Nu gasesc răspuns la o întrebare si as avea nevoie de ajutor - ganduri obsesive de care nu pot sa sc

08-07-2018
Dadu485
Nu este medic/terapeut
Dadu485
Buna ziua, este prima oară care intru pe un forum sau ceva de genul, dar caut răspuns la niste intrebari care nu-mi dau pace.De vreo 2 luni încoace trec printr-o perioada mai grea si asta din cauza la niste ganduri obsesive de care nu pot sa scap, primul gand ar fi acela de suicid, dar nu sunt planuri active, nu imi doresc acest lucru dar gândul că aș putea sa fac asa imi da niste stări de neliniste ai neplăcere, iar al doilea rand pe care nu-l suport este acela ca nu mai simt nimic pentru copilași mei si ca as putea sa le fac ceva rau, cu toate ca stiu ca nu as face asa ceva niciodată, dar ma sperie aceste ganduri teribil si ma fac sa ma intreb daca imi iubesc copii, daca mai simt ceva pentru ei, ma uit la ei si nu mai stiu ce simt cu toate ca stiu ca ii iubesc si inainte de perioada asta stiam ce simt pentru ei.Daca a mai fost cineva in situatia asta si daca esti vreun medic sau cineva specializat sa imi răspuns i-auzi mulțumi din suflet!ms mult
8 comentarii
0
08-07-2018, ora 19:41
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Nimeni nu se trezeste intr-o dimineata si spune: "astazi ma sinucid" sau "de azi imi urasc copii". Mintea umana nu face nimic degeaba, chiar daca uneori "logica" ei nu este usor de pătruns.
Va recomand sa gasiti un psihoterapeut cu experienta si sa stati de vorba cu el pentru a incerca sa descoperiti cauzele gandurilor pe care le aveti.
0
08-07-2018, ora 19:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la un psiholog clinician cu experiență sau la un psihiatru să vă pună un diagnostic sigur, iar în urma diagnosticului veți decide împreună cu psihiatrul sau psihologul ce aveți de făcut mai departe.
Sănătate!
0
08-07-2018, ora 20:57
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna seara
Important este să găsiți ce este în spatele acestor gânduri ce va face sa vă gândiți la suicid (poate o depresie ne tratata)Din punct de vedere psihiatric ideația suicidara cu sau fara plan este urgenta.Mergeti la un psiholog și consultați și un psihiatru
0
08-07-2018, ora 21:41
Dadu485
Nu este medic/terapeut
Dadu485
Poveste este cam lungă am da incerc sa fac un rezumat:Acum ceva vreme m-am prezentat prima oară la un medic psihiatru cu o problema legata de somn, imi făceam tot timpul griji ca nu pot dormi, ca o sa fiu obosit ca o sa fiu irascibil din cauza oboselii si asa mai departe, mi-a pus un diagnostic de reactie acuta la stres, mi-a dat un tratament cu Stressclean complex si jumatate de pastila de Mirzaten seara la culcare, am luat tratamentul respectiv câteva zile după care l-am întrerupt fara sa anunt medicul, greseala mea, m-am dus înapoi la ea dupa cateva saptamani cu problema pe care v-am spus-o mai sus, iar acele ganduri au apărut din denis, pur ai simplu eram la servici ai mi-a apărut expresia asta in cap "sa ma sinucid sa ma sinucid"asta imi tot spuneam in minte, mi-a prescris un tratament cu Asentra jumătate de pastila dimineata si Mirzaten jumătate de pastila seara si mi-a spus că am facut o nevroza si niste ganduri obsesive, după 2-3 zile de la începerea tratamentului mi-am apărut gândurile ca as putea sa le fac rau copiilor, mi-am adus aminte ditr-o data de un caz dat la televizor cu un tată care si-a omorât copii, si de acolo au plecat toate gândurile astea care bineinteles m-au speriat îngrozitor...am început ședințe de paihoterapie, am dat un test de vreo 700 si ceva de întrebări, iar in urma rezultatelor acelui test nu a iesit nimic grav si psihiatru m-a asigurat ca sunt niste ganduri obsesive de care am sa scap daca imi schimb gândirea, m-a invatat niste tehnici în fine.dar in prezent ma uit la.ai mei copii si ma intreb ce simt pentru ei si câteodată ma cuprinde teama ca as putea sa cedez în fața acestor ganduri urate si asta imi provoacă o teama foarte mare.ma gandesc sa fie si din cauza ca sotia mea tocmai a născut al doilea copil si poate sa fie din cauza asta.deci imi este teama ca nu imi mai iubesc copii si ca nu mai stiu ce simt pentru ei, iar aceste intrebari nu îmi dau pace deloc.
0
08-07-2018, ora 22:25
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
De fapt sub toate acestea se afla o anxietate care se agata de fel de fel de lucruri ca sa iasa la suprafata. Recomandarea mea este sa cereti o a doua opinie de la un alt psihiatru si de la un alt psiholog clinician cu experienta. Iar experienta nu inseamna aplicarea de teste ci experienta clinica indelungata, eventual gasiti unul care lucreaza intr-un spital sau clinica de specialitate.
0
08-07-2018, ora 23:28
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună seara.

Sunt de acord cu cele spuse de colegii mei. Ideatia suicidara reprezinta o urgenta psihiatrica. Mergeți la alt psihiatru pentru o alta evaluare.
Multa sănătate!
0
09-07-2018, ora 07:14
Dadu485
Nu este medic/terapeut
Dadu485
Păi cei doi medici la care am fost lucrează la spitalul județean de psihiatrie din Bacău.Eventual imi puteti recomanda un psihiatru bun din Bacău sau din apropierea orașului?Si eu simt cumva ca tratamentul nu are nici un efect, simptomele mele sunt cam tot aceleași ca atunci cand am fost la doctor.ideatia de suicid poate sa dispara odată cu începerea unui tratament care sa isi faca efect?Eu nu îmi fac planuri de suicid, nu vreau sa fac asa ceva, sincer as vrea sa nu ma mai gandesc la asa ceva dar oricât as incerca sa frază se tot repeta in minte mea, iar la faza cu copii este groaznic sa ma uit la ei si sa nu îmi dau seama ce simt pentru ei, stiu ca ii iubesc, sunt conștient de asta, dar când ma uit la ei mi se pare ca ma fortez sa rad cu ei, sa ma joc cu ei, când ii pup ma gandesc "de ce ii pupi ca tu nu ii mai iubesti "si ganduri din astea urate.Si cand stau intr-un grup cu prieteni si rad sau fac orice altceva sa nu ma mai gandesc la gândurile astea, când raman singur sau si in timp ce sunt in acel grup apar iar gândurile astea...!
0
09-07-2018, ora 08:26
Dadu485
Nu este medic/terapeut
Dadu485
Si am vrut sa na spun că diagnosticul pus de medicul psihiatru a fost de tulburare mixtă depresiv-anxioasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul