egipt prezinta barbati cu tatze si cu burti de porc - cea ce vedem si azi pe strada. Toate tomograffile si analizele medicale la mumiile egiptene la cei bogati arata ca erau cronic afectati de arterosclereoza.
Mai ai de citit adanc, analiza ta superficial din ce ai vazutr nu este indeajuns.
Dupa ce o sa citesti cel putin 30-40 de carti scrise in engelza de doctori din Vest dizidenti poate o sa inveti ceva. Asta daca stii sa citesti in engelza.
Nutritia si sanatatea nu se face dupa ureche si din vazute.
0
15-07-2022, ora 23:06
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Esti total dezinformat deci:

1 - Paine alba nu e buna ca nu aduce nutritiv nimic, ai dreptate, dar paine integrala e f buna ca are fibre, vitamine si minerale, dar consumata cu masura, nu in prostie.

2 - Nici macar nu trebe sorbitol, poti indulci cu Stevia care nu are nici calorii si nici nu urca glicemia, spre deosebire de sorbitol care desi nu urca glicemia ca zaharul, are calorii, si stevia nu face rau, e zaharul din planta Stevia Rebaudiana.

3 - Nu conteaza cat stai pe insulina, ca si pancreasu tau tot insulina da, si nu se mai uzeaza nimic.
Se uzeaza organismul daca mananci prostii si multe, daca te ingrasi, asta da !

4 - Diabetu de tip 2 nu se poate reversa, cel mult poti sa-l tii sub control cu dieta sanatoasa, miscare si greutate normala. Prediabetul se poate reversa, asta da, si daca il reversezi la timp, nu mai dai in diabet, dar daca ai dat, gata.
Cartile aluia is vrajeli, pe demonstrate, te iei dupa niste unii fara sa cunosti domeniul.
Daca zice de prediabet, are dreptate, dar nu de diabet.

Iar in diabetu de tip 1 fara insulina intri in coma in 3-4 zile !
In diabetul de tip 1 pancreasul nu mai da deloc insulina. Postul intermitent nu ajuta, dieta keto nu ajuta ptr ca si daca nu mananci deloc carbo, ficatul baga glucoza in sange si iti ajunge glicemia si la 700, fata de normal sub 100 pe nemancate, si ce faci ?
Sigur ca dieta ajuta dar cu insulina, adica ajuta ca sa ai valori bune cu o cantitate cutare de insulina, dar fara insulina nu se poate.

Ca sa nu mai zic ca si la dieta keto, asa f putini carbohidrati tot ai !!! Si te rup aia, ca in absenta insulinei, iara iti urca la 500-600-700 glicemia si ramane acolo orice faci !
Si de la legume, si de la carne, care aia are extrem de putini carbo.
Si proteinele din carne se descompun in organism in glucoza partial, deci asta e adevarul.

Eu am studiat domeniu, nu am nevoie sa citesc 30 de carti cu prostii, am si probat destule in domeniu, am vb cu n diabetici, medici.
Sigur ca daca in cartile alea scrie de alimentatie sanatoasa, asta este corect.
Prostii adica ca diabetul se vindeca, iar ca in diabetul de tip 1 merge fara insulina, asa idiotenie n-am mai auzit pana acuma, si nici medicii n-au mai auzit.
Ca daca intrebi 10 medici diabetologi o sa zica ce zic eu, pe probate !

Si ca sa iti arat ca te iei dupa altii fara sa gandesti cu mintea ta, o sa te intreb cum merge fara insulina in Diabet tip 1, sa explici tu cu cuvintele tale, sa te vad, cum merge cu keto si post intermitent, sa explici cum merge, nu doar ca merge.
Ca eu ce am explicat am explicat cu cuvintele mele.
Tu nici nu stii ce e ala diabet de tip 1, ca daca stiai, nu mai citai prostiile aluia.
0
16-07-2022, ora 05:12
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Vezi:

Sugar is Not a Treat | Jody Stanislaw | TEDxSunValley
https://youtu.be/tic7X3ET4gE

Asta e doar un argument din multe altele care nu le stii.
Sunt altii de la care mai ai de invatat.
0
17-07-2022, ora 22:12
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu vorbesc de realitate pe testate, din experienta pacientilor mai ales ca si eu sunt pacient, de la medici, tu vb din carti, e o mare diferenta.

Argumentele alora sunt frectie, nu se pupa cu realitatea.
Gandeste cu capul tau, nu te lua doar dupa altii aiurea fara sa gandesti.
Cel mai bine stiu pacientii ptr ca traiesc realitatea, si medicii care lucreaza cu acesti pacienti care se iau dupa realitate (nu ca zic ei ca medici asa aiurea, sa zici ca si ei vb prostii).

Asa s-au luat unii dupa din astia dupa care te iei tu, si au intrat in coma diabetica de nu s-au vazut. Au zis "da-o ba dracu de insulina...ce pana mea, e prosti medicii astia".
Desi li s-a explicat destul de logic de ce nu se poate la ei fara insulina, si cine are cap, intelege f repede ce si cum.

Tu ai contact cu carti, vorbitori si atat, eu cu realitatea clara, practica.
0
18-07-2022, ora 04:15
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Dr. Jason Fung si Dr. Stephen Gundry au tratat mii de pacienti cu rezultate.
Primul e specialist in diabet al doilea in chirurgie cardiaca.
Tu esti doftor comercial cu ochelari de cal.
Get lost.
0
19-07-2022, ora 23:51
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Poti sa repari, e adevarat, dar daca faci transplant de pancreas sau celule beta insulare, daca la asta te referi, ai dreptate.
De fapt am si eu un documentar unde s-a facut deja asta, se experimenteaza deja, si a functionat pe astia cu diabet 1, s-au folosit celule stem, si asa s-au refacut celulele insulare din pancreas, asta alta varianta pe langa transplant de pancreas sau celule insulare.

Daca la asta te referi, ai dreptate. Dar altfel nu ai cum.

Bine, ca la diabet 1, din momentul in care faci asa, trebe sa ia ala toata viata imunosupresoare ptr ca sistemul imunitar sa nu atace din nou si noile celule insulare.
Si merge.

Dar au fost doar 3 pacienti in test, in nici un caz mii, unul din ei era pensionar.

La diabet de tip 2, in primu rand dieta, miscarea si greutatea normala sunt tratamentul cum s-ar zice, si destui din ei revin la normal dupa ce au slabit, si asta este adevarat, ptr ca diabetul lor e dat de rezistenta la insulina facuta de ingrasare, ai slabit, se duce rezistenta si poti sa-ti revii.
Dar multi si daca slabesc nu isi revin ptr ca pancreasu nu mai poate da insulina cata trebe, si acolo n-ai ce trat sa-i dai decat de mentinere a glicemii bune si atat.
Sau..faci ca la dz 1, metodele care le-am zis mai sus, si rezolvi.

Insa cine are acces la asa ceva ? Doar bogatasii au, cel putin deocamdata.

Deci astea-s metodele reale de vindecare, nu altele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Consumul ridicat de dulciuri poate provoca diabet
  • Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
  • Plasturele „inteligent” pentru monitorizarea glicemiei
  • Includerea proteinelor din zer în dietă ar putea fi benefică în managementul diabetului zaharat tip 2
  • Un hormon recent descoperit ar putea trata diabetul tip 2 și obezitatea
  • O pastilă cu insulină ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici
  • Diabetul crește riscul unui deces cauzat de infarct
  •